Şimdi Ara

Hacettepe Tıpa Gidenler Acil (Bilim Adamı Olmak Hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de konu açmıştım bilim adamı olmak için nereleri tercih etmeliyim diye Hacettepe Tıp'ın koşullarına baktığım zaman özel koşullarda şöyle bir açıklama gördüm.

quote:

Bu programa alınan öğrenciler ilgili Yönetmelikte (19 Mart 2008 tarih ve 26821 sayılı Resmi Gazete) belirtilen koşulları sağlamaları halinde tıp fakültesinin ikinci sınıfında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Doktoru Bütünleşik Programına başvurabilirler. Mülakat ve başvuru değerlendirmesi sonucunda programa kabul edilen öğrenciler iki dereceli (Tıp Doktoru MD ve Bilim Doktoru PhD) Tıp Bilim Doktoru Bütünleşik programına intibak ettirilirler. İki dereceli program eğitim süresini iki yıl (dört yarıyıl) uzatır.

Tıpta kitap yazanlara baktığımda isimlerinin yanında MD,PhD tarzı şeyler yazıyor bazılarında MBBS,FRCPATH falan yazıyor. Bilim adamı olmak için Hacettepe'ye gitmek mi lazım Hacettepe gidip de bu ünvanları alan tanıdığınız var mı? Necmettin erbakan tıpta da bilim adamı olunabilir mi? Soruyu soruyorum çünkü necmettin erbakan tıpın özel koşullarında bu yazmıyor buradan çıkınca MD ünvanı almış oluyor muyum? Bu ünvanları almak için ne yapmak gerekiyor? Tercihlerin bitmesine az kaldı yardım edin.

• House MD gibi bir şey mi olacaksın?

Bak konuyu uplıyorum.İleride böyle doktor olursan beni muayene etcen beleşe :D Yok ben bilim adamıyım yok profum diyip polikliniğe gitmemezlik yapmak yok.Ok?
  • MD tıp doktoru demek. diğer alanların akademisyenleriyle karışmaması için. Medical Doctor.

son olarak her insan bilim insanıdır. bir şey üretemedikten sonra bilim adamı etiketi konsa ne olur
  • tercihlerin bitmesine az kaldi ne demek ya sen nasi bilim adami olucaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim adamı olmak için tıp okumayacaksın ki

Genetik mühendisliğimi öyle bir şey var.Onu okuyup yurt dışında eğitim alacaksın.Seminerler,sempozyumlar vs orada tekniği öğrenip,orada çalışmaya başlarsan bilim adamı ünvanını alıyorsun
  • Bilim adamı üniversitede olunmaz hocam yanlışın var. Sen tıpı bitireceksin haa çok zekiysen çok çalışıyorsan okurken doktora başvurma imkanın olabilir. Bilim insanı doktora yapıldıktan sonra olunan araştırmacı da denilen insanlardır. Doktora yaptıktan sonra öğretim görevlisi araştırmacı gibi şeyler olabilirsin. Misal doktora yapan bir tanıdığım bir üniversitede yılda 12 saat derse giriyor geri kalan durumlarda görevi araştırmacı. İşte senin bilim adamı dediğin bu. Daha sonra kendini geliştirip istediğin yerlerde başka bilim adamlarıyla çalışabilirsin ancak çok iyi yabancı dil bilmen gerekir. Ayrıca derslerin çok yüksek olmalı okulundakilerden yüksek olmalı.
  • Bu tıp kitaplarını yazanlar nasıl yazıyor bilim adamı değil mi bunlar yok bilim adamı olamazsın tıptan olunmaz falan yazmışlar. Bu zihniyetle nasıl bilim adamı olacan zaten?Tıp kitaplarının yazarlarına baktığımda genelde yabancı niye Türkler bu kadar etkin değil anca çevirilerde falan görüyorum isimlerini. Türkçe'ye de bir zahmet Türkler çevirsin zaten.
  • Tıpta genetik diye ihtisas bölümü var. Ancak ne kadar bilimsel makale ile uğraşır bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.