|
Hafta Sonu 2 Gün Kaçılacak Yer tavsiyesi?
-
-
Antep ve antakya 2 günde çılgınlar gibi yersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi ki Antep gidip baklavasını Hataya gidip iyi bir künefe yemeden olabilir mi? Planımda birçok yer var ama planlı ve ekonomik olarak yapmam lazım bunları -
Covid yogun bakim var gidin de hayrina yardim edin -
Kriterler çok önemli. Kriterleriniz neler? 2 günde birçok şehir gezmektense bana kalırsa 2 günde bir şehir gezmek daha mantıklı. Örneğin bir Karadenizli olarak Karadeniz turu yaptiginizi varsayarsak 2 günde 2 şehri bırak tek şehri bile çok zor gezersiniz. Sadece Trabzon'a gidip sadece Sümela manastirina çıkmak, oraları iyice gezmek, sonrasında güzel bir alkollü mekanda (alkol kullanıyorsanız tabi ki) yorgunluğun üstüne tatlı bir mola vermek falan 1 güne yakın zamanınızı alır.
Yani bana kalırsa firmayı falan da bırakıp arabaniz varsa ve gideceğiniz yer yakınsa kendi arabanızla, arabanız yoksa veya gideceğiniz yer uzaksa da uçakla gidip araba kiralayıp 2 günde tek şehri olabildiğince gezmek daha mantıklı.
Zaten amaç kafa dinlemek olduğuna göre zamanınız neden sürekli yollarda geçsin ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte aradığım mantıklı ve yardımcı olmaya çalışan birinin yorumu. Öncelikle çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi aslında bir şehri gezmek için bir gün ya da iki gün yeterli değil gibi duruyor. Bunu ciddi anlamda ben de çok düşündüm. Ama her gittiğim yerde de kendi ekonomik durumuma göre bir bütçe ayarlamam gerekiyor. Uçakla gitmeye kalksam artı araç kiralasam ve müze tarzı yerlere de girme durumunda olsam nereden baksanız en iyi ihtimalle söylüyorum 2000TL civarında bir rakam tutacak. Ben bunu en azından 700 800 TL rakamlara indirebilmek istiyorum en kötü ihtimalle 1000 TL olsun.
Yazın gidip bir otele 10.000 tl vermek yerine bu şekilde farklı farklı şehirleri dolaşarak en azından bu parayı farklı yerleri görmek için kullanabilmek istiyorum.
eğer ki araç konusunda karar kılarsam zaten farklı bir çift arkadaşımız daha var onlarda dahil olarak bize yıllık iznimizde gezebildiğimiz kadar yerleri doya doya gezebilmek istiyoruz aslında.
Tabi şöyle bir durumda var doya doya gezemesek de en azından iki gün kaçıp farklı bir yer gördük içinde bulunduğumuz stresten biraz da olsun uzaklaştık ya da iyi ki yaptık ya diyebileceğimiz bir şey olsun istiyorum aslında.
Velhasıl biraz uzattım. Kendi aracım yok ve iki günlük bu tip kaçamakları da ayıracağım maksimum bütçe 1000 tl olacaktır benim için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Symposium
İşte aradığım mantıklı ve yardımcı olmaya çalışan birinin yorumu. Öncelikle çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi aslında bir şehri gezmek için bir gün ya da iki gün yeterli değil gibi duruyor. Bunu ciddi anlamda ben de çok düşündüm. Ama her gittiğim yerde de kendi ekonomik durumuma göre bir bütçe ayarlamam gerekiyor. Uçakla gitmeye kalksam artı araç kiralasam ve müze tarzı yerlere de girme durumunda olsam nereden baksanız en iyi ihtimalle söylüyorum 2000TL civarında bir rakam tutacak. Ben bunu en azından 700 800 TL rakamlara indirebilmek istiyorum en kötü ihtimalle 1000 TL olsun.
Yazın gidip bir otele 10.000 tl vermek yerine bu şekilde farklı farklı şehirleri dolaşarak en azından bu parayı farklı yerleri görmek için kullanabilmek istiyorum.
eğer ki araç konusunda karar kılarsam zaten farklı bir çift arkadaşımız daha var onlarda dahil olarak bize yıllık iznimizde gezebildiğimiz kadar yerleri doya doya gezebilmek istiyoruz aslında.
Tabi şöyle bir durumda var doya doya gezemesek de en azından iki gün kaçıp farklı bir yer gördük içinde bulunduğumuz stresten biraz da olsun uzaklaştık ya da iyi ki yaptık ya diyebileceğimiz bir şey olsun istiyorum aslında.
Velhasıl biraz uzattım. Kendi aracım yok ve iki günlük bu tip kaçamakları da ayıracağım maksimum bütçe 1000 tl olacaktır benim için.Maksimum bütçe 1000 TL ise araba kiralayıp yaşadığınız şehre yakın şehirlere gitmek daha mantıklı gibi. Çünkü uzak şehirlere gitmek isterseniz sadece uçak masrafi tek başına büyük bir külfet oluşturuyor. Tur firmaları hakkında pek bir fikrim yok o yüzden yorum yapmıyorum o konuda. Size kalmış. Ben olsam tura bağlı kalmaktansa araba kiralayip yakın şehirleri gezerdim. Türk insanı olarak farkında değiliz ama gerçekten Anadolu'nun her yerinde gezilecek yerler var. Türkler olarak çok büyük bir kısmının daha yaşadığımız şehrin bile tarihi ve doğal güzelliklerini gezmeden başka yerlere tatile gidiyoruz. Örneğin İstanbul'da yaşayan birisi olarak görüyorum ki İstanbul'da yasayan milyonlarca insan daha Topkapı sarayı gibi şehrin en ünlü yerlerinden birini bile gezmeden Türkiye'nin öbür uçlarına gidiyor.
Arabasını ödünç alabileceğiniz size güvenen bir yakınınız da varsa zaten mükemmel. Araba kiralamaya vereceğiniz parayı keyfinize harcarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- su kaplumbağası öldü mü kış uykusunda mı
- üniversiteye kayıt yaptırıp gitmemek
- esenlerden kadıköye nasıl gidilir
- gözden çıkan iplik gibi uzayan beyaz yapışkan sıvı nedir
- ses nasıl kısılır
- türk çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- para sayma makinesi bim
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X