Şimdi Ara

H100'den gelen gıcık pompa sesi(ÇÖZÜLDÜ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla arkadaşlar hayatımda ilk kez H serisi sogutma aldım H100 en ufak tık yok hatta siz bunları anlatınca kulagımı dayıyorum yine ses yok. yan çevirince susuyor diyen arkadaşlar sogutucuyu çevirip baglayın bunu akıl edemedinizmi acaba. ;) kasayı çevirmektense sogutucunun montaj yonunu cevirmek daha mantıklı değilmi...

performansı güzel bi sogutucu en büyük geçme sebebim 1- anakartın ortasında kocaman bi kütle olması, 2 anakarta çok fazla baskı yapıyor olması. ben memnunum kısmet, inşallah bundan sonra alacak olanlar bu tarz bi sıkıntıyla karşılaşmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djduke

walla arkadaşlar hayatımda ilk kez H serisi sogutma aldım H100 en ufak tık yok hatta siz bunları anlatınca kulagımı dayıyorum yine ses yok. yan çevirince susuyor diyen arkadaşlar sogutucuyu çevirip baglayın bunu akıl edemedinizmi acaba. ;) kasayı çevirmektense sogutucunun montaj yonunu cevirmek daha mantıklı değilmi...

performansı güzel bi sogutucu en büyük geçme sebebim 1- anakartın ortasında kocaman bi kütle olması, 2 anakarta çok fazla baskı yapıyor olması. ben memnunum kısmet, inşallah bundan sonra alacak olanlar bu tarz bi sıkıntıyla karşılaşmazlar.

Hocam arkadaşlar kasanın yönünü sağa sola çevirmiyorlar ki montaj yönüyle değişsin. Corsair yazan kısım duvara veya size değil tavana bakacak şekilde yatırıyorlar kasayı.

Bu arada önceki yazıma birşey yazılmamış ama yine de tavsiyem "ELLEMEYİN ŞU ALETE" Para verip de bir de uğraşmak ve risk almak nedendir? Ha uğraşmaktan zevk alan varsa tamam ama bakın size benim soğutucuya ne oldu anlatayım.

2 Ağustos'da Corsair'a mail attım dedim ki benim soğutucudan ses geliyor. Tamam dediler form doldur. Doldurdum kaydettim. Hemen onaylandı. 7 Ağustos'da kargo ile elimden ürünü aldılar. Ürün direkt yurtdışına gitti. 14 Ağustos'da yani TAM 1 HAFTA SONRA ürün değişmiş ve sorunsuz bir şekilde tekrar elime ulaştı. Ne Vatan Bilgisayar teknik sevisiyle uğraştım ne de Corsair Türkiye distribütörü Dijital Trend ile. 5 KURUŞ DA PARA VERMEDİM KARGOYA Zaten dikkat ederseniz ürünün içinden çıkan uyarı etiketinde diyor ki "DO NOT RETURN THIS PRODUCT TO THE STORE", yani aldığınız yere götürmeyin diyor. Ve devamını okursanız da aynı benim yaptığım gibi mail atıp Corsair ile doğrudan irtibata geçmek gerektiği yazıyor.

Şimdi siz 300TL civarı bir para verip bir de üstüne yok diod taktım yok fan kontrolcü aldım ona bağladım yok yan yatırdım 3 takla attırdım düzeldi gibi uğraşmayı, bu kadar rahat ve hızlı bir RMA prosedürüne tercih ediyorsanız, kusura bakmayın ama ben burda sesli gülerim Tabi keyif için açıp kurcalayanları tenzih ediyorum

Karar sizin. Ben paylaştım, detaylı sorular olursa PM atın yardımcı olurum

H100 efsane bence bir de fan sesi olmasa diyorum ve hemen hangi fanları kullanmak lazım ki ses yapmasın diye soruyorum???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkslap -- 22 Ağustos 2012; 18:02:50 >

• Pompa sesi ve titreşimi 1n 4007 diod ile çözdüm.En sorunsuz h100 den daha sessiz oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 13 Eylül 2012; 19:09:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin dediğin rma olayını ben yaptım zaten diot operasyonundan önce denedim ancak benden kargo parası istediler işime gelmedi. Sen gül kardesim sorun değil yalnız şunu bil ben o olayı gerçekleştirdiğimde sen rmadan sıfır ürünü aldığından daha çok zevk aldım. Iyi forumlar...

• Kargo parası isteseler ben de göndermezdim zaten ki detaylı olarak sordum. TechSupportExpress'den gelen otomatik mailllerde kargoyu biz ödüyormuşuz gibi yazıyor ama aslında onlar ödüyor. Tekrar mail atıp öğrendim. Sana öyle denk gelmiş sanırım ben 5 kuruş harcamadım. Ben zaten "Tabi keyif için açıp kurcalayanları tenzih ediyorum" demişim zaten yanlış anlaşılma olmasın. İyi forumlar.
  • arkadaşlar bu pompa sesi fabrikasyon bir şey yapısından kaynaklanıyor ürünlerin büyük çoğunluğunda sesten şikayetçi olan çok kişi var yabancı forumlardada bu konulara rastladım pompa sesi pompanın milinden kaynaklanıyor
     H100'den gelen gıcık pompa sesi(ÇÖZÜLDÜ)
  • @alialtın
    Aynen öyle corşair gibi bir firmadan ilk defa böyle birşey gördüm... Ama soğutucu hazır soğutucular sınıfında 1 numara bence.

• Beyler ben H100 getirtmistim 2 ay önce ilk basta sorun yoktu sadece hafif titresim vardı. fakat 2 aydan sonra basladı ses sagolsun icemanın sayesinde ne titresim kaldı ne ses h100 alıp ses yok diye sevinmeyin belli bir süre sonra o ses sizde de olabir.Diod işi şart yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 13 Eylül 2012; 19:09:12 >
  • daha öncede söylemiştim diod sesi kesmiyor azaltıyor zaten yavaş olan pompayı daha yavaş hale getirir pompanın tasarımından kaynaklanıyor
    hazır bir sistem yerine kendim yapmayı tercih ederim şünkü sadece cpu soğutacak yani geniş kapsamlı bir şey değil ve hazır sistemler gerçekten
    pahalı bence deymez şünkü acı tecrübesini yaşadım en kolayı bir tofaş radyatörü bir bilok birde güçlü bir pompa ile hazır sistemlerden çok daha
    iyi bir soğutucu yapaibilirsiniz ve maliyetide çok çıkmaz ben uğraşamam diyorsanız tabi hazırı da çözüm ama su yerine noctia almak daha mantıklı
    şünkü performansı hazır su soğutmalardan daha iyi testlerini inceledim gayet iyi

şunuda hatırlatayım diod pompa ile beraber fanlarıda yavaşlatır performansda çok fark yapmaz belki
    çözüm olacaksa eğer isteyenler birden fazlada diod ekleyebilir diyot voltajı düşürür direnç gibi 512 om dur bir diyot ortalama 1n4007 mesela

pompa pervanesinde bilya bunlunsa idi böyle olmazdı

su soğutma yapmak isteyenlere bazı tavsiyelerim var özel hortumlara gerek yok nalburdan su terazi hortumu alabilirisiniz aynı işi görür ve fiyatı çok ucuz
    rekorlarıda sanayiden alabilirisiniz radyatörde sanayide bulunur aliminyum yerine bakır radyatör alın fiyatı fark eder ama daha iyi bence motosiklet radyatörleri küçük ve pahalı
    en iyisi tofaş kalarüfer radyatörü tamamı bakır kalın ve boyuda baya büyük 2 adet 12cm fan rahat sığar ben aldığım radyatöre rekorları sanayideki radyatör tamircisine getirip
    kaynak ettirdim ve rekorlar 8mm lpg rekoru kullandım kelefçeye bile gerek kalmadı şünkü sızdırmıyor üzerindeki tırtıklar sayesinde nalburdan aldığım hortum iç kısmıda 8mm idi
    tam oturdu ve hortum 1 metresi 50 kuruştu ben 5 metre aldım kesip kesip kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 11 Eylül 2012; 3:11:44 >

• senin o dediğin sistem daha pahalıya mal olur emin ol. Birde pompa nin çalışması da gayet normaldi ben kullanırken. Soğutmasi da gayet iyiydi

• Hertürlü test ettim çok sessiz oldu diodla sıfır ses , pompada canavar gibi çalısıyor 2500k' yı günlük 5ghz'de 1.37voltta kullanıyorum.Sıcaklık degerleri hiç değişmedi pompanın çalışmasında gerileme felanda yok.

Buradan iceman_54 nickli arkadaşa çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.Çok sessiz bir sistem sahibi oldum bu diod işi ile
  • sistemi kullananların diod takmaktan başka çaresi yok şimdilik başka çözümüde yok ne yapalım corsair ayıbı bence
  • Arkadaşlar bu pompa sesi tam olarak nasıl bir ses nasıl anlarım pompa sesi sorunu varmı yokmu ? diye benim aldığım Corsair H100 biraz sesli çıktıda değişik bir sesi var sanki fan yerine oturmazda değişik bir ses çıkarya onun gibi bir ses var ama ne sesi olduğunu tam olarak anlamadım bu pompa sesi sorununun youtube vs sitelerde ses kaydı varmı ? dinleyip anlayabileceğim bir şekilde ona göre iade edeceğim H100'ü performansından çok memnunum ama sesi beni rahatsız etti bir kaç ay öncesinde bende başka bir H100 daha vardı hatırladığım kadarı ile onda böyle ses yoktu diye hatırlıyorum.
  • cpu üzerindeki blok içerisindeki pompa ses yapıyor titreşimli bir ses yapıyor eğer yeni aldıysan ses yapmayabilir şünkü bu ses bir süre sonra ortaya çıkıyor benim kullandığım h80 de aynı sorunu yapmıştı pompa sesi ve nedenleri ile ilgili açıklamalar daha önce yapmıştım sesi oluşturan pompa pervanesinin oturduğu milden kaynaklanıyor zamanla milin yapısından kaynaklanan bir ses ortaya çıkıyor tek sorun bence sadece ses değil balans yaptığı için ses yapıyor buda pompanın hızını yavaşlatıyor bence performansıda etkiler fakat bu gözle görülür bir fark olmayabilir hem bu sese gıcık olduğum için hemde performansı beni tatmin etmediği için corsair i modifiye etmiştim verdiğimiz paraya karşılık aldığımız sistem oyuncak gibi hava soğutmadan farkı yok bence noctua almak lazım
  • pompa sesi fan sesi vs. uğraşmayın zalman cnps20 lq aldım 4.3 ghz de sıcaklık 38 dereceyi geçmiyor , ne ses ne seda nede yer kaplama
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

pompa sesi fan sesi vs. uğraşmayın zalman cnps20 lq aldım 4.3 ghz de sıcaklık 38 dereceyi geçmiyor , ne ses ne seda nede yer kaplama

senin dediğin soğutmanın pompa yapısı farklı olabilir ondan ses yapmıyordur belki ama bu hazır sistemlerde pompa blok üzerinde bulunuyor ve yapısından dolayı ses yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

pompa sesi fan sesi vs. uğraşmayın zalman cnps20 lq aldım 4.3 ghz de sıcaklık 38 dereceyi geçmiyor , ne ses ne seda nede yer kaplama

senin dediğin soğutmanın pompa yapısı farklı olabilir ondan ses yapmıyordur belki ama bu hazır sistemlerde pompa blok üzerinde bulunuyor ve yapısından dolayı ses yapıyor

sistem olarak aynılar sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Hertürlü test ettim çok sessiz oldu diodla sıfır ses , pompada canavar gibi çalısıyor 2500k' yı günlük 5ghz'de 1.37voltta kullanıyorum.Sıcaklık degerleri hiç değişmedi pompanın çalışmasında gerileme felanda yok.

Buradan iceman_54 nickli arkadaşa çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.Çok sessiz bir sistem sahibi oldum bu diod işi ile

ne demek moruk bi h 100 alırsın ödeşiriz
    Burda o kadar yardım alıyorum, onlara sayıyorum kardesim, Yeterki insanlara faydam olsun!

• hacı zalmanin sistemi de aynı...

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Hertürlü test ettim çok sessiz oldu diodla sıfır ses , pompada canavar gibi çalısıyor 2500k' yı günlük 5ghz'de 1.37voltta kullanıyorum.Sıcaklık degerleri hiç değişmedi pompanın çalışmasında gerileme felanda yok.

ne demek moruk bi h 100 alırsın ödeşiriz
    Burda o kadar yardım alıyorum, onlara sayıyorum kardesim, Yeterki insanlara faydam olsun!

Bu arada diodlu costu islemci 5200mhzde prime 95 testinden gecti imza tıkla bak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.