Şimdi Ara

güzel ve yeterli konuşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
4
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle merhabalar,iyi forumlar, size birşey sormak için geldim. nedendir bilinmez gerçek yaşamda güzel ve etkili konusamıyorum, yerinde espri yapamıyorum yada konuya uygun cümle ekleyemiyorum ve en önemlisi karşımdakiyle muhabbeti devam ettirici muhabbeti sürükleyici konusamıyorum. ama sanalda öyle değilim takıldıgım sitelerde ,facebook twitter, ve iki büyük sözlükte oldukca muhabbet eden, ve karşımdakine hayranlık bırakan biriyim, yani bir çok kişiden önce muhabbetin nereye varcagını bilip ona göre konsurum saygı ve düzen içinde muhabbeti ilerletirim, bunun nedeni nedir ? yani sanalda aklımdan geçen duygu düşüncelerini real hayatıma niye aktaramıyorum , yani konusurken resmen beynim duruyor ne diyecegimi şaşırıyorum, ne cümle kurcagımı hangi espriyle muhabbeti pekiştircegimi şaşıyorum. açıkcası şu yazdıklarımı real hayatta tek cümlesini bile konusamam öyle diyeyim :)

neler yapabilirim sizce,çözüm nedir, kitap okumak vesaire ?

• :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

:D
    asosyallik,aynı durum bende de var ama yavaş yavaş reel-sanal arası farkı kapatıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamuelKESKEK

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Asosyallik...

Aynı durum bende de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05471E679

Asosyallik...

Aynı durum bende de var.

Alıntıları Göster
    Bende de tam tersi oluyor sanalda karşımdakinin yüzünü göremediğim için doğru düzgün konuşamıyorum ama gerçek hayatta konuşmam bambaşka oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Bende de tam tersi oluyor sanalda karşımdakinin yüzünü göremediğim için doğru düzgün konuşamıyorum ama gerçek hayatta konuşmam bambaşka oluyor

keşke böyle olabilsem, lanet olsun sanala :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pavelow

quote:

keşke böyle olabilsem, lanet olsun sanala :)

Alıntıları Göster
    asosyal oldugumun bende farkındayım ama sosyal olmak için dısarı çıktıgımda cümle kuramıyorum, ve insanlar karşısında iyi bir izlenim bırakamıyorum. iyi bir izlenim bırakmadıktan sonra insanlarla nasıl baglantı kurup birleşebilcemki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Çok hoş bir şarkı değil mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

asosyal oldugumun bende farkındayım ama sosyal olmak için dısarı çıktıgımda cümle kuramıyorum, ve insanlar karşısında iyi bir izlenim bırakamıyorum. iyi bir izlenim bırakmadıktan sonra insanlarla nasıl baglantı kurup birleşebilcemki

Alıntıları Göster
    evet yardımcı olabilecekler ? :)
  • quote:

evet yardımcı olabilecekler ? :)

Alıntıları Göster
    Bendede aynı sorun var :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reablo

Bendede aynı sorun var :(

Alıntıları Göster
    yaş kaç kardeşim sana yardımcı olabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkamil

yaş kaç kardeşim sana yardımcı olabilirim?

Alıntıları Göster
    :D
  • Takip

• quote:

öncelikle merhabalar,iyi forumlar, size birşey sormak için geldim. nedendir bilinmez gerçek yaşamda güzel ve etkili konusamıyorum, yerinde espri yapamıyorum yada konuya uygun cümle ekleyemiyorum ve en önemlisi karşımdakiyle muhabbeti devam ettirici muhabbeti sürükleyici konusamıyorum. ama sanalda öyle değilim takıldıgım sitelerde ,facebook twitter, ve iki büyük sözlükte oldukca muhabbet eden, ve karşımdakine hayranlık bırakan biriyim, yani bir çok kişiden önce muhabbetin nereye varcagını bilip ona göre konsurum saygı ve düzen içinde muhabbeti ilerletirim, bunun nedeni nedir ? yani sanalda aklımdan geçen duygu düşüncelerini real hayatıma niye aktaramıyorum , yani konusurken resmen beynim duruyor ne diyecegimi şaşırıyorum, ne cümle kurcagımı hangi espriyle muhabbeti pekiştircegimi şaşıyorum. açıkcası şu yazdıklarımı real hayatta tek cümlesini bile konusamam öyle diyeyim :)

neler yapabilirim sizce,çözüm nedir, kitap okumak vesaire ?

Aynen aynen bak mesela bir olay oldu digelim aklima süper bir espri geldi ama doğru kelime neleri soyleyemiyorum asosyelliktende değil bulamıyorum sadece bir deniyorum millet tip tip bakıyor iki deniyorum aynı ucuncu de kelimeyi bukuyorum millet espriyi cakiyo kahkahalar bunun gibi. Ve cümleleri bitiremiyorum

• Kitap okumak (miktarı kişiden kişiye göre değişse bile) bu sorunu düzeltir

• Konuşmadan önce ne diyeceğini tasarlamak işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boridhren -- 4 Mayıs 2014; 18:39:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boridhren

Konuşmadan önce ne diyeceğini tasarlamak işe yarayabilir.
    kitap okumaya başla.bilgisayarı kapat.dışarı çık konuşmaya başla insanlarla.bırak hakkında ne düşünürlerse düşünsenler.kendinle barışık ol.durumu yavaş yavaş atlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boridhren

Konuşmadan önce ne diyeceğini tasarlamak işe yarayabilir.

onuda denemiştim, tek başımayken ne konuscagımı ne diyecegimi, konu geçişlerinde hangi espriyi yapcagımı, ve mimiklerimi ayarlamıştım, lakin birisinin karşısına çıkınca ne diyecegimi unutoyrum adeta, aklımdan ucup gidiyor, sonra beynimden geçen rastgele cümleleri söylüyorum alakalı yada alakasız, işte rastgele söylediğim için anlam kayması ve saçmasapan şeyler ortaya çıkıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergov

kitap okumaya başla.bilgisayarı kapat.dışarı çık konuşmaya başla insanlarla.bırak hakkında ne düşünürlerse düşünsenler.kendinle barışık ol.durumu yavaş yavaş atlatırsın.

işte bunu yapabilecek kadar bile konusma yetenegim yok yahu. insanlarla iletişim kuramıyorum, birşekilde kursam bile devam ettiremiyorum,akıcı konusup insanların konusmamdan hosnut kalmasını saglayamıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bergov

işte bunu yapabilecek kadar bile konusma yetenegim yok yahu. insanlarla iletişim kuramıyorum, birşekilde kursam bile devam ettiremiyorum,akıcı konusup insanların konusmamdan hosnut kalmasını saglayamıyorum

kardeşim asosyallik öyle bi meret işte. asosyal olan bi vatandaş sosyal olmanın yollarını biliyor, nasıl sosyal olunur dendiğinde biliyor ama bunu uygulamaya dökemiyor. asosyalliğin sorunu bu zaten. bildiğin halde yapamaman. yapmayı başaran binde 1 lik kesimde sosyal birey oluyor zaten. sorunun nörolojik falan değil yani. psikolojik. yani asosyallik durumu. özetle kendin söylüyosun bunu. akıcı konuşup insanların konuşmamdan hoşnut kalmasını sağlayamıyorum diyosun. tam asosyal düşünce yapısı. söylediklerinle insanları mutlu etme. halbuki sosyal insan içinden geçeni söylüyor. o hoşnut olsun, bu üzülürmüş diye düşünmüyor. haliyle samimi olduğu içinde seviliyor. mesela aynı durum senin sanal hayatın içinde geçerli. nasıl olsa kimse benim gerçek yüzümü görmüyor, kimse benim gerçek kimliğimi bilmiyor psikolojisi ile internette samimi takılabiliyorsun ve bu seni internet ortamında sosyal yapıyor. o yüzden asosyallerin takılma mekanıdır internet. özetle asosyalliği yenmenin yolunu buradan bulamazsın. eğer cidden kafaya takıyosan bi doktora görün derim. gerçi onlarında derman olacağını sanmıyorum ama bi ihtimal işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 6 Mayıs 2014; 14:55:35 >

• quote:

+
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.