Şimdi Ara

H.D.D Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşıma yeni bi tane samsung 160gb sata2 disk aldım,windowsu kurmadan önce normal bi biçimde diski biçimlendirip (c ve d olarak)
    c ye 120 gb d ye 40 gb kapasite verdim. Windows u kurdutan sonra ise d nin gözükmediğini farkettim.Bunun üzerine sorunu çözmek için yeniden biçimlendirme yapmaya karar verdim ama bu seferde toplam (c+d) 130 gb olarak gözüküyordu. Bios ekranında H.D.D kapasite olarak 160 gb olarak gözüküyor. Nerde peki bu 30 gb? Yanlızca bilgisi olanlar yorum yapsın lütfen....

• yalnızca bilgisi olanlardan yorum bekliyorsan işin biraz zor
    bence birazda fikri olanlardan yardım istemen gereke bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: adoreco

yalnızca bilgisi olanlardan yorum bekliyorsan işin biraz zor
    bence birazda fikri olanlardan yardım istemen gereke bilir
    birincisi 120 ve üstü hdd ler 2 ye bölünmez en az 3 e bölünür .Yanlış fdisk çekmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih131

birincisi 120 ve üstü hdd ler 2 ye bölünmez en az 3 e bölünür .Yanlış fdisk çekmişsin

Alıntıları Göster
    tam olarak okumadın herhalde disk biosta 160 gb gözükmesine rağmen kurulma ekranında 130 gb olarak gözüküyor problem de bu zaten daha önce 160gb görmüştüm...

quote:

Orjinalden alıntı: semih131

• quote:

Orijinalden alıntı: semih131

Alıntıları Göster
    quote:

Ne alakası var !!! Bilmiyorsanız konuşmayında milleti yanlış bilgilendirmeyin !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

quote:

Ne alakası var !!! Bilmiyorsanız konuşmayında milleti yanlış bilgilendirmeyin !!!

Alıntıları Göster
    işte bende bu yüzden bilgisi olanlar yorum yapsınlar diye bi ibare düştüm...
    quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Hadi ya sen çok biliyosun.

KOnuyu açan arkadaşım bak bios ta elbetteki 160Gb olarak görünecek saçmalama

Bende kendime sata 160Gb seagate aldım hdd 40GB gibi görünüyordu.Yanlış Fdisk çekmişim .Düzelttim oldu.Önce yaılan ı düzgün okuyun yaw

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    120gb üzeri hdd ler iki ye bölünmezmi saçmalama arkadaş yazmış bilmeyen yorum yapmasın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: K A Y A

tam olarak okumadın herhalde disk biosta 160 gb gözükmesine rağmen kurulma ekranında 130 gb olarak gözüküyor problem de bu zaten daha önce 160gb görmüştüm...

quote:

Alıntıları Göster
    1- Hangi İşletim sistemini kuruyorsun...Xp service pack 2 kesin olmalı...
    2- Hangi dosya sistemi ile formatlıyorsun... Kesinlikle ntfs olmalı...Uyumluluk max. olması için...
    3- Bios eski ise kesinlikle anakart üreticisinin sitesinden kontrol edip güncel olanı yüklemeni öneririm...

Aklıma sadece bunlar geliyor başarılar dilerim...

• quote:

işte bende bu yüzden bilgisi olanlar yorum yapsınlar diye bi ibare düştüm...
    quote:

quote:

Alıntıları Göster
    1) bölümlenemeyen bir alan kalmış sanırım

2) 160 GB diskler normal şartlarda dahi yaklaşık 145GB olarak kullanılabilir.. (160096780288 baytlık plaka volümü)

• quote:

120gb üzeri hdd ler iki ye bölünmezmi saçmalama arkadaş yazmış bilmeyen yorum yapmasın diye

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: adoreco

Kendi haline bırakın arkadaşı baya bilgili birisi kendisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Acharad

2) 160 GB diskler normal şartlarda dahi yaklaşık 145GB olarak kullanılabilir.. (160096780288 baytlık plaka volümü)

Alıntıları Göster
    bölünemeyen alan kalmış olması gerçekten yüksek ihtimal, peki bunu nasıl eski haline getirebilirim? işletim sistemi xp,bios son bios,ntfs
    quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

• quote:

bölünemeyen alan kalmış olması gerçekten yüksek ihtimal, peki bunu nasıl eski haline getirebilirim? işletim sistemi xp,bios son bios,ntfs
    quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

Alıntıları Göster
    Heretic sakın sen yorum yapma kardeş sana güveniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanmj

1- Hangi İşletim sistemini kuruyorsun...Xp service pack 2 kesin olmalı...
    2- Hangi dosya sistemi ile formatlıyorsun... Kesinlikle ntfs olmalı...Uyumluluk max. olması için...
    3- Bios eski ise kesinlikle anakart üreticisinin sitesinden kontrol edip güncel olanı yüklemeni öneririm...

Aklıma sadece bunlar geliyor başarılar dilerim...

Alıntıları Göster
    Ayrıca ben sata2 disk alsam kesinlikle fdisk ile bölme işini yapmam. Neden dersen msdos programlarına yeni bileşenler söz konusu olduğunda güvenemiyorum...Yeni bileşen varsa yeni yöntem kullanırım.. Ya "partition magic" baslangıc disketi yada xp kurarken bu işi daha görsel olarak yaparım...

Madem sistemi kurdun..Bence indir partition magic 'i netten..Hersey gözünün önüne serilir zaten...Çok kolayca halledersin bu işi...

Kolay gelsin arkadasım......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanmj -- 11 Şubat 2006 22:13:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acharad

Alıntıları Göster
    şunu bi dener misin.chip dergisinin bi sayısından not almıştım.orda yüksek kapasiteli harddisklerin görünmeyen kısımları için bi regedit düzenlemesi vermişti.

çalıştıra regedit yazıp;
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters bölümüne gelip.
    sağ tıklayıp yeni-DWORD DEĞERİ deyi adını EnableBigLba olarak vereceksin.sonra değeri 1 vereceksin ve ondalık seçeneğini seçeceksin.sonra restart atacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

şunu bi dener misin.chip dergisinin bi sayısından not almıştım.orda yüksek kapasiteli harddisklerin görünmeyen kısımları için bi regedit düzenlemesi vermişti.

çalıştıra regedit yazıp;
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters bölümüne gelip.
    sağ tıklayıp yeni-DWORD DEĞERİ deyi adını EnableBigLba olarak vereceksin.sonra değeri 1 vereceksin ve ondalık seçeneğini seçeceksin.sonra restart atacaksın.

Alıntıları Göster
    yazdıkaların için teşekkür ederim bunları ancak daha sonra deneyebilirim çünkü makine şu an arkadaşta ne yazıkki...
    quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

çalıştıra regedit yazıp;

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanmj

Ayrıca ben sata2 disk alsam kesinlikle fdisk ile bölme işini yapmam. Neden dersen msdos programlarına yeni bileşenler söz konusu olduğunda güvenemiyorum...Yeni bileşen varsa yeni yöntem kullanırım.. Ya "partition magic" baslangıc disketi yada xp kurarken bu işi daha görsel olarak yaparım...

Madem sistemi kurdun..Bence indir partition magic 'i netten..Hersey gözünün önüne serilir zaten...Çok kolayca halledersin bu işi...

Kolay gelsin arkadasım......

Alıntıları Göster
    selam ZİWRO birazdaha dikkatli okursan daha ii anlarsın

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: adoreco

O da yanlış anlamamış zaten , merak etme! Sana hak vermiş...

• quote:

Alıntıları Göster
    partition magic ile harddiskinin gorunur/gorunmez tum bolumlerine ulasabilirsin.
    bir de 120 ustu hdd'nin 2ye bolunememesi diye bir olay yok,ben 2ye boldum ornegin.surucu harfleri yettigi surece istedigin kadar bolersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habecan

partition magic ile harddiskinin gorunur/gorunmez tum bolumlerine ulasabilirsin.
    bir de 120 ustu hdd'nin 2ye bolunememesi diye bir olay yok,ben 2ye boldum ornegin.surucu harfleri yettigi surece istedigin kadar bolersin.

Alıntıları Göster
    sanada teşekkür ederim yorumun için bunuda bi denicem...
    quote:

Orjinalden alıntı: habecan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.