Şimdi Ara

günlük yumurta ve sarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yıl 2013 arkadaşlar yumurtanın sarısı ile ilgili en son bilinen en son bilgiler nelerdir.
    1.84 boy 68 kilo günlük 4 yumurtanın beyazı 1 tane de tam yemekteyim en son okuduklarıma göre bunu 5 tam yumurtaya çevirsem sıkıntı olur mu?yani kolestrol yağlanma vs

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yumurta Sarısı ve Sağlığa Etkileri

Yumurtalar, besin değeri yüksek, çok yönlü bir besindir. Yüksek kaliteli protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindirler. Özellikle yumurta sarısı, besin değeri açısından oldukça önemlidir.

Yumurta Sarısı Yağı

Yumurta sarısı yağı, yumurta sarısından çıkarılan yağlı bir maddedir. Yüksek konsantrasyonlarda lesitin, kolin ve lutein içerir. Bu bileşenler, bilişsel işlev, karaciğer sağlığı ve göz sağlığı için faydalı olabilir.

Yumurta Sarısı Yağı Kullanıcı Yorumları

Yumurta sarısı yağı kullanıcı yorumları, bilişsel işlevlerinde iyileşme, karaciğer fonksiyonlarının desteklenmesi ve göz sağlığının korunması gibi olumlu faydalar bildirmektedir. Ancak, bireysel sonuçlar değişebilir ve yumurta sarısı yağı takviyesi almadan önce sağlık uzmanınıza danışmanız önerilir.

Yumurta Sarısı Yağının Potansiyel Faydaları

Yumurta sarısı yağının potansiyel faydaları şunları içerir:

• Bilişsel işlevlerin iyileştirilmesi
    • Karaciğer fonksiyonlarının desteklenmesi
    • Göz sağlığının korunması

Sonuç

Yumurta sarısı, besin değeri yüksek bir besindir ve özellikle yumurta sarısı yağı, sağlığa çeşitli faydalar sağlayabilir. Yumurta sarısı yağı takviyesi almayı düşünüyorsanız, potansiyel faydaları ve riskleri tartışmak için sağlık uzmanınıza danışmanız çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yumurtanın sarısı kötü degil iyi kolestrolu arttırıyor.
    Kolestrol hastalıklardan koruyor.
    Yağ yemek yağlanmak demek degildir.
    Hormon dengesi için günlük kilo x 1g yağa ihtiyacımız var.
    Yağlar düşmanımız degil (trans yağlar hariç)
    Karbonhidratlar yağlandırır, fazla kalori alımı yağlandırır.
  • çok sağolun hocam içim rahatladı yani verdiğiniz bilgiler çok sağlıklı görünüyor:)
    peki benim gibi zayıf olan insanlar için bu 5 tam yumurta omlet şeklinde fazlaya giriyor mu acaba spor yapıyorum 2 günde bir tabi ki veyahut nasıl önerirsiniz 5 yumurtanın 3 sarısını 2 sarısını ye vs öneriniz var mıdır yoksa 5-6 tam yumurta gönül rahatlığıyla yiyebilir miyim bilinir mi hastalığım yok çok şükür.
  • Rahatlıkla tüketebilirsin için rahat olsun
  • ben eskiden beri hiçbir zaman yumurtanın sarısını atmam
    hatta günlerce günde 10 tam yumurta yediğim olmuştu ağır çalıştığım dönemlerde
    gelişimime çok faydası olmuştu
    gerçi bana zarar vermemişti ama bazılarına çok ağır gelebilir
    özellikle karaciğeri zorlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 1 Ekim 2013; 21:19:35 >
  • Yumurtanın sarısı kolestrol açısından iyi deniliyor. Yalnız bu az kullanımda geçerli (günde 2 sarı). Eğer 5-6 tane yerseniz iyi etki yaratmayacak. Kolestrol seviyeleri dengeli olmalı.
  • ben 4 yumurta, ikisini sarısını yemiyorum. Spora giderken yanıma alıp sokaktaki kedi köpeğüeveriyorum bayıla bayıla yiyorlar.
  • teşekkürler bilgiler için hocam bazı yerlerde okudum o yumurtanın sarısını hayvalara verilmemesi gerektiğini okudum ölümler oluyormuş tam net cümleyi hatırlamıyorum ama kuşlarda uçamama gibi şeyler çıkmış ortaya araştırmanı tavsiye ederim

bir arkadaşın söylediklerini aktarıyorum hocam

1997-2002 arasında beslediğim muhabbet kuşum uçma kabiliyetini yitirmişti hergün verdiğim haşlanmış yumurta sarılarından dolayı.. Bıldırcın gibiydi toprak olmadan önce...
    Evet arkadaşlar kediye köpeğe veriyoruz diyorsunuz ama yumurta sarısı o hayvanlar için oldukça zararlı.

Kendi köpeğime bir tane olsun vermiyorum nitekim bildigim kadarı ile yumurta sarısı bu tür kücük hayvanlarda körlüğe yol açmakla beraber onların günlük ihtiyaç duydukları kolestrol değerleri oldukça düşük oldugu için çok büyük tehlike teşkil etmekte.

bir arkadaşda sıkıntı yok demiş:

ben yumurta sarılarını sokak kedilerine veriyorum.. Dile kolay yaklaşık 3 senedir yumurtayla beslediğim kediler var. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşadıklarını görmedim kolestrol kilo vs. Zaten sokaklarda ne bulupda yesinler bi doğru düzgün yedikleri bnm verdiklerim.

bu sırada hem sarılar ziyan olmuyor hemde sevaba giriyorum. Bundan daha haz verici birşey olamaz fakat tek şikayetim yumurta yemediğim günler kediler bi türlü gitmiyo evin önünden tek sorun bu gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isyan34 -- 2 Ekim 2013; 10:15:33 >

• isyan34 İ kullanıcısına yanıt
    kedi köpeğe zarar vermez
    çünkü bu hayvanlar etobur hayvanlardır ve insanlara göre de bakteri ve mikroplara karşı daha bağışıklıdırlar
  • o zaman benim gibi 5-6 tam yumurta yiyemeyip 2 sarısını kullananlar geri kalan sarılarını hayvalara ulaştıralım küçük kaplarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.