Şimdi Ara

haftasonu köyüme gezmeye gitmenin faturası 30 tl! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzin sürekli artacak. vergiler sürekli artacak. eğer bunu bilmiyorsanız, petrol dünyada azaldıkça, veya maliyetsiz kuyular bitip daha derinlere inilip çıkarma maliyetleri arttıkça benzin pahalılaşacak. eğer bundan gocunuyorsanız , rahatsızsanız, arabanızı "satabiliyorken" satın. çünkü ileride alacak birisini dahi bulamayacaksınız. bu şekilde kayıtlara geçsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arabayla gitmek 30 tl,
    diğer alternatifler kaç tl?

toplu taşıma kullansam hemen hemen aynı para tutuyor.takside daha pahalı haliyle.aldınmı cevabını hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Benim iş yeri gidiş geliş 50 km bide otopark 10 lira oda yer bulursan yoksa 2 saat debelen dur

Binalar yükseliyor nufüs artıyor yollarda bir değişim yok

vay be hocam araba dizel imzadan gördüğüm kadarıyla.15 lira mazot yakar.10 lirada otopark 25 lira eder.aya vurdunmu 750 lira yapar.bide sağa sola gitsen gezmesiydi şusu busuydu 1000 lirayı geçer o ne yahu toplu taşıma kullanma imkanın varsa arabayı sat 3.16 falan al yakıttan ettiğin karla ödersin çok rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

18:00'da işten çıkıyorum. 18:15'te evime varıyorum. Sokakta park yeri bulamıyorum

Tek derdin bu olsun dostum.

Ben bugun 4 sokak oteye biraktim

o sorun bendede var sözüm meclisden dışarı adam kiracı borcu var cart curt altında araba var
    nasıl geçiniyorlar anlamış değilim
    sonra park yeri bulamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 18 Şubat 2013; 2:58:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Araç 30 kuruş yaksa 150 tl ile 500 km yol gidiliyor. Neresi fazla ki bunun? Ankara-İstanbul otobüse binsen kişi başı 50 tl. 4 kişi 200 tl.

iyide dostum hergün en az 50 km yol yapan milyonlarca insan var.50 km de ortalama 15 lira yakıt yaksalar ayda 450 lira sırf yol eder.tipik bir türk vatandaşı eğer biniciyse otomobiline ayda 750 liraya yakın para harcamak durumunda kalıyor.buna neresi fazla diyorsan şaşırtırsın beni
  • 40 dakika dendigine gore ortalama 40-50 km yol. Toplamda 100 km.Araba 6 lt yaksa 6*4=24 tl yakar. 30 tl cok degil gibi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede yaşamak her geçen gün zorlaşıyor.Herşey dolaylı vergilerin yüksek olmasından etkileniyor olay sadece akaryakıt değil ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

quote:

Araç 30 kuruş yaksa 150 tl ile 500 km yol gidiliyor. Neresi fazla ki bunun? Ankara-İstanbul otobüse binsen kişi başı 50 tl. 4 kişi 200 tl.

iyide dostum hergün en az 50 km yol yapan milyonlarca insan var.50 km de ortalama 15 lira yakıt yaksalar ayda 450 lira sırf yol eder.tipik bir türk vatandaşı eğer biniciyse otomobiline ayda 750 liraya yakın para harcamak durumunda kalıyor.buna neresi fazla diyorsan şaşırtırsın beni

Toplu taşımayı örnek alırsak yine ucuz. 50 km yol için toplu taşımaya bile neredeyse 15 tl veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam köyüne 30 tl ye gidiyor bide yakınıyor. istanbulda oturup köyü mardinde adanada olanlar ne yapacak kendilerini kessinlermi burda

şehir içinde ufak bir gezintide bile 30 tlden fazla yakıyor orta sınıf benzinli araçlar
  • quote:

quote:

Her gün o kadar yol yapmak o insanların kendi hatası..
    Ben iş ararken bir işyeri 10 kmden uzaksa görüşmeye dahi gitmiyorum..
    450 lira yol parası veren insan işyerinin olduğu semte taşınsın.. Benzin ziyanlığı.. israf..

• quote:

bugün trafiğin esas sebebi hususi araçlar değil ticari araçlardır bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok.

aynştayn olmaya gerek yok diyor bir de. kahkaha attım yahu

evet vatandaşlar zevk için ticari araçlara biniyor. o kadar süper metro ağımız var ki insanlar merdivenlerle uğraşmamak için minibüslere dolmuşlara biniyor.

rahatını bozamayıp her yere arabayla gidip trafikten, benzinden, vergilerden şikayet eden elemanlardan birisi işte. "he" deyin geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 18 Şubat 2013; 10:58:14 >

• Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş bu konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

18:00'da işten çıkıyorum. 18:15'te evime varıyorum. Sokakta park yeri bulamıyorum

Tek derdin bu olsun dostum.

Ben bugun 4 sokak oteye biraktim

o sorun bendede var sözüm meclisden dışarı adam kiracı borcu var cart curt altında araba var
    nasıl geçiniyorlar anlamış değilim
    sonra park yeri bulamıyoruz

Kiracı diye borcu harcı var diye araba olmasıno niye garipsedinizki? Araba lüx değil ki artık. En temel ihtiyaçlardan biri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

nereye vursan ayrı bi dert...

Gidip bi ton para verdim arabaya binip istediğim yere rahat rahat gidiyim diye ama bütün günüm iett otobüslerinde geçiyo.. Neden biliomusun ? Parasında pulunda değilim.. Ama nereye gitsem ne park edecek yer var.. nede trafik olmayan bi alternatif yol.. her taraf hınca hınç araba kaynıyor. 18 yaşına basan baba bana çikolata dermiş gibi baba bana araba diyor.. Sizde kalkmışsınız 1 saatlik yola gidemiyorum bu vergiler yüzünden diyorsunuz... bu vergiler olsa yine gidebileceğinizimi sanıyosunuz anlamıyorum ben.. Şu saatte bile kalkıp bi yere gitsem yollar araba kaynıyor.. olcak iş değil..

Cem yılmaz'ın dediği gibi; yer çekimsiz ortamda çilek yemek istiyosunuz ama görüntüsü çilek tadı muz olcak...

ya siz sanıyomusunuzki trafikteki bütün araçlar hususi araç.trafikte 10 arabadan 9 u ya şirket arabası ya servis ya taksi minibüs dolmuş otobüs bilmemne.yani yakıt kaç para olursa olsun almak zorunda olacak araçlar.bugün trafiğin esas sebebi hususi araçlar değil ticari araçlardır bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok.yani yarın devlet adamlarının kafaya saksı düşse yakıtı 1 lira yapsalar şuanki trafikten daha fazla bir trafik olmayacak emin olabilirsiniz.

Çok değil 3 sene önce bakırköyde sote park yerleri bulmuştum.yerlerden yer beğenirdim 3 yıl geçti aradan artık yer yok aynı yerde.anlamıyorum millete sorsan ağlıyor,ama araba sayısı geometrik artıyor.aynı şekilde en ucuz tel 1000 lira.nasıl oluyorda oluyor?

• 1550 km benim memleket

• quote:

quote:

Arabayla gitmek 30 tl,
    diğer alternatifler kaç tl?

toplu taşıma kullansam hemen hemen aynı para tutuyor.takside daha pahalı haliyle.aldınmı cevabını hocam

sert olmuş biraz
  • İstanbul' da yaşanmaz.
    Sürünmeye mahkum edildiğim bu şehirden nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plcmn

40 dakika dendigine gore ortalama 40-50 km yol. Toplamda 100 km.Araba 6 lt yaksa 6*4=24 tl yakar. 30 tl cok degil gibi?

gişelerde 4 lira falan kesiyo toplamda gişesi batasıcalar.ulan arkadaş osursak parayla yemin ediyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Benim iş yeri gidiş geliş 50 km bide otopark 10 lira oda yer bulursan yoksa 2 saat debelen dur

Binalar yükseliyor nufüs artıyor yollarda bir değişim yok

vay be hocam araba dizel imzadan gördüğüm kadarıyla.15 lira mazot yakar.10 lirada otopark 25 lira eder.aya vurdunmu 750 lira yapar.bide sağa sola gitsen gezmesiydi şusu busuydu 1000 lirayı geçer o ne yahu toplu taşıma kullanma imkanın varsa arabayı sat 3.16 falan al yakıttan ettiğin karla ödersin çok rahat

Dizelle bin lira etti masraf benzinli 3.16 ile intihar mı ettireceksin beni

• quote:

quote:

quote:

Her gün o kadar yol yapmak o insanların kendi hatası..
    Ben iş ararken bir işyeri 10 kmden uzaksa görüşmeye dahi gitmiyorum..
    450 lira yol parası veren insan işyerinin olduğu semte taşınsın.. Benzin ziyanlığı.. israf..

sanki bir akıllı sen varsın, insanlar mecburen yapıyorlar onu. örneğin karı-koca ikisi farklı yerde çalışıyor hangisinin semtine taşınacaksın ? ya da ikisi birbirinden çok uzak yol parası vermemek için çalışma mı diyeceksin?
    Mesela benim babam her gün 30 gidiş 30 dömüş 60 km yol yapıyor. Dacia Duster 2011 4x2 lpg li aracı var. Şimdi Bu adam iş yerinin olduğu yere taşınsa Diğer tarafta (merkezde) üniversite, annemin çalıştığı devlet dairesi felan var. İş yeri kendinin, iş yerini taşısın deme boşa çünkü çevresi orada. Hazır kurulu düzeni kimse bırakmaz.
    Bu kadar kanıksanmışki akaryakıt fiyatları inş hükümetimiz benzini 15tl yapar, parası olmayan binmesin arabaya o zaman istanbul'da felan trafik sorunu kalmaz. Herkes artık işinin olduğu semtte oturur, başka yerlere hiç gitmez. zaten gerekte yok hayatın geçsin gitsin aynı semtte ne olmuş ki.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.