Şimdi Ara

Güney Kore 2020 yılında 5G altyapısını faaliyete sokmayı planlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz hala doğru dürüst 3g kullanamıyoruz, gerçekten acınaklı haldeyizde görmezden geliyoruz yapacak birşey yok.

• 5g gelse nolacak 1 gb kota koycaklar yine
  • Yanlış hesap var. Söyle olmalı;

1Gbps=1000Mbps

8Mbps=1MB/s

1000Mbps=125MB/s

Yani 800MB dosyayı 1 saniyede indirmeniz olanaksız haberdeki değerlere göre.

Ha birde şu LTE'yi 1000'e katlama olayına bakalım;

Normal LTE 100-150 Mbps hızlara çıkabiliyor(LTE-A 1Gbps teorik olarak)100Mbps bile desek LTE'ye, 1000 katı 100Gbps eder. Bu hız baz istasyonunun, hatta onun bağlı olduğu omurganın bile hızı olamaz. Kulağa uydurmasyon gibi geliyor burada iddia edilenler.

Son zamanlarda dikkat ediyorum da çok fazla hatalı içerik oluyor. Bence yayınlanmadan evvel daha dikkatli inceleyin.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkewCurrent -- 24 Ocak 2014; 1:28:52 >
  • G.kore de yasayan biri olarak soyleyebilirim ki burada internet gercekten cok hizli .. suanda cihazim note2 ve LTE li /.... kota olayi var ama onda da sorun olmuyor,,... operatorler yaslamiyor... heryerde her sokakta wifi var .....doya doya yasa hayatini....

• quote:

Orijinalden alıntı: sniko1

Ülkemiz de 4G ye uğramadan direk 5G ye geçse.Yoksa bu gidişle 4G yi 2020 de alacağız.

Buna gülünür
  • 2008'de 3g'li telefon aldım,"hala kullanıyorum" yaklaşık 1-1,5 sene sonra 3g geldi,
    Yakın zamanda 4g'li Telefon alacam bu sefer 4G' yi bekleriz.
    Sonrasını anladınız.....

• Daha 3g yi sağlıklı kullanamıyoruz, millet 5G ye geçiyor.

Turkcell 3g = Hızlı - Kazık
    Vodafone 3g= Yavaş
    Avea= 3g = Deneyimim yok ama tarifelere göre ucuz, ucuz olduğuna göre yavaştır.
  • mesela ben torunumla bir teknolojiyi paylaşacağım için seviniyorum en azından ben haberini okudum torunum'da 2200 yılında 5g'yi kullanır hepimiz mutlu oluruz..

bide yıl 2200 amd hâlla ısınıyor..
  • Ömrümüz yeter mi bunu görmeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 3g çekmeyen yerler var diyenler olmuş. Ne 3g si edge si daha gsm in çekmediği ve/veya adam gibi çekmediği yerler var. Hey gidi hey canım ülkem benim ..

• Sorun bu mu sizce?
    Diyelim bizde olsa ne olur sanki.
    Daha akk diye saçma bir olayı aşamamış durumdayız.
    Bize fiberde gelse 100000 mbit de gelse farketmez ayın 29 günü 3 mbit devam.

• bize hele bi 4g gelsinde hoş 3g dende bi hayır göremiyoz ama neyse
  • 2020 için 1.4 milyar dolarlık bütçede bişeymi, bizimkiler 2milyar dolardan fazlasını diyanet bütçesine ayırıyor, her köşe başına bi cami. Hedef 2023, her 5 metrede bir cami... alın size 5C. 5G gavur icadı...

• Biz hep 2 nesil önceden geliyoruz.

• Biri bu haberi yazana 1 byte'ın 8 bit olduğunu
    ve 1 Gbps = 128MB/s olduğunu söylemeli :)
    Yani 800 MB'lık film 1 sn'de değil 6,25 sn'de iner :)

• 1 gigabit saniyede 100 mb indirir 800 mb degil

• Bizimkiler önce 3g görünümlü 2g'den kurtulsun da sonra 4g'ye geçerler arkadaşlar sakin

• yil 2020 tr nin 3g si amerika da ki 5g den hizli

• Dogruya dogru. Turkiye bir cep telefonu markası olsaydı , önünden bile geçmezdim. Kasa yapısı kalitesiz, işlemci yavaş, sürekli arıza, güncellemeleri unut. Bunlara rağmen bir de en pahalı telefon olurdu.
  • biz daha 2016 da anca 4G ye geçicez aselsanla .. anlaşma geçen sene bu aylarda yapıldıydı... böylece baya az para harcayarak 4G ye geçilicekmiş bakalım ne kadar doğru olucak ... yine aselsanla anlaşılırsa bizde belki 2020 de 5G ile yurtdışını yakalarız :)

Aselsan, along with Netas Telekomunikasyon AS and Argela, a software company owned by Turk Telekomunikasyon AS, signed a $46.8 million contract with the Turkish government, according to Transport, Maritime and Telecommunications Minister Binali Yildirim.

“Turkish telecom operators spend billions of dollars for telecommunication equipment,” Yildirim said today at an Istanbul conference where the agreement was signed. “We have to cut that spending and get them to use locally made equipment instead of imports.”

Turkey’s three mobile operators -- Turkcell Iletisim Hizmetleri AS, Vodafone Group Plc and the Avea Iletisim Hizmetleri AS unit of Turk Telekom -- bought equipment from suppliers including Ericsson AB and Huawei Technologies Co. for third-generation systems when they got government licenses in 2008. The three operators spent about 19.4 billion liras ($11 billion) on investments from 2008 to the end of September last year, primarily for third-generation equipment, according to telecom market regulator BTK.
    http://www.bloomberg.com/news/2013-02-13/aselsan-to-build-4g-system-for-turkey-by-2016-with-partners.html

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.