Şimdi Ara

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ mutluka okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Viraj dönerken aracın arka kısmı savrulursa ne yapabiliriz?
    Yolda bir viraja hızlı girdik veya yol yağış ve mıcır nedeniyle kaygan... Bu tip durumlarda merkezkaç kuvveti nedeniyle aracın arkası savrulmaya başlayacaktır.

Böyle bir durumda yapılması gereken şey daima direksiyonu aracın kaydığı istikametin aksi yönde çevirip kontra vermektir. Bu direksiyon hareketiyle aracın kayması durdurulabilir.

Kayma durduktan sonra direksiyonu eski konumuna getirerek doğru istikamete doğru gidebiliriz.

Hata virajda değil, sizde

Örneğin sağa virajda, aracımız sağa dönerken, arkası sola doğru kaymaya başlayacaktır. Böyle bir durumda yapılması gereken şey direksiyonu sola doğru çevirmek yani kontra vermek. Aracın kayması bittikten sonra tekrar eski konumuna getirerek doğru istikamete gitmek.

Ancak aracımız virajda herhangi bir şekilde sağa ve sola savruluyorsa şunu unutmayın ki siz bir hata yaptınız; riskli bir viraja hızlı girdiniz.
    Virajları dönerken nelere dikkat etmeliyiz?
    Bir virajı güvenli bir şekilde dönmek için özellikle bilmediğimiz yollarda, viraj öncesi direksiyon ve tekerlekler düz bir şekildeyken frene basarız, hızımızı düşürürüz, gerekiyorsa vitesimizi ufalttıktan sonra güvenli bir şekilde viraja gireriz.

Viraj içinde kesinlikle frene basma ihtiyacı hissetmeyecek bir hıza inmemizde büyük yarar var. Virajı döndükten ve direksiyonumuzu düzelttikten sonra tekrar gaza basmamız o virajı güvenli dönmemiz anlamına gelir.

devamı http://benimhayat.blogspot.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlasbey06 -- 3 Şubat 2011; 5:51:35 >

• güzel bir konu
  • Kayma konusunda tam ters bir düşünce de var. Kontra yapmanın (direksiyonu kayan tarafa çevirmenin) aracın arkasını daha çok savurabileceği şeklinde. Aslında bu o anki hızımız ile çok bağlantılı. Eğer yüksek hızda savrulmaya başladıysak direksiyonu savrulduğumuz yöne çevirince araç spin atabilir.
    Ne yapmalı?
    Ben virajlara dikkatli giriyorum, bazense aracımı iyi tanıdığımdan hafif kayabilecek hızlarda giriyorum ancak direksiyonla değil ayağımı gazdan çekerek (hızı azaltıp) kaymayı önlüyorum.
    Bu konuda diyebileceğim en gerekli şey ise kayma anında reflek şekilde abartılı frenden kaçınılması gerektiğidir. Ek olarak esp bu konuda çok işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlasbey06

daima direksiyonu aracın kaydığı istikametin aksi yönde çevirip kontra vermektir. Bu direksiyon hareketiyle aracın kayması durdurulabilir.

Tam tersi değil miydi bu, yanlış mı hatırlıyorum
  • Güzel bir konu, ama yeni nesil araçlarda yol tutuş bayağı geliştirildi ve esp de çoğu araçta var şahsen bir bmw 3 kasa ya da insignia gibi araç o viraja girdiğinde sorunsuz çıkabilir diye düşünüyorum.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Güzel bir konu, ama yeni nesil araçlarda yol tutuş bayağı geliştirildi ve esp de çoğu araçta var şahsen bir bmw 3 kasa ya da insignia gibi araç o viraja girdiğinde sorunsuz çıkabilir diye düşünüyorum.....

viraja ve hıza göre değişir bence. tabii ki yeni nesil araçların yol tutuşları eskilere nazaran çok daha iyi fakat formula 1 araçları bile virajlarda savrulabiliyorsa bizim araçlarımızın savrulması gayet mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Güzel bir konu, ama yeni nesil araçlarda yol tutuş bayağı geliştirildi ve esp de çoğu araçta var şahsen bir bmw 3 kasa ya da insignia gibi araç o viraja girdiğinde sorunsuz çıkabilir diye düşünüyorum.....

viraja ve hıza göre değişir bence. tabii ki yeni nesil araçların yol tutuşları eskilere nazaran çok daha iyi fakat formula 1 araçları bile virajlarda savrulabiliyorsa bizim araçlarımızın savrulması gayet mantıklı.

Tabiki 50 ile girilen yere 80 ile girersen araç başarı ile çıkar. Tutupta 110 ile girersen savurma yapabilir.....
    SAYGILAR....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okumak bilgi edinmek iyidir.
    ama umarım o anda burada okuduklarınız aklınıza gelirde uygulayabilirsiniz.
    insan sadece bilinç altınızdaki reflekslerle hareket ederek mili saniyelerin geçmesini bekliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.