Şimdi Ara

Güvenlik kamerası, uzaktan izleme vb. hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: unixx Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kiracımızdan arta kalan 8 kanal kayıt cihazı + 6 kamerayı kendi iş yerimize kurdum.

Cihazın kitapçığına göre iPhone uygulamasına kadar var.

Fakat anlayamadığım, uzaktan izleme işi nasıl olacak?

Şöyle ki,

dahili ağ içinde izleyebiliyorum bilgisayardan. (kendi lcd'si var, onda zaten problem yok) Mesela 192.168.1.65:8080 şeklinde girebiliyorum.

Fakat atıyorum evimden nasıl izleyeceğim? Statik ip sahibiyim fakat o ip ile, direk modemin paneline girmiyor mu? Modemin adresi 192.168.1.254 mesela. Güvenlik kamerası falan olan arkadaşlar varsa, muhakkak biliyorlardır. Ben çıkamadım tam işin içinden

Cihazda 3 tane port var. Mobil, HTTP bir tane daha vardı adını hatırlayamadığım. Bunlara istinaden port açtım modemden. (Açmam şart mı onuda bilmiyorum)

Ek olarak, cihazda DHCP açık mı olmalı, kapalı mı? Açıkken ip alıyor fakat modem kapanınca falan değişiyor. Kapalı oluncada cihazda göremiyorum manuel vermeme rağmen.

• tam olarak okumadan yazmanın zararları.. :) statik ıp sahibisin buraya kadar tamam. sırada port açmak kaldı öncelikle kayıt cihazın içerisinde internet ayarları vardır orada kamera hangi portu kullanıyor ve hangi ıp yi kullanıyor ona bakıp modemden port açman gerekiyor.. yani dışarıdan sen ıp numaranı yazdığın zaman yönlendireceğin adrese gitmesi gerekiyor port açmak burada işine yarıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 22 Ağustos 2011; 20:56:38 >
  • Oncelikle kayıt cihazın ayarlarından cihazın ipsini sabitleyin ornegin modem 192.168.1.30 veriyor ya standart olarak siz onu garanti olsun 192.168.1.100 verin artık modemin dagıttıgı ip standardına gore belirleyin.Sonra port yonlendirme bolumunden 8080 portunu yada 80 protunu makineye vermis oldugunuz ip adresine yonlendirin.Zaten statik ip sahipmissiniz siz artık evden explorera sirketinizin statik ipsini yazarsanız sizi dvr cihazına yonlendirecektir.Yada bu kayır cihazının bir programı vardır uzaktan izlemek için o programı kurup yine statik ipnizi girip baglanabilirsiniz.Tabi bu program içinde port yonlendirme işlemi yapmanız gerekecektir.

SAYGILARLA
  • Yani evimden, "statik ip:8080" yaptığımda cihaza mı yönlendirecek?
  • Modeminiz : 192.168.1.1 255.255.255.0 IP bilgilerine sahipse
    DVR Makinanizin Network/AG ayarlarindan IP bilgilerini 192.168.1.2 255.255.255.0 192.168.1.1 yapmanizdan sonra ayni ekranda olmasi muhtemel PORT ayarlarini bir yere not alarak.
    Modeminizin NAT ya da Virtual Server ayarlari kismindan : TCP ve UDP varsa BOTH secenegini secerek DVR makinanizin sahip oldugu IP adresine (192.168.1.2) not aldiginiz PORT numaralarini
    tek tek ekleyip kaydederek, modeminizi yeniden baslattiktan sonra kullandiginiz web tarayacisiylawww.whatismyip.com adresinden GERCEK ip adresinizi ogrendikten sonra
    http://gercekipadresim:DVRcihazindagordugunuzPORTnumarasi seklinde baglanti saglayabilirsiniz lakin kuvvetle muhtemel Explorer disinda Firefox, Chrome ve benzeri tarayicilar ile
    DVR cihazinizi izlemeniz mumkun olmayacak

• Evet zaten Explorer 80 portunu kullanır standart olarak 8080 yazmasınıda baglabilmeniz lazım.Bir deneyin ve var ise ozellikle kendi programı ile deneyin.

SAYGILARLA
  • Çok teşekkürler.

Yarın bir deneyim.

Cihazda 3 port vardı sanırım. Http,Mobil diğerini hatırlamıyorum.

80, 101 ve 8670 şeklinde.

Ek olarak, Udp,Tcp ve Any var. Any seçeceğim anladığım kadarıyla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 23 Ağustos 2011; 0:00:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Çok teşekkürler.

Yarın bir deneyim.

Cihazda 3 port vardı sanırım. Http,Mobil diğerini hatırlamıyorum.

80, 101 ve 8670 şeklinde.

Ek olarak, Udp,Tcp ve Any var. Any seçeceğim anladığım kadarıyla?

Any secenegini secin.
    DVR cihazindada 80 olan portu 8080 yapin.
  • DHCP'yi kapatıp, elle ip vereceğim değil mi?

Çok teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 23 Ağustos 2011; 0:33:36 >
  • quote:

DHCP'yi kapatıp, elle ip vereceğim değil mi?

Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Hayir DHCP'yi kapatmaniza gerek yok zaten DVR makinesinin IP'sini ayar menusunden el ile sabit olarak gireceksiniz.
    DHCP'yi kapatirsaniz isiniz diger makinaler icin zorlasir

Kolay gelsin
  • Hayır, cihazdan bahsediyorum zaten. DHCP onda da var ayarı.
  • quote:

Hayır, cihazdan bahsediyorum zaten. DHCP onda da var ayarı.

dvr daki dhcp yi kapatip elle ip ve dns verin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.