Şimdi Ara

Haftada 2 gün izin çokmu zor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
3
Favori
6.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turistseniz evet kimlikle girebilirsiniz lakin çalışma veya oturum izni için pasaport şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandemide düşüreceğiz saatleri çalışma var diyorlardı birden bitince pandemi işlerine geldi unutup gitti bütün dünya. mesela bizde 16'da kapanıyordu halk eğitim ana bina sonra 17 oldu ama vatandaş öyle bir alışmış ki 16'dan sonra kimse gelmiyordu. diyeceksiniz adam memur 2 gün izni var artı telefon açsa zaten izin verirler hala tutmuş bik bik ediyor ama burada ben gün olarak değil saat olarak yanlış bizim sistem diyorum. devlet özel farketmeden 16'da bitireceksin işi insanları yormayacaksın. vatandaş da işini vakitli halletsin. bunu daha önce de anlatmıştım bir daha anlatayım siz burada çok çalışıyoruz derken vatandaşın bakış açısını. halk eğitim ek binadayken açık lise ortaokul için evimin arka sokağı çıktım 17'de işte bakkala mı çıktım 18.30 gibi gencin biri abi burada halk eğitim varmış nerede dedi. dedim maytap geçiyor herhalde? hemen şurada git de kapanmıştır saat kaç oldu dedim. dedi ki yok abi orası belediye'ye bağlı 19.00'a kadar çalışıyor. iyi bi git bakalım dedim. 

• Kurumsalda çalışıyorsanız haftada 2 gün izin hakkı tanınıyor. Açıkçası özel sektörde benim kurumsallık tanımım buradan başlıyor.

• İnsanlar aç gözlü.İşverenler istese verir ama onlar için ekstra maliyet.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

20 sene öncede böyleydi, hatırlayın o dönemlerde sigortasız çalıştırılan insanları. Şimdilerde pek çoğu o eski yılların sigortasızlığından dolayı emeklilik mağduriyeti yaşıyorlar. Çevrenizdekileri gözlemleyin.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Yurt dışında (Bilhassa AB ülkeleri ve ABD) herhangi bir sağlık problemi için bilhassa uzman hekime ulaşabilmekte çok zorluk yaşadıklarını biliyorum (Örnek; Çevremiz ve genel basın yayın haberleri) Ülkemizin sağlık sisteminin ekonomik gücümüze göre zaten dünyanın en iyilerinden biri olduğunu bilhassa AB ve ABD gibi ülkelerde yaşayanlardan da çok duyuyorum. Ayrıca bizim ülkemizde çalışanlarımız 45-50'li gibi yaşlarda emekli olup dileyen mevcut işini bozmayıp çalışmalarına emekli olmanın hazzı ile devam edebiliyor. Sanırım bu konuda da dünyanın en iyilerindeniz. Umarım daha da iyi oluruz.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

yalansa allah belamı versin sadece iyi eğitimli, kariyer yapmış beyaz yaka kesime bakarsan işin zor işçi elaman dandik okuyan kesimin büyük çoğu cumarteside çalışır git abd yapımı true dedektifi izle polislerin günde 12+ saat çalışma düzeni eleştiriliyor orda he canım ab abd de hayat lay lay lom cennet aynen hayali şizo evrenin o senin,gidin tedavi olun,hele yükselme kariyer yapma hayat perfect aynen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 11:43:3 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ab de 100+ magazasi olan calistigim firmada ab sinirlari icerisinde bulunan hic bir calisan 6 gun calismiyor.

Bana raporlama yapan uzman 4 gun, tr de calisan ben ise 5 gun calisiyorum.

Git yalanlarini baskalarina salla.

• tla776 T kullanıcısına yanıt

Burdada myo veya lise mezunu tanıdıklarım var cumartesi çalışmıyor başarılı olucan yok torpil olucak sen nüfusa yayacan onu, senin tanıdığın firma çalışmıyor diye 350 milyona eşit gelmiyor okey.

Türkiyedede büyük prestijli firmaların çoğu cumartesi çalışmaz ama nüfusa oranı az okey anladın? umarım anlamışındır.

Eczacıbaşı,coton,lc wakiki,sabancı (müdürlük),monrol çallışan tanıdıklarımdan temizlikçiler dahil cumartesi çalışmıyor oda şans talih kader kısmet herkes değil yani nüfusa vurursan az.

Hele abd de gurbatçilerin mavi yaka yada eleman büyük çoğu para kazanmak amaçlı gittiği için ek iş yapıyor kargo firmalarında yada überlik gecenin zifiri karanlığına kadar çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 12:40:0 >

Sana istatistik gösterdim, cevap veremedin. O istatistik gerçeklerin senin bahsettiğin gibi olmadığını gösteriyor. Gerçekleri biliyorsun. Dolayısıyla yalan söylüyorsun. Yalancıların belası verilmiyor maalesef.

benim gördüğüm tanıdığım büyük çoğu mavi yaka yada eleman alamanyda olsun abd de olsun nerdeyse hepsi cumartesi çalışıyor sadece bir kaç saat erken çıkıyorlar,türkçe yazdım Türkiyedede büyük ve prestijli köklü firmaların müdürlük binaları çoğu cumartesi çalışmaz ,git abd de pizzacılık yada kargoculuk garson işçi yada küçük çaplı bir firmada işe gir bakalım seni cumartesi yatıracakmı pöfür pöfür, git bakalım bir dene okey.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 13:51:45 >
  • Kaçak olarak giren, kaçak olarak çalışan bir kaç kişiyi, ya da senin gibi yalancı olan Almancı akrabaları biliyorsun, dünyayı onlardan ibaret sanıyorsun. Yabancı - türk mavi yakalı da, pizzacılık yapanı da biliyorum. Çalışma saatlerini doldurunca çıkıyorlar. Ha fazla çalışanı da var aralarında fakat daha fazla kazanmak için tamamen kendi isteğiyle çalışıyor. Ücretini de kuruşu kuruşuna alıyor. Senin bahsettiğin gibi haftada 6 gün çalışan yok. Ama ben dünyayı kendi bildiklerimden ibaret sanmıyorum. Sana OECD raporunu gösterdim. Şimdi bana cevap ver, sana mı inanayım, OECD'ye mı?

oecd türkiyedeki 100.000 ce işletmeyi tek tek dolanmıyor genelde büyük holdinglere firmalara sorar araştırır evet bizim beyaz yaka ileri okumuş kariyer sahibi kesim ab ye göre daha fazla çalışır.

ab de bazı ülkeler hepten 4 güne düşürdü göstermelik bazı büyük holdinglerde onun etkisi o.

johny abinin dallasta pariste londonda açtığı esnaf lokantası yada tekstil ürünleri yada market yada güzellik salonu değil o oecd 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 14:14:7 >
  • Daha komigi ise girdigin ilk yil yillik izninin olmamasi. Izinsiz adam calistiriyorsun yani bildigin kolelik duzeni insan haklarina aykiri.

Avrupa'da birak uygulamayi soyle bir seyi oneren adama deli gozuyle bakarlar.

• türkiye 45 saat.

OECD üyesi ülkelerde haftalık ortalama çalışma süresi 37 saat. Haftalık en az çalışma süresi ise 30 saatle Hollanda’da. Bu ülkenin ardından Danimarka 33, Norveç 34, Almanya 34, Finlandiya 35, Avusturya 35, Belçika 35 geliyor.

aman aman kat kat farklar yok zaten ha bu çalışma saatleri hayatta başarılı olmuş, yükselmiş ,iyi eğitimli büyük holdinglerde çalışan insanları ilgilendiriyor amele, işçi ,elaman sınıfını değil ,dip pas pas puanla kazanıp bitirdiğin okumak için okuduğun kenar köşe taşra üni ile aradığın işte değil ,onlar her yerde vahşi acımasız kapitalizm çalışma süreleri çok daha fazla ortalama 50-60 filan  

hollanda 4 güne çekti açık fark ondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 16:11:42 >

OECD'nin nasıl istatistik tuttuğunu bilmiyorsun. Raporun orijinali okursan her sektörden örneklem aldıklarını görürsün. Ama sen zaten ingilizce bilmiyorsun, okuyamazsın.

• Haftasonu çalışmayan biri olarak haftasonu kesin olarak herkese tatil olmali. Hatta marketler vs. de kapanabilir. Nöbetçi marketler olabilir eczaneler gibi. Bir işi en zor yapan sey uzun calisma saatleri. Yani isterse günün büyük bölümünde oturuyor ol, sadece yogun saatlerde çalışıyor ol fark etmez, işe erken gidip gec cikiyorsan ve izin günün yoksa ya da 1 günse o is cekilmez.

Bir ara yerel esnafta kurye oldum. Sabah 8 aksam 10. Insanlarin yemek yedigi saatler belli. O saatlerde yogun oluyorsun geri kalanda oturuyorsun ama sonuc olarak evde donunla oturmakla bir değil. Haftalik izin yok. Yeminle hayattan bir gram zevk almamaya basladim. Ise gidiyom geliyom yemek yiyom yatiyom kalkiyom ise gidiyom geliyom yemek yiyom yatiyom gibi mal bir rutine girdim. En son kurban bayraminin 1. günü sabahtan açarız dükkanı dedi. Siz açın ben gelmiyorum dedim. Oyle ciktiydim. Aman aman yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 23 Mayıs 2024; 17:0:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangi 2 gün tatil? sırf pazar mesaisine gelmedi diye işten çıkarılan insanlar var bu ülkede. Özel sektör elinden gelse insanları eve göndermeyecek siz kalkmış tatilden bahsediyorsunuz.

• Colda kullanıcısına yanıt

yine büyük prestijli şirketlerden orda çalışan işçi mesailerinden alıyorlar mahallendeki konfeksiyon dükkanından marketten lokantadan yada küçük orta çaplı firmalardaan almadıklarına eminim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 17:14:43 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.