Biliyorsunuz uzun dönemden beri yasaklar var. Pandemi döneminde evlere tıkıldık kaldık. Turları araştırdım da covid önlemlerinin alındığını fark ediyorum ancak fiyatların birazcık uçuk olduğunu görmekteyim. Ya da içerisinde bulunduğumuz enflasyon sebebiyle ve uzun zamandır herhangi bir yere gitmediğim için fiyatları aslında normal ama bana göre tuzlu geliyor da olabilir.
Eşimle evleneli bir buçuk yıl oldu. Balayı haricinde pek bir yerlere gidip, gezme ve görme gibi planlarımız vardı ama bunca zamandır sadece evde takılı kaldık. Bu yaz özellikle sadece hafta sonu iki günlük turlarla Türkiye’nin birçok ilini gezebilmek istiyorum ancak sizin önerilerinize ihtiyacım var.
Tecrübeli arkadaşlar nereleri önerirsiniz? Hangi firmaya ile gitmemiz daha sağlıklı olabilir veya daha hesaplı? Şimdiden verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Benim uzun zamandır yaptığım hatta evlendikten sonra eşimide dahil ettiğim video günlüklerim var. Şahsen sizede tavsiye etmek istiyorum.
Özellikle ben yapı olarak çok unutkan bir insanım. İnsanların anlata anlata bitiremediği askerlik anılarını ben ancak sayılı durumları hatırlayabiliyorum. (15 ay yaptım) Eşimle evlilik öncesi 7 yıl beraberliğimiz var ve bu birliktelikle alakalıda çok az şey hatırlıyorum. Balık hafızam var gibi. Neyse nasıl başladığıma geliyim;
2 sene önce askerde karaladığım bir günlüğüm vardı. Bilenler bilir, içerisinde asker şiirleri vs yazanlardan. Onu bulmuştum eve okudukça “Allah Allah ben böyle bir şeyi hakikatten yaşamıştım” ancak okuyunca hatırladım. Aslında hafızamda bir yerlerde ve uyarılmayı bekliyorlar. Bende kendimi biliyorum üşengeç ama bir o kadar da teknoloji meraklısı bir adamım bende video karşısına geçip aklıma geldikçe video çekiyorum kısa kısa ve yakın dönemde eski videolarıma göz attıkça vay be diyorum.
Velhasıl hayatımızda bir çok güzel anılar, kötü tecrübeler ve unutmayacağınızı sandığınız olaylar olup, aslında unutabiliyorsunuz. Bazı şeyleri hem ölümsüzleştirmek hemde belki ilerleyen yıllarda evlatlarınıza hoş anılar bırakmanızı sağlayacak bir durum olabilir.
Çok uzun yazmışım, umarım benle aynı sıkıntıları yaşayan kimselere iyi bir tavsiye olmuştur. Saygılar..
Bugün sabah uyandım ve işe gitmek için arabaya binip, yola koyuldum. Yolda giderken dar bi sokakta bir arabanın hafif aynasına vurdum ama ciddi bir şey olmadığı belliydi. (Araçta hareket halindeydi) Neyse ben ana yola bağlandım gitmeye başladım. 40 saniye sonra aynı araba yanaştı. El, kol yapıp “çek lan sağa” dedi. Geç geliyorum dedim. Velhasıl adamla kenara çektik. Adam zayıf 1.75 boylarında bende 1.85 90 kilo kadarım. Adam araçtan inerken sinirli sinirli indi. Bende araçtan indiğimde adam biraz çekindiğini vücut dilinden anladım.
Bana dediği laf neden vurup kaçıyorsun? Az önce bana bağıran adamdan eser yok. Dedim ki ufak bir ayna vurması önemli bişey değil isterse sanayiye gideceğimizi söyledim neyse helalleştik ayrıldık.
Aklıma takılan şu arkadaşlar, günümüzde yaşanan olayları az çok biliyorsunuz. Trafikte tanımadığın insana bağırmak çağırmak nedir en başta? Belki ben psikolojik sıkıntıları olan biriyim ? Belki silah çekicem sana ? Belki çok egoluyum sopa ile inip “ hayırdır lan sen bana çek şan sağa diyebiliyorsun” diyerek adamın ağzını burnunuda kırabilirim.
Trafikte kimin ne çıkacağı belli olmayacağı gibi arkadaş benim cüssemi görünce geriye sardı. Belkide pısırık biri olsam üstüme yürüyecekti. Belkide başka bişeye olan sinirini, benden çıkaracaktı.Memleketteki herkes bir sinirli, agresif.
Ayna çarpışmasında devam etmiş olmam konusunda bazı arkadaşlar beni haksız bulabilir ancak 10km hız ile ufak sürtmüş bir aynanın çok bişey fark ettirmeyeceğini düşündüğüm için durmadım. Bi yandanda adamın tavrını kenara bırakırsak benim gitmemde biraz ayıp mı oldu diye düşünmedimde değil.
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Furkan Celep, sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten bir gönderi paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son verdi.
Kendi özümü yetenegimi ögrenemedim, bunun için çok ugraştım ve çaba gösterdim.Neyi sevdigimi bilmiyorum, ne olmak istedigimi bilmiyorum, ne okumak istiyorum bunu dahi bilmiyorum.Benim yaşımdaki insanlara aramda uçurum var, her konuda benden daha üstünler.
Zaman geçtikçe kendi kişiligimden ayrılmaya başladıgımı hissediyorum.Gittikçe yalan söylemeye, argo hatta küfür kullanmaya başladım. İnsanlardan uzaklaşmaya onları önemsememeye, doğaya ve hayvanlara zaman ayıramamaya başladım.Kendimi zamanla duygusuz bir insana dönüşüyormuşum gibi hissediyorum.Bunlar bana göre değil ben böyle olmak, hayatımın geri kalanına duygusuz bir insan olarak devam etmek istemiyorum.Sorumluluk almak istemiyorum.Bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğuruna yıllarımı aylarımı harcamak istemiyorum.İş hayatı bana çok yorucu geliyor.Hem içten hem de dıştan yıpranıyorum.Bir şeyler uguruna bunca sorun yaşamak bana mantıklı gelmiyor.Bunun yerine her şeyi arkada bırakıp gitmek, her şeyi kapatmak daha mantıklı geliyor.
Aslında hiçbir şey için yaşamıyorum.Yaşamak için bir nedenim bir amacım yok.İnsanların yoluma sürekli taş koyup beni yoracaklarını biliyorum, bunun için çabalamak istemiyorum.
Burda kalmamı saglayan bir kaç şey vardı.Şarkılar, kitaplar, filmler, doga, gökyüzü (özellikle bulutlar ve gün batımı) ve birkaç tane de dost.Bunlar benim bir süreligine burda kalmamı sagladı, bunun için minnettarım.
Bir çok gencin aklında düşünüp ve aklından çıkmayan bir gelecek kaygısı.
Aşağıdaki köyüm nekadar eder ? İstiyen direk clana girip kontrol edebilir ve son olarak satarken e mail vermek zorundamıyım ? yardımlarınızı rica ederim.
Bu (tıkla) ilanda sahibindende bu fiyata pcyi satiyorlar arkadaslar fiyat nasil sizce ? Kişi ile görüştüm disbiritörden alıyormuş ürünleri ve faturasız isterseniz ayrıca 300-400tl daha indirim yapabilirim dedi.Yardımlarınızı ve ilgilerinizi rica ederim.
PC bunlardan ibarettir;
MSI GTX980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia geforce DX12 ekran kartı intel core i7 6700K soket 1151 4.0GHz 8MB önbellek 14nm işlemci Asus z170 pro gaming intel z170 soket 1151 DDR4 3400 MHZ USB3.1 Anakart Kingston 16GB hyperx fury black series DDR4 2666MHZ CL15 1.2V XMP OCZ 250GB arc 100 serisi sata 3.0 ssd (480MB okuma /480MB yazma) WD3.5" 1TB caviar blue sata 3.0 7200 Rpm 64MB Cache harddisk XIGMATEK shockwave vektor 80plus 750W midI ATX pencereli siyah kasa
Bugün halk otobüsünde (istanbul Mimarsinan/Yenibosna Otobüsleri) başıma gelen öldürücü olayı anlatıyorum.Sanırım o hanfendinin yerinde olsam yol ortasında iner terk ederdim otobüsü.Neyse uzatmadan mevzuyu anlatıyım.
Beylikdüzünde bindim otobüse tıngır mıngır gidiyorum.Otobüse 3 durak sonra bir bayan bindi.Otobüs ama tıklım tıklım.Neyse 23-25 yaşları arası bir bayan bindi otobüse kapı ağzında kartı basabılıyormuyuz mimarobada incem dedi.Kaptanda basın hanfendi dedi.Ardından bastı öğrenci olarak geçti.Kaptan kurnaz tabi ilk öncek kızı süzdü öğrenci tipide yok kartınıza bakabilirmiyim dedi.Ardından kartı kızdan güzel bir şekilde aldı bir baktı ki bir erkeğin öğrenci kartı.
Kaptan dedi vermiyorum bu kartı yaptığınız ayıp.Hanfendi birden bir sinirlendi görseniz gözlerden alev fışkırıyor.Siz nasıl kartıma el koyarsınız, o benim kardeşimin, siz kendinizi ne sanıyorsunuz, cahil bi şöförsün sen ne anlarsın şimdi polisi çağırıyorum dedi. Ardından Kaptanda çağır kardeşim onlar eglirse bende senden davacı olucam sahtekarlık davası açıcam dedi.(Dayı gayet yeterli bilgiye sahipmiş oysaki)
Varan 1:
Bayan hızını alamadı ve aradı 155'i (hem haksız hemde güçlü) Şu otobüsdeyim kaptan beni gasp etti elimdeki kardeşime ait öğrenci kartımı aldılar şikayetçiyim dedi.Polis demezmi adam haklı siz haksızsınız hanfendi.Huzursuzluk çıkarmayın bizide aramayın dedi polis uzatmadan ve kadın hıkık etti falan kaldı öyle kapattı telefonu.(madem seni poliste kapak yaptı neden dısarıya belli ediyosun kıvır arkadaşım)
Varan 2:
Bayan hızını alamadı Beyaz masayı aradı(153 sanırım orasıydı).Şu otobüsteyim kaptan elimden kartımı aldı.Çağrı merkezindeki elemanda noldu anlatın dedi.Kardeşimin kartı ile bindim bundan dolayı başkasına ait kartı kullandığım için kartıma el koydu ona bu hakkı kim verir nerde yaşıyoruz.O benim kardeşimin okuldan verilen giriş kartı nasıl okula giricek vs.(vay arkadaş kadın iyice damardan girdi halbuki bildiğim okul için ayrı kart basıp verdikleri).Çağrı merkezindeki bayanda demezmi siz haksızsınız hanfendi ayrıca 77TL cezası var bunun bunuda siz ödiyiceksiniz.Hopppaaa Beni aldı gülme.Bizim sazan bayanda kadın ne derse tekrarlıyor iyice gömdüler kızcağızı.
Varan 3 :
Kız telefonu kapattı uzatmaya devam ediyor.Bu seferde otobüsteki yolcular alevlendi.Ulan biz eşşekmiyiz 3 lira para veriyoruzda sen 1 tl basıyorsun varmı böyle bir dünya.Sesini kesip susucaksın yada iniceksin otobüsten demeler falan.Kızı iyice mındar ettiler.Bende uzatmayalım falan diyorum ama bizim leyla hala otobüste.Neyse en sonunda indi ve bu olayda böyle kapandı.
Anlatmak istedim ve sizlerle paylaştım dostlar.
Bikaç değinmek istediğim nokta olarak;
Evet biz eşşek değiliz öğrenci değilsen o kartı kullanmıyıcaksın arkadaşım.O adam şöför diye onu cahil ve salak yerine koyamazsın.Yerini bilip adam gibi davranıcaksın.Hem suçlu hem güçlü olmuyacaksın.Eğer ki hanım hanım bir kız olsa idin.En başında özür dileyip olayı tatlıya bağlasaydın.Hem kardeşinin kartını kaptırmıyıcaktın, hemde gece gece oturduğun yerde 77tl kaçmıyıcaktı iyi oldu.
Dün bilgisayarıma format attım.Herzaman ki gibi. Ardından bilgisayarın driverlarını netten indirdim yükledim.Ekran kartım geforce 430 gt.
Nvdianın kendi sitesinden setupunu indirdim yükledim ancak yine pc tanımadı.Altdaki hata mevcut.
Windowsu 2gb'lık güncelledim ve ayrıca windows aracılığı ile güncelledim ekran kartını
Bu hatayı veriyor.Format atmadan önce böyle bir problem yoktu.Ekran kartının kendi sitesinedn başka siteden indirdiğim driverlarıda iş görmedi.Ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen yardım.2 günü mü çaldı bu durum ve en sonunda siz güzel insanlar çözerseniz bu problemi çözersiniz.
Arkadaşlar barbarda yakın zamanda 29 olucak gizli teslalar fulldur.Hava savunmalarıda öyle.Bir kaç okçu kulesi ve toplarım eksik kaldı.Tahmini fiyat ortalaması nedir sizce?
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: geçen yıl Son Mesaj Zamanı: 4 yıl Mesaj Sayısı: 941 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.045 İkinci El Bölümü Mesajları: 2 Konularının görüntülenme sayısı: 14.552 (Bu ay: 231) Toplam aldığı artı oy sayısı: 243 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Free to Play - MMO