Şimdi Ara

Hafif ticari araç sürücülerinin çoğunluğu (azınlığa lafım yok) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl tehlikeli olanları hem ticari araç olup hemde şirket aracı olanlar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger.55

Asıl tehlikeli olanları hem ticari araç olup hemde şirket aracı olanlar bence.

• Her gün trafikteyiz ve çok uzun süredir otomobil kullanıyoruz. Sizinde bahsettiğiniz gibi bu araçları kullanan arkadaşlarımızdan birçoğu selektör yapma, arkadan sıkıştırma vs… gibi saygı çerçevesi içinde olmayan bu davranışlarda bulunuyorlar.

Bunun dışında bu araçları kullanan çoğu arkadaşımız bu araçların kendilerine emanet edildiğini ve firmaların ticari platformda yaptıkları işlerin daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılması için kendilerine teslim edildiğini düşünmeden “ nasıl olsa araç bizim değil” diyerek aracı kullanıyorlar.

Unutmamak gerekir ki firmalar tarafından verilen bu araçlar firmaların bu kişilere emanetleridir ki şahsi araçlarımızdan daha dikkatli ve temiz kullanılması gerektiği düşüncesindeyim. Bizce bilinçli bir vatandaş olmanın gereği bunu gerektirir. Kaldı ki firma sahiplerinin izni olmaksızın bu araçların özel işlerde bile kullanılmaması gerekir.

Ne yazık ki insanımızda henüz böyle bir düşünce ( araçların emanet olduğu düşüncesi ) olmadığı için sizin de bahsettiğiniz gibi hafif ticari araçların arkadan sıkıştırma, taciz etme gibi hareketleri trafikte çokça sık görülüyor. Karşısındakine saygı duymanın eğitimle ilgisi yoktur, her insan istediği takdirde bunu yapabilir.

“ Nezih insan başkasına saygı duyan, empati yapandır”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab76 -- 15 Ocak 2010; 14:37:47 >

• zaten hızlı gidiyorken içinde ....... (noktalı yere maganda kıro keko sığır kelimelerinden birisini koyabilirsiniz ) olan, trafiğe makas ata ata gelen ve arkadan selektör yapıp beni sıkıştırmaya çalışan herhangi bir hafif ticari görürsem direkt frene basarım. asla yol vermem..

hergün bostancı - 1nci köprü - taksim - incirli güzergahındayım.. buyursun dokundursun tamponunu yiyorsa.. denemek isteyene plakamı da veririm.. hodri meydan..

elin arabası ile makas atarak, trafiğin anasını ağlatarak, yolda dip gaz gidenlerin, elin şeyi ile gerdeğe girenlerden hiç bir farkı yoktur gözümde
  • http://forum.donanimhaber.com/m_35966013/tm.htm

şurayı bi rahatsız mı etsek acaba belki trafikte öyleleri azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 15 Ocak 2010; 14:07:52 >
  • Bu araçları kullanan iki tip var genelde ya anlatılan gibi trafikte terör estirenleri ya da yaşlı amcalar ( hız sınırının 90 olduğu yerde 60 ile sol şeridi kapatanlar, hiç de yol vermezler, Çözüm : Yanlış ama sağdan geçmek ). Trafik terörü yaratanlar için ise çözüm gaza basıp bunlardan kaçmak.
  • Bir arkadaş esnaf demiş eğitim durumu demiş üniversite mezunu hippi gençler sanki arabayı daha füzgün kulanıyor bence eğitimle hiç alakası yok ayrıca esnaf adam yolda sakat iş yapmaz kendimden bilirm :)
  • Bu araçları kullanarak trafiği mahvedenlerin %90'ı şirket aracıdır. Kullanan şöför parasını cebinden vermemiştir, bakım parasını ve yakıt parasını cebinden vermeyecektir. Bu yüzden araba hiiiç umrunda olmaz. 30 metre boşluk görsün tam gaz yapar. Araç daha durmadan el frenine asılır. Sanki aracın arkası 1 cm aşağı gidip gelirse kendini bir şey sanacaktır.

Aracı kendisi kullanan esnaf böyle şeyler yapmaz, çünkü o araç onun ekmek teknesidir. Daha kredilerini ödüyordur. Ve bu kredileri sorunsuz ödeyebilmesi için aracın bozulmaması, ekstra masraf çıkarmaması lazımdır. Lastikleri bir sezon daha kullanmak ister, zorlamaz.

Ama aracı kullanan, aracın sahibi değil ise, pazarlamacı vs. şöför ise araçla her türlü pisliği yapabilmektedir. Çünkü çoğunluğunun umurunda olmaz. Kendilerini usta şöför sanırlar,
    Bunların çoğunluğu daha kendi kazandıkları ile kendilerine araç almamışlardır, araç sahibi olmanın, mal sahibi olmanın hangi hangi sıkıntılar çekilerek olacağını bilmezler

• Karşısındakine saygı duymanın eğitimle ilgisi yoktur, her insan istediği takdirde bunu yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab76 -- 15 Ocak 2010; 14:37:07 >
  • Bu araclar genelde yüksek araclar olduğu için dikiz aynasında çakma merceksiz zenonlarıyla selektör yaptıklarında rahatsız edici ve ürkütücü oluyorlar,özellikle transporterlar.birde bu aracların sol şeridi işgal etmeleri hem kanunen yasak hemde rahatsızlık veriyor.Duvar gibi dizaynları yüzünden yolun ilerisindeki trafik akışını takip etme şansı olmuyor,önündeki transportera veyahut dobloya göre kendini ayarlamak gerçekten can sıkıcı bir durum.Trafik birden dursa ilerisini görme imkanın yok hatta ve hatta önündekine bile çarpabilirsin aniden fren yapsa.Bu araçların sürücüleri hakkında genelleme yapmak doğru olmaz bence.Bence temel sorun bu tip aracların gereğinden fazla kuvvetli üretiliyor olması.Bir transporter a 176 beygir,bir connecte 110 beygir motor gücü verirsen soförleri bu araçların makaslı kamyonetler olduğunu normal araçlar gibi güvenli bir duruş ve yol tutuş sağlayamayacağını unutup gereksiz hızlara çıkabilirler.Kamyonetlerin çoğu 1.6 litrelik araçlardan daha iyi gidiyorlar,hal böyle olunca şoförlerde basmadan duramıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Bu araçları kullanarak trafiği mahvedenlerin %90'ı şirket aracıdır. Kullanan şöför parasını cebinden vermemiştir, bakım parasını ve yakıt parasını cebinden vermeyecektir. Bu yüzden araba hiiiç umrunda olmaz. 30 metre boşluk görsün tam gaz yapar. Araç daha durmadan el frenine asılır. Sanki aracın arkası 1 cm aşağı gidip gelirse kendini bir şey sanacaktır.

Aracı kendisi kullanan esnaf böyle şeyler yapmaz, çünkü o araç onun ekmek teknesidir. Daha kredilerini ödüyordur. Ve bu kredileri sorunsuz ödeyebilmesi için aracın bozulmaması, ekstra masraf çıkarmaması lazımdır. Lastikleri bir sezon daha kullanmak ister, zorlamaz.

Ama aracı kullanan, aracın sahibi değil ise, pazarlamacı vs. şöför ise araçla her türlü pisliği yapabilmektedir. Çünkü çoğunluğunun umurunda olmaz. Kendilerini usta şöför sanırlar,
    Bunların çoğunluğu daha kendi kazandıkları ile kendilerine araç almamışlardır, araç sahibi olmanın, mal sahibi olmanın hangi hangi sıkıntılar çekilerek olacağını bilmezler

Kesinlikle sölediklerine katılıyorum esnaf adam bunu yapmaz yapamaz düşünerek hareket etmek zorundadır.

Genelde şirket araçları oluyor bunları yapanlar doblo,linea,transporter vs..

Bazısı yapışıyor arkama selekötür yapıyor kıçıma yapışıyor oysaki hızlıda gidiyorum sol şeritte 80-90'la değil yani atlıyor sola boşluk bulunca bende asılıyorum gaza gene arkama düşüyor Yalan yok uğraşıyorum ticari araçlarla eğer benimle uğraşırlarsa gittigi yere kadar.

İnsan utanır gelip arkadan selektör atıp rahatsız etmeye.Daha kimseye gidip yol ver diye selektör atıp,korna çalmadım,kıçına yapışmadım utanırım kendimden böyle bişey yapsam ayıptır ayıp!

• Sadece ticari değil, binek araç sürücüleri arasında da hayli fazlaca var bu tip insanlar.
    Çakma xenonlular mı (başkalarını rahatsız edenlerini kastediyorum, yoksa problem değil) dersin, makas atanlar mı dersin, arkadan dibine girenler mi dersin, üstüne kıranlar mı dersin, sinyal kolu bir taraflarına kaçmışlar mı dersin, emniyet şeridinden gidenler mi dersin, trafiğe değil kavga aramaya çıkanlar mı...
    Trafik de diğer yerler gibi maganda ve dangalaklarla dolu.
    Eğitim seviyesi ile beraber dangalaklık oranı da değişmekle beraber, eğitimin dangalaklığı tamamen alması da söz konusu değil malesef.
    Bu insan ziyanlarını ne yapmak nasıl ıslah etmek lazım bilemiyorum.

BIKTIMMMM
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

Pardonda hafif ticariyle alıp veremediğiniz ne ben onu hiç anlamış değilim bir araç sol şeritte hızlı gidiyorsa yol ister bu kadar basit hem siz hiç merak etmeyin sizin gibilerin arabalarından hepsi daha güvenli neden diceksiniz hemen açıklama ile birlikte temellendiriyim.Sizin araçlarınız 2 sene 24 ayda bir muayene olur iken hafif ticari YANİ BENİM ARACIM ve hafif ticari kullanan EŞİM DOSTUM ABİM AMCAM ARKADAŞLARımın araçları 12 ayda bir muayene girip sorunları gözleniyor ona göre ayarları yapılıyor.Ama siz çok bilmiş ukala lar kendinizden yüksekde oturan hafif ticarici kardeşimi görünce veya sizi geçince aşşağılık kompleksine kapılıyorsunuz.Kendi arabalarının far ayarından fren dengesinden lastik diş derinliğinden süspansiyonlarından haberi olmayıp; hatta babasının arabası olup daha direksiyonuna bile oturmamış kişiler burda yorum yapar oldu.

Ayrıca sizin kültür dediğiniz eğitim dediğiniz şey ile araba sürülmüyor arkadaş.Herkes o saçma sınavlardan geçip ehliyet alıyor yani snde ilkokula gitmemiş ehliyet almış her hangi biri kadar eğitimlisin demektir o ehliyeti alıyorsan.Siz akşama kadar masa başında otururken o insanlar dakika lar ile yarışıyor senin evine birgün kargon gecikse arar ağzına geleni sayarsın kargom nerede bilmem ne ama kargo şirketinin aracı seni solladığı zaman hay ben bu hafif ticarilerin diye ağzını doldurursun.Asıl eğitimsizler başklarını aşşağı görenlerdir unutmayın.

Saygılarımla

kusura bakmada feci sallamışsın, demek ki sen muayene denen birşey olmasa aracını kontrol ettirmeyeceksin? yazdıklarından bu sonuç çıkıyor.
    aklı başında insan muayeneye gerek olmaksızın zaten gerekli bakım, onarımı yaptırır. için rahat olsun yani

• eminim burada ahkam kesen dünya kadar canavar var. kimse genellemesin. insanın içinde olur. arabaya laf atmayı ilk burada görüyorum. ne kadar cahil olduğunuzu her ticari konusunda belli ediyorsunuz. kitap okuyun, belgesel izleyin, bulmaca çözün, film izleyin, düşünme beceriniz artsın. insan ile makine arasındaki farkı anlarsınız umarım. üniversitede araç eğitimi vermiyorlar çok bilmişler. eğitim bebekken başlar. ailenden yeterli eğitimi gördüysen adam gibi sürersin zaten. bunun tofaşı, ferrarisi, mercedesi yok.

canı sıkılan boşlar yazıp duruyor. 911gt3 cüler arttı bu ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impress

eminim burada ahkam kesen dünya kadar canavar var. kimse genellemesin. insanın içinde olur. arabaya laf atmayı ilk burada görüyorum. ne kadar cahil olduğunuzu her ticari konusunda belli ediyorsunuz. kitap okuyun, belgesel izleyin, bulmaca çözün, film izleyin, düşünme beceriniz artsın. insan ile makine arasındaki farkı anlarsınız umarım. üniversitede araç eğitimi vermiyorlar çok bilmişler. eğitim bebekken başlar. ailenden yeterli eğitimi gördüysen adam gibi sürersin zaten. bunun tofaşı, ferrarisi, mercedesi yok.

canı sıkılan boşlar yazıp duruyor. 911gt3 cüler arttı bu ara.

Ağzına sağlık ben birşeyler deyince mesajlarım silinir oldu.

Ayrıca aracı kontrol ettiren kişiler gerçekten istisnalar ancak trafikde normal otomobilleri süren vatandaşların %65 i bi farının yanmadığını fark edemicek durumda ha sen kişisel algılıyosan o senin probleminden başka kimsenin problemi değildir.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: whitewind

Antalya trafiğinde dikiz aynasından arkadan gelmekte olan Doblo,Partner, Connect, Caddy gibi hafif ticari araçları görünce sinirim bozulmaya başladı. Sanki yolların sahibi onlar gibi, arkadan sıkıştırmalar, selektör yapıp taciz etmeler, makas atmalar gibi ilkel hareketlet sergileyenler çoğunlukta. Yanlış anlamayın hepsi böyle demiyorum ama çoğu böyle. Bunun sosyolojik bir açıklaması var mıdır?

hafif ticari araç kullanmıyorum ama sol şeridi kapatıp sağ şeride geçmeyenlere de yapmadığım şey kalmıyor
  • Yazın Otobanda öyle sakat giden bi Connect'e kaza yaptırmıştım
    Gurur duymuş gibi olmiyim yanlış anlaşılmasın , adam haketti onu gerçekten kaç kişiyi tehlikeye attı ama keşke yapmasaydım diyorum.
  • canına zarar gelmeyecek şekilde ben de çok yaptırırım. ben koyun gibi ışıkta beklerken çakal sağdan soldan yanaşırsa alırım dışardan dönüşü çıkartırım kaldırıma. ters yoldan gelirse ya üstüne sürerim yada son anda sıkıştırırım girer bir yere. bmw ye de yaparım motora da yaparım . araç sınırlaması yok. herkes adam olsun
  • Bu olay sadece bu tip araçlarda yok, genelleme yapmak yanlış...

Bu tip araçlar genelde şirkete ait araçlar olur,çünkü alırken şirket açısından karlı olur.Eh hali ile şirket şöförleri bu şekilde kullanıyorlar. Tekrar söylüyorum,genelleme yapmak doğru olmaz...

Ben dediğiniz hareketleri yapan başka marka model araçlardan çok gördüm... Hani apacimi diyorsunuz ne diyorsanız artık...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Genellemek yanlış olur ancak evet, cidden bazı şirket araçları trafikte tehlikeli bir biçimde ilerliyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.