Şimdi Ara

Hafif ticari araç sürücülerinin çoğunluğu (azınlığa lafım yok) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bakıyorum herkescikler fahri trafik müfettişi.

Herkes şikayetçiymiş ticarilerden. Ben de şikayetçiyim; sol şeritte 70-80'le giden, bir türlü şeridini tutturamayan, sinyalsiz şerit değiştiren ya da kavşağa giren, manevra yapandan. Ben de şikayetçiyim altındaki binek otomobilin her virajı dönüp her yolda her şekilde duracağına inanarak, "ya bu ticari üstüme çıkarsa?" diye aptalca düşünmelerinden ama o ticari araçların o bineklerden çok daha sağlam ve uzun ömürlü fren ve alt takımlara sahip olmasını bilmemelerinden. Ben de şikayetçiyim, benden daha pahalıya aldıkları arabanın içinde eziş büzüş oturup, bir de 1.5 dizel ya da 1.6 benzinliyse zoraki yol vermelerinden.

Bu sabah 9'u çeyrek geçe Merter'deki evimden çıkıp tam yarım saatte Acıbadem'deki okuluma vardım. O kadar sol şerit öküzü vardı ki, neredeyse kimse yol vermedi. Çoğunlukla sağlarından geçtim. Makaslar da attım sinyal vererek. Ama bir kişi bile ne bir sellektör yaktı, ne de ani frene asıldı. Bir kişi bile el kol yapmadı. Çünkü kendime yapılmasını istediğim hiçbir hareketi başkasına yapmam. Yeter ki acelem olduğunu anlasınlar.

Not: Bir önceki gece proje yüzünden 5'te yattığım için ancak kendime gelebilip 10'daki sınavıma kalkıp yetişebildim. Ayrıca babam YTÜ Makine Mühendisi fakat 5 yaşından beri çalıştığı için ve okuduğu mesleğini yapmaya fırsatı olmadı için mağazacıyız. Ben de Doğuş Üniversitesinde okuyorum. Baba-oğul cahil esnaflar olarak trafikte terör estirmekten gurur duyan bir aileyiz.

Hepinizi kucaklıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 15 Ocak 2010; 21:56:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Bakıyorum herkescikler fahri trafik müfettişi.

Herkes şikayetçiymiş ticarilerden. Ben de şikayetçiyim; sol şeritte 70-80'le giden, bir türlü şeridini tutturamayan, sinyalsiz şerit değiştiren ya da kavşağa giren, manevra yapandan. Ben de şikayetçiyim altındaki binek otomobilin her virajı dönüp her yolda her şekilde duracağına inanarak, "ya bu ticari üstüme çıkarsa?" diye aptalca düşünmelerinden ama o ticari araçların o bineklerden çok daha sağlam ve uzun ömürlü fren ve alt takımlara sahip olmasını bilmemelerinden. Ben de şikayetçiyim, benden daha pahalıya aldıkları arabanın içinde eziş büzüş oturup, bir de 1.5 dizel ya da 1.6 benzinliyse zoraki yol vermelerinden.

Bu sabah 9'u çeyrek geçe Merter'deki evimden çıkıp tam yarım saatte Acıbadem'deki okuluma vardım. O kadar sol şerit öküzü vardı ki, neredeyse kimse yol vermedi. Çoğunlukla sağlarından geçtim. Makaslar da attım sinyal vererek. Ama bir kişi bile ne bir sellektör yaktı, ne de ani frene asıldı. Bir kişi bile el kol yapmadı. Çünkü kendime yapılmasını istediğim hiçbir hareketi başkasına yapmam. Yeter ki acelem olduğunu anlasınlar.

Not: Bir önceki gece proje yüzünden 5'te yattığım için ancak kendime gelebilip 10'daki sınavıma kalkıp yetişebildim. Ayrıca babam YTÜ Makine Mühendisi fakat 5 yaşından beri çalıştığı için ve okuduğu mesleğini yapmaya fırsatı olmadı için mağazacıyız. Ben de Doğuş Üniversitesinde okuyorum. Baba-oğul cahil esnaflar olarak trafikte terör estirmekten gurur duyan bir aileyiz.

Hepinizi kucaklıyorum.

Coşkun abi sende yukarıda bahsettiğim Connect gibi sakın 160 ile sağ şeritten bi anda sinyal verip önüme kırma vallahi sanada kaza yaptırırım ha

• Konu guzel ve dogru maalesef. Bazi arkadaslar kisisellestiriyorlar, duzgun kullananlara soylenmemis zaten.

Konudaki amacimiz sanirim bu tarz araca sahip arkadaslarin uyarilmaya calisilmasi.

Gercekten bu araclar yuksek yapilari ve yeterli guvenlige sahip olmayan kasa yapilari nedeniyle kaza yapmaya musaitler. Kaza yaptigindada ciddi derecede olumcul risk tasimaktalar. Kaza yapildiginda kendine zarari olsa neyse ama karsisindakine de ciddi zararlar verebiliyo. Motorlari da guclu oldugundan hizlarida yuksek oluyor.

Kimseyi uzmeye gerek yok, sadece dikkatli surelim, kimseye zarar gelmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Coşkun abi sende yukarıda bahsettiğim Connect gibi sakın 160 ile sağ şeritten bi anda sinyal verip önüme kırma vallahi sanada kaza yaptırırım ha

Hayvanlığın lüzmu yok. Bana biri öyle birşey yapsın, yoldan çıkartırım gider bir de döverim. Acelen varsa, hızlı gitmen gerekiyorsa sol şerit hakkındır, kimse mani olamaz.

• sol şeritten 80'le gidene kızıyorsunuz tamam da hepiniz de mi otobanda gidiyorsunuz? o dediğiniz yollar şehir içiyse biraz yavaş olun siz de.

tamam sol şeritte 40'la gidene ben de kızıyorum ama şehiriçinde 120 basacak halimiz yok.

burada herkes adam gibi gidene laf etmiyor. ama gördüğüm 10 ticariden 8'i böyleyse şikayet ederim. 2'sine lafımız yok. aslında trafikte adam gibi gitmek yerine hayvan gibi giden herkese lafım var. geçen sabah erken saatlerde yarışan iki tane kargo kamyonu gördüm. peşlerinde 10 dk 120-130'la gittim. keşke yanımda biri olsaydı da telefonla falan çekseydik. devamlı birbirlerini solluyorlar ve önüne kırıyorlar. çekemedim ama arada mesafe bırarak takip ettim ve epey dua ettim geberirler diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 15 Ocak 2010; 23:03:18 >
  • quote:

Hayvanlığın lüzmu yok. Bana biri öyle birşey yapsın, yoldan çıkartırım gider bir de döverim. Acelen varsa, hızlı gitmen gerekiyorsa sol şerit hakkındır, kimse mani olamaz.

Ah güzel abicim herkes senin gibi böle kedi kadar güzel düşünse ya , ama işte sonuç ortada ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

sol şeritten 80'le gidene kızıyorsunuz tamam da hepiniz de mi otobanda gidiyorsunuz? o dediğiniz yollar şehir içiyse biraz yavaş olun siz de.

tamam sol şeritte 40'la gidene ben de kızıyorum ama şehiriçinde 120 basacak halimiz yok.

burada herkes adam gibi gidene laf etmiyor. ama gördüğüm 10 ticariden 8'i böyleyse şikayet ederim. 2'sine lafımız yok. aslında trafikte adam gibi gitmek yerine hayvan gibi giden herkese lafım var. geçen sabah erken saatlerde yarışan iki tane kargo kamyonu gördüm. peşlerinde 10 dk 120-130'la gittim. keşke yanımda biri olsaydı da telefonla falan çekseydik. devamlı birbirlerini solluyorlar ve önüne kırıyorlar. çekemedim ama arada mesafe bırarak takip ettim ve epey dua ettim geberirler diye.

Lütfen yanlış anlamayınız, bu yazdıklarım tamamen E-5 ve TEM için geçerlidir. Hız için uyarlanmış araçlar olmasa da 150-160'ta gayet stabil giden bir araca sahibim. O da trafikten hızlı olmam için yeterli bir hız. Tabi ki sürekli bu hızlarda seyredilmiyor, ama sol şeridin hızı düzlükte 120'dir bence. Sol şerit hızlı gidene bırakılsa, bir tane ambulans kalmaz yollarda. İşine gücüne yetişmek isteyen de yetişir güzelce. Hatta bugün başıma geldi. E-5'te Beşiktaş sapağının oralardaydım. Birkaç araç arkamdaki ambulansı görünce hemen sağıma yani orta şeride geçtim. Önüne geçtiğim artis de kornaya abandı. Sonuçta bir kamyonetim ve 40'la giderken şerit değiştirmek; buradaki birkaç arkadaşınki gibi bana günah. Ambulans şoförü yüksekte olduğu için ileriyi de görmüş olacak ki bir anda en sağa geçti. Ben de afalladım, sola geri döndüm. Ne ilginçtir ki ambulans amcamız da en sağda biraz ilerledikten sonra 3 araba önümden yine sola kırdı.

• Bu işin esnafı holdingi yok ticari araba olmasada osmaniye urfa arası otobandayım bi adet starex minibüs sağ şeritten sol şeritten sürekli geçiyor beni ilerliyor yavşlıyor. direksiyon kırıyor felan şöle yanımdayken el kol hareketi yaptı arabada hanım ve çocuk var ya sabır diyorum 4 tane ayı arabadaaa yarım saat böle geçti olacak gibi değil bi benzinliğe girdim çay sigara rahatladım. Adam yarım saat sonra yine buldu beni anlamadım derdini. Artık arabayı sağa çek gibisinden hareketler yapıyor antep cıvarında trafikte çalışan arkadaşım vardı orda aradım plaka ve modeli verdim hanımada telefonla çektirdim. :) arkadaş aradı çevirecez ok dedi. Arabayıantep girişinde çekmişler. bende kayıtları gösterdim. arabada bi ton eksik muayene yok. vergiler trafik cezaları e bide 4 tane bira içen ayı arabayı bağladılar bende elimdeki telefon kayıtlarını uzattım işim gereği bölyle tiplere en iyi ders bu yoksa indirim aşağıya verirdim 4 ünde sopayı ama insanlık bende kalsın dedim :) Bu olaydan sonra o civardaki jandarma veya polis trafik ekiplerini ararım sağlama ve ters hareketleride artık güzel bi kameram var plakaya zooom layarak çekip veririm.

• quote:

Bakıyorum herkescikler fahri trafik müfettişi.

Hepinizi kucaklıyorum.

Valla oh dedim sizleri görünce burda fahri trafik müffettişciklerden illalahhh dedim artık bune arkadaş otomobil alanlar neymiş böyle ya.Hayır kendimden şüphelenmeye başladım bendemi böyleyim diye bi süre önce sonraları ise normalinden agresif olmaya başladım burdaki saçmalıklar insanın otomobil sürme karakterini değiştiriyo hele sol şeritten gidipde çekilmeyeni vurup öldüresi geliyo adamın.

• Hafif ticari araçları kullanıp burada serzeniş gösteren bazı arkadaşlar şu hususlara açıklık getirirlerse sevinirim ;

Bu araçları kullanırken bu araçların kendilerine emanet edildiği düşüncesiyle mi, yoksa araç nasıl olsa benim değil, hata bende olmadığı sürece kaza yapsamda sorun değil, sonuçlarına ben katlanmıyorum düşüncesiyle mi kullanıyorlar ?

Yine bu araçları kullanırken bu araç bize emanet edilmiştir, o yüzden çok dikkatli ve temiz kullanmalıyım düşüncesiyle mi, yoksa banane şirketten, zaten hakkımı alamıyorum, verdikleri zaten çok fazla değil, bizi deli gibi çalıştırıyorlar, bir de bunların aracını mı düşüneceğim düşüncesiyle mi kullanıyorlar ?

Araçlarını firmanın izniyle mi özel işlerinde kullanıyor, yoksa firmadan habersiz mi özel işlerinde kullanıyorlar ?

Son olarak araç kendilerine ait olsaydı gene bu şekilde mi kullanacaklardı ?

• Biz burada hafif ticari araçların büyük çoğunluğunun trafikteki tehlikeli ve trafikte bulunan kişilere saygı duymadan kullandıkları araç biçimini tartışıyoruz. Dört beş şeritli yolda 80,90 ile giden araçların sağından sollanması ve makas atılmasından bahsetmiyoruz. Bizimde bu şekilde araç kullanan kişilerin sağından ve makas atarak gittiğimiz oluyor.

Bazı arkadaşlar olayın özünü idrak edememişler. Yaptıkları yorumlardan ne yazık ki bunu anlıyoruz.

“ Sonuca varmak için sorunun ne olduğunu anlamalısınız”
  • quote:

Orijinalden alıntı: musab76

Hafif ticari araçları kullanıp burada serzeniş gösteren bazı arkadaşlar şu hususlara açıklık getirirlerse sevinirim ;

Bu araçları kullanırken bu araçların kendilerine emanet edildiği düşüncesiyle mi, yoksa araç nasıl olsa benim değil, hata bende olmadığı sürece kaza yapsamda sorun değil, sonuçlarına ben katlanmıyorum düşüncesiyle mi kullanıyorlar ?

Yine bu araçları kullanırken bu araç bize emanet edilmiştir, o yüzden çok dikkatli ve temiz kullanmalıyım düşüncesiyle mi, yoksa banane şirketten, zaten hakkımı alamıyorum, verdikleri zaten çok fazla değil, bizi deli gibi çalıştırıyorlar, bir de bunların aracını mı düşüneceğim düşüncesiyle mi kullanıyorlar ?

Araçlarını firmanın izniyle mi özel işlerinde kullanıyor, yoksa firmadan habersiz mi özel işlerinde kullanıyorlar ?

Son olarak araç kendilerine ait olsaydı gene bu şekilde mi kullanacaklardı ?

burada bu sorulara doğru cevap verecek delikanlı yok boşa yazmışsınız. hayal dünyasında buradakiler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.