|
Habaş, elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçlarını Hanover'de sergiliyor
-
-
Togg , byd ve hbs derken 2026 itibariyle yarış kızışıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Honda fabrikasını satın aldıktan sonra otomobil projeleri de vardı diye hatırlıyorum ama sonrasında bir gelişme veya haber duyamadık.
Dacia Spring veya Hyundai i10 tarzı şehir içi iş görebilecek uygun fiyatlı bir araç çıkarmalarını isterdim. Hem ikinci bir yerli marka olması da iyi olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 17 Eylül 2024; 16:56:24 >
-
quote:
Honda'nın Gebze'deki fabrikasını satın alarak dikkatleri üzerine çeken ve 2025 sonu itibarıyla burada kendi otomobilini üretecek olan HABAŞ
Hazırlıklar devam ediyormuş...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte onu diyorum tek bildiğimiz hazırlıklar devam ediyor. Başka hiç bir bilgi yok.
-
Otomobil vb. araçlar kullandığım şeylerden olsa:
Hemen kendileri ile telefonlaşırdım. Koşullarım uygun ise fabrikalarını da ziyaret ederdim.
Çay-kahve derken olay az çok belirginleşirdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fabrika Gebze’de İstanbul ç’ds yani. Ekrem başkan İstanbul’da istihdam yaratacaktı. Versin bunlardan yüzlerce İstanbul’a sipariş çok güzel istihdam olur.
Yine güneş paneli üretim fabrikası kurana saha yaptırır orada da iş yaratır.
Hem böylece İstanbul’un nüfusu artar güçlenir. Yoksa oda seçmeni gibi azaltmaya mı çalışır nüfusu bilemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 17 Eylül 2024; 14:58:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, ticari ve binek araç üretiminde yaklaşık 1 milyar euroluk bir yatırım planladıklarını belirterek, "HABAŞın satın aldığı Hondanın üretim fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacağız. Binekte de sedan ve crossover olmak üzere iki ayrı modelde araç üretmeyi planlıyoruz. Binekte hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonumuz da olacak, 2025in sonuna doğru binek otomobili açıklayacağız. Binekte hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonumuz da olacak. Tasarımları kendi bünyemizde oluşturduk. Şu an motor konusunda, Volvo motor kullanıyoruz binekte. Hafif ticaride de Renault ile devam edeceğiz." dedi.
Urkun, Honda fabrikasındaki üretim kapasitesini otomobil için 75 bine yükselteceklerini ifade ederek, "Daha önce Hondadan aldığımızda 50 bin kapasiteydi. Şimdi 75-100 bin arasına çıkarıyoruz kapasiteyi. Tüm bantları yeniliyoruz şu anda. Manisada da hafif ticari dahil 20 bin adet ticari araç üretim kapasitesi olacak" diye konuştu.
Bayi ağı oluşturma konusunda da yavaş yavaş çalışmalara başladıklarını aktaran Hüseyin Urkun, ulaşılabilir fiyat ve rakiplerin sürekli altında bir fiyatla piyasaya çıkmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
-
Bu tarz bi açıklamayı Honda fabrikası alındıktan kısa bir süre sonra da yaptılar diye hatırlıyorum. Zaten benim yorumda bahsettiğim konu da bu işte. Sadece açıklama yapıldı. Bir prototip, teknik özellik vb. konularda bilgi verilmedi ve 2025 sonu üretime geçeceğiz dediği ürünü en azından prototip olarak bile hala göremedik demek istedim.
Düzenleme: Yukarıdaki yorumda belirttiğim gibi, piyasada ikinci bir yerli markanın olmasını çok isterim. Bu söylemim markayı küçümsemek için değil, aksine çıkacak ürüne olan merakımdandır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 17 Eylül 2024; 16:57:32 > -
Ben de sizin gibi düşünüyorum, yukarıdaki açıklaması yeni açıklama. Ama ben de baktım şöyle, herhangi bir prototip v.s. denk gelmedim.
Haber kaynak:
HABAŞ, yaklaşık 1 milyar avro yatırımla otomobil ve ticari araç üretecek (aa.com.tr)
-
kendi üretimi degil, fason üretim.uretilen araclar bmc nin üretimleri, para ile ürettirip, firma kendi markasini basıyor.keske , 1 milyar euro dan, aliaga fabrikada 16-18 saat kotu kosullarda çalışıp , kendini paralayan, kaza geçirip sakat kalan , hatta ölenlerin de hakkını verselerdi.
-
Forumun sahibi her zamanki gibi çakmış lafı ekrem'e.
He gün he. İyice bu forumdaki partizanlara benzedin sen de.
Yazık...
ekonomimHonda’nın fabrikasını satın alan HABAŞ, binek ve ticari araç üretimine 1 milyar Euro yatıracakhttps://www.ekonomim.com/sirketler/hondanin-fabrikasini-satin-alan-habas-binek-ve-ticari-arac-uretimine-1-milyar-euro-yatiracak-haberi-767380
-
Bu arabaları tasarlarken hiç mi bakmadınız arabaya. Akia Güleryüz gibi küçük üreticiler bile çok daha iyi tasarım yapıyor.
-
Bu gibi girişimcileri kutluyorum ve destekliyorum. Sağolsunlar var olsunlar.
-
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar bir şeyi eleştirirken laf olsun diye konuşmak bence yalan söylemekten birinin hakkını çalmaktan daha
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
kendi üretimi degil, fason üretim.uretilen araclar bmc nin üretimleri, para ile ürettirip, firma kendi markasini basıyor.keske , 1 milyar euro dan, aliaga fabrikada 16-18 saat kotu kosullarda çalışıp , kendini paralayan, kaza geçirip sakat kalan , hatta ölenlerin de hakkını verselerdi.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X