Şimdi Ara

Su kaplumbağam öldü mü?(ACİL!!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
21.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su kaplumbağam 3 gündür hareketsiz bir şekilde suyun içinde duruyor.Önceleri kış uykusuna yatmıştır diye düşündüm fakat kaplumbağayı sudan çıkarıp elime aldığımda hiçbir yaşam belirtisine rastlayamadım.Dokunduğumda tepki vermiyor kafası sağa sola düşüyor.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini öğrenmek istiyorum.Kış uykusuna yattıysa ne yapmamız gerekir??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su Kaplumbağanızın Öldüğünü Nasıl Anlarsınız

Su kaplumbağasının öldüğünü anlamak zor olabilir, özellikle de kış uykusunda olup olmadığından emin değilseniz. İşte su kaplumbağasının öldüğünü belirlemenize yardımcı olacak bazı belirtiler:

• Hareket Edilemiyor: Su kaplumbağası hareket etmiyorsa, dokununca tepki vermiyorsa veya başı ve uzuvları kabuğuna çekilmiyorsa, ölmüş olma ihtimali yüksektir.
    • Koku: Ölen su kaplumbağaları kötü kokar.
    • Çürüme: Su kaplumbağasının vücudu çürüyorsa veya kabuğunda yumuşak noktalar varsa, ölmüş demektir.
    • Gözler: Su kaplumbağalarının gözleri ölen hayvanlarda çökmüş ve cansız görünür.
    • Burun: Su kaplumbağalarının burunlarından ölen hayvanlarda sıvı akabilir.
    • Ağız: Su kaplumbağalarının ağzı ölen hayvanlarda açık kalabilir.

Su kaplumbağasının kış uykusunda olup olmadığından emin değilseniz, onu sıcak bir yere (21-29°C) koyun ve birkaç gün bekleyin. Kış uykusundan uyanırsa hareket etmeye ve yemeye başlayacaktır.

Su kaplumbağanızın ölü olup olmadığından emin değilseniz, onu mümkün olan en kısa sürede bir veterinere götürün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boğulmuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünemedi

Boğulmuş olabilir
    daha hayvanın öldüğünü kaldıgını bilemiyorsan, hiç bu işlere girme
  • quote:

Orijinalden alıntı: SexyJackaL&

Alıntıları Göster
    Kış uykusunda büyük olasılıkla atma bence bir de öldü sanıp canlı canlı atarsın hayvanı daha kötü olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

http://www.uzmantv.com/su-kaplumbagalari-ne-zaman-kis-uykusuna-yatar
    Ölmüş olması yüksek bende bakıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SexyJackaL&

Alıntıları Göster
    Anlatamıyorum galiba.Kış uykusuna yatmayla ölmesi arasındaki farkı nasıl anlayacağız?Sonuçta kış uykusunda da ölmüş gibi yaşam belirtileri minimum düzeye iniyor.Bilen biri cevaplasın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: böbrek.avi

Anlatamıyorum galiba.Kış uykusuna yatmayla ölmesi arasındaki farkı nasıl anlayacağız?Sonuçta kış uykusunda da ölmüş gibi yaşam belirtileri minimum düzeye iniyor.Bilen biri cevaplasın lütfen.

Kış uykusuna yatarlar tepksizi felan uyuşuk şekilde yem yemezler ama eline aldığında bile tepki vermiyorsa kesin ölmüştür.(6 yaşında tosbağam var.)Ters felan durduysa belli müddet o zamanda ölebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: haklıolanadam

quote:

Kış uykusuna yatarlar tepksizi felan uyuşuk şekilde yem yemezler ama eline aldığında bile tepki vermiyorsa kesin ölmüştür.(6 yaşında tosbağam var.)Ters felan durduysa belli müddet o zamanda ölebiliyor

Alıntıları Göster
    İki tane aldık başta.İkisi de aynı boyuttaydı.Ama sonra biri daha çok yedi ve daha fazla büyüdü.Bu kaplumbağa ise daha ufak şu anda.

• quote:

İki tane aldık başta.İkisi de aynı boyuttaydı.Ama sonra biri daha çok yedi ve daha fazla büyüdü.Bu kaplumbağa ise daha ufak şu anda.

Alıntıları Göster
    3 gündür hareketsiz yatıyorsa ölmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcanon

3 gündür hareketsiz yatıyorsa ölmüştür

Alıntıları Göster
    Bunlar bir hafta falan böyle takılıyorlar bence önce veterinere falan götür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farkiyare

Bunlar bir hafta falan böyle takılıyorlar bence önce veterinere falan götür...

Alıntıları Göster
    aga yha bizimde su kaplumbağamız vardı sabahta beri hareketsiz yatıyordu öldü sandık attık
    kış uykusuna yatmış olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

aga yha bizimde su kaplumbağamız vardı sabahta beri hareketsiz yatıyordu öldü sandık attık
    kış uykusuna yatmış olmasın

Alıntıları Göster
    Usta benimde kamplumbağa vardı hareketsiz duruyordu sonra attım hayvanı.Lan yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: SS-Obergruppenführer

Usta benimde kamplumbağa vardı hareketsiz duruyordu sonra attım hayvanı.Lan yoksa?

Alıntıları Göster
    Nefes alıyorsa senindir, almıyorsa hiç olmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

Nefes alıyorsa senindir, almıyorsa hiç olmamıştır.

Alıntıları Göster
    Ne yapsak acaba?Belki kış uykusuna yatmıştır o yüzden gömmek falan da istemiyorum.

• quote:

Ne yapsak acaba?Belki kış uykusuna yatmıştır o yüzden gömmek falan da istemiyorum.

Alıntıları Göster
    başın sağolsun bro ölenle ölünmez klozete at üzerine sifonu boşver çok dert etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: yousuf189

başın sağolsun bro ölenle ölünmez klozete at üzerine sifonu boşver çok dert etme

Alıntıları Göster
    ıssız ajun kaldi mu?
    ödlek öçin aldi mu?
    imdi ürek ırtılur.
  • quote:

Liselisin herhalde..
  • quote:

Alıntıları Göster
    bende kaplumbağam vardı öldü sandım atmayıp çorbasını yaptım şimdi odamı kış uykusundaydı

• quote:

quote:

Liselisin herhalde..

anaokul terk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.