Bildirim
Güzel bir kaldırma kuvveti sorusu 'Ugurdan'
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
cevap c mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliogutcen -- 10 Ocak 2014; 16:11:07 > -
Cymiş cevap aynen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezno -- 10 Ocak 2014; 17:26:09 > -
Tahtanın yüzüyor olması ne demek?yoğunluğu sudan küçüktür demek.Peki yoğunluğunun sudan küçük olmasının getirisi ne?Aynı ağırlıktaki su ve tahta için tahtanın hacminin daha büyük olması demektir.Yani tahtanın üstünden suyu boşalttıkça tahtanın üstündeki ağırlık azalıcak tahta su üstüne çıkıcaktır.Alttaki suyun ise miktarı artacak fakat hacmi daha büyük olan tahtanın su üstüne çıkmasıyla oluşan boşluğu musluktan dökülen su dolduramayacağı için suyun yüksekliği azalıcaktır. -
Bu soruyu geçen çözdüm ve c demiştim sanırım yanlış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E -
Hayır cevap C cevap anahtarı var bende ve mantıklı C -
c kesinlikle. Üstteki ağırlık azaldığı için batan hacım azalır yani h azalır. Su seviyesi artarken batan tahta hacmi azaldığı içinde H değişmemesi lazım. -
Bende D dedim fakat neden C hangi oranda tam olarak karar veriyoruz ki değişmediğine bence azalır su yüksekliği -
C ymiş cevap cidden arkadaşım attıydı cevap anahtarını ama hala aklımda belirsizlik var öyle direk h azalırsa üstteki sıvı alttakı sıvının yerını alır diyemeyiz desek bile mantıgı olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezno -- 10 Ocak 2014; 17:25:29 > -
Cevap B şıkkı -
Beyler bakın kaldırma kuvveti formülünü yazalım G = Fk buradan su döküldükçe ağırlık azalacağı için kaldırma kuvvetinin de azalması lazım yani h azalır burda herkes aynı fikirde
Tahtayı batıran şey su yani kapaki su yüzdüğü için yüzen cisimler hacmi kadar sıvı yükseltir su dökülünce aynı hacim altta yerini alacak değişen birşey olmaz -
Kaldırma kuvveti vb.ds.g değil mi?
Aynı zamanda yüzen ve askıda kalan cisimler için de ağırlığına eşittir diyoruz.
Cisim yüzdügüne göre başta, uygulanan kaldırma kuvveti tahtanın ve suyun ağırlığına eşittir. Aynı zamanda kaldırma kuvveti kadar suyun yeri değişiyordu( Hani kaba cismi atıyoruz taşırma seviyesine kadar dolu olan, o zaman sıvı taştığında kaldırma kuvveti kadar su taştı kap ağırlaşmadı diyoruz.)
Şimdi cisim gelince kaldırma kuvveti kadar yani suyun ve tahtanın ağırlığı kadar sıvı yükseldi yani H kadar. Sen suyu boşalttığında toplam ağırlık değişmediği için sıvı yüksekliği değişmeyecek.
Suyu boşalttığın için kaldırma kuvveti azalır çünkü ağırlık azaldı. F: vb.ds.g olduğundan sıvının yoğunluğu ve g sabitken Vb azalmalı,h 'de (sıvıya batan cismin yüksekliği azalır)
Umarım anlamışsındır.
-
Eyv agırlık anlamında düşünmemiştim haklısın sagolasın :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X