Şimdi Ara

H100'den gelen gıcık pompa sesi(ÇÖZÜLDÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
12.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bağlantıyı yapınca aradaki soğutma farkı ne kadar aynı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er1981

Bağlantıyı yapınca aradaki soğutma farkı ne kadar aynı mı?

yaz günü diot yöntemi uygulanmış bir Hydro 100 ortam sıcaklığı 30 derece civarı nem yüksek ve 3930-k işlemciyi normal yükte 40-45 tam yükte 58-62 derecede tutuyor ve kademe 2 de bu benim için yeterli sizi bilmem
  • ara sıra gene aynı sesi veriyor ustalar tıklayınca mesela gene gırr yapıyor üniteye
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

ara sıra gene aynı sesi veriyor ustalar tıklayınca mesela gene gırr yapıyor üniteye

hadi ya o zaman h 80 mi alsak ne acaba onda da varmı bu sorun şahsen ben 300 tl verip de haır sıvı soğutma alıyorsam sessiz ve soğutma performansı iyi olması için veririm o parayı yoksa almak pek mantıklı değil
  • tamda inventustan siparisi gececekken tesadufen bu konuyu gordum ve nerden gordummu diyim iyiki gordummu diyim bilemiyorum dogrusu!.. yaw ne yapicaz simdi custom sogutmami kursam yoksa bir sure daha hava sogutmada devammi etsem?
    ufff sorunsuz olsa su h100 ne guzel olurdu
  • eli bu işlere yatkın biri aradaki su parcada yapsada bize satsa:)
    ugrasmayalim simdi coluk cocuk varken etrafimizda lehimle filan!..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR1970

eli bu işlere yatkın biri aradaki su parcada yapsada bize satsa:)
    ugrasmayalim simdi coluk cocuk varken etrafimizda lehimle filan!..

Sakaryaya bekleriz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman_54 -- 1 Eylül 2013; 15:46:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR1970

tamda inventustan siparisi gececekken tesadufen bu konuyu gordum ve nerden gordummu diyim iyiki gordummu diyim bilemiyorum dogrusu!.. yaw ne yapicaz simdi custom sogutmami kursam yoksa bir sure daha hava sogutmada devammi etsem?
    ufff sorunsuz olsa su h100 ne guzel olurdu

h 80 arkadaşımda var ondada ses var tavsiyem h 100 ü al sen bu yöntemi uygula paşalar gibi kullan
  • merhaba arkadaşlar konuyu daha önce gördum kendi sorunumu halletmiştim fakat durumumu paylaşma ihtiyacı hissetmedim taki bukadar yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlar görene kadar.kendi sistemimdede h100 kullanıyorum pompadan gelen tıkırtı sesi benide rahatsız etmişti bende elektronikçi olan bir arkadaşıma gittim.bana sadece molex ara kablosu getirmemi soyledi hurda tv bordlarından bır tane 4001 diyot buldu ve lehimledi ve çay ısmarlamamı soyledi her neyse eve gittim sistemime taktım sonuç sıfır ses fanlarımda 1. kademede çalışıyor şimdi çok rahatım yaptıralı 2 hafta oluyor ve bir anlık dahi olsun tıkırtı sesi duymuyorum performansdanda bir kayıp yok.arkadaşın dediğine göre 4001 ve 4002 kullanılır dedi ama 4001 daha iyi olur dedi tam olarak ne iş yapıyor bu parça dedim 12 v elektriği süzüyor dedi.böyle sorunu olan arkadaşlar bir tv tamircisine veyahut elektronikçi de molex ara kablosuna işlemi yaptırabilirsiniz ayrıca hem h 100 unuz garantı kapsamı dısında kalmamış olur zamanım olursa resim çekip sistemimdeki goruntuyu sizlerle paylaşmak isterim.

bu arada sistemim bundan 3 hafta önce konu açmıştım sistem tavsiyelerinde görebilirsiniz fakat pek yardımcı olan arkadaş olmadı gene iş bana duştu ve kendi araştırmalarımla sistem kurdum.kısa ve özetle

anakart asrock extreme 4
    işlemci i5 3570 k
    soğutucu h100
    ssd 120 corsair force gt
    ram corsair vengance 2x4 1600 mhz
    power aerocool 1100 w
    kasa corsair r400
    ekran kartı amd hd 5870

anakartta otomatik olarak oc işlemleri yapılıyor orjinal 1.3 biosu 1.7 ile update yaptım 4.8 ghz ye kadar kendi ayarlıyor fakat anakartın kendi oc işleminde 4.6 ghz stabil çalışıyor ondan sonrası yine el becerisine ve şansa kalıyor bu arada sistemimi 4.2 ghz de kullanıyorum oto oc de. sistem boşta 29 derece yük altında 54 dereceyi geçmiyor bu arada h 100 de 4 adet fan takılı ve en düşük ayarda çalışıyor.değerli arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum iyi günler..

• arkadaşlar imla ve cumle yanlışlarım olabilir hızlı duşunup yazdığım hızlı bir biçimde açıkça yazmaya çalıştım anlayışınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jakabo_ist

merhaba arkadaşlar konuyu daha önce gördum kendi sorunumu halletmiştim fakat durumumu paylaşma ihtiyacı hissetmedim taki bukadar yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlar görene kadar.kendi sistemimdede h100 kullanıyorum pompadan gelen tıkırtı sesi benide rahatsız etmişti bende elektronikçi olan bir arkadaşıma gittim.bana sadece molex ara kablosu getirmemi soyledi hurda tv bordlarından bır tane 4001 diyot buldu ve lehimledi ve çay ısmarlamamı soyledi her neyse eve gittim sistemime taktım sonuç sıfır ses fanlarımda 1. kademede çalışıyor şimdi çok rahatım yaptıralı 2 hafta oluyor ve bir anlık dahi olsun tıkırtı sesi duymuyorum performansdanda bir kayıp yok.arkadaşın dediğine göre 4001 ve 4002 kullanılır dedi ama 4001 daha iyi olur dedi tam olarak ne iş yapıyor bu parça dedim 12 v elektriği süzüyor dedi.böyle sorunu olan arkadaşlar bir tv tamircisine veyahut elektronikçi de molex ara kablosuna işlemi yaptırabilirsiniz ayrıca hem h 100 unuz garantı kapsamı dısında kalmamış olur zamanım olursa resim çekip sistemimdeki goruntuyu sizlerle paylaşmak isterim.

bu arada sistemim bundan 3 hafta önce konu açmıştım sistem tavsiyelerinde görebilirsiniz fakat pek yardımcı olan arkadaş olmadı gene iş bana duştu ve kendi araştırmalarımla sistem kurdum.kısa ve özetle

anakart asrock extreme 4
    işlemci i5 3570 k
    soğutucu h100
    ssd 120 corsair force gt
    ram corsair vengance 2x4 1600 mhz
    power aerocool 1100 w
    kasa corsair r400
    ekran kartı amd hd 5870

anakartta otomatik olarak oc işlemleri yapılıyor orjinal 1.3 biosu 1.7 ile update yaptım 4.8 ghz ye kadar kendi ayarlıyor fakat anakartın kendi oc işleminde 4.6 ghz stabil çalışıyor ondan sonrası yine el becerisine ve şansa kalıyor bu arada sistemimi 4.2 ghz de kullanıyorum oto oc de. sistem boşta 29 derece yük altında 54 dereceyi geçmiyor bu arada h 100 de 4 adet fan takılı ve en düşük ayarda çalışıyor.değerli arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum iyi günler..

iyiymiş amcaoğlu, aynen bu olayı bende kendim yaptım işte ses yok artık, bu arada sistemin güzel güle güle kullan

• borulara sertçe vurunca ses mes kalmamış:D
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1qjGB0TDvRY#!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 27 Haziran 2012; 1:43:46 >
  • Boruya vurunca kısa süreli düzelme oluyor ama kalıcı çözüm yukarıda anlatıldığı gibi..
  • Arkadaşlar uzun zaman oldu okuldanmezun olalı ama şöyle bir açıklama yapabilirim.
    Diyotlar AC gerilimi süzüp doğru gerilime çevirmek için kullanılır. Ama güç kaynakları zaten DC olduğu için diyodu 12V a seri bağladığınızda silisyumun değeri olan 0,7V düşürme yapar. Devrelerde gerilimi düşürmek için dirençten daha etkilidir çünkü direnç daha çok akımı düşürür. Yani yapılan işlem gerilimi biraz düşürerek pompanın biraz daha yavaş dönmesini sağlamak. Bu kalıcı bir çözüm değil bu sorun büyük ihtimalle hava kabarcığından kaynaklanıyor. Ben H100 incelemesinde yazmıştım bir iki tokat atın düzeldi bendeki :)
    Diyotta garanti dışı bırakmaz yeterki molex uzatma kısmına uygulayın H100 e değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

Sorunu çözdüm bu bideoyu izleyiniz sesi kesmek için yapmanız gerekenler gösteriliyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=gJjhDgKZHdU&list=FLZy34DFVJrn2BlfUX6BITXQ&index=1&feature=plpp_video

bu videodaki olayı ben corsair h60 da uyguladım ve sonuç mükemmel

• Arkadaşlar hiç uğraşmayın derim. Bende de ufak bir gürültü vardı. Corsair'e mail attım. UPS ile ürünü evinizden alıp, 24 saat içerisinde yenisini gönderiyorlar. Hiç buradaki teknik servislerle zaman kaybetmenize de gerek kalmıyor. Bu desteği gördükten sonra tüm Corsair ürünlerini yurtdışı da olsa alırım, adamlarda mükemmel bir destek hizmeti var. Bilginiz olsun. Muhtemelen 10 günde ürün değişip gelmiş olur. Ben daha yollamadım ama detaylı bilgi isteyen PM atsın.
  • arkadaşlar burdaki forumda birisi fan kontrolcu tavsie etmiş sanırım fanların devrini düşürmek ve sesi kesmek için ingilizcem pek iyi değil benim bir bakın isterseniz

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=97733&page=52

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=33319

• quote:

Orijinalden alıntı: sir_recep

Arkadaşlar uzun zaman oldu okuldanmezun olalı ama şöyle bir açıklama yapabilirim.
    Diyotlar AC gerilimi süzüp doğru gerilime çevirmek için kullanılır. Ama güç kaynakları zaten DC olduğu için diyodu 12V a seri bağladığınızda silisyumun değeri olan 0,7V düşürme yapar. Devrelerde gerilimi düşürmek için dirençten daha etkilidir çünkü direnç daha çok akımı düşürür. Yani yapılan işlem gerilimi biraz düşürerek pompanın biraz daha yavaş dönmesini sağlamak. Bu kalıcı bir çözüm değil bu sorun büyük ihtimalle hava kabarcığından kaynaklanıyor. Ben H100 incelemesinde yazmıştım bir iki tokat atın düzeldi bendeki :)
    Diyotta garanti dışı bırakmaz yeterki molex uzatma kısmına uygulayın H100 e değil.

evet hocam aynen doğru söylüyorsun diyot voltajı biraz azalttığı için ses azalıyor fark ettiyseniz kesilmiyor fakat hepsi bukadar değil bendede bu sorun var bir iki tıklattımı susuyor sonra gene başlıyor fakat ben sorunun sistem içerisinde
    hava kaldığıdan değilde sistem içerisindeki pompanın millinden kaynaklandığı düşünüyorum şünkü yan durunca ses kesiliyor diyen arkadaşlar var pompanın duruş konumu milin balansını engelliyor pompa içerisindeki pompa pervanesi
    yan duruyor siz kasayı yan çevirince düz durmuş oluyor buda sesin kesilmesini sağlıyor şünkü h80 almıştım bir süre sonra bu sorun ortaya çıktı ve bende sistemi söktüm inceledim sistem pompası çok küçü ve güçsüz ve suyu çok yavaş
    tahliye ediyor o kadar mıymıntıki su zorla dönüyor fakat tek laf olmayan parçası blok gayet güzel taşarlanmış geri kalan hiç bir şey yaramaz ben böyle düşünüyorum ve bu sebeple bazı değişiklirler yaptı dahada yapacağım yakında
    http://resim.donanimhaber.com/m_64374019/mpage_1/f_/key_//tm.htm
     H100'den gelen gıcık pompa sesi(ÇÖZÜLDÜ)

• Merhaba arkadaşlar;
    H100 için 'diyotlanmış' molex kabloya ihtiyacım var, kimsede var mıdır?
  • diode sadece voltajı biraz düşürüyor ses azalıyor kesilmiyor ve sesin kaynağı voltaj değil pompa
    pervanesini tutan milin sert ve cama benzer pilastik karışımlı bir malzemenden yapılmış olması
    bu mil yapısı pompa pervanesinin balans yapmasına sebep oluyor sistem içerisindeki sıvıda bir
    miktar gıliserin bulunsa idi bu sesi yapmaya bilirdi yani sıvı çok keskin ben inceledim ezbere konuşmuyorum
    o yüzden çok karşıt fikirler çıkabilir benim tesbitlerim bunlar zaten yavaş olan sıvı sürkülasyonu
    diode ile dahada yavaşlayacak corsair h80 ve h100 sıvı sürkülasyonu bir iplikten daha ince çok yavaş
    yani biraz daha hızlı olması gerek yavaş olunca daha iyi soğutuyor fakat bukadar yavaş olunca
    ısının yükselmesine sebep oluyor h50 pompası daha büyük diye biliyorum eğer su sürkülasyonu iyi ise
    h100 e h50 pompası takmak lazım bi denemek lazım belki daha farklı olur buda bir fikir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.