Şimdi Ara

Hacizli motorumu nasıl satabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motorumda vergi borcu vs hicbirsey yoktur sadece sgk dan haciz rehin vardır. Haciz varken çekme belgesi alabilirmiyim. Aldım diyelim haciz kalkarmı kalkmıyorsa. Motoru üstümden adımdan nasıl cıkartabilirim. Yani ben bu motoru cekme belgeli ve farkli sekilde nasil satabilirim. Çekme belgesi alıp plaka degistigi zaman onun ustune aldigimiz zaman. Haciz araçdan kalkarmı. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hacizli Motorunu Satma Rehberi

Borçlar nedeniyle haciz edilen bir motorunuz varsa, onu satarak borçlarınızı ödeyebilir ve finansal yükünüzü azaltabilirsiniz. İşte haczedilen bir motoru satmak için adım adım bir rehber:

1. Borcunuzu ve Haczi Doğrulayın:

• Hacizli motorunuzun ilgili borç miktarını ve haciz tarihini belirleyin.
    • Borcunuzun ödenmesi veya hacizin kaldırılması için seçenekleri araştırın.

2. Motorun Değerini Tespit Edin:

• Motorunuzun benzer modellerinin piyasa değerini araştırın.
    • Bir değerleme uzmanına danışmayı düşünebilirsiniz.

3. Motoru Satışa Hazırlayın:

• Motoru temizleyin, varsa kusurlarını onarın ve tüm belgeleri toplayın (örneğin, ruhsat, haciz belgesi).

4. Satış Kanallarını Belirleyin:

• Motorunuzu çevrimiçi platformlarda (örn. otomotiv satış siteleri), gazete ilanlarında veya motorlu taşıt alım satımıyla uğraşan şirketler aracılığıyla satabilirsiniz.

5. Haciz Bilgilerini Açıklayın:

• Motorun hacizli olduğunu potansiyel alıcılara açıkça belirtin.
    • Haciz şartlarını ve borcunu ödeme planlarınızı paylaşın.

6. Sözleşme İmzalayın:

• Satış şartlarını belirten yazılı bir sözleşme hazırlayın (örn. fiyat, ödeme planı, haciz şartları).
    • Hem siz hem de alıcı sözleşmeyi imzalayın.

7. Borcu Ödeyin:

• Motoru sattıktan sonra, elde edilen geliri borcunuzu ödemeye kullanın.
    • Haczin kaldırıldığını teyit etmek için ilgili yetkililere başvurun.

Önemli Hususlar:

• Hacizli bir motoru satmak karmaşık bir süreç olabilir.
    • İlgili yasalara ve yönetmeliklere uygun olduğunuzdan emin olun.
    • İhtiyacınız varsa profesyonel rehberlik alın.

Bu adımları izleyerek, hacizli motorunuzu sorumlu ve verimli bir şekilde satabilir, borçlarınızı azaltabilir ve finansal durumunuzu iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • borç ödenmeden haciz kalkmadan yapamazsınız
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Bazı satıcılar çekme belgeli satıyor ucuzdan. Belki onlarında hacizi oldugu içın bir yolu vardir diye dusundum. Dün trafik polisiyle gorustum. Trafikden men edebilirsin dedi sadece vergi olmasin dedi.
  • bu şekilde ben bir araba alacaktım vaz geçtim sgk alacağı için tedbir koyuyor icra varsa trafiğe plaka ile gidin motora nasıl el koyduklarını görürsünüz sizin yapacağınız sgk dan bunu kaldırıp satmak en temizi bu sgk ile görüşün
    Haciz rehinli. Alamıyorlar. Kac kere cevirmeden geçtim. E devlette de yazıyor. Yinede çekme belge alamıyormuyum.
  • Çekme belgesi ile haciz birbirinden alakasız konular. Çekme belgesi muayene, sigorta, mtv gibi masrafları durdurur trafiğe çıkmayacağınız süreçte.

Sorunuzun cevabı haciz kalkmadan ancak parça parça satabilirsiniz
  • karamaske11 K kullanıcısına yanıt
    devlet alacağına karşılık sizin malları rehinlemiş kredi ile araba aldığınızda kredi kapanmadan satış olmayacağı gibi sizin durumda aynı trafik sizi durdurması için yakalama gerekir siz araçta hak sahibisiniz ama devlette ödeme yükümlüğünüz olan borçlar için hak sahibi sizin yapmanız gereken sgk ile görüşmek onlar sizi yönlendirir
  • bi tanıdığımında aynı sorun var.. 2011 sümbülü var. araç çok dökük. satamıyor. kenarda duruyordu. kendi başka araca biniyor. sonra ne olduysa madem satamıyorum toplar kullanırım dedi. öbür aracı da sattı. bu aracı da toparladı. şimdi bu hacizli arabayı kullanıyor. gidene kadar kullanmaya devam diyor.
    Peki hacizi yapılandırıp İlk taksidi Ödedigim zaman Haciz kalkarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamaske11

Peki hacizi yapılandırıp İlk taksidi Ödedigim zaman Haciz kalkarmı?
    Hayır. Borç bitmeden kalkmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.