Şimdi Ara

Haftada 2 gün izin çokmu zor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
3
Favori
6.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Batıda çalışma günlerinin 4 güne düşülmesi konuşuluyor. Bizde 5 gün çalışma 2 gün izin standarda otursa yeterli.

2 gün izin çok şükür yazılım sektöründe standart gibi. Bazı sektörlerde malesef yamyamlığa devam.

Türkler zaten ortalama bir Avrupalıdan çok daha fazla çalışıyor, çalışma saatiyle kalkınılsaydı Avrupayla yarışıyor olmamız lazımdı ekonomide.

• Vain kullanıcısına yanıt

hayaller hayaller o ülkelerde o yüzde %10 bile değil o oran nüfusa.

milyar dolarlık holdinge beyaz yaka olarak giricen alıcan harvarda oxfordan diplomanı 4 gün çalış kahve ve çay eşliğinde.

git belçikada pizzacı kargocu satış elamanı fabrikada işçi olarak gerçek dünyaya geri dönebilirsiniz. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 11:53:8 >
  • Kesin almanya da Günde 80-100 hasta bakıyordur 5 dk bakma süresi falan vardır  

bizde tam covid sonrası doktorların şartları iyileştirildi o dönem iyiydi en azından kazanca oranla yapılır diyorlardı şimdi oda geçti gitti. Şuan ne kazanıyorlar ne rahat çalışıyorlar.

biz iyi dönemide biliyor ve söylüyoruz.

Ama olsun sen yine kendini kandır.

ne diyorduk ab de şartlar kötü şarkıyı ordan çalmaya devam et 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

hasta az çalışma süreleri aynı senin için bir daha sorucam.

• Vain kullanıcısına yanıt

Aslında ülkedeki mevcut kanunlara uyulsa bile insanlar rahatlar. Ab ile kıyas yapılamayız imkansız aşırı saçma. Bangladeşle falan kıyaslanabiliriz...

• Avrupa 'da haftada dört gün çalışma modeli neredeyse standart olacakken bizde haftada 6 gün 8-6 çalışmak standart model.
    Ona da asgarî ücret veya bir tık üstü.

Sonra RTE çıkıp memur olmaya çalışmayın diyor.

İş kanunu tekrar düzenleyeceksin haftada iki gün izni zorunlu tutacaksın, çalışma saatlerini düzenleyeceksin bak bakalım kpss kapısındaki kuyruk nasıl yok oluyor.

Elin işi için haftada 6 gün çalışmak kölelik,modern kürek mahkumluğudur.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Yahu mevcut kanuna uyuluyor mu ki?

kanun düzenlesen ne olur?

ayrıca bizi avrup ile kıyaslamakta saçma. Vietnam bangladeş falan olabilir.

• Avrupada beyaz yaka ,kalifiyeli,iyi eğitimli,statülü,kesim dışında kimsenin 4 gün çalıştığı filan yok (o model bile bazı pilot büyük holdinglerde sadece) vahşi kapitalizmin olduğu yerlerde daha çok beklersiniz o filmin çıkmasını,çıkmaz ayın son çarşambasında çıkar.

avrupada genel çalışma günleri haftada 6 gündür,normal yada dandik eğitimli,eğitim kariyerinde başarılı olamayan insanlar için çalışma şartları 3 aşağı 5 yukarı aynı ab le.

sadece güvenlik ve çalışma düzeni şekli türkiye den iyi olabilir tabi iş kazalarında rekor kırıyoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 12:32:59 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Mavi yakalı DH'ye uğruyor mu sizce? Yazmaya vakti var mıdır?

Onbeş seneden beridir 4 gün çalışırm, Finlandiya'dan önce başladım. İstanbul'da fazlasına gerek yok. Yeni mezunken Cumartesi gelmem demiştim, işlerine gelirse.

Evet, kalifiye, eğitim falan filan ama siz diretmezseniz fark etmiyor. Bütün gün lak lak yapanlar yüzünden iş altı günde çıkıyor. Ben verimli çalışırım, düzenliyim, üç günde bitiririm işimi. İşine gelirse.

Alman firmalarıyla onbeş senedir çalışıyorum. Dün tatildi mesela, sürekli bir tatilleri var. Güneşli gün olunca da ya gelmezler, ya geç gelirler ya erken çıkarlar. Bugün hava çok güzeldi orada işe gelmeme sebebi. Görüyoruz bunları, saart saat beraber çalışıyorum. Öyle tanıdık falan değil. 4 gün ve uzaktan çalışma konusu da gerçek. Bir yere denemek için CV gönderdim 200 cevap geldi (endüstri konusunda Almanya cennet, Türkiye ile hiç bir şekilde mukayese edilmez). Bu demek oluyor ki işyerleri de rekabet ediyorlar. İşletmeler rekabet edince de ne oluyor... daha iyi yönetiliyorlar. İyi yönetilirse dört gün yeterli. Ameleliği artık otomasyon ve robotlar yapıyor, artık kendini geliştiren, kendine zaman ayıran yaratıcı düşünen insanlar gerek endüstrilere, şantiye çavuşlarına gerek yok artık.

Diretin, gitmeyin. Sizden görünce göçmenler de gelmeyecekler. Doğru düzgün iş yönetsinler. İş vermeyi, almayı bilmiyorlar, herkesin zamanını çarçur ediyorlar. Ara eleman ülkesi olmak isteyenler de arasınlar ;). Kalite odaklı çalışın, miktar odaklı çalışmayın, müşterilerinizi ona göre seçin. Beceriksiz müşteryle de çalışmıyorum, projelerin değerini de, zamanınızın değerini de bilmiyorlar. Bunların arasında bilindik holdinglerin şirketleri de var.

• benim kuzi haftada 3-4 gün evden çalışıyor abd ile remote çalışıyor artık yeditepe elektronik mezunu ıt işi aylık geliride 250.000+.

senin çalıştığın yere benim girmem imkansız dandik myo ve aöf diplomamla kapıdan bile sokmazlar hayatın gerçekleri var.

o yüzden herkes kendi kalıbına göre yazıyor forumda orası doğru ama genel nüfüsa vurusak o şartlarda çalışan sayısı ab -abd dede çok az.

Türkiyede dip puan kenar köşe taşra apartman ünileri bitirip haftada 4 gün çalışma hayali kuranlarada nedesem bilemiyorum hayal alemleri oldukça geniş .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 12:55:50 >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

bu işi yapacak türk genci yok ki. İstiyor masa başı iş 30-40k maaş. Sonra abi geleceğim yok. Bekle sen masayı gelecek gelip üzerine düşer masanın alırsın oradan haksız mıyım :))

Kardeşim hayırlı olsun, yeni kuzenin olmuş.

Allah uzun ömür versin inşallah.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

+ birde iyi okusalar hakkı diyecemde bitiriyorlar en dandik yerleri okulları bölümleri ,okumak için okuyorlar sonra masa başı iş isterim üni mezunuyum,ne 30 40 ı 50-60 istiyor bir çoğu + cumarteside tatil olucak. 

gitsinler ab ye işçi olsunlarda görsünler annelerinin güzelliğini orada ne olucağını bildikleri için gitmezler zaten anca boş boş şikayet ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 13:35:46 >

Bizim programcılardan birisi eskiden berbermiş. Alman. Belki sizinle akran, belki daha büyüktür. Sıkılmış berberlikten, belki o yaşta ayakta durmak zor gelmiş, üç ay kursa gitmiş, IT'ci oldu. Basit kodlamaları yapıyor ama zamanla gelişir.

Şimdi insanları haftada altı gün çalıştırırsan o üç aylık kursa gidemiyor. Gidemeyince de sadece olan ona olmuyor, ülkece batıyoruz. Dandik myo diyorsunuz... Almanya'da ilerisini isteyene üniversiteler öncelikli olarak açıktır. Tornacı ben artık ilerisini istiyorum derse makina mühendsiliği ona açıktır, lise müfredatı sormazlar. "Hayatın gerçeği" denilince kaderci oluyorsunuz, devletler niye var o zaman, hiç bize boşuna tebelleş olmasınlar.

Ben de öyle diyebilirdim, sonuçta Türkiye gerçek bir endüstri ülkesi değil, gerçekten de kapısından geçemeyiz... pandemide kalite kontrol sistmelerinde çalıştım uzaktan, üç büyük Alman otomotiv firması artı Deutz beta versiyonlarıyla kabul etti. Ama en başta çalışkanlık diye altı gün çalışsam, armudun sapı, üzümün çöpüyle meşgul eidlirken memurdan öteye gidemezdim.

Almanya artık Türkiye'deki bütün resmi diplomalara bir şekilde denklik veriyor. O kadar da kötü değiller herhalde. Köklü üniversiteleri ise genelde kendi diploması gibi kabul ediyor denklik de almıyorsunuz, ama bu fark önemini kaybetti. Uzun zamandır artık 'yaşam boyu eğitim' anlayaşı var. Türkiye'de hala laf, Avrupa'da bunun maddi karşılığı var. 4 gün çalışma da bunun sonuçlarından biri.

• Colda kullanıcısına yanıt

36 yıllık kuzenim diğer mesajlarıma bakarsan aynı kişi olduğunu görürsün zaten genel olarak obez sayılır evden bile pek çıkmıyor zaten ama bitirdi yeditepe tam bursluyu üstüne abd ve londonda masterlar sertfikalar türkiyenin en ünlü operatörlerinde çalıştı ıt mühendisi olarak 4 tane dil biliyor, şimdi yattığı yerden 250.000+ kazanıyor hayat böyle ne kadar ekmek o kadar köfte  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 13:38:40 >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Haftalık işlerde sigorta yapmıyorlar ama

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Günde 10 saat çalışsan 2 gün tatil olsa cumartesi mesai yaptırırlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • supreius S kullanıcısına yanıt
    1-2 seneye bu konu hakkında işler çıkmaza girecek görürsünüz. Çalışanlar zaten elime birşey geçmiyor diyerek iş bırakacak. Eyt ile emekli edilen çok kişi var gençler evde emekli parasıyla yaşayacak. Ara eleman, işçi diye şimdi ağlayanlar o zaman kapıya kilit bile vurabilir.

6 saat çalışma 2 gün izin geldiği dönemde trdeki işçilerde yurt dışına akmış olacak.

Özellikle 45 yaş altına dikkat Almanyada 5 sene çalışan emeklilik hakkı kazanıyor. Çifte vatandaşların hepsi gidecek yerlilerde bir şekil halledecekler avrupa işçi konusunu çok kolaylaştırmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 22 Mayıs 2024; 16:18:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5 yılda emekli yapan almanya ab de ülke nasıl oluyormuş yahu ilk defa duydum  ezik köle ucuz işçi gücü olarak gidiyorsunuz oraya siz ne sanıyorsunuz bmw ye ortak yahudi ceo olarak gideceğinizimi.?

biz 15 yılda yaptık diye adamlar muz gözüyle bakıyor Türkiye ye daha çok batarlar diyip,adam 5 sene yazmış şaka gibi belkide kundakta maaş bağlıyorlardır paralel evreninizde çalışmadan bile zenginler zaten.

"45 yıllık sigortalılık süresi olan sigortalılar 63 yaşında emekli aylıklarında kesinti olmadan emekli aylığı alabilmektedirler."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mayıs 2024; 17:6:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.