Kerimcem'in yurt dışında akrabası yok. Herif ülke dışına bile çıkmamış. |
Haftada 2 gün izin çokmu zor? (3. sayfa)
-
-
Surpçum 10+ senedir cennet ab yazıyorsun ama nedense hala burdasın işkence çekmekten zevkmi alıyon sen ha? ne yapsın seni almanya allah aşkına ?kenar köşe diplomanla eğitiminle anca işçi ,amele, ucuz işçi gücü olursun orada ha bende öyle olurum sizin gibi hayal aleminde yaşamıyorum.
hayal aleminizde alamanyada 5 yılda emeklilik, yok çalışmadan,kariyer yapmadan yükselmeden zengin olma hayal aleminde yaşıyorsunuz anca piskoloğa gidin .
kendinize uyduruk bir cennet dünya kurmuşsunuz orada öyle takılıyorsunuz işte olayınız ruhsal hastalık boyutunda artık.
40 yıl çalışıyorlar 40 yıl emekli olmak için ne 5 yılı.
5 yılda yaşlılık aylığı bağlanıyor çoğu dünya ülkesinde en düşük emekli maaşının 3 te 1 i kadar 200-300 eroyu bozdurur bozdurur harcarsın artık almanyada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 17:3:21 >
-
Haftada 1 gun izin yetmiyor diye mutsuz olan insanlari birazcik sukrettirmek icin kendi hikayemi yaziyorum :)
Meslek hayatima ilk Kuzey Afrika'da basladim, o zamanlar gunde 17 saat calisiyordum ve aylik calisma saatim 28 gun x 17 saat = 476 saatti
Sonra Rusya'ya gectim ve calisma saatlerim biraz iyilesti, gunde 14 saatten ayda 28 gun calisiyordum, yani 392 saate dustu.
Sonra Azerbaycan'da Baku'de calismaya basladim, orda simdiye kadarki en mutlu gunlerimi yasadim (Baku Havalimani isini saymayalim cunku orda 6 ay gece gunduz, her cumartesi pazar dahil calistim, hatirlamak bile istemiyorum), calisma saatlerim gunde 10 saat ve ayda 24 gundu yani 240 saat.
Cumartesi ve Pazarin tatil olabilecegini ilk Azerbaycan'da gordum hayatimda (Baku havalimani isinden sonra Turk firmalarinda calismayi biraktim) :)
Derken Amerika'ya geldim, suanki hayatimda gunde 12 saat ve ayda 25 gun calisiyorum yani 300 saat.
Sonuc itibariyle Baku'den daha zor bir ortam var ama ilk yillarima baktigimda calisma surem yine de bayagi iyilesmis.
Meslek: Insaat Muhendisi
Pozisyon: Senior Project Manager
Toplam tecrube: 17 yil
Konsantre tecrube (170 yil diyebiliriz :D, cunku bir insaat projesindeki 100 kalemin her kaleminde tecrube sahibiyim maasallah, digerleri gibi yok ben hakedisciyim, yok ben sozlesmeciyim, yok ben mudurum, yok ben kaliteciyim, yok ben logistikciyim, yok ben yoneticiyim, yok ben satin almaciyim, yok ben planlamaciyim demem, her is benden sorulur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Mayıs 2024; 16:42:18 >
-
İngiltere'de çalıştım sabah 9 akşam 4, çalışma saati haftada 35 saati geçtiği an tak diye mesai yatıyor anında, 28+8 toplam 36 gün ortalama tatilin var yılda ve ilk yıl kullanamazsın gibi saçma salak bir kural yok. Tüm bunlar yıllardır uygulanıyor yeni bir şey de değil. 2005ten beri üyeyim buraya senin kadar ne savunduğunu bilmeyen birini daha görmedim chatgpt 3 bile daha iyi mantıksal çıkarımlar yapar. Resmen forumdan soğutuyorsun.
-
işin eğitimin ne senin yazıyon havaya? kapı gibi kariyerin eğitimin varsa evden remote çalışıyor millet işe bile gitmiyor yazılımcılar banka müdürleri ceo lar, artık sorun değil yazın bodrum çeşme antalya dolanıyor millet.
herşey statü sınıf.
ingiltereside aynı türkiyeside aynı.
ingilterede avm ye fabrikalara gir tezgahterlara ,işçilere kargocu elemanlara kaç saat çalışıyorsunuz diye sor gerçek dünyaya anca öyle dönersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 17:16:27 > -
Yavrum ne anlatıyorsun sen hayatımda tek gün yaşadığın ilin dışına çıktın mı acaba bırak yurt dışını. İngiltere'de 35 saatini doldurduğun an overtime yaparsın ve alırsın paranı. Benim onlarca tanıdığım, arkadaşım var kimisi berber kimisi avmde standta çalışıyor kimisi garson kimisi dövmeci. Kimse istemeyerek zorla 35 saatten fazla çalıştırılmaz. İstersen çalışırsın ek mesai ile paranı alır biriktirirsin. Hatta fabrika işçilerinin çoğunda huzur günleri var istesen de belli bir saatten fazla çalışamıyorsun. Hayatında tek gün normal bir işte çalıştın mı acaba sen?
-
benim görüdüğüm bilidğim işçi sınıfı eleman sınıfı cumartesi dahil çoğu çalışıyor hele amazon kargo işinde olanlar gece 23 lere kadar teksasda, demekki farklı evrenlerde yaşıyoruz birimiz yalan atıyor ama kim?
ortalama çalışma süreleride işine göre 8-12 saat.
ben hayatımda günde 5 saat çalışan alamancı görmedim tandıklarımın %80+ sı işci mavi yaka kesimi çünkü,bir çoğuda eziyorlar bizi köpek gibi orda diyede şikayet eder yemin ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 17:37:22 > -
fırsatını bulan maalesef gidiyor. hatta meksikaya gidip oradan duvarı aşıp abd ye kaçak girenlerin sayısı bile on binlerle ifade ediliyor. çalışma koşulları ve ücretler iyileşmez ise bu gidişat devam edecek. en tehlikeliside nitelikli olanların gitmesi. geriye vasatlar kalırsa vay halimize.
-
Buna köle Sistemi diyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kerimcem tembellere kızıyor ama herkesi fırçalıyor. Tembellere kızmasını anlıyorum aslında, tembel işgüzarlar heryerde var ama onlara kızıp sistemi onlara göre düzenlersen herkes tembel olur. Mesai saatleri arttıkça insanlar da ona göre çalışıyorlar. Randevu sistemi diye bir şey yok, sağlıkta falan var ama kişilerarası bir alışkanlık yok. İnsana tatil hakkı tanımazsanız o da tatilini mesainin içine giydirir. İş yapmayı bekçilik gibi görür. Onların içinde kalan çalışkan insan da onlara uymak zorunda kalır.
Bir işgüzarı işe alırsanız bütün nitelikli insanları kaçırmaya yeter. Şimdi bunu ülke ölçeğinde yaşıyoruz. Mesai saatleri, çevre şartları, ulaşım standartları, uluslararası seyahat özgürlükleri Türkiye'nin mevcut endüstriyel yatırım ve potansiyellerine göre ters, çalışmıyor, çalışmaz. Böyle sosyal haklarla ancak karamürsel sepeti yapılır.
-
grev kırıcı çok aramızda. Grev kırıcı olmak dünyanın en aşagılık davranışıdır.
-
Benim demek istediğim ezilmek özellikle yurt dışına kaç göçek işçi olarak gidenlerde belki 10+ daha fazla benim gördüklerimin hepsi it gibi çalışıyor ezikleniyor orda el üstünde tutulan pamuklara sarılan görmedim hele teyze kızı gecenin 11 ne kadar kargo taşıyor kız yalanım varsa kerimcan durmaz olayım,sabah 9 akşam 6 da otomativ firmasında satış temsilcisi cumarteside 16:00 a kadar çalışıyor.
Yok bilemem kaç kalifiye üni mezunu,bilmem müdür,yazılımcı,yüksek mühendis,yönetici adam 4-5 gün 5-6 saat çalışıyormuş orda, eee çalışır,adam hayatını kurtarmış ama onların mesai saatleri türkiye dede benzer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 17:49:42 > -
çalışan bilir. dayanılmıyor
-
Devletin işine geliyor 7/24 fabrikaların çalışması. Büyüme gerçekleşiyor ama insana acıma olmuyor bu seferde. İnsanlar belki tatil yapsa cumartesi, pazar ülke ekonomisi daha iyi canlanacak. İçki ve sigaraya giden para belki daha iyi yerlere harcanır insanların kafası rahatlar hobilere daha çok vakit ayırılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 22 Mayıs 2024; 18:56:52 > -
Devletin tek bir amacı var zenginin gönlünü hoş tutup komisyonuna bakmak. Bu süreçte ezilecek, calistiracak bedava amele sağlamakta baş faaliyeti.
Amelenin hakkini dusunemeyecek kadar yogunlar. Haram para zordur, saymasi zaman alir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tr.euronews.comhttps://tr.euronews.com/2022/05/26/oecd-turkiye-haftada-60-saatten-fazla-cal-san-kisi-oran-en-fazla-olan-ulke
Artık sussan diyorum?
-
Özel firmalar maaş vermiyor maaş :)
Ayrıldığım firmadan maaşımı, tazminatımı kuruş alamadım. Şikayet etsen dava açsan kimi kime şikayet edeceksin ?
Alın terimizi almak için notere, arabulucuya para saçmaya devam ediyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Devlette yatış,özelde çalış babam çalış.Bu ülkede bir ayar,standart yok mudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 saat kağıt üstünde, sabah 07:30'da evden çıkıp akşam 19:30'da eve geliyorum. 8 saat mesai var diyenler sırf işe gidip gelmek için yolda ne kadar vakit geçirildiğini hesaba katmıyorlar. İnsanda yaşama sevinci kalmıyor; ortalama bir insan antidepresan kullanmadan bu düzene uzun süre dayanamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 22 Mayıs 2024; 20:43:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X