Şimdi Ara

Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
13.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında sorularınıza birinci ağızdan cevap almak isterseniz buradan sorabilirsiniz. Ben bu bölümün bir mezunuyum ve şu anda orada çalışan arkadaşlarım var. İşim gereği hem orayı hem de Ankara akademi ve özel sektörünü bilirim. Geçen sene açtığım başlıkta (https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-ee-hakkinda-bilmek-istedikleriniz--127577253-1) çok şey yazdım. Önce onları okumanızı da özellikle tavsiye ederim. Forumu çok sık ziyaret edemesem de şu günlerde elimden geldiğince soruları takip etmeye çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EE mi BM mi?

• savunma sanayinde iş bulunur mu
  • Bilmem;) Elma mı armut mu? Benim tercihim ee oldu. Şimdi seçsem yine ee derdim. Mezun olduğum üniversiteyi de daha güçlü bir motivasyonla tercih ederdim. Ama bu benim tercihim. Ama tavsiyem şu ki güncel trendlere, moda mesleklere, oradan buradan bilir bilmez konuşanlara bakıp hayatınızı şekillendirmeyin. Modalar değişir, siz kalırsınız. Eğer bu iki mühendislik alanı için geçen sene yazdıklarımı okursan belki faydalı olur:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127789184

• quote:

Orijinalden alıntı: turna50

Bilmem;) Elma mı armut mu? Benim tercihim ee oldu. Şimdi seçsem yine ee derdim. Mezun olduğum üniversiteyi de daha güçlü bir motivasyonla tercih ederdim. Ama bu benim tercihim. Ama tavsiyem şu ki güncel trendlere, moda mesleklere, oradan buradan bilir bilmez konuşanlara bakıp hayatınızı şekillendirmeyin. Modalar değişir, siz kalırsınız. Eğer bu iki mühendislik alanı için geçen sene yazdıklarımı okursan belki faydalı olur:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127789184
    Cevap için teşekkürler.

• Genel anlamda kablo vb işlere pek yatkın değilimdir daha çok bilgisayar başında kod vb işlere yeteneğim var sizce EE seçmem ne kadar doğru EE nin temel denklemi nedir neleri genel olarak sevmemiz gerekiyor
  • EE yi seçerken beklentilerimiz ne olmalı sence?

Ben de hacettepe ee ve bilgisayar arasında kaldım bilgisayar ağır basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 4 Ağustos 2018; 23:38:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • moogliecake kullanıcısına yanıt
    Yukarıda verdiğim linkteki yazımı okumanı öneriyorum. Bu forum için geçen yıl yazmıştım.

• White Death kullanıcısına yanıt
    Önce ee ve cs için kafanda birinin diğerine neden ağır bastığını somutlaştırman gerek. Mesela zorluk kolaylık mı? İş olanakları mı? Moda ya da popülerlik mi? Matematiği fiziği sevip sevmemek mi? Bunları iyi belirleyip sorunu somutlaştırırsan yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Yukarıda verdiğim linkteki yazımı okumanı öneriyorum. Bu forum için geçen yıl yazmıştım.
    Okudum hocam ama tam olarak şunu anlamadım ben EE nin içine girdiğim taktirde bir kısım CEng in yaptıklarını yapıcam fakat ağırlıklı olarak kablo-yüksek gerilim vb işler mi olucak. yazdıysanda yorgunluğuma ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: moogliecake

Okudum hocam ama tam olarak şunu anlamadım ben EE nin içine girdiğim taktirde bir kısım CEng in yaptıklarını yapıcam fakat ağırlıklı olarak kablo-yüksek gerilim vb işler mi olucak. yazdıysanda yorgunluğuma ver

Alıntıları Göster
    Peki, şöyle diyeyim: bir kere kabloyu falan unut. CEng’in mouse kullanmakla alakası neyse ee’nin de kabloyla alakası o :) Pek çok aday mühendislikle teknisyenliği iş alanlarında birbirine karıştırıyor. İster inşaat ister bilgisayar ister ee mühendisliği oku, işin hep hesap kitap yapmak olacak. Teoriler öğrenilecek, bunların uygulaması sonra gelecek. EE mühendisinin işi nasıl ampul takmak kablo bağlamak değilse bilgisayar mühendisinin işi de programcılık değil. Programcılık öğreten başka okullar var. Hatta piyasa bilgisayar mühendisi olmayan çok iyi programcıyla dolu. EE mühendisleri çok çok çok yoğun olarak matematiğe gömülürler. Diğer mühendisliklerde de matematik yoğundur. Ama sanırım en çok ee’de. Yazdığım gibi ee ve ceng’in ortak ve ayrılan yönleri var. Yukarıda verdiğim yazının ait olduğu konuyu en başına gidip sırayla sabırla okumanı öneririm. Orada başka da çok şey yazdım o zaman. Araştırmak, daha çok okumak ve karar vermek artık sana kalıyor.

• quote:

Peki, şöyle diyeyim: bir kere kabloyu falan unut. CEng’in mouse kullanmakla alakası neyse ee’nin de kabloyla alakası o :) Pek çok aday mühendislikle teknisyenliği iş alanlarında birbirine karıştırıyor. İster inşaat ister bilgisayar ister ee mühendisliği oku, işin hep hesap kitap yapmak olacak. Teoriler öğrenilecek, bunların uygulaması sonra gelecek. EE mühendisinin işi nasıl ampul takmak kablo bağlamak değilse bilgisayar mühendisinin işi de programcılık değil. Programcılık öğreten başka okullar var. Hatta piyasa bilgisayar mühendisi olmayan çok iyi programcıyla dolu. EE mühendisleri çok çok çok yoğun olarak matematiğe gömülürler. Diğer mühendisliklerde de matematik yoğundur. Ama sanırım en çok ee’de. Yazdığım gibi ee ve ceng’in ortak ve ayrılan yönleri var. Yukarıda verdiğim yazının ait olduğu konuyu en başına gidip sırayla sabırla okumanı öneririm. Orada başka da çok şey yazdım o zaman. Araştırmak, daha çok okumak ve karar vermek artık sana kalıyor.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam çok teşekkür ederim ilginiz için

• quote:

Orijinalden alıntı: uzakköşk

savunma sanayinde iş bulunur mu
    Hayır, savunma sanayiindeki işler seni bulur :) Her yıl Aselsan Roketsan falan bölüme giderler, projelerini, çalışmalarını, iş ve staj olanaklarını anlatırlar. Hacettepe eem mezunlarının en yoğun çalıştığı yerler buralarıdır. Hatta buralarda bir sürü yönetici, müdür, proje yöneticisi, daire başkanı gibi pozisyonlarda Hacettepe eem mezunları bulunur. Mesela Aselsan’da çalışan ee mühendisleri arasında en çok ODTÜ eem, ardından Hacettepe eem mezunları çalışır. Ama her iki bölüm mezunlarının çalışan sayısını her iki bölümün toplam mezun sayısına oranlarsan neredeyse eşit çıkar.

• turna50 T kullanıcısına yanıt
    hocam gazi ee 100de 100 ing nasıl ondan da alıyorlar mı bide ingilizce 25k türkçe 36k ile almış neden o kadar fark var sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzakköşk

hocam gazi ee 100de 100 ing nasıl ondan da alıyorlar mı bide ingilizce 25k türkçe 36k ile almış neden o kadar fark var sizce
    1. Bir bölümün İngilizce ya da Türkçe eğitim vermesi tek başına bir şey ifade etmez. Mutlaka bahsettiğin bölümün mezunları da diğer her yerde olduğu gibi savunma sanayiinde de çalışıyor. Nedenini yorumlamak bana düşmez ama demek ki bu firmalarda odtü ve hü mezunları daha çok tercih edilmiş.

2. Şunu anlamak gerek: O k’lar tercih sırası. Yani o rakamları üniversiteler belirlemiyor, tercih edenler belirliyor. Tercih edenler kim? Üniversiteyi hiç bilmeyenler. Puanlara takılmak çok yanlış. Puan, sıralama size seçme özgürlüğü verir. Para gibi bir karşılığı bir bedeli yoktur. Puanımın karşılığı şurası burası diye bir şey yoktur. Ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar seçim özgürlüğünüz olur. İster ee mühendisi olursunuz, ister biyolog, ister hukukçu. Puan olsa olsa size nereyi kazanamayacağınızı söyler. O da %100 değil.

• Bende hacettepe eem de son sınıf öğrencisiyim . Şuan Aselsan'da stajyerim . Bölüm hakkında sormak istedikleriniz olursa bende @turna50 hocam kadar olamasam da yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam amacım yurtdışında çalışmak özellikle amerikada sizce yurtdışı imkanları nasıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyBlueShade

Hocam amacım yurtdışında çalışmak özellikle amerikada sizce yurtdışı imkanları nasıldır
    Yurtdışı imkanları ABET akreditasyonu olduğundan iyi sayılabilir ancak ben henüz bitirmediğimden böyle bir şeyi araştırmadım. Bizim bölümde yüksek dereceler yapıp Stanford da vs yüksek lisansa gidenler var. Ancak çok yüksek ortalamalar yaparak gittiler. Bölümde yalnızca 25 civarı kişinin ortalaması 3 ün üzerinde bu yüzden ortalama yapmak oldukça zor. Ayrıca üst düzey ingilizcen olmaz ise yurtdışı hayalin olmasın. IETLS ,Toefl gibi sınavlar ile dilini belgelendirirsen ancak iyi şirketler veya yurtdışına gidebilirsin.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    85 puan ibt toeflım var elimde hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyBlueShade

85 puan ibt toeflım var elimde hocam
    85 toefl IBT yeterli bir skor. Bende geçen yıl ielts den 6.5 almıştım. Bu durumda ortalamanı da yüksek tutmayı başarırsan bence yurtdışında yüksek lisans yapma şansın olur. Bugün bölümün tanıtım günlerinin son günüydü. Aslında hocalar ile konuşsan bu konuda seni bilgilendirebilirlerdi. Türkiye de 3 ortalama üzerine yurtdışında yüksek lisans yapmaları için burs veren kurumlar var veya çok başarılı olursan da direk başvurun üzerine yurtdışı üniversiteler seni tam burslu olarak programlarına alabiliyorlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.