Şimdi Ara

Hackintosh Yosemite (%100 Çalışıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart : GA-Z77-DS3H
    İşlemci : i3 3225 (O/B Hd4000 ekran kartı)
    Ram : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 Siyah Tek Modül Ram
    Ssd : Ocz 128 gb
    Hdd : WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache

Gerekli Dosyalar

MultiBeast - Yosemite 7.0.2
    MultiBeast - Mavericks 6.5.0 (püf nokta)
    Chimera 4.0.1
    UniBeast 5.0.2

Kurulum :

1- Apple'dan Mac os Yosemite imajı indirilip mac os üzerinde UniBeast 5.0.2 ile Flash Diske yazdırılır.
    2- Aynı Flash diske Chimera 4.0.1 kurulur.
    3- Biostan Ahci seçip bilgisayar Flash disk ile boot edilir.
    4- Normal kurulum aşamasına geçilip standart kurulum yapılır.
    5- Kurulum bitince yine flash diskle boot edilir ancak boot sonrası açılış için Mac os kurduğumuz diski seçip mac os 'un açılması sağlanır
    6- Gerekli bilgileri girdikten sonra masa üstüne erişilir.
    7- Ses kartı hariç sistem tamamen çalışır vaziyette açılır. (Ağ kartı dahil)
    8- MultiBeast - Yosemite 7.0.2 çalıştırıp Sırasıyla Dsdt free - Boot loader kısmından Chimera 4.0.1 seçilir. Build kısmından insall edilir.

** Önemli not : Herhangi bir driver seçilmez ** (zaten ihtiyaçta yok)

9- Ses kartı için MultiBeast - MultiBeast - Mavericks 6.5.0 (yosemite versiyonu çalışmıyor malesef) indirilip direk drivers kısmından sırasıyla
    Audio / Realtek Without DSDT ALC 887/888b Current v100302 seçilip Build kısmından kurulur.

10- Reboot edip normal kullanıma devam edilir.

Çalışanlar : Hdmi, çift ekran (24" monitör, 42" tv) Uyuma ve uyanma dahil herşey

Çalışmayanlar : Şimdilik yok

Ayrıca not: 10.8 den 10.9.5'e (1.5 yıl) kadar sorunsuz update ettiğim sistem 10.10 (Yosemite) 'da üzerine kurunca bir takım sorunlar çıkardı.
    Spotlight'ın çalışmaması, Bildirim kısmının gelmemesi, Saat ses ağ kartı vs gibi ikonlarının gözükmemesi, Ses kartının kurulmaması gibi..
    Malesef 0 dan kurmak zorunda kaldım. Şu mavericks 'in üzerine kurduğumdaki sorunlar yok

Deneyenlere Kolay gelsin.

Tavsiye : Aynı disk'e dualboot yapmak pek cazip değil. Diskin başına bişey geldiğinde her 2 sisteminizde uçuyor malesef. O yüzden işletim sistemleri için ayrı diskler kullanıyorum. (Daha önce bir şekilde diskin yapısı bozulduğundan beri)

Dip Not: Konuyla alakalı arkadaşlar için aşırı ayrıntıya girmeden yazmaya çalıştım. Diğer arkadaşlar eksik kısımları nette kolaylıkla bulabilir.

Daha sonra mesajımı güncelleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 9 Kasım 2014; 4:48:16 >

• bu pc için degil sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaqedi

bu pc için degil sanırım

pardon anlamadım .. pc için değil derken?
  • yani herhangi bir laptopa vs bu sekilde kurabilirmiyiz? yosemite raw dosyasıyla kurulum için ugrasıyorumda videolardan vs yola çıkarak tabi buda başka bir metotmu diye merak ettim
  • karaqedi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle her laptop'a mac os kurulmaz.. Uyumluluk listesi önemlidir.
    "Kurulum 3 " e kadar her bilgisayar için işlemler aynıdır. Sonrasında değişiklik gösterebilir. (Kurulumun başlaması için -x, - f, GraphicEnabler=no vs gibi bazı komutlar girmek gerekebilir)
    Diğer yöntemleri uzun süredir denemediğim için bişey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Öncelikle her laptop'a mac os kurulmaz.. Uyumluluk listesi önemlidir.
    "Kurulum 3 " e kadar her bilgisayar için işlemler aynıdır. Sonrasında değişiklik gösterebilir. (Kurulumun başlaması için -x, - f, GraphicEnabler=no vs gibi bazı komutlar girmek gerekebilir)
    Diğer yöntemleri uzun süredir denemediğim için bişey diyemem.

ben raw dosyasından clover ile "cpus=1" ve "kernel pm" olarak install ettim ama klavye mouseta skıntı yasıyorum suan çözemedim laptopun kendi mosue ve klavyeside işlevsel calsmıyor saedce belli tuslar mesela mouse hareket ediyor ama tıklanmıyor vs gibi
  • karaqedi kullanıcısına yanıt
    önceki ps2 kextlerini silip voodoo kext lerini deneyebilirsiniz..
    VoodooPS2Trackpad , VoodooPS2Mouse , VoodooPS2Keyboard
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.