Şimdi Ara

Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
13.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kendini sürekli güncellemeyecek adam muhendıs olmasın. Sektorde kaybolursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKSDELİSİ -- 5 Temmuz 2019; 16:24:13 >
  • Merhaba. Sorulariniza ben de madde madde yanit vermeye calisayim.

1) Ulkemizin onde gelen bu 3 universitesini fiziksel olarak da bu kadar yakin olmasi elbette herkes acisindan buyuk sanstir. Dogal olarak da cok sayida bolumler ve universiteler arasi ortak calisma yurutulur. Yurutulen arastirmalar pek tabi ki ileri duzey bilimsel altyapi ister, dolayisiyla bir lisans ogrencisinin bu tur projelere onemli katkilarinin olmasi pek olasi degildir. Ancak lisans ogrencisi olup projelerde arastirmaci olabilen lisans ogrencilerine rastlanir. Basarili ve becerikli olmak onemli bir on kosuldur. Yuksek lisans ogrencileri ise bu arastirmaci havuzunun dogal uyeleridir.

2) Bu tur calismalar yapildigini hem duyuyorum hem de zaman zaman sahit oldum. Bir hocanin yaninda calismak isterseniz onun gelip sizi bulmasini beklemek yerine, bu dileginizi kendiniz ifade etmelisiniz. Bunun yani sira 4. sinifta zaten bir akademisyen danisman gozetiminde bir yillik bir mezuniyet projesi calismasi yapmak zorundasiniz, aksi takdirde mezun olamazsiniz. Son olarak iki senedir bolumun web sayfasinda dikkatimi cekiyor, bir ogrenci asistanlik sistemi baslatilmis, bu ogrenciler personel basligi altinda listelenmis. Demek ki lisans ogrencilerine birtakim gorevler de veriliyor.

3) Hacettepe EE mezunu olup yurtdisinda egitimi suren, bitmis veya calisan oldukca fazla sayida kisi var. Bir sans faktorunden ziyade yillardir suregelen ornekleri olan, yerlesik ve alisilmis bir duzen goruyorum. Yillardir bunu yapan mezunlar zaten bolumumuzun taninirligini artirmis, yolu acmis. Basarili bir ogrenci olup da isteyip de gidememe gibi bir durum olduguna pek ihtimal vermiyorum dogrusu. Bu konuda en iyi ve en dogru tavsiyeler bolumdeki hocalardan alinir tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellseher

Merhaba. Sorulariniza ben de madde madde yanit vermeye calisayim.

1) Ulkemizin onde gelen bu 3 universitesini fiziksel olarak da bu kadar yakin olmasi elbette herkes acisindan buyuk sanstir. Dogal olarak da cok sayida bolumler ve universiteler arasi ortak calisma yurutulur. Yurutulen arastirmalar pek tabi ki ileri duzey bilimsel altyapi ister, dolayisiyla bir lisans ogrencisinin bu tur projelere onemli katkilarinin olmasi pek olasi degildir. Ancak lisans ogrencisi olup projelerde arastirmaci olabilen lisans ogrencilerine rastlanir. Basarili ve becerikli olmak onemli bir on kosuldur. Yuksek lisans ogrencileri ise bu arastirmaci havuzunun dogal uyeleridir.

2) Bu tur calismalar yapildigini hem duyuyorum hem de zaman zaman sahit oldum. Bir hocanin yaninda calismak isterseniz onun gelip sizi bulmasini beklemek yerine, bu dileginizi kendiniz ifade etmelisiniz. Bunun yani sira 4. sinifta zaten bir akademisyen danisman gozetiminde bir yillik bir mezuniyet projesi calismasi yapmak zorundasiniz, aksi takdirde mezun olamazsiniz. Son olarak iki senedir bolumun web sayfasinda dikkatimi cekiyor, bir ogrenci asistanlik sistemi baslatilmis, bu ogrenciler personel basligi altinda listelenmis. Demek ki lisans ogrencilerine birtakim gorevler de veriliyor.

3) Hacettepe EE mezunu olup yurtdisinda egitimi suren, bitmis veya calisan oldukca fazla sayida kisi var. Bir sans faktorunden ziyade yillardir suregelen ornekleri olan, yerlesik ve alisilmis bir duzen goruyorum. Yillardir bunu yapan mezunlar zaten bolumumuzun taninirligini artirmis, yolu acmis. Basarili bir ogrenci olup da isteyip de gidememe gibi bir durum olduguna pek ihtimal vermiyorum dogrusu. Bu konuda en iyi ve en dogru tavsiyeler bolumdeki hocalardan alinir tabi.
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sanal ortamda soru sorabilecek sadece sizi bulabildim o yüzden bu kadar soru soruyorum rahatsızlık için özür dilerim şimdiden. İzninizle bir soru daha sormak isterim.
    1) Sizce yüksek lisansını veya doktorasını yurtdışında yapmayı düşünen ve iyi bir ee mühendisi olarak yetişmek kişi hazırlık+4 senesini nasıl değerlendirmeli?

• Merhaba öncelikle ben hacettepe eem adayı öğrenciyim konunuzu gördüm ama özelden yazmak istedim
    Ben anadolu lisesi sayısal mezunuyum lise zamanı tembellikler ve bazı dış etkenler üni hayatımı şekillendirdi ama mühendislik istiyor ve hedeflerimi bırakmak istemiyordum istanbul üni tbmyo elektirik bölümüne girdim ve bitirdim bu sene dgs sınavına girdim ve ortalama üstü bir puan aldım hacettepe eem ege eem marmara eem gibi iyi üniler başta olmak üzere neredeyse tüm ünileri kazanabiliyorum ama kalbim ve mantığım hacettepede
    Mat 2 fizik konularada yabancı değilim ama bir unutmuşluşumda yok değil sıkı çalışmayla düzelir diyorum
    Tek düşüncem ing neredeyse sıfır hacettepe ing hazırlık zorunlu ve yüzde yüz ing dersler bu biraz bende tereddüt yaratıyor nasıl olur nasıl geçer zaman üstünden gelinirmi sıkı çalışma ile bu arada yaşım 22 yazdıklarımı yorumlayıp hacettepe eem li biri olarak tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim

• Bir rahatsizlik soz konusu degil, yardimci olmak icin buradayim, faydasi oluyorsa ne mutlu.

Sorunuzun cevabi cok basit aslinda. Yuksek bir ortalamayla mezun oldugunuzda pek cok secenek arasindan rahatca karar verme ozgurlugune sahip olursunuz. Bu secenekler iyi isler veya yurtdisi egitim firsatlari olabilir. Yuksek ortalama ise sanilanin aksine insan ustu bir calisma temposu ve/veya asosyal bir hayat sonucu elde edilmez. Tum derslere mutlak surette devam etmeyi, biriktirmeden ve duzenli calismayi ve yeterli tekrar yapmayi aliskanlik haline getirirseniz hem basarili olursunuz, hem de ders disi faaliyetlere ve kisisel meraklariniz uzerine egilmeye de yeterince zamaniniz olur. Ustelik bu tur aliskanliklar ileride sizi is hayatinda da basariya goturur. Bu tavsiyelerim nerede ve ne tur bir egitim aldiginizdan bagimsizdir. Basarilar dilerim.

• Fre4Mee F kullanıcısına yanıt
    Iyi bir muhendis hele hele ee muhendisi olma hayaliniz varsa Ingilizce cok iyi ogrenilmeli. Bundan kacis yok, iyi Ingilizce bilmeyen birinin mesleginde iddiali olmasi gercekten pek olasi degil. Olur da Ing egitim veren bir bolume girerseniz bunu bir sans olarak degerlendirip var gucunuzle bu konuya asilmanizi oneririm. Sonra devami bir sekilde gelir. Yasinizda bir problem yok, henuz cok gencsiniz :) Basarilar.

• Hellseher H kullanıcısına yanıt
    İnternetteki bazı sitelerdeki kullanıcılar Hacettepe EE hakkında çok arka planda kalır demiş. ODTÜ EE, Boğaziçi EE, Bilkent EE gibi bölümlerin altında ezilirsiniz diyorlar. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Gerçekten böyle mi?

• Internette maalesef fikri olan da olmayan da fikir beyan ediyor, bu gunumuzun bir gercegi. Bu forumda yazilanlari (tabi ki benim yazdiklarim da dahil) akil mantik suzgecinizden gecirip oyle degerlendirmenizi, hatta aldiginiz bilgileri farkli kaynaklardan teyit etmeye calismanizi oneririm.

Sordugunuz konunun ozelinde konusmak gerekirse; Hacettepe, Bilkent, Odtu ve Bogazici EE bolumleri EE diyince ilk akla gelen 4 bolumdur. Birinin mezununun digerininkinin altinda ezilmesi veya ustune cikmasi gibi soylemler son derece yanlistir kanimca. Ben yillardir her birinin ve hatta daha farkli universitelerin mezunlari ile yan yana calisiyorum. Yorumlarimi mumkun oldugunca objektif yapmaya gayret ediyorum. Bu 4 bolumun hepsi secilmis, hepsi ozeldir, birbirlerine esdeger kalitede egitim verirler, benzer taninirliga sahiptirler. Siz EE okumaya karar verirseniz gozunuz kapali herhangi birini tercih edebilirsiniz. Kendi adima bahsettiginiz tarzda yorumlarin kiymetsiz olduguna inaniyor ve kisisel tecrubelerim dogrultusunda pek kale almiyorum.

Basarilar diliyorum.

• Bende buranın mezunuyum. Bölümün zor olduğunu ve ancak günü gününe çok çalışan insanların başarılı olduğunu söyleyebilirim. Başka yollara başvuranlar hariç. Linkedin üyeliği ile şirketlerin people kısmından çalışanların hangi okul mezunu olduklarına bakabilirsin.
    Sırasıyla aselsan,havelsan,roketsan,tai.

Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istediklerinizHacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istediklerinizHacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istediklerinizHacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Aselsan gibi savunma sanayi şirketlerinde çalışmak isteyen bir elektrik elektronik öğrencisi kendi içerisinde hangi alana yönelmeli hangi alandan daha fazla eem ci alınıyo.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    ben elektrik mühendisliği okuyorum kocaelide elektrik okuma konusunda dediğinde haklısın hocam biz . Kontrol kumanda otomasyon elektrik makineleri yüksek gerilim elektronik aklının gelebileceği her türlü şeyleri kapsayan bir bölümdeyiz.Ayrıca türkiyede sadece İTÜ-YILDIZ VE KOCAELİ de var elektrik müh. bölümü . Elektrik mühendisinin birde imza yetkisi var mesela bir elektrik direğine bir teknisyen bir elektrik mühendisinin imzası olmadan kontrol edemez. veya bir bina araç gemi uçak uzay aracı nükleer tesis barajlar santraller rüzgar tirbünler termik santraller ve say say bitmeyecek çok geniş bir alana bakıyor. Ozellike akkuyu nükleer tesisi yapılıyor mesela oralar falan iş imkanı açısından iyi olur diye tahmin ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 20 Kasım 2019; 16:44:58 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.