Şimdi Ara

Güzel konuşmak ve kelimeleri çok iyi kullanmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
4
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • insanlarla konuşurken tıkanıp kalmak istemiyorum. mesela biri bana bi şey sorduğunda o konu hakkında uzun uzadıya konuşabilmek istiyorum. insanlar konuşmamı beğensin istiyorum güzel akıcı konuşmak istiyorum. adeta kelimelerle dans eden biri olmak istiyorum. sizce neler yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bol bol Kitap oku

• quote:

Orijinalden alıntı: Andrea Pirlo

Bol bol Kitap oku

kitabı sesli okuyup sessiz okumanın bi farkı varmıdır.

• Bunun tek çaresi var kısa ve öz Kitap Oku.

• Sesli kitap oku , nefes egzersizleri yap , diksiyon kursuna git >>>>> Mission Complete

• quote:

Orijinalden alıntı: VodkalıVısne

Sesli kitap oku , nefes egzersizleri yap , diksiyon kursuna git >>>>> Mission Complete

peki sen bunların hepsini yaptınmı fayda gördünmü

• Kitap okumuyorum fakat çok akıcı konuşabiliyorum ve kelime daarciğim çok geniştir

edit:imla

Yani doğuştan gelir bu özellik kitapla felan sadece açığa çıkar veya biraz gelişir "bence"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetAbi. -- 5 Mart 2015; 22:53:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diksiyon kursuna baktim, ismek 64 ders,.ne ogretiyor adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

quote:

Orijinalden alıntı: Andrea Pirlo

Bol bol Kitap oku

kitabı sesli okuyup sessiz okumanın bi farkı varmıdır.

maalesef doğru bilgiye sahip değilim.
    Ama sesli daha yararlı olur diye düşünüyorum en azından diksiyon gelişir. Ama dediğim gibi bu sadece bi tahmin

• Kesinlikle ama kesinlikle kitap okumakla alakası yok!!! Ayda en az 5 kitap okurum, çoğu kalın olur. Sonuç? Berbat bir diksiyon ve berbat bir konuşma. Ayrıca inananlarla konuşurken demek istediğimi demeyip, daha sonra keşke şunu deseydim diyorum.

Tek çare sağlam bir diksiyon ve hitabet kursu. Eğer Adolf Hitler veya Recep Tayyip Erdoğan gibi etkili konuşmak istiyorsan ilk adımını sağlam diksiyon kursunda atarsın, gerisi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

quote:

Orijinalden alıntı: VodkalıVısne

Sesli kitap oku , nefes egzersizleri yap , diksiyon kursuna git >>>>> Mission Complete

peki sen bunların hepsini yaptınmı fayda gördünmü

Benim konuşmayla ilgili pek problemim olmadigi icin kursa felan gitmedim. Ama olsaydı yukarda soylediklerimi yapardim

• Doğru Tayyip Erdoğan imam hatip mezunu onlar orda hatiplik dersi alıyorlar herhalde bu hitabet yeteneği ondan geliyor. Ama önünde yazmada 2 kelimeyi bi araya getiremez orası ayrı.

• up

• Kitap oku ve araştır her şeyi bol bol

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetAbi.

Kitap okumuyorum fakat çok akıcı konuşabiliyorum ve kelime daarciğim çok geniştir

Yani doğuştan gelir bu özellik kitapla felan sadece açığa çıkar veya biraz gelişir "bence"

dağarcığım olacak akıcı konuşan çocukdağarcığım olacak akıcı konuşan çocuk
  • Öncelikle senin dediğin şey doğuştan gelen bir yetenek ister bunu bir kenara attın bu bir. 2. olarak da kitap okumanın önemi bu konuda büyüktür kelime dağarcığı olsun, uzun cümle kurabilme ve kendini ifade edebilme yetisi olsun bunları en çok geliştiren aktivitedir kendileri. 3. olarak yazı yazmalısın, kendini ifade edeceğin herhangi bir tarz bir şey. Bunlar şiir olabilir, deneme olabilir, makale tarzı bir yazı olabilir, hikaye öykü yazabilirsin. Bu 3. aktivite kendini ifade etme yetini en çok geliştirecek aktivitedir ayrıca zamanla bir şeyleri anlatırken daha hakim ve insanların dikkatini sende tutabilecek şekilde dinleyebileceği, sıkılmayacağı şekilde konuşmaya başlarsın ve bu da zamanla antremanını mı diyeyim nasıl istiyorsan yaptıkça gelişir gerekirse aynanın karşısına geç kendi kendine bir şeyler anlat. Son olarak da insanların anlayabileceği, hoş ses tonunda konuşmak ki bu da diksiyon kursu denilen şeyle yapılıyor herkesin söylediği gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğuğu seven adam

quote:

Orijinalden alıntı: MehmetAbi.

Kitap okumuyorum fakat çok akıcı konuşabiliyorum ve kelime daarciğim çok geniştir

dağarcığım olacak akıcı konuşan çocukdağarcığım olacak akıcı konuşan çocuk

Imla diye etiketledim cnm

• Başka önerisi olan var mı? Konu dışının en önemli konularından biri lütfen ilgilenin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.