Şimdi Ara

hafif çelik yapı (galvaniz) hk. bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hafif çelik yapılar üzerinde oturum yapmak için araştırma yapıyorum.

Gerekli statikler yapıldıktan sonra hafif çelik kons.lar 4 mevsim oturuma müsait olabiliyorlar mı ve yapı olarak galvaniz çeliklere sağlamlık olarak güvenebilir miyim? Herhangi bir sallanma titreme hissleri var mı, betonarme ile arasında ciddi kalite (sağlamlık) farkları var mı? son olarak sağlamlık olarak tercih ederken kaç mm galvaniz tercih etmeliyim?

• Ne amaçlı yaptırmak istiyorsun? Yani yazlık niyetine ise yaptır derim ama uzun ömürlü olacak içinde yaşayacağım dersen bence vazgeç. Betonarme ile zaten kıyaslanamaz. Bir kere duvar hissi yok. 8-10cm iç kısmı izoleli ahşaptan çelik konstrüksiyon bir prefabrik yaptırmıştık. Galvaniz değildi demir profildi iskeleti ve kalındı. Tabi çok geçmeden ahşabı gri renge dönüp demirleri paslandı. Galvaniz daldırma pasa karşı koruma içindir fakat malzeme sadece dıştan kaplı oluyor. Prefabrikler kurulurken zaten o galvanizler vidalıyor,deliniyor ve bu noktalardan korunmazsa pas bir girdimmi malzemeyi yıllar sonra yiyecek. Yani bir kere bu yapının çeliği asla su almamalı , neme maruz kalmamalı. Ahşap zaten önermem , genelde mdf duvar içi yalıtımlı dış cephe siding yapıyorlar. Çok sağlam bir temel atmanıza gerek yok. Zaten tek kat. Prefabrik tabi esnekliği olduğu için depreme filan dayanıklı ama betonarmeye göre üstünlüğü yok. Bana pek ev hissi vermedi prefabrik açıkçası. Gazbeton çelik evler var hiç olmazsa duvarları sağlam oluyor ve gazbetonun kalitesine göre çok iyi ısı yalıtımı elde edilebiliyor. İnternette aratın görürsünüz ama bu işi yapan fazla firma yok ve pahalı yapıyorlar. Bende prefabrik hızlı kurulduğu için epey araştırmıştım ama betonarmeye döndüm. Müstakil bir ev yaptıracağım inşallah memleketime.

• @huncacare cevabın ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. İnşallah memleketine içine sinen bir yapı yaparsın, saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.