Şimdi Ara

Günlük 160 Km yol mantıklı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben günlük 100km yapıyorum haftanın 4 günü araç 1.4t insignia 5 kisi okula gidip geliyoruz okulum bu sene bitiyor ama sizin is hayatınız uzun yıllar surecekse ev tutun tatillerde gidersiniz tabi özel bir durumunuz yoksa(ailevi)

Güzergahım:BASİSKELE-hereke acemiligi bu yolda attım bana sehir icinde 10km sur deseler 100 kmlik uzun yolu secerim

Arac olarak öncelik yakıtsa 1.5dci renonun symbol clio hangisi temiz denk gelirse yada dacia nın 1.5 dci leri forumdan biri gecen sene 34 bine 0 1.2 symbol almisti lpg ile 17 kurusa gezdigini söylüyordu yüksek km dizel yerine az kmli modeli yeni tupe uyumlu araçlarada bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 11 Şubat 2017; 1:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük gidiş-geliş toplam 80 km yol yapıyorum,sizinki bunun iki katı 3000 tl maaşla hiçte kolay birşey değil;hadi kolayından vazgeçelim o para için çekilecek birşey değil.Bir arkadaş "25 dakikada gidersiniz" demiş,o yolu 30 dk. da gitmek için saatte sabit 160 km hızla gitmeniz gerek.Küçük,az yakayım,90 ile gideyim derseniz,bu hergün yaklaşık iki saat yolda gececek ve küçük motorlu bir arabayla başınız ağrıyacak demek.Diğer taraftan 950 tl aylık gideri nasıl hesapladınız bilmiyorum ama dizel bir aracı o kadar yol yapıpta bakımsız bırakamazsınız,bu her yıl iyi bir bakım,yada ortalama her yirmi bin km'de bir bakım demek.Bunların daha çok detayı var açıklaması uzun,her bakımdan mantıklı bir iş değil bence.

• Ev tut bende 3 4 gün 150km ye yakın yol yapıyorum pek cekilecek iş değil

• O iş olmaz baştan vazgeç. Şimdi heves yapıyorsun keyifli keyifli gider gelirim diye ama benzincide pompacilarla ahbap oldukça arabadan da isten de hayattan da soguyacaksin. Sadece parasal olarak ta yormayacak zamanla isyerin de yoruldugundan fazla o dümdüz yolda yorulmaya başlayacaksın ve yoldan sıkıldıkça kaza yapma yolda uyuma vs ihtimalin de artacak. Bunları laf olsun diye söylemiyorum 6 sene vardiyalı ise hergün 40 km trafik yoğun yolda git gel yaptım.araba kullanmaktan o kadar tiksindim ki şimdi Allaha şükür servisle gidebileceğim bir isim var

• Masrafları ele alalım:

1-)trafik sigortası(yasiniz genc ve ilk arabaysa en iyi ihtimalle) 1400

2-)Yakıt aylıl:750

3-)vergisi yıllık 380×2=760

4-)ayda 3.500km yılda 42 bin km eder buda en az 3 kere bakım demek her bakım 600×3=1800

5-)2 yilda 1 olan arac muayene oda yanlis deilsem 120tl÷2=60

6-)Lastikle:(senede 40 bin km yapan araca max 1.5 sene hadi bilemedin 2 sene lastik dayanır)tanesi 150×4=600÷2=300

Kabaca toparlarsak yıllık 9 bin yakıt+5 bin ustteki giderler=14 bin tl÷12=[1165 tl]

Aracın yıpranması değer kaybınıda goz onune alırsak madem maasinizda 3 bin ustunde bana kalırsa kredi cekip ev alın araca vereceginiz parayi pesinat yapin ustune krediyle ev sahibi olun gelecegede de yatirim yapmis olursunuz kirayıda bosverin direk dedigim gibi ev alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 11 Şubat 2017; 1:28:44 >
  • Sabah iş için yarım saat geç kalkmak bile kâr.

Hergün 1 saat gidiş,1 saat gidiş bir işim vardı.Serviste uyuyarak geçiyordu bir de şahsi aracınızla gidip gelecekmişsiniz.

İşyerine yakın bir yerden ev tutun,iş hayatınız eziyete dönüşmesin.

• 1 yıl Ankara - Kırıkkale yaptım haftanın 5 günü.
    75 gidiş 75 geliş 150 km.
    Aracın yıpranması, aracın bakım masrafı vs. gibi maddi konuları geçtim. Sabah 9:00 da okulda olmak için saat 7:30 da yola çıkıp şehir trafiğine girmeden gidiyordum. Dönüş akşam 18 de çıkıp 19:30 da evde oluyordum.

İnsanın sosyal hayata ayıracak vakti kalmıyor. Eve gelince kafa trilyon oluyor, yemek yiyorsun sonra çay may içip yatıp uyuyorsun kafa kaldırmıyor stresden, yorgunluktan. Arkadaşların arıyor ayakların dışarı çıkası gelmiyor. Araba sürmekten nefret ediyorsun. Her sabah yola çıkarken aklından birsürü şey geçiyor. Yollarda onlarca kazaya şahit oluyorsun. Kışın buz üzerinde elmadağ, hasanoğlan gibi yerlerde gidip geldim. Anlık hata götürecek vaziyetteydi.

Bende yazılım işi yaptım yıllarda halen yapıyorum ısmarlama iş olursa. Zaten sabahtan akşama kadar kafa hengame olacak. O kadar kafa patlatıp akşamına yola çıkmak eziyet.

Tecrübe etmiş ve 1 yıl dayanabilmiş birisi olarak ve mesleğiniz şöförlük değil ise kesinlikte tavsiye etmem.

• Hocam yeni mezun ve ömür boyu bu şekilde çalışmayacağınızı düşünerek arkadaşların aksine oluru var görüyorum.

Günde okul için git-gel 3,5 4 saate yakın yolda geçiriyorum, otobüs metro bilmem ne derken normal bi insan yoldan ne kadar sıkılabilecekse sıkılıyorum. 160 km dediğiniz en fazla 2 saat, hem de otoban.

Üstte arkadaşın dediği atmosferik taş japon arabaları fikrine katılıyorum.

Bir süre deneyip tecrübe etmek bence doğru seçim olur, ilerde başka bir iş başvurunuzda da hiç değilse yeni mezun sıfatından kurtulmuş az buçuk tecrübe sahibi olmuş olursunuz.

3.000 lira için değmez falan demek kolay aslında da ihtiyacı olmayan adam zaten bunu kendine seçenek bile etmez.

• Hocam şimdi çalışacağınız firma şirket eğer iyiyse en az 5-6 sene çalışırım diyorsanız araba parasını peşinat yapıp şirketin dibinden ev alın ama yok 1-2 sene çalışırım sonra başka yere geçerim diyorsanız firmaya daha da yakın bir yerden ev kiralayın. 5-6 ay çalışıp ayrılırım diyorsanız da araba alın hocam arabayıda atmosferik motor benzin+lpg manuel şeklinde seçerseniz kafanız ağrımaz

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Yok şoför değil pazarlamacı

• al bi b sınıfı dizel araba dene, olmazsa ev tutarsın
  • Arabadan bikarsiniz hocam çekilir mi o yol her gun . Bakimi var yakiti var siz is yerine yakin kucuk bi daire ev falan kiralayin bence. Araba alin. Yakit masrafini da kiraya verirsiniz ucuz kucuk bi daire tutsaniz ?

• Bende İstanbul'da olduğumda ortalama 120 km git gel yapıyorum. Saat 6:30 7:00 de çıkıyorum akşam eve gelmem 7:00-8:00'i buluyor. Hemde köprü vs geçiyorum. Benim aylık yakıt harcamam 1000 lirayı geçiyor. Eski işim 15 mesafede idi. Gönül isterdi yine o yakınlıkta bi işte çalışmak, ama şartlar buraya sürükledi. Hem sizin yol sakin bir güzergah. Aynı şekilde Malatya'da çalışan tanıdıklarım var. Her gün 60 km gidiyolar şantiyeye. Düz yolda sabitle git. Bence o kadar abartılacak durum yok. Ev tut, eşya al, masrafı vs derken her türlü pahalıya gelir. Ayrıca özel sektör, bianda işler değişebilir. Bence arabayla gidip gelmek daha avantajlı şuanda. 1.3 cdti corsa iş görebilir mesela.
  • işyerine yakın taşın , yürüyerek git , gel , ilerde gezmek için araç al . arabayı boşa hırpalarsın
  • Gidiş geliş masraflarını hesaplayın, işyerinize yakın bir yerde ev tutma masrafıyla karşılaştırıp öyle karar verin. Günlük 160 km az değil, ama tabi mecbur olunca yapacak birşey yok.

Git-gel yapmak zorundayım diyorsanız bu mesafeler icin kesinlikle dizel öneririm. Fiat Punto, Peugeot 207 tarzı araçlar bakabilirsiniz ekonomiktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı 30 a degilde 20 ye al.Birde ucuz bi ev kirala.

Araç olarakda eski Civic-corolla,2004-2005 model DCI clio

206 dizel olabilir.

• Herkes bir şey söylemiş, kimisi doğru, kimisi yanlış. Ama bu konuda doğru da, yanlış da göreceli. Cidden bak, valla diyom

İstanbul denen bu b*k çukurunda ilk işim Kağıthanede idi. Ev ise Avcılarda Gençtik tabi o zaman, örselese de deviremedi

Sonra Perpaya geçtim, iyiymiş dedim

Perpayı kapattım, Topkapı TİM2de tükan açtım, bu daha iyiymiş bee dedim.

İstoça transfer oldum dünyd varmış dedim...

Zaman geçti, halen başbakan Avcılardan dükkan aldım, eve yürüme mesafesinde. Yılda 1000km yapmıyorum şu an. Yok böyle bi lezzet...

Needegalmuştuk

• 4 yıl boyunca bu olaya katlandığım durum. Günde 160 km. Tempoya ayak uydurunca kolundaki saatten daha hızlı yaşıyorsun zamanı.
    Arkadaşlarım okul çıkışı gezip tozarken bende dönüş yoluna çıkıp evime dönerdim. Sabah iş, akşam okul...
    Sınavlara çalışırken ses kaydı yapar, giderken arabada bir daha dinlerdim
    Hayatıma kattığı en önemli şey zamanı doğru kullanmaktır. Benim için diplomamdan bile önemli şuan.
    Eski arkadaşlar biraraya gelince onlar okul anılarını anlatır bende iş anılarımı.
    Onlar iş bakmaya başladıklarında ise ben kendi işimde oldukça donanımlı bir durumdaydım
    Güzel tavsiyeler önerilmiş, hayat senin hayatın, kararlar sana ait.
    Doğru olanını bul kardeşim
  • CouldServer C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tedbir insanı takdir ilahi. Siz önlemini alın gerisi takdir. Bir de hayata yeni atılıyorsunuz artık şöyle bir dönemdeyiz kazanmak kadar elde tutmak da önemli eğer elde tutamazsanız sadece zorunlu ihtiyaçlara çalışmış olursunuz. Mutlaka bir borca girin borç ödeyin göreve başlar başlamaz bir ev almadığına ya da bir altın birikimi yapmadığıma çok pişmanım.

Konumuz otomobiller otomobil de alabilirsiniz birikim amaçlı 2. Eli iyi ve az yakan bir model. Gidiş geliş yapmamaktan dolayı nerden baksanız 600 TL fazladan para kalacak elinize. Üzerine biraz daha ekleyip onu birikime çevirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

80 km git gel yapan halaoğlum en son tır yüzünden kaza yaptı daha toparlayamadı. Mümkünse işe yakın oturup haftasonu aile ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Bende hergün 80 gidiş 80 geliş yol yapıyorum hocam. Bu tırcıları Allah bildiği gibi yapsın. Aniden sola kırıp sollamaya çıkan mı dersin,yokuş yukarı sol şeride geçip 15 dk kamyonu sollayamayan mı. Kaç defa camı açıp küfür ettim dönüp bakmıyorlar bile. Kaç defa aniden fren yaptım zor durdum. Katil hepsi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.