Arkadaşlar merhaba, Ülkemizdeki fiyatı olan iPhone'u arkadaşım aracılığıyla Amerikadan; Fiyata getirip +IMEI kayıt ücreti verip kullanmayı planlıyorum. ~10.000 TL'ye geliyor. (~7000 TL avantajlı) Fakat sanırım artık iPhoneları kullanan kişi üzerine IMEI kaydı yapılması gerekiyormuş detayı çok iyi bilmiyorum. Şöyle bir diğer durum var ki kullandığım hat şirketimin üzerine yani kişisel hattımı şirketimin üzerine taşıdım bu durumda bu telefonu günü birlik kimlik ile Kıbrısa gidersem nasıl kullanabilirim? Planım günü birlik kıbrıs yapıp e-devlette bu kayıt göründüğü anda IMEI kaydını yapıp telefonu kullanılabilir hale getirmek fakat hat şirket üzerine Bir diğer sorum telefon açıldıktan en fazla kaç gün kullanabiliyorum? |
Günübirlik Kıbrıs Seyahati: IMEI Kaydı ve Şirket Hatları Hakkında Bilgiler
Kıbrıs'a günübirlik bir seyahat planlıyorsanız, telefonunuzun IMEI kaydını yaptırmanız ve şirket hatları kullanıyorsanız gerekli prosedürleri uygulamanız gerekebilir.
IMEI Kaydı
- Kıbrıs'tan telefon aldığınızda veya Kıbrıs'a gidip gelerek telefonunuzu kullandığınızda, telefonunuzun IMEI numarasını Kıbrıs İletişim Kurumu'na (KKK) kaydetmeniz gerekir.
- Kayıt ücreti mevcuttur ve KKTC tarafından belirlenir.
- IMEI kaydı, telefonların kayıt dışı kullanımını önlemek ve kaçakçılıkla mücadele etmek için gereklidir.
Şirket Hatları
- Bir şirket hatlı telefon kullanıyorsanız, Kıbrıs'a giderken şirketinizden yetki almanız gerekebilir.
- Şirketinizin yurtdışında dolaşım izni vermemiş olması halinde, telefonunuzu Kıbrıs'ta kullanamayabilirsiniz.
- Şirket hattınızın IMEI kaydını yaptırmanız gerekebilir. Bu prosedür, şirketinizin talimatlarına göre değişebilir.
Kıbrıs'tan Telefon Almak
- Kıbrıs'tan telefon almak avantajlı olabilir, ancak IMEI kaydı yaptırmak zorunludur.
- Telefonunuzu Kıbrıs'a gidip gelerek de kullanabilirsiniz, ancak yine de IMEI kaydı yaptırmanız gerekecektir.
IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?
- KKTC İletişim Kurumu'nun (KKK) internet sitesinden veya yetkili bayilerden IMEI kayıt başvurusu yapabilirsiniz.
- Başvuru sırasında telefonunuzun IMEI numarasını, pasaport bilgilerinizi ve diğer gerekli belgeleri sağlamanız gerekir.
Sonuç
Kıbrıs'a günübirlik seyahat etmeyi planlıyorsanız, IMEI kaydı ve şirket hattı kullanım prosedürleri hakkında önceden bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bu önlemleri almak, sorunsuz ve keyifli bir seyahat geçirmenize yardımcı olacaktır.