Herkese merhabalar, bu yazımda hafıza sorunu yaşadığım iPhone 5 16GB cihazım için sizlere bir çözüm yolu önermek istiyorum. Çözümün %100 çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, sadece kendi cihazım için denemediğim şey kalmamıştı. Bu yol ile 0KB hafıza sorunu yaşadığım, sadece whatsapp, twitter, harita gibi standart uygulamaların yüklü olduğu cihazımın bir anda 7GB'a kadar yerinin açıldığına tanık oldum. Bakın 0KB diyorum, whatsapp bile açılmıyordu hafıza sorunu yüzünden. Onlarca çözüm yolu denedim, restore yaptım fakat nafile. Aklıma hiç olmadık bir şey geldi ve bunu da yapayım, olmadı telefonu değiştireceğiz mecbur dedim, çünkü whatsapp'tan yazışmalarımı bile kontrol edemeyecek hale geldi telefon.
Çözüm: iTunes ile eşzamanlama yapma.
Evet gerçekten hiç ummadığım bir şekilde eşzamanlama yapayım olmazsa ne olacaksa olsun dedim. Eşzamanlamadan önce, iTunes'de tam 8GB'lık diğer alanı gözüküyordu. Bu kadar dolması imkansızdı çünkü standart uygulamarı yüklemiştim sadece. Oyun falan zaten yoktu. Biraz bekledim, eşzamanlama yarısına geldiğinde takır takır bildirim gelmeye başladı whatsapp'tan. Geceden beridir uygulamaya giriş yapamadığım için bildirimler gelmemişti. Hakkında alanına baktığımda ise 6.8GB'lık alanın boş olduğunu gördüm. Gerçekten şaşırdım. Şuan telefonda fazla uygulama olmadığı için eski hızına döndü. Velhasıl kelam, sorunu yaşayan arkadaşlar için bir çözüm yolu yazdım. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar çözüme ulaşabilir.
telefon üzerinden itunes uygulamasından yüzüklerin efendisi kralın dönüşü hd versiyonu kiralayın telefonda yer olmadığını söyleyip kendisi temizlik yapacaktır. (film 8küsür gb yani işe yaraması için 8gb'dan daha az yeriniz olmalı).