Şimdi Ara

Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
13.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam teşekkürler İstanbulda oturuyorum malesef tanıtım gününe gidemedim
  • İtü ile arasında çok fark var mı annemgil ankarada okumamı istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

İtü ile arasında çok fark var mı annemgil ankarada okumamı istiyor
    2014 senesinde bende çok kararsız kalmıştım. 12.000 sıralamam vardı ve sadece eem okumak istiyordum. Sıralamanı bilemediğimden seçenekleri tam bilemiyorum ancak itü de elektrik, kontrol ve otomasyon , elektronik - haberleşme mühendislikleri var. Elektronik - haberleşme yüksek yanılmıyorsam bu yüzden eğer hacettepe eem , itü elektrik , itü kontrol ve otomasyon arasından eğer kontrol veya elektriğe özel bir ilgin yoksa hacettepeyi yazmanı öneririm. Sebebi ise eem bölümlerinden çok az bir kesim kontrol ve elektrik alanına yönlenir. Genelde insanlar mikroelektronik , haberleşme, elektromanyetik gibi alanlara yönelirler. Tabi bu seçim biraz bitirme projeni hangi alanda yaptığın ve son sınıfta alınan seçmeli dersler ile şekillenir. Kontrol oldukça spesifik bir alan ya nefret edersin ya da seven azınlıktan olursun bunu kestirmek zor. Mesela şuan tek alttan dersim kontrol :) ben pek sevemedim. Oldukça zor bir ders ve zor hocanın elinde çekilmez olabiliyor :). Elektrik aslında oldukça fazla iş imkanı sunan bir dal ancak elektrik mühendisliği imza yetkisine sahip olmak için alınan birkaç ders bizim okulda yok . Yüksek gerilim teknikleri gibi. Bu yüzden bence bu 3 alanı araştır ve senin ilgini hangisi daha çok çekerse ona yönel. İTÜ'de de çok güzel eğitim alırsın , görünen tek dezavantajı %100 ingilizce olmaması bana kalırsa.
    Şuan bu alanlara çok yabancı olduğun için hangisini daha çok seveceğini kestirmen zordur. Bu yüzden aslında eem yi yazıp daha sonra bir seçim yapman senin için daha kolay olabilir ama spesifik bir alana gidip o alanda gerçekten iyi kendini yetiştirirsen de açıkta kalmazsın. Zor bir seçim.

• Elektrik ile elektrik elektronik i kıyaslarmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

2014 senesinde bende çok kararsız kalmıştım. 12.000 sıralamam vardı ve sadece eem okumak istiyordum. Sıralamanı bilemediğimden seçenekleri tam bilemiyorum ancak itü de elektrik, kontrol ve otomasyon , elektronik - haberleşme mühendislikleri var. Elektronik - haberleşme yüksek yanılmıyorsam bu yüzden eğer hacettepe eem , itü elektrik , itü kontrol ve otomasyon arasından eğer kontrol veya elektriğe özel bir ilgin yoksa hacettepeyi yazmanı öneririm. Sebebi ise eem bölümlerinden çok az bir kesim kontrol ve elektrik alanına yönlenir. Genelde insanlar mikroelektronik , haberleşme, elektromanyetik gibi alanlara yönelirler. Tabi bu seçim biraz bitirme projeni hangi alanda yaptığın ve son sınıfta alınan seçmeli dersler ile şekillenir. Kontrol oldukça spesifik bir alan ya nefret edersin ya da seven azınlıktan olursun bunu kestirmek zor. Mesela şuan tek alttan dersim kontrol :) ben pek sevemedim. Oldukça zor bir ders ve zor hocanın elinde çekilmez olabiliyor :). Elektrik aslında oldukça fazla iş imkanı sunan bir dal ancak elektrik mühendisliği imza yetkisine sahip olmak için alınan birkaç ders bizim okulda yok . Yüksek gerilim teknikleri gibi. Bu yüzden bence bu 3 alanı araştır ve senin ilgini hangisi daha çok çekerse ona yönel. İTÜ'de de çok güzel eğitim alırsın , görünen tek dezavantajı %100 ingilizce olmaması bana kalırsa.
    Şuan bu alanlara çok yabancı olduğun için hangisini daha çok seveceğini kestirmen zordur. Bu yüzden aslında eem yi yazıp daha sonra bir seçim yapman senin için daha kolay olabilir ama spesifik bir alana gidip o alanda gerçekten iyi kendini yetiştirirsen de açıkta kalmazsın. Zor bir seçim.

Alıntıları Göster
    Anladım teşekkürler sıralamam 9500 itü Türkçe elektronik haberleşme tutabilir gibi ama Ankara daha okunabilir bi şehir gibi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: xasger

Elektrik ile elektrik elektronik i kıyaslarmisiniz
    Elektrik mühendisi olmak için DC elektrik makineleri , AC elektrik makineleri , yüksek gerilim teknikleri gibi dersler alır . 1 kilovolt üzeri yüksek gerilim üzerine çalışırlar. Bu dışarıda gördüğünü trafolar vs tamamı bu mühendisliğin alanına girer. (3 fazlı trafo tasarımı vs).
    Elektrik elektronikte yukarıda yazdığım 3 alanın tamamını kapsar. Hepsinin temel derslerini alır ve son sınıfta alacağın seçmeli dersler ile bu alanlardan birine veya birkaçını kapsayacak şekilde dersler alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Anladım teşekkürler sıralamam 9500 itü Türkçe elektronik haberleşme tutabilir gibi ama Ankara daha okunabilir bi şehir gibi sanki

Alıntıları Göster
    Evet öğrenci açından kesinlikle Ankara daha iyi ve yaşanabilir. Hacettepe beytepe kampüsünde sıkıntı çekmezsin çünkü aradığın her şeyi bulabilirsin oldukça büyük ve güzel bir kampüs belki gezme fırsatın olmuştur. Kampüs içerisinde kalmayacaksan ulaşım için çoğu yerden metro ile beytepeye gelip otobüs ringi ile 10-15 dakikada kampüste olabiliyorsun. Eğer Ankara da kaldığın yer metroya yakınsa çok yorulmadan gidip gelebilirsin.
    Türkçe programa yerleşmek bir dezavantaj çünkü okuyacağın her kaynak ingilizce olacak ve ilerde de işe girerken ingilizceyi aktif kullanman istenebileceğin için bahsettiğim gibi yeterlilik sahibi olman gerekir. İngilizce kolay unutulduğundan ne kadar çok maruz kalırsan o kadar aklında kalır . %30 ingilizce bölümlerde hocalar dersi Türkçe anlatırlar. %100 olan yerlerde ise İngilizce. Hacettepe'nin bu yönde bir artısı var. Tabi itü de eğer elektronik haberleşme alanı istiyorsan kesinlikle iyidir.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hacettepe eem deki en baba ders kontroldür. Lisanstaki kontrol dersi de cok fazla ayrıntılı olmamasına rağmen hocalar yüzünden cok zorlastirilmakta. Ama kontrol seviyorsan ve sabırlıysan yuksek lisansta da kontrol derslerini alırsan kontrolün şahı olursun. Hocalar cok iyi ama kazikci malesef.

• Soru sormak isteyen arkadaşlar bana da sorabilirler 2 sene önce lisanstan mezun oldum su an yuksek lisans yapmaktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: goygoy06

Hacettepe eem deki en baba ders kontroldür. Lisanstaki kontrol dersi de cok fazla ayrıntılı olmamasına rağmen hocalar yüzünden cok zorlastirilmakta. Ama kontrol seviyorsan ve sabırlıysan yuksek lisansta da kontrol derslerini alırsan kontrolün şahı olursun. Hocalar cok iyi ama kazikci malesef.
    Bilgilendirme için sağolun hocam. Vizem 43 olmasına rağmen ortalaması 19 olan dersten 45 in altı herkes bırakılınca artık şansımı bütünleme de deneyeceğim :). Dersi sanırım 3-5 kişi geçebildi bizim dönemden . Kontrolden ders yüzünden biraz soğudum ancak ileride tabi her şey olabilir. Bitirme projemi de görüntü işleme üzerine aldığımdan o alana yönelmek gibi bir hedefim var ama zor bir alan olduğu söyleniyor gerçi kolay alan yok tabi :).
  • Arkadaşlar, hele mezuniyetinizin üzerinden birkaç sene geçsin, o hocaydı bu kazıktı diye ne düşüneceksiniz ne de hatırlayacaksınız. Mesela ben de kontrol aldım. Ama başka bir hocadan. En sevdiğim dersti. Hocalar değişir, not dağılımları değişir. Ama mühim olan size iyi bir müfredat içinde konuyu öğretip öğretemedikleridir. Bunu da şimdi en güzel abet garanti ediyor olmalı. Kontrol sadece ee mühendislerinin değil kimya, makina, otomotiv, fizik gibi başka alanların da temel branşıdır. Kontrolün temellerini iyi anlamamış kişi iyi mühendis olamaz bana göre. Bakın, konuların her biri çok derin. Öğrenilecek çok şey var. Zor diye üzülmeyin. Keşke ben okurken daha da zorlasalarmış dediğim zamanlar oldu. İnsan çalışma hayatında bunu sonradan anlıyor. Hacettepe eem’nin kolay olduğunu kimse söylemiyor. Ama bırakın da buranın mezunlarının her sene mezun olan binlerce eem mühendisinden farkı olsun. Sonra iş olanakları falan soruluyor. İş tepeden inmez. Hiçbir okulun mezunu da sırf okullarının adı yüzünden iş bulmaz. Bu etiket yıllar içinde kaliteli mezunlar vererek tırmalaya tırmalaya elde edilir. Hacettepe eem’nin şu an sektörde ve akademide çok prestijli bir yeri varsa bunun sebebi eğitim politikasından onca yıl taviz vermemesindendir. Bölümün ilk başvuruda pat diye abet’i alabilmesi, hem de koşulsuz tam süre alabilmesi bundandır. Abet’e başvurup alamayan bölümler o kadar çok ki. Onların da şimdi yok abet’le müdek’in farkı yok, aslında önemi yok gibi laflarına asla kanmayın. Aslında tüm mühendisliklerin almak için can attığı bir şey o. Neyse.. Yoksa koskoca adamların hocaların işinin gücünün size kapris yapmak falan olduğuna inanmayın sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turna50 -- 5 Ağustos 2018; 22:2:58 >

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Bu imza yetkisi konusunda yanlış anlaşılmayı gidersem daha iyi olacak. İmza yetkisi iki türlü: 1kv altı için ve üstü için. Tüm bölüm mezunlarının 1kv altı için imza yetkisi var. 1kv üstüne imza yetkisi sahibi olmak için belirlenmiş bazı dersler arasından en az üçünü almış olmak gerekiyor. Bunlardan ikisi Hacettepe eem’de her zaman açılırken diğerleri hocaların ders yüklerine bağlı olarak bazı yıllar açılmayabiliyor. 1kv üstü imza yetkisini önemseyen ve isteyen öğrenciler açılan ikisini bölümden alıp, eğer üçüncüsü açılmamışsa Gazi, Ankara, Odtü gibi bir üniversitede açılanını bulup dışarıdan özel öğrenci olarak alabilirler. Hatta sanırım bunu mezun olduktan sonra istedikleri bir zaman da yapabilirler. Ama bu konuya pek ilgi gösterene rastlamadım ben. Bu imza yetkisi ve istenilen derslerle ilgili detaylı bilgi şurada var:

• Bilgisayar ve eem den birini yazmayı düşünüyorum. Sıralamam ikisine de yetiyor. İkisine de ilgim var. Yurt dışı odaklı olarak okuyacağım. Eemde abet varmış. Ne gibi avantajları olur? Hangisi yurt dışı için daha mantıklı bir bölümdür? Ve bu sıralamaya bahçeşehir ve yıldız teknik de geliyor. İstanbulda oturuyorum. Hacettepeye değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyildizi345

Bilgisayar ve eem den birini yazmayı düşünüyorum. Sıralamam ikisine de yetiyor. İkisine de ilgim var. Yurt dışı odaklı olarak okuyacağım. Eemde abet varmış. Ne gibi avantajları olur? Hangisi yurt dışı için daha mantıklı bir bölümdür? Ve bu sıralamaya bahçeşehir ve yıldız teknik de geliyor. İstanbulda oturuyorum. Hacettepeye değer mi?
    Ne meslek ne de şehir tercihi yapmanı etkileyemem. Bunlar önemli kararlar ve tamamen sana ait olmalı. Sorunun içinde benim yardımcı olabileceğim tek konu abet. Onunla ilgili olarak da geçen sene yazdıklarım aşağıda. Belki yardımı olur:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127597342

• Merhaba. Bu sohbeti tesadüfen buldum ve hemen yazmak istedim. Malum, yine bir tercih telaşesi öncesindeyiz. 15 yıl kadar önce mezun olduğum Hacettepe EE hakkında, bölümü ile yakın irtibatta kalmayı başarmış bir mezun olarak ben de sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Herkese şimdiden başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellseher

Merhaba. Bu sohbeti tesadüfen buldum ve hemen yazmak istedim. Malum, yine bir tercih telaşesi öncesindeyiz. 15 yıl kadar önce mezun olduğum Hacettepe EE hakkında, bölümü ile yakın irtibatta kalmayı başarmış bir mezun olarak ben de sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Herkese şimdiden başarılar.
    Hocam şuan hangi sektordesiniz pozisyonunuz nedir ? 15 yıl tecrübeli bir mühendis Türkiye'de ortalama ne kadar maaş alır ? ( özellikle savunma sanayisinde)

• Mazur görürseniz kendime ait detayları yazmaktan kaçınmak isterim.

Sorunuzun diğer kısmına gelirsek; "Türkiye'de 15 yıl tecrübeli mühendis" başlığı altında bir genelleme yapmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu kapsamı biraz daraltacak olursak; Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin EE bölümünden mezun mühendisler, özellikle akademik anlamda da makul seviyede başarılı iseler ülkemiz şartlarında ortalamanın üzerinde maaşlarla işe başlamaktadırlar. Savunma sanayii bildiğimiz üzere yüksek sayıda mühendis istihdam etmektedir. Bu mühendislerin çok önemli bir kısmı Bilkent, Hacettepe ve ODTÜ mezunlarından oluşuyor desem yanlış olmaz sanırım. Her firmanın kendine has yükselme ve maaş politikaları olduğunu düşünürsek yine bir genelleme yapmak çok zor. Özetle tatmin edici maaşlar olduğunu söyleyebilirim.

Yeri gelmişken önemli olduğunu düşündüğüm bazı noktalardan kısaca bahsedeyim. Mezuniyet sonrası çalışma koşulları ve alınacak ücret elbette önemlidir. Ancak meslek seçimi için en önemli kriter olmamalıdır. Mesleğinizi ömür boyu icra edeceğinizi düşünürseniz, keyif almadığınız, sizi heyecanlandırmayan, devam etmeniz için motive etmeyen bir işte kazanacağınız çok çok yüksek meblağlar dahi sizi mutlu etmeyecek, hatta bir süre sonra eziyete dönüşecektir. Benzer bir yorum öğrencilik hayatı için de söz konusu. Örneğin problem çözmekten, analiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız mühendislik size göre bir meslek olmayabilir, veya fizik ve matematik ile aranız iyi değilse elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi size hayatı zehir edebilir. İnsan ile ilgilenmeyi, insan ile çalışmayı sevmeyen birisinin tıp okuduğunu, daha da kötüsü sizin hasta olarak böyle bir doktorun karşısında olduğunu hayal edin. Kısacası herkese tavsiyem, meslek seçiminde 4 yıllık öğrencilik döneminin ötesine, hatta mezuniyet sonrası o meslekte geçireceğiniz uzun yılları hayal ederek, yatkın olduğunuz yönleri iyi irdeleyerek ve meslek mensuplarından mümkün olduğunca çok bilgi edinmeye çalışarak tercihlerde bulunmanızdır. Benim gözlemime göre bu aşamada en sık yapılan ve en üzücü hatalardan biri aldığınız puan ile bölüm satın alır gibi tercih yapmak ve "puanların ziyan olması" gibi anlamsız kavramlara kanmaktır.

Sosyal medya aracılığıyla gördüm ki, bu yıl Hacettepe Üniversitesi tanıtımları 20-21 Temmuz tarihlerinde yapılacakmış. Önceki yıllarda tercih yapacak bir yakınım sebebiyle bu etkinlikleri yerinde gözlemleme fırsatım olmuştu. Her bölümün öğretim üyeleri tarafından temsil edildiğini ve ziyaretçilerle yakından ilgilenildiğini gördüm. Fırsatı olanlara mutlaka tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellseher

Mazur görürseniz kendime ait detayları yazmaktan kaçınmak isterim.

Sorunuzun diğer kısmına gelirsek; "Türkiye'de 15 yıl tecrübeli mühendis" başlığı altında bir genelleme yapmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu kapsamı biraz daraltacak olursak; Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin EE bölümünden mezun mühendisler, özellikle akademik anlamda da makul seviyede başarılı iseler ülkemiz şartlarında ortalamanın üzerinde maaşlarla işe başlamaktadırlar. Savunma sanayii bildiğimiz üzere yüksek sayıda mühendis istihdam etmektedir. Bu mühendislerin çok önemli bir kısmı Bilkent, Hacettepe ve ODTÜ mezunlarından oluşuyor desem yanlış olmaz sanırım. Her firmanın kendine has yükselme ve maaş politikaları olduğunu düşünürsek yine bir genelleme yapmak çok zor. Özetle tatmin edici maaşlar olduğunu söyleyebilirim.

Yeri gelmişken önemli olduğunu düşündüğüm bazı noktalardan kısaca bahsedeyim. Mezuniyet sonrası çalışma koşulları ve alınacak ücret elbette önemlidir. Ancak meslek seçimi için en önemli kriter olmamalıdır. Mesleğinizi ömür boyu icra edeceğinizi düşünürseniz, keyif almadığınız, sizi heyecanlandırmayan, devam etmeniz için motive etmeyen bir işte kazanacağınız çok çok yüksek meblağlar dahi sizi mutlu etmeyecek, hatta bir süre sonra eziyete dönüşecektir. Benzer bir yorum öğrencilik hayatı için de söz konusu. Örneğin problem çözmekten, analiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız mühendislik size göre bir meslek olmayabilir, veya fizik ve matematik ile aranız iyi değilse elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi size hayatı zehir edebilir. İnsan ile ilgilenmeyi, insan ile çalışmayı sevmeyen birisinin tıp okuduğunu, daha da kötüsü sizin hasta olarak böyle bir doktorun karşısında olduğunu hayal edin. Kısacası herkese tavsiyem, meslek seçiminde 4 yıllık öğrencilik döneminin ötesine, hatta mezuniyet sonrası o meslekte geçireceğiniz uzun yılları hayal ederek, yatkın olduğunuz yönleri iyi irdeleyerek ve meslek mensuplarından mümkün olduğunca çok bilgi edinmeye çalışarak tercihlerde bulunmanızdır. Benim gözlemime göre bu aşamada en sık yapılan ve en üzücü hatalardan biri aldığınız puan ile bölüm satın alır gibi tercih yapmak ve "puanların ziyan olması" gibi anlamsız kavramlara kanmaktır.

Sosyal medya aracılığıyla gördüm ki, bu yıl Hacettepe Üniversitesi tanıtımları 20-21 Temmuz tarihlerinde yapılacakmış. Önceki yıllarda tercih yapacak bir yakınım sebebiyle bu etkinlikleri yerinde gözlemleme fırsatım olmuştu. Her bölümün öğretim üyeleri tarafından temsil edildiğini ve ziyaretçilerle yakından ilgilenildiğini gördüm. Fırsatı olanlara mutlaka tavsiye ederim.
    İnternetten Hacettepe EE yi araştırdım genel hatlarıyla. Fakat bir türlü bulamadığım bazı bilgiler oldu. İzninizle size sorayım.
    1) İzmirde yaşıyorum. Ankara hakkında pek bilgim yok fakat haritadan gördüğüm kadarıyla Hacettepe, ODTÜ ve Bilkent yan yana olan üniler. Bu 3 üni ortak çalışmalar, projeler yapıyor mu? Hacettepe'de okurken bu ünilerdeki projeleri gözlemleyebilir veya katılabilir miyiz? Sadece kendi okulum ile yetinmeyip kendimi mümkün olduğunca geliştirmek istiyorum.
    2) Akademisyen ve araştırma görevlilerinin yanında çalışmak veya çalışmalarını gözlemleme şansımız var mı?
    3) Hacettepe EE den mezun birinin yurtdışı yüksek lisans veya doktora yapabilme şansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.