Şimdi Ara

Günlük ihtiyaçlar doğrultusunda önerilecek diller nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bazen belirli bir işi yapacak programları bulamıyorum, bulduklarım ücretli ve tam olarak istediğim tarzda programlar olmuyor en önemlisi kendi oluşturduğum yazılımı kullanmanın zevkini arıyorum, ihtiyacım olan ufak tefek programları kendim yazmak istiyorum. Mesela harddiskteki filmleri etiketleyip arşivleyecek konularına göre onları sınıflandırabilecek basit bir program gibi ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılayacak programlar oluşturmak istiyorum. Ticari herhangi bir hedefim yok, yazılım konusunda kariyer planım da yok. Öğrenmesi kolay, linux ve windows üzerinde derleyip çalıştırabileceğim programlama dilleri nelerdir acaba ? C dilinde çok yeni olmama rağmen işime yarar şeyler üretebiliyorum, mesela 1'den 99999999'a kadar olan sayıları ekrana yazdıran çok basit bir programı satın almak istediğim ikinci el laptopta çalıştırdığımda işlemci aşırı ısınmış ve bilgisayar kapanmıştı. bu sayede bilgisayarın fanının işlemciyi soğutmaya yetmediğini, o programı aynı özellikteki kendi bilgisayarımda sorunsuz çalıştırarak satıcıya kanıtlamış bilgisayarı 100 lira ucuza getirmiştim. Tabi konsolda değil de arayüz oluşturup çalıştırabileceğim programlama dilleri arıyorum. önerilerinizi bekliyorum.

• Form tadında şeyler için c# öneririm. Çıktıları excele falan da rahatlıkla aktarabilitsiniz.
    Matematiksel hesaplama için ise Matlab öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowCLanS

Merhaba arkadaşlar. Bazen belirli bir işi yapacak programları bulamıyorum, bulduklarım ücretli ve tam olarak istediğim tarzda programlar olmuyor en önemlisi kendi oluşturduğum yazılımı kullanmanın zevkini arıyorum, ihtiyacım olan ufak tefek programları kendim yazmak istiyorum. Mesela harddiskteki filmleri etiketleyip arşivleyecek konularına göre onları sınıflandırabilecek basit bir program gibi ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılayacak programlar oluşturmak istiyorum. Ticari herhangi bir hedefim yok, yazılım konusunda kariyer planım da yok. Öğrenmesi kolay, linux ve windows üzerinde derleyip çalıştırabileceğim programlama dilleri nelerdir acaba ? C dilinde çok yeni olmama rağmen işime yarar şeyler üretebiliyorum, mesela 1'den 99999999'a kadar olan sayıları ekrana yazdıran çok basit bir programı satın almak istediğim ikinci el laptopta çalıştırdığımda işlemci aşırı ısınmış ve bilgisayar kapanmıştı. bu sayede bilgisayarın fanının işlemciyi soğutmaya yetmediğini, o programı aynı özellikteki kendi bilgisayarımda sorunsuz çalıştırarak satıcıya kanıtlamış bilgisayarı 100 lira ucuza getirmiştim. Tabi konsolda değil de arayüz oluşturup çalıştırabileceğim programlama dilleri arıyorum. önerilerinizi bekliyorum.

Sanırım en ünlü arayüz dili C# çünkü rahatça düğme pano kaydırma çubuğu gibi şeyler ekleyip kısa yoldan arka planda çalışan threadler ile bağlantısını yapabiliyorsunuz ve de SQL ile yakından ilgili. Gayet de popüler ve iş bulmanızda yardımcı olur.

Sonra java var, biraz daha nesneye yöneltilmiş ve taşınabilir. Taşınabilirlikten kastım, birkaç eklentiyle aynı programı telefonda bile çalıştırabiliyorsunuz, sadece windows değil linux solaris macosx de de çalıştırabiliyorsunuz. Arayüz olarak Applet kısmını ve java swing/awt öğrenmeniz gerekiyor.

Visual Basic de yeterince akıcı ve öğrenmek kolay. İlk öğrendiğim dil gwbasic idi, sonra qbasic öğrendim vb ise bunların arayüzü olanı ve de SQL desteği var.

Sorum olacaktı: işlemciyi kastıran o sayaç programında sayma işlevini C içinde a=a+1 ya da a++ gibi mi yaptınız? Tek çekirdek ile mi o kadar ısındı bilgisayar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Temmuz 2013; 20:14:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bazen belirli bir işi yapacak programları bulamıyorum, bulduklarım ücretli ve tam olarak istediğim tarzda programlar olmuyor en önemlisi kendi oluşturduğum yazılımı kullanmanın zevkini arıyorum, ihtiyacım olan ufak tefek programları kendim yazmak istiyorum. Mesela harddiskteki filmleri etiketleyip arşivleyecek konularına göre onları sınıflandırabilecek basit bir program gibi ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılayacak programlar oluşturmak istiyorum. Ticari herhangi bir hedefim yok, yazılım konusunda kariyer planım da yok. Öğrenmesi kolay, linux ve windows üzerinde derleyip çalıştırabileceğim programlama dilleri nelerdir acaba ? C dilinde çok yeni olmama rağmen işime yarar şeyler üretebiliyorum, mesela 1'den 99999999'a kadar olan sayıları ekrana yazdıran çok basit bir programı satın almak istediğim ikinci el laptopta çalıştırdığımda işlemci aşırı ısınmış ve bilgisayar kapanmıştı. bu sayede bilgisayarın fanının işlemciyi soğutmaya yetmediğini, o programı aynı özellikteki kendi bilgisayarımda sorunsuz çalıştırarak satıcıya kanıtlamış bilgisayarı 100 lira ucuza getirmiştim. Tabi konsolda değil de arayüz oluşturup çalıştırabileceğim programlama dilleri arıyorum. önerilerinizi bekliyorum.

Sanırım en ünlü arayüz dili C# çünkü rahatça düğme pano kaydırma çubuğu gibi şeyler ekleyip kısa yoldan arka planda çalışan threadler ile bağlantısını yapabiliyorsunuz ve de SQL ile yakından ilgili. Gayet de popüler ve iş bulmanızda yardımcı olur.

Sonra java var, biraz daha nesneye yöneltilmiş ve taşınabilir. Taşınabilirlikten kastım, birkaç eklentiyle aynı programı telefonda bile çalıştırabiliyorsunuz, sadece windows değil linux solaris macosx de de çalıştırabiliyorsunuz. Arayüz olarak Applet kısmını ve java swing/awt öğrenmeniz gerekiyor.

Visual Basic de yeterince akıcı ve öğrenmek kolay. İlk öğrendiğim dil gwbasic idi, sonra qbasic öğrendim vb ise bunların arayüzü olanı ve de SQL desteği var.

Sorum olacaktı: işlemciyi kastıran o sayaç programında sayma işlevini C içinde a=a+1 ya da a++ gibi mi yaptınız? Tek çekirdek ile mi o kadar ısındı bilgisayar?

önerileriniz için teşekkür ederim.

#include<stdio.h> 
    main()
    {
    int i=1;

while(i <= 99999999){

i++;
    printf("\n%d",i); }

return 0;

}

evet yukarıdaki basit kodları kullanmıştım. bilgisayarım core i5 3210m işlemciye sahip, ben çalıştırdığımda bile 72 - 73 dereceleri görüyorum ama kapanmıyor tabi ki. düzenli fan temizliği yapmama rağmen belki benim bilgisayarımda da sorun vardır. Bahsettiğim bilgisayarın fanından baya toz temizlemiştim.

Konuya tekrar dönecek olursak, python ve java arasında gidip geliyorum, python ile başlayıp beklentilerime göre başka diller de öğrenebilirim. zaten herhangi bir kariyer planım da yok. kendi işimi göreceğim basit yazılımlar oluşturmak istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

önerileriniz için teşekkür ederim.

#include<stdio.h> 
    main()
    {
    int i=1;

while(i <= 99999999){

i++;
    printf("\n%d",i); }

return 0;

}

evet yukarıdaki basit kodları kullanmıştım. bilgisayarım core i5 3210m işlemciye sahip, ben çalıştırdığımda bile 72 - 73 dereceleri görüyorum ama kapanmıyor tabi ki. düzenli fan temizliği yapmama rağmen belki benim bilgisayarımda da sorun vardır. Bahsettiğim bilgisayarın fanından baya toz temizlemiştim.

Konuya tekrar dönecek olursak, python ve java arasında gidip geliyorum, python ile başlayıp beklentilerime göre başka diller de öğrenebilirim. zaten herhangi bir kariyer planım da yok. kendi işimi göreceğim basit yazılımlar oluşturmak istiyorum.

Phyton hiç denemedim, biraz denedikten sonra izlenimlerinizi burada anlatırsanız güzel olur.

• Derdinin dermanı python. Başka birşeye bakmana gerek yok.
  • python
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlilik için Eşya Önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.