geomatik, çevre dahil tüm mühendisliklerin ingilizce. itü-ytü arasındaki ilişki odtüyle senin aranda var. onun belli bölümlerini bi tık kaçıran sana geliyor. onun bilgisayarı 1k senin 5k. makinası 4k senin 20 küsür. endüstrisi 5k senin yine 20 küsürlerde. diğerlerinde falan arada biraz fark var ama aranızda ankara içinde başka okul yok. senden sonra uçurum iyice taa gölbaşındaki ankara üniversitesine kadar düşüyor sonra yok ostim üniversitesi yok kutu kutu pense diye gidiyor. ama adamın istatistik bölümü 40kya dayanmış seninki 200k. sebebi de bariz, türkçe çünkü. ulan marmara bile önünde. ankarada kalıp illa makina yazacak adam bilkente verecek parası yoksa hacettepeye gelir. 6-7k yapan birileri havacılık uzayı falan kaçırdıysa yapay zekanı yazar. ama kimse kalkıp 45 değil de 46k yaptım odtü ist. kaçtı, dur lan hacettepe yazayım demez. sıralamaya göre mi bölüm yazılır demeyin çünkü yazılır. tavan sıralaması 97.187 imiş bu yıl. sıralaması yüksek olan iyidir düşük olan kötüdür demem ama sıralaması yüksek olan grubun çalışma disiplini ve gelecek azmiyle az çalışan grubun ciddiyeti bir olmaz. odtü makinadaki tipleri marmara makinada bulamazsınız, aradan sivrilecek 1-2 über adam durumu değiştirmez. gereksiz bir serzeniş gibi görülebilir ama bölüm ingilizce olmalı. |
hacettepe istatistik bölümünün türkçe olması

-
-
Şu an bu bölümde 2. sınıf öğrencisiyim, türkçe çeviriler aşırı saçma ve tutarsız. Mesela Probability density function'ı bir notta olasılık yoğunluk fonksiyonu, bir sürekli rastgele değişken, bir sürekli rassal vs olarak kullanıyoruz. Yok kesikli raslantı değişkeniymiş oymuş buymuş. Bunları ingilizce pmf pdf cdf gibi kısaltmalarla öğrenip kullanmak çok daha kolay. Türkçe halleri anlaşılmadığı gibi kafa da karıştırıyor. Farklı kaynakları kullanmaya çalıştığınızda bir de tercüme işine soyunuyorsunuz.
-
güzel bölüm iyi bir şekilde bitirmeye bak.
eğer dersleri sorunsuz bir şekilde geçmek istiyorsan hocanın kaynaklarına ağırlık ver ve çözümlü problemler bul ve onlarla kendi bildiklerini pekiştirmeğe bak. ben zamanında senin gibi yaptım ve sonra sonuç hüsran oluyor ve en basit şeyleri kaçırıyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X