Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.203
Cevap
136
Favori
592.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, isim geregi 1 yilligina sanliurfaya geldim burda kiraladigim ew kuzey cephe 5.kat 150metrekare yeni bina sanirim yalitim var, sicaklik disarda gece 2-5 derece gunduz 12-15 derece, ewde oda termistati yok, kombi markasi alarko serena, sanirim bu hermetik kombi, yogusmali degil, simdi ben petek suyu sicakligini kacta birakirsam en ekonomik sekilde yakit harcarim, eski ewde oda termostati vardi simdi burda yokya dereceyi 45 yapinca kombi surekli suyu 45 derece yapmak icin haldir haldir calisacakmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adios06 A kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı olmadığı için ısınabildiğiniz en düşük kazan sıcaklığında kullanın, 35-40-45°C, kombi tesisat suyunu sürekli set ettiğiniz sıcaklığında tutacak.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Kombiden suyu 45dereceye ayarliyorum ama petekler cok sicak olmuyor, eski ew yerden isitmaydi petek olayindan pek anlamiyorum, 45derecelik su petegi cayir cayir yaparmi

• evim giriş altı 80 m2 sadece 2 petek yakıyorum günlük 5-6 m3 doğalgaz tüketimim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

doğalgaz tüketimini çevresel faktörler hariç baca gaz analiz ile ayar yaptırın farkını göreceksiniz..

Kombiler baca analizine uygunmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkasdans

quote:

doğalgaz tüketimini çevresel faktörler hariç baca gaz analiz ile ayar yaptırın farkını göreceksiniz..

evet bunun için cihazlar var ben yaptırdım çok farketti yoğuşmalı kombiler için baca gaz analizi , düz kombilerde manometre ile ölçülüyor..bunu servislerde yaptırın yada profesyonel tamircilerde .. bunu pek dillendiremezler çünkü cihaz pahalı + teknik bilgi istemekte her kombi markası için. forumda konu açtım bazı kombi ustası geçinen çamur atmaya başladı detayları okursanız anlarsınız.. bu konuda ben satıcı vs. değilim bilgimi paylaştım sadece .İnternet te birçok bilgi var bu konuda ama kendini geliştirmeye açmamış ustalar bu işe laf atarak kendi beceriksizliğini kapatmaya çalışmakta.

http://forum.donanimhaber.com/m_84647395/tm.htm

• İyi gunler. Bi sorum olacakti.
    merkezi ısınma bulunan apartmanda oturuyoruz. ocak ve sıcak su için doğalgaz aboneliğİmz var metreküpü 97 kuruş. ama merkezi ısıtma nın doğalgaz metreküpü ucreti 1 lira 25 kuruş. bu fark neden kaynaklanıyor bilen var mı

• Bosch clasicik plus yogusmasiz kombide kazan sicakligini nasil anlicaz kalorifwr simgesibuzerinde 1-2-3-4-5 doye gidiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kafkasdans

quote:

evet bunun için cihazlar var ben yaptırdım çok farketti yoğuşmalı kombiler için baca gaz analizi , düz kombilerde manometre ile ölçülüyor..bunu servislerde yaptırın yada profesyonel tamircilerde .. bunu pek dillendiremezler çünkü cihaz pahalı + teknik bilgi istemekte her kombi markası için. forumda konu açtım bazı kombi ustası geçinen çamur atmaya başladı detayları okursanız anlarsınız.. bu konuda ben satıcı vs. değilim bilgimi paylaştım sadece .İnternet te birçok bilgi var bu konuda ama kendini geliştirmeye açmamış ustalar bu işe laf atarak kendi beceriksizliğini kapatmaya çalışmakta.

http://forum.donanimhaber.com/m_84647395/tm.htm

Hımm. Düz kombilerde oksijeni nasıl ayarlıyorlar,manometre ile sadece gazı kısar veya açarlar hayret.

• Kafkasdans kullanıcısına yanıt
    çevrem kombici arkadaşım olduğundan kendilerin ide tanırım bilgileri burdan alıyorum kendimde bu işlere merakımdan ve az çok bilgimden dolayı sıcak bilgiler alıyorum..
  • computeron kullanıcısına yanıt
    Hocam bu baca gaz ayari nedir, yogusmali kombinin bacasi zaten 80-90cm birsey onun nasil bir ayarlamasi yapiliyorda yakit tasarrufu sagliyor

Sıcak su ayrı, tesisat suyu ayrı ayarlanır karıştırmıyorsunuz umarım. 45°C ayarlı ise petekler oldukça sıcak olmalı elleyince.

Kullanma kılavuzu:
    www.alarko-carrier.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Kulkilavuzu/SerenaSR_KK.pdf
  • cihazın uzun probu var (bendeki kombide)prob bacanın dibinde tıpa gibi birşey var çıkarılıp buraya sokuluyor cihazdan değerler alınıyor bu değerler kombi markasına göre değişiyor sanırım cihaz son ayarda çalıştırılıp değer okunuyor bu değere göre kombinin gaz bölümünde çok küçük ayarlarla olması değere getiriliyor daha sonra düşük ısıda çalıştırılıp okunan değer yine olması değere getirilinceye kadar kombinin gaz bölümündeki ayar yerinden değerlere ayarlanıp işlem sonlandırlıyor son olarak normal çalıştırma yapılıp yine çihaz üzerindeki değerler in olup olmadığı kontrol edilip işlem sonlandırlıyor yazıcıdanda çıktısı alınıyor..

bendeki değer şu idi

üst yanma 7.6 12.2 ye ayarlandı
    allt yanma 4.4 2.5 a ayarlandı şu anda hem daha iyi ısınıyorum hemde az tüketim oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 4 Aralık 2013; 22:36:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Sıcak su ayrı, tesisat suyu ayrı ayarlanır karıştırmıyorsunuz umarım. 45°C ayarlı ise petekler oldukça sıcak olmalı elleyince.

Kullanma kılavuzu:
    www.alarko-carrier.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Kulkilavuzu/SerenaSR_KK.pdf

Yok onu biliyorum tabiki, suan 45 derecede yaniyor petekler hafif sicak, ew sahibi kombiyi baska bir ewinden getirtip taktirmis bu ewe ilk kez ben kullaniyorum acaba bir baglanti hatasi filan olabilirmi, ewin 3odasi kapali olmasina ragmen peteklerin alt kismi nerdeyse ilik, havasini aldim hepsinin

60°C yapanca düzeliyor mu? Muhtemelen tesisatın temizliğe ihtiyacı var.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    aksama deneyeyim 60 derece yapip, tesisat temizligi nasil yapiliyor?
    Basınçlı su veya kimyasal tercih size kalmış.
  • Kombim bosch

141 metre küp tüketim miktarı gözüküyor faturamda 131 tl geldi. Doğalgaz kullanımında yeni olduğumdan iyimidir kötümüdür bilmiyorum.

Evim 200 metre kare gündüzleri kombiyi 1-2 seviye aralarında bırakıyorum. Kaç dereceye tekamül ediyor bilmiyorum. Akşam 5 den sonra 2-3 gibi değerlerde çalıştırıyorum.

Evin içinde şort ve kısa kolluyla geziyordum. Oda termostatı henüz bağlatmadım.

Günlük ortalama değer 4.7 metre küp.

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.M.M.M, -- 5 Aralık 2013; 12:32:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Sizin için en büyük olumsuzluklar evin yalıtımsız ve kuzey cepheli olması, şahsen yalıtımsız evlere oda termostatı önermiyorum, ısı kayıplarına bağlı olarak dur kalk çok sık olmaktadır buda sarfiyatı artmasına sebep oluyor, termostatik vana en iyi çözümdür, yalıtımdan sonra tabiki.

slm evimiz dubleks yalıtımı gayet iyi termostatik vanalar takıllı kombi 2 de çalışıyor.günlük 13 m3 tüketiyor.vanalar 3 te kombi viessmann vitodens 100 26 kw yer ist-beylikdüzü .kombi sürekli çalışıyor.oda termostadıda takdırmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım
  • Merhabalar Aksaray merkezde ev 170 m2 filan olmalı yalıtım yok tuğla arası köpük konmuş2. kat kuzey cephe pek güneş alamıyoruz kömürlü kaloriferle ısınıyorduk apartman sakinleri illa doğalgaz bireysel dediler vaillant 242 3-5 turbotech plus 20.000 lik kombi önerdiler toplam 7.50 metre petek uzunluğu var salon bayaa büyük 150 lik 2 petek var az önce 43 derece ye ayarladım 1 saatte 1.340 m3 gaz sizce fazla değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejder_542 -- 6 Aralık 2013; 0:26:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.