Şimdi Ara

Hafif ticari araç sürücülerinin çoğunluğu (azınlığa lafım yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antalya trafiğinde dikiz aynasından arkadan gelmekte olan Doblo,Partner, Connect, Caddy gibi hafif ticari araçları görünce sinirim bozulmaya başladı. Sanki yolların sahibi onlar gibi, arkadan sıkıştırmalar, selektör yapıp taciz etmeler, makas atmalar gibi ilkel hareketlet sergileyenler çoğunlukta. Yanlış anlamayın hepsi böyle demiyorum ama çoğu böyle. Bunun sosyolojik bir açıklaması var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: whitewind

Antalya trafiğinde dikiz aynasından arkadan gelmekte olan Doblo,Partner, Connect, Caddy gibi hafif ticari araçları görünce sinirim bozulmaya başladı. Sanki yolların sahibi onlar gibi, arkadan sıkıştırmalar, selektör yapıp taciz etmeler, makas atmalar gibi ilkel hareketlet sergileyenler çoğunlukta. Yanlış anlamayın hepsi böyle demiyorum ama çoğu böyle. Bunun sosyolojik bir açıklaması var mıdır?

o kısmını bilemeyeceğim biraz sosyoloji okumama rağmen yaklaşık 2 sene ama bahsettiğiniz kişilerden sadece orada değil İstanbulda da bol miktarda var yalnız değilsiniz yani.bende bu saydığınız tipte bir araç kullanıyorum ama bırakın makas slalom hareketlerini orta şerit sadece kavşağa girerken şerit değiştiriyorum.

bu tip araçlar mod yapılmaya uygun olduklarından biraz mod yapan genç arkadaşlar volümünde etkisi ile asfaltı ağlatmaya çalışmaktalar..

hayırlısı diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: whitewind

Antalya trafiğinde dikiz aynasından arkadan gelmekte olan Doblo,Partner, Connect, Caddy gibi hafif ticari araçları görünce sinirim bozulmaya başladı. Sanki yolların sahibi onlar gibi, arkadan sıkıştırmalar, selektör yapıp taciz etmeler, makas atmalar gibi ilkel hareketlet sergileyenler çoğunlukta. Yanlış anlamayın hepsi böyle demiyorum ama çoğu böyle. Bunun sosyolojik bir açıklaması var mıdır?

o kısmını bilemeyeceğim biraz sosyoloji okumama rağmen yaklaşık 2 sene ama bahsettiğiniz kişilerden sadece orada değil İstanbulda da bol miktarda var yalnız değilsiniz yani.bende bu saydığınız tipte bir araç kullanıyorum ama bırakın makas slalom hareketlerini orta şerit sadece kavşağa girerken şerit değiştiriyorum.

bu tip araçlar mod yapılmaya uygun olduklarından biraz mod yapan genç arkadaşlar volümünde etkisi ile asfaltı ağlatmaya çalışmaktalar..

hayırlısı diyelim.
    Bende Caddy var çok sakat kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

Bende Caddy var çok sakat kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Bende de doblo var önümde durmayın arkadaş!!!
  • Hakikaten neden böyle acaba!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Hakikaten neden böyle acaba!!!
    akşam haberlerde dediydi
    araba kullanma şekli insanın kişiliğiyle aynı orantıdadır... bak nasılda düşeş geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

akşam haberlerde dediydi
    araba kullanma şekli insanın kişiliğiyle aynı orantıdadır... bak nasılda düşeş geldi

Alıntıları Göster
    Bu tip araçları kullananların çoğu esnaf. Esnafların eğitim düzeyleri ise maalesef belli. Ayrıca sürekli tabakhaneye mal yetiştirmek durumundalar.
    Sözüm meclisten dışarı.Düzgün kullanan esnafları tenzih ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

Bu tip araçları kullananların çoğu esnaf. Esnafların eğitim düzeyleri ise maalesef belli. Ayrıca sürekli tabakhaneye mal yetiştirmek durumundalar.
    Sözüm meclisten dışarı.Düzgün kullanan esnafları tenzih ederim.

Alıntıları Göster
    daha önce 120 yi zor gecen araclara sahip olupda bu tür turbolu iyi hizlanan araclara gecen insanlarin görgüsüzlükleride var olayin icinde bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

daha önce 120 yi zor gecen araclara sahip olupda bu tür turbolu iyi hizlanan araclara gecen insanlarin görgüsüzlükleride var olayin icinde bence..

Alıntıları Göster
    valla bende özellikle doblo ve cadyy görünce kaçıyorum genelde iri yarı yada hafiften ahmet kaya tipi pis sakal bırakmış 18-19 yaşında bıyığı yeni çıkan gençler tercih ediyor siyah cam ve set atıyorlar sanıırm ucuz geniş ve az yaktığı için tercih ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

valla bende özellikle doblo ve cadyy görünce kaçıyorum genelde iri yarı yada hafiften ahmet kaya tipi pis sakal bırakmış 18-19 yaşında bıyığı yeni çıkan gençler tercih ediyor siyah cam ve set atıyorlar sanıırm ucuz geniş ve az yaktığı için tercih ediliyor.

Alıntıları Göster
    demek her yerde böyleler. hele sabbahları sık karşılaştığımız biri var. tabakhaneye yetişmeye çalışan iş adamı gibi. bir yandan gaza basıyor, bir yandan ne zaman görsem elinde telefon. yol kayseri yeni çevre yolu. bir ara çalışma nedeniyle bir şerit gidiş bir şerit geliş yaptılar. bu dangalak araç sollayım derken kaç kere geberiyodu. kendi canı neyse başkasına da zarar verecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Alıntıları Göster
    ben caddy kullanıyorum rahatlıkla önumde sağımda solumda arkamda yolculuk edebılırsınız :) ısın psıkılojık yanı bu araçlar b-c sınıfı hb ve sedan araçların yanında bıraz buyuk duruyor.mesela ışıklarda durunca yanımdakı sedan aracın ıcını gorebılıyorum.aynı ısraılın buyuk elcımıze yaptıgı gıbı bı durum olusuyor.sanırım boyle bır etkısı var,sen kucuksun senı ezerım gıbı ama bende yok sıze bıraz boylelerı fazla denk gelmıs sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: supreme-mr

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    o adam dakikalar ile yarışırken benim canıma malıma zarar verirse götürdüğü kargo kolisiyle ona ne fantaziler yaşatırım.yeterki karşıma çıksın.

iş için çoğu basmıyor zaten beleşe yakıt aldıkları için basıyorlar.bu tipler haftasonu pikniğe giderkende eyvah mangal sönecek diye mi basıyorlar.tamamen beyinle alakalı birşey.adamın kafası basmıyor kuralların insanlar için olduğuna.kendi hayvanlığı ile yaşıyor trafik kurallarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

o adam dakikalar ile yarışırken benim canıma malıma zarar verirse götürdüğü kargo kolisiyle ona ne fantaziler yaşatırım.yeterki karşıma çıksın.

iş için çoğu basmıyor zaten beleşe yakıt aldıkları için basıyorlar.bu tipler haftasonu pikniğe giderkende eyvah mangal sönecek diye mi basıyorlar.tamamen beyinle alakalı birşey.adamın kafası basmıyor kuralların insanlar için olduğuna.kendi hayvanlığı ile yaşıyor trafik kurallarını.

Bir çok van tipi fiesta lar palio lar var onlarıda katıcaksın aileleri dışarıda bırakıcaksınız o zaman kaç kere içersinde aile olan bir hafif ticarinin böyle şeyler yağtığını gördünüz söyleyiniz.Burda belirli bi zümreye hakaret etmek çok kolay ancak cesaretsizce getirin burda resimleriyle birlikte rencide edelim yolda kim çakallık pislik yapıyorsa böyle konuşmak çok kolay ve basitce.Sözüm hem içeri hem dışarı..

• quote:

Orijinalden alıntı: supreme-mr

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben izmirdeyim sol seritten 40 la giden bayanlar yaşlı amcalar olduğu sürece bütün gün trafikte olunca belli bi süreden sonra piskoloji kalmıyo bende kızıyorum kendime bazen ama yapabilceğim bişey yok ya sürekli kavga etçem yada at makası devam etcem bu arada bana kızanlarda olabilir ama artık izmirde trafikteki bayanlar yüzünden trafik berbat bir durumda...

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Alıntıları Göster
    Bunun nedeni ticari araçlar yüksek olduğu için sürücüsü kendisini güvende hissediyor aynı jipteki gibi..Bilmiyorum hiç hafif ticari kullandınızmı direksiyona oturunca gerçekten yollar benim hissine kapılıyorsunuz..Ehh direksiyon başına birtanede dengesiz oturunca durum böyle oluyor..ekstra olarak benim gözlemlediğime göre trafik kazalarınıda en fazla hafif ticariler yapıyor çünkü altlarındaki arabayı çok güvenli zannediyorlar...

@osmanlı13

üslubuna biraz dikkat edersen kimseyi kırmamış olursun sana yönelik kimse laf etmemiş neden bu kadar üzerine alındın?

Ayrıca diğer araçlara göre daha hızlı gitmenin kazandıracağı vakit en fazla 2-3 dakikadır (mesafesine göre değişir) 2-3 dakika erken giderim kelle koltukta giderim mantığı zaten mantıksızlık..bu tarz insanlar geberdiği zaman inan hiç üzülmüyorum ama karşıdakinede zarar verme olasılığı çok yüksek..Bunun yerine normal birşekilde gidip 2-3 dakika geç kalmak daha mantıklı değil mi?

Haa yol olur araba olur basmazsan ayıp..Ama dümdüz yolda bile ticari ile sürat yapmak hayati derecede tehlikeli bir rüzgar esse kim bilir ne olacak??

• quote:

Orijinalden alıntı: obt

Bunun nedeni ticari araçlar yüksek olduğu için sürücüsü kendisini güvende hissediyor aynı jipteki gibi..Bilmiyorum hiç hafif ticari kullandınızmı direksiyona oturunca gerçekten yollar benim hissine kapılıyorsunuz..Ehh direksiyon başına birtanede dengesiz oturunca durum böyle oluyor..ekstra olarak benim gözlemlediğime göre trafik kazalarınıda en fazla hafif ticariler yapıyor çünkü altlarındaki arabayı çok güvenli zannediyorlar...

@osmanlı13

üslubuna biraz dikkat edersen kimseyi kırmamış olursun sana yönelik kimse laf etmemiş neden bu kadar üzerine alındın?

Ayrıca diğer araçlara göre daha hızlı gitmenin kazandıracağı vakit en fazla 2-3 dakikadır (mesafesine göre değişir) 2-3 dakika erken giderim kelle koltukta giderim mantığı zaten mantıksızlık..bu tarz insanlar geberdiği zaman inan hiç üzülmüyorum ama karşıdakinede zarar verme olasılığı çok yüksek..Bunun yerine normal birşekilde gidip 2-3 dakika geç kalmak daha mantıklı değil mi?

Haa yol olur araba olur basmazsan ayıp..Ama dümdüz yolda bile ticari ile sürat yapmak hayati derecede tehlikeli bir rüzgar esse kim bilir ne olacak??

Alıntıları Göster
    acelem varsa bayağı vakit kazanıyorum. hiç de öyle 2-3 dakika değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

Pardonda hafif ticariyle alıp veremediğiniz ne ben onu hiç anlamış değilim bir araç sol şeritte hızlı gidiyorsa yol ister bu kadar basit hem siz hiç merak etmeyin sizin gibilerin arabalarından hepsi daha güvenli neden diceksiniz hemen açıklama ile birlikte temellendiriyim.Sizin araçlarınız 2 sene 24 ayda bir muayene olur iken hafif ticari YANİ BENİM ARACIM ve hafif ticari kullanan EŞİM DOSTUM ABİM AMCAM ARKADAŞLARımın araçları 12 ayda bir muayene girip sorunları gözleniyor ona göre ayarları yapılıyor.Ama siz çok bilmiş ukala lar kendinizden yüksekde oturan hafif ticarici kardeşimi görünce veya sizi geçince aşşağılık kompleksine kapılıyorsunuz.Kendi arabalarının far ayarından fren dengesinden lastik diş derinliğinden süspansiyonlarından haberi olmayıp; hatta babasının arabası olup daha direksiyonuna bile oturmamış kişiler burda yorum yapar oldu.

Ayrıca sizin kültür dediğiniz eğitim dediğiniz şey ile araba sürülmüyor arkadaş.Herkes o saçma sınavlardan geçip ehliyet alıyor yani snde ilkokula gitmemiş ehliyet almış her hangi biri kadar eğitimlisin demektir o ehliyeti alıyorsan.Siz akşama kadar masa başında otururken o insanlar dakika lar ile yarışıyor senin evine birgün kargon gecikse arar ağzına geleni sayarsın kargom nerede bilmem ne ama kargo şirketinin aracı seni solladığı zaman hay ben bu hafif ticarilerin diye ağzını doldurursun.Asıl eğitimsizler başklarını aşşağı görenlerdir unutmayın.

Saygılarımla

arkadaş egitim kültür derken haklıydı. hemen belli oluyor zaten insanın ne oldugu. bir insanin konuşmasından yazdıklarından 2 3 satırda ne oldugu anlaşılıyor. o insan toplum içinde nasılsa , trafiktede öyledir.kırmızı ışık yeşile döndügü an kornaya basar,milletin arka tamponuna yapışıp gider, gündüz sis farlarıyla gezer,en ufak şeyde küfrederse, ticari aracı yarış aracı gibi kullanan sellektor yapıp milleti geçince 20 milyarlık arabasıyla 40 milyarlık arabası olanı geçtigi için sevinen insandan pek birşey beklenmez. o ilkokulda egitim almış ehliyetliyle ünide okumuş ailesinden iyi terbiye almış kültürlü şöförün farki bana gore çogunlukla çok büyük farklarla belli oluyor.tabi hayvan heryerde var nekadar egitim versende nerde yetişsede bazılari evcilleşemiyor.

ayrica o yaprak yaylı ince lastikli yüksek agırlık merkezli 1-2 hava yastıklı kampana frenli hatta bazılari abs siz yani sizin deyiminizle çok güvenli ticari araçlarınızla size kazasız yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

Pardonda hafif ticariyle alıp veremediğiniz ne ben onu hiç anlamış değilim bir araç sol şeritte hızlı gidiyorsa yol ister bu kadar basit hem siz hiç merak etmeyin sizin gibilerin arabalarından hepsi daha güvenli neden diceksiniz hemen açıklama ile birlikte temellendiriyim.Sizin araçlarınız 2 sene 24 ayda bir muayene olur iken hafif ticari YANİ BENİM ARACIM ve hafif ticari kullanan EŞİM DOSTUM ABİM AMCAM ARKADAŞLARımın araçları 12 ayda bir muayene girip sorunları gözleniyor ona göre ayarları yapılıyor.Ama siz çok bilmiş ukala lar kendinizden yüksekde oturan hafif ticarici kardeşimi görünce veya sizi geçince aşşağılık kompleksine kapılıyorsunuz.Kendi arabalarının far ayarından fren dengesinden lastik diş derinliğinden süspansiyonlarından haberi olmayıp; hatta babasının arabası olup daha direksiyonuna bile oturmamış kişiler burda yorum yapar oldu.

Ayrıca sizin kültür dediğiniz eğitim dediğiniz şey ile araba sürülmüyor arkadaş.Herkes o saçma sınavlardan geçip ehliyet alıyor yani snde ilkokula gitmemiş ehliyet almış her hangi biri kadar eğitimlisin demektir o ehliyeti alıyorsan.Siz akşama kadar masa başında otururken o insanlar dakika lar ile yarışıyor senin evine birgün kargon gecikse arar ağzına geleni sayarsın kargom nerede bilmem ne ama kargo şirketinin aracı seni solladığı zaman hay ben bu hafif ticarilerin diye ağzını doldurursun.Asıl eğitimsizler başklarını aşşağı görenlerdir unutmayın.

Saygılarımla

arkadaş egitim kültür derken haklıydı. hemen belli oluyor zaten insanın ne oldugu. bir insanin konuşmasından yazdıklarından 2 3 satırda ne oldugu anlaşılıyor. o insan toplum içinde nasılsa , trafiktede öyledir.kırmızı ışık yeşile döndügü an kornaya basar,milletin arka tamponuna yapışıp gider, gündüz sis farlarıyla gezer,en ufak şeyde küfrederse, ticari aracı yarış aracı gibi kullanan sellektor yapıp milleti geçince 20 milyarlık arabasıyla 40 milyarlık arabası olanı geçtigi için sevinen insandan pek birşey beklenmez. o ilkokulda egitim almış ehliyetliyle ünide okumuş ailesinden iyi terbiye almış kültürlü şöförün farki bana gore çogunlukla çok büyük farklarla belli oluyor.tabi hayvan heryerde var nekadar egitim versende nerde yetişsede bazılari evcilleşemiyor.

ayrica o yaprak yaylı ince lastikli yüksek agırlık merkezli 1-2 hava yastıklı kampana frenli hatta bazılari abs siz yani sizin deyiminizle çok güvenli ticari araçlarınızla size kazasız yolculuklar.

Alıntıları Göster
    Kangoo'm var ama ticaretle uğraşmadığım gibi kimseyi rahatsız ediecek şekilde de kullanmam Malesef bazıları çok abes kullanıyor ama bunu sadece ticarilere genellememek lazım Çünkü bir sürü binek araba (eski/yeni bir sürü model,kuş serileri,modifiyeliler vs) sahibi de trafik magandalığı yapıyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Ankaradaysan dene Hazine müsteşarlığının oradan kalk ümitköy köprüsünün altına kadar gidebildiğin süratte git sonra geri dön 90-100 aralığında hazineye git bakalım kaç dakika oynuyor? eğer 5 dakikadan fazla oynarsa forumdan kendimi banlıyorum

+ olarak konuya şirket arabalarınıda ekleyebiliriz fiesta,focus,megane,clio genelde bunlar çılgın oluyorlar ve ben bunları sıkıştırmaktan çok keyif alıyorum birgün birisi altımda kalacak ama hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obt -- 15 Ocak 2010; 20:30:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: obt

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Ankaradaysan dene Hazine müsteşarlığının oradan kalk ümitköy köprüsünün altına kadar gidebildiğin süratte git sonra geri dön 90-100 aralığında hazineye git bakalım kaç dakika oynuyor? eğer 5 dakikadan fazla oynarsa forumdan kendimi banlıyorum

+ olarak konuya şirket arabalarınıda ekleyebiliriz fiesta,focus,megane,clio genelde bunlar çılgın oluyorlar ve ben bunları sıkıştırmaktan çok keyif alıyorum birgün birisi altımda kalacak ama hayırlısı

Alıntıları Göster
    Benim de Caddy'im var. Bende de bu arkadaşın anlattığı durumun tam tersi var. Nerde olursam olayım (mahalle arası yollarda bile) genelde güvenli ve dikkatli bir sürüş tekniğim vardır. Bunu bütün arkadaşlarımdan övgü ile duyduğumdan söylüyorum. Bir arkadaşımın aracı ile bir yere gitsek genelde sen kullan derler bana.
    Asıl anlatmak istediğim durum kendi aracımla seyir halinde iken beni gören çoğu sürücülerin beni geçmek için özel bir çaba sarfetmeleri.. (arabayı aldığım andan beri bu dikkatimi çekti)
    Geçen akşam da bu yüzden yaşadığım bir olayı anlatayım. Dayımı eve bırakıyordum. Gidiş gelişli ve nispeten dar bir yolda aynamda bir far belirdi. Nerdeyse tampona dayanmıştı. Yol çok virajlı olduğundan geçecek mesafe olmamasına rağmen çok yakın takip ediyor arada bir kafayı çıkarıp geçme teşebbüsünde bulundu. Dayım sarhoş olabilirler dikkatli ol dedi. Ben de kurtulmak için biraz gaza bastım 70km. hızla giderken 100km. hıza kadar çıktım ama o virajlı yollarda arkamdan bir gelişi var. Beni öyle bir yerde solladı ki öyle bir yırtındı ki motorunun sesi kulaklarımı tırmaladı. Karşıdan araç geldiği için yol dışına çıkıp yol verdim. Arkamdan geldiğinde farketmemiştim. Transporter demiştim ama meğersem o virajlı ve tehlikeli yolda beni 100km. hızla takip edip geçmek için k..nı yırtan 10 tekerli damperli bir kamyonmuş..
    Gidişini görmeliydiniz tam bir trafik canavarı idi.. Bende mi bi sakatlık var yoksa trafik kurallarına bi ben mi uyuyorum bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla sadece hafif ticarisi olanlar değil, arabası olan çoğu sürücülerin direksiyonda iken hiç kimsenin hakkına saygı göstermeden hiç bir trafik kuralına uymadan tehlikeli bir şekilde araç kullandığı yönünde gözlemlerim var..
    Sonuç malum medyadan görüyoruz..
    facia gibi kazalar çoğu sürücü hataları..
    Eğitimsizlik ama insamızın çoğu yoldan çıkmış sadece trafikte değil çoğu işte böyle..
    Kalın sağlıcakla..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.