Şimdi Ara

HUKUK MEZUNLARI TAŞ MI YESİN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav devletin 1.5 katı özel fakülte açılmış

Avukat sayisi 100k olmus 10 yilda 300k olacak

Atamalar cok az hakim savci alimi cok az 6 ay surecek dava 4 5 sene sürdüğü halde

Nolacaz biz anlamadim ki kpss çalışıyorum suan ama 110 net yapmak lazim en az onunla da yine cok cok iyi bir atama gelmeyebilir bi bakmissin yasadigin yerden 1000km dogudasin bir anda

Biri bana bi akıl versin hukuk diploması ve avukatlık unvanı olan bir gariban bu devirde ne yapabilir?

• Atandığında başlangıç maaşın ne kadar olacak?

• TEHET kullanıcısına yanıt

40

• Okumayın hukuk falan. Okuyup da sonra iş yok demeyin. Her yere yazıyorum insanlar halen hukuk yazıyor. Yazan da hakim-savcı olacağını sanıyor. Bir gülmem geliyor:))

Gençler yapmayın TM bölümleri bitmiş türkiyede. İyi bir yerde TM de ancak işletme okuyun+ yabancı dil tamamdır. Hukuk okuyacaksanız da çok iyi üniversitelerde okuyun. Anadoluda hukuk fakülteleri bitmiş. Bilkent vs. gidin. Piyasa berbat. Bu enflasyon avukatlıkta rahat 50 yıl gider.

Bana kalırsa hukuk okuyorsanız yol yakınken vazgeçin mühendislikten devam edin. Yazılım veya pc müh. okuyun göbeğinizi kaşıyarak çalışırsınız.

• tmdede tsdede bölüm yok tüm iş yapan bölümler sayısalda. türkiyede diplomamla iş yapacam diyosan tek meslek var tıp yabancı dilin yoksa gerisi çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 25 Ocak 2024; 15:52:53 >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt
    Bilkent tam burslu bitirip issiz kalan arkadaşim var omg
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Yav he

• Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt
    doktor civanım <3
  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt
    İnamazsan inanma omg

At cocugun cv’sini inanalım

• vittorioo V kullanıcısına yanıt

Yazılımın o eski albenisi kalmadı sıradanlaştı. Eskiden yazılım revaçtayken yazılım öğren diye espri yapılırdı hatta öyle diye diye şimdi önüne gelen yazılım okuyor. Sıradanlaştıkça önemi azaldı. Şu an yapay zeka ön planda zaten. Dünya baş döndürücü hızla değişiyor.

• Kpss'den kaç puan almak gerekiyor ki 110 net gereksin? Avukat alımları sanırım çift yıllarda yapılıyor. 2022 KPSS'de 95 net ile p3 puanım 91 civarıydı. Kurum avukatlığı için baktım 90 civarı puanlarla atanmışlar. Ama hukuk bölümünü bitirdikleri de bir gerçek. Gerçi her bölüm öldü ama bazı bölümlerin ne olursa olsun bu hale düşmemesi gerekirdi ki hukuk da bunlardan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 25 Ocak 2024; 19:47:16 >
  • john ciga J kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya

Hocam 120 soru var ama puanlama 100 uzerinden değil mi
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

bilmeyince böyle oluyor işte yazılımın bir sürü dalı var bulut bilişim ve internet hızındaki gelişmlere bakılırsa yazılım ileride çok daha önem kazanacak 21. yüzyılın teknolojik gelişmesi bulut bilişimdir özellikle iot alanında büyük gelişmeler yaşanma ihtimali yüksek yapay zeka da yazılımın alanlarından birisi diğer alanlarla birlikte çalışan aksi halde tek başına bir işe yaramayan bir alan

Doğru söylüyorsun hocam 120 soru var ve puanlama 100 üzerinden. Ama puanlama mantığı farklı işliyor. 120 net 100 puan, 90 net 75 puan, 60 net 50 puan gibi oran mantığı yok. Al sana 2022 sonucumu atayım.

HUKUK MEZUNLARI TAŞ MI YESİN?
  • hukuk mezunları için genelleme yapmayayım ama avukatlar taş yemiyor çok güzel kul hakkı yiyor haklı haksız demeden icradan vs. çok güzel paralar yiyorlar bunları alabilmek için de türlü numaralara başvuruyorlar maalesef.
    Allah Allah cok ilginç atandin mi peki hocam ne istiyordun
  • sersanem S kullanıcısına yanıt
    Ben avukatım hiç böyle seyler yapmadim sen tum avukatlari kast ederek duzgun herkesin ve benim kul hakkima girdin

Branş nedir hocam, eğitim bilimlerine girdiğiniz için soruyorum.

Ben rehber öğretmenim hocam. Öğretmen olarak atandım ki öğretmenlik istiyordum zaten. P121 puanı ile atandım ben. Gördüğün gibi 95 net ile 90 üstü puan alınabiliyor. Ben aynı anda 3 sınava hazırlandığım halde( kpss genel yetenek/ kültür, kpss eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan) genel yetenek/ kültürden 95 net yaptıysam sen daha rahat yaparsın. Üstelik ben tarih ve coğrafyayı hayatımda ilk defa öğrendim desem yeridir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.