Şimdi Ara

Gürcistan Kimlikle Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili DH üyeleri.1 hafta içerisinde gürcistan'a gidicem.18.05.1996 doğumluyum.Yani 18e gireli 3.5 ay oldu ama 18i doldurmaya daha çok var.Bu yüzden sadece annemden alınacak muvafakatname ile gidebileceğimi düşünürken bugün, tanıdığım bir avukat(kendisi çok sevdiğim bir abimdir aynı zamanda) bunun sadece pasaport başvurularında geçerli olduğunu 17 yaşımı doldurduğum için kimlikle geçiş yapılan ülkelere (yani gürcistana) ailemden herhangi bir imza olmadan geçebilleceğimi söyledi.Yani eğer pasaport vize başvurusu yapacak olsaydım evet aile izni gerekirdi fakat kimlikle geçildiği için buna gerek yokmuş.Bu avukat mesleğinin en iyilerindendir.Fakat kendisiyle sadece telefonda konuştuk yüzyüze görüşme fırsatımız olmadı.Bu ve bununla ilgili bir kanun son zamanlarda değişmemiştir demi?yani avukatın söyledikleri şu an geçerli? bilenler varsa lüütfen yardımcı olsun.yada bildiğini bildiğiniz kişilere yönlendirin

• Merhabalar,

Kafa karışıklığını gidermek adına söylüyorum şu an 17 yaşındasınız. 18 yaşından gün almanız durumunda 18 yaşında sayılırsınız. Türkiye ve Gürcistan vatandaşlarının iki ülke arasında nüfus cüzdanlarıyla seyahat etmelerini sağlayan düzenlemenin 10 Aralık 2011’de yürürlüğe girmesiyle vatandaşlarımız, Gürcistan’a, her girişte 90 günü aşmayan seyahatleri için vizesiz ve “nüfus cüzdanı” veya geçerli pasaportlarıyla seyahat edebilirler.

18 yaşından küçük vatandaşlarımız ise, anne babası yanındaysa geçiş yapabilirler. Eğer ailesi yanında değilse , ailesinden alınmış yazılı resmi muvafakatini ibraz etmek suretiyle geçiş yapabilirler.
  • ben gittiğimde 18 yaş altı bir çocuk vardı ve muakafatname olmadıgı için türkiyede kaldı biz gezip geldik :)
  • hocam 1 ay önce bende geçiş yaptım gürcistana,arabamla geçtim kuzenlerim yürüyerek geçtiler orda 17 yaşında bir çocuk dayısıyla gelmiş ama annesi olmadan geçiş yaptırmamışlar. Bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.