Şimdi Ara

haftasonu köyüme gezmeye gitmenin faturası 30 tl!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar haftasonu ailemi alıp çatalcaya köyüme gitmeye kara verdim.bilen bilir istanbul merkeze otomobille hepi topu 40 dakika uzaklıktadır çatalca.ama gelin görünki gidiş dönüş 1.30 saatlik dakikalık bir yolda 30 lira mazot yaktım.benzinli bir araç 45-50 lira yakardı heralde.gişelerde 3.60 lira aldı etti sana yuvarlak hesap 35 lira yol.haftada 1 gider gelirim böyle ama artık gitmemeye kara verdim.ayda 150 lira sırf 1.5 saatlik yolda harcamak inanılmaz koyuyo artık.işte bizi bu hale getirdiler sonunda görüyomusunuz.bakıyorumda sokaklar sabah akşam farketmeksizin dopdolu.eskiden sabah araba göremezdim semtimde ama insanlar benzin fiyatlarından dolayı kullanamaz oldu araçlarını.arabalar yatıyo sürekli.yazık artık bu millete be 1 saatlik yolda bile min 35 lira vergi çıkıyo cebimizden allahınız kitabınız yokmu diyecem ama forumda tepki alacağımı bildiğim için demiyorum.

• Keşke bizim burdakiler de yatsa biraz.. İstinye Mecidiyeköy 10km. Perşembe akşamı 6da evden çıktım 8:15de vardım. Dönüş te saat 9 du.

Normalde trafik yokken 10dk sürüyor o yol. Hatta rekorum 8 dk idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=71718414
    Burda az yakıyor dıyorsun.
    Bir karar ver hocam az mı cok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=71718414

hocam yakıt acayip pahalı diyor arkadaş, ne kadar yaktığından öte durum bu.

allaha şükür paramız var ama ben bile yoğun trafik olduğu saatlerde arabayı bırakıp yürüyorum. trafik yakıt şu bu derken deymez. zaten 90 kiloya yaklaştık yürümekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

hocam yakıt acayip pahalı diyor arkadaş, ne kadar yaktığından öte durum bu.

allaha şükür paramız var ama ben bile yoğun trafik olduğu saatlerde arabayı bırakıp yürüyorum. trafik yakıt şu bu derken deymez. zaten 90 kiloya yaklaştık yürümekte fayda var.

Hocam ne ucuz ki artık ?
    Bezdirdiler gercekten. Ben espiri olsun diye takıldım.
    Gecen baska konuda yazdım yine yazayım.
    Araclarimizla bir depo ile 1000km yol gidiyoruz ama yakıt pahalı geliyor. Oysa 25 yol önce ancak 400-450 km giderdi bir arac ama yakıt koymazdi.
    Özet bu bence.

• TCT sanzimana gec cok az yakiyor

• nereye vursan ayrı bi dert...

Gidip bi ton para verdim arabaya binip istediğim yere rahat rahat gidiyim diye ama bütün günüm iett otobüslerinde geçiyo.. Neden biliomusun ? Parasında pulunda değilim.. Ama nereye gitsem ne park edecek yer var.. nede trafik olmayan bi alternatif yol.. her taraf hınca hınç araba kaynıyor. 18 yaşına basan baba bana çikolata dermiş gibi baba bana araba diyor.. Sizde kalkmışsınız 1 saatlik yola gidemiyorum bu vergiler yüzünden diyorsunuz... bu vergiler olsa yine gidebileceğinizimi sanıyosunuz anlamıyorum ben.. Şu saatte bile kalkıp bi yere gitsem yollar araba kaynıyor.. olcak iş değil..

Cem yılmaz'ın dediği gibi; yer çekimsiz ortamda çilek yemek istiyosunuz ama görüntüsü çilek tadı muz olcak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ne alakası var birader.az yakıyo diye 1.5 saat yolda 30 lira bıraktığımız gerçeği değişiyormu.arabaya helal olsun demek diğer vatandaşlar günde 50 lira yakıta veriyo vallahi yazık günah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

nereye vursan ayrı bi dert...

Gidip bi ton para verdim arabaya binip istediğim yere rahat rahat gidiyim diye ama bütün günüm iett otobüslerinde geçiyo.. Neden biliomusun ? Parasında pulunda değilim.. Ama nereye gitsem ne park edecek yer var.. nede trafik olmayan bi alternatif yol.. her taraf hınca hınç araba kaynıyor. 18 yaşına basan baba bana çikolata dermiş gibi baba bana araba diyor.. Sizde kalkmışsınız 1 saatlik yola gidemiyorum bu vergiler yüzünden diyorsunuz... bu vergiler olsa yine gidebileceğinizimi sanıyosunuz anlamıyorum ben.. Şu saatte bile kalkıp bi yere gitsem yollar araba kaynıyor.. olcak iş değil..

Cem yılmaz'ın dediği gibi; yer çekimsiz ortamda çilek yemek istiyosunuz ama görüntüsü çilek tadı muz olcak...

ya siz sanıyomusunuzki trafikteki bütün araçlar hususi araç.trafikte 10 arabadan 9 u ya şirket arabası ya servis ya taksi minibüs dolmuş otobüs bilmemne.yani yakıt kaç para olursa olsun almak zorunda olacak araçlar.bugün trafiğin esas sebebi hususi araçlar değil ticari araçlardır bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok.yani yarın devlet adamlarının kafaya saksı düşse yakıtı 1 lira yapsalar şuanki trafikten daha fazla bir trafik olmayacak emin olabilirsiniz.

• 18:00'da işten çıkıyorum. 18:15'te evime varıyorum. Sokakta park yeri bulamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

18:00'da işten çıkıyorum. 18:15'te evime varıyorum. Sokakta park yeri bulamıyorum

Tek derdin bu olsun dostum.

Ben bugun 4 sokak oteye biraktim

• quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

nereye vursan ayrı bi dert...

ya siz sanıyomusunuzki trafikteki bütün araçlar hususi araç.trafikte 10 arabadan 9 u ya şirket arabası ya servis ya taksi minibüs dolmuş otobüs bilmemne.yani yakıt kaç para olursa olsun almak zorunda olacak araçlar.bugün trafiğin esas sebebi hususi araçlar değil ticari araçlardır bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok.yani yarın devlet adamlarının kafaya saksı düşse yakıtı 1 lira yapsalar şuanki trafikten daha fazla bir trafik olmayacak emin olabilirsiniz.

Ben başka birşey söylüyorum sen başka birşey.. istediği kadar şirket aracı olsun.. hiç farketmez.. sonuç olarak o şirket araçları olmasa, o aracı kullanan kişiler bi şekilde ulaşım ihtiyacını gidermeleri gerekecek mi ? evet..

benm sana demek istediğim şu ; 18 yaşına gelmiş bi çocuk, 17.5 yaşında araba alma planları yapıyor.. yanlışsam söyle? o çocuk araba planları yaparda babası eksik kalırmı ?

benm arkadaşımın aracı var.. ablasının aracı var.. babasının var.. ve hatta annesinin bile aracı var.. Böyle bi bolluk içinde yaşıyoruz.. kalkıpta bunları rahata kavuşturup yiğenlerine bile araba almalarınımı sağlamak lazım? yoksa bi aileye bi araba yeter bunları satalım altından kalkamıyorum demelerinimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

18:00'da işten çıkıyorum. 18:15'te evime varıyorum. Sokakta park yeri bulamıyorum

Bizim mahalle emekli dolu herhalde yoksa o saatte o sokak hayatta dolmaz yahu :/ Mesela şirkette araba sahibi olmasına rağmen servisle gidip gelmeye başlayan insan sayısı sürekli artıyor... Arabadan emekli oluyor insanlar artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Bizim mahalle emekli dolu herhalde yoksa o saatte o sokak hayatta dolmaz yahu :/ Mesela şirkette araba sahibi olmasına rağmen servisle gidip gelmeye başlayan insan sayısı sürekli artıyor... Arabadan emekli oluyor insanlar artık

Haftaici yine iyi.Biraz erken gelseniz yer bulunuyor.

Ama haftasonu illallah ettirdi.Valla arabayi cikarasim gelmiyor.Zaten tum park yerleri falan dolu artik millet konteynirlari yola atip yarim da olsa park ediyorlar

Bu park sorununun bir cozume kavusacagini sanmiyorum maalesef

• Arabayla gitmek 30 tl,
    diğer alternatifler kaç tl?

• Araç 30 kuruş yaksa 150 tl ile 500 km yol gidiliyor. Neresi fazla ki bunun? Ankara-İstanbul otobüse binsen kişi başı 50 tl. 4 kişi 200 tl.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

dostlar haftasonu ailemi alıp çatalcaya köyüme gitmeye kara verdim.bilen bilir istanbul merkeze otomobille hepi topu 40 dakika uzaklıktadır çatalca.ama gelin görünki gidiş dönüş 1.30 saatlik dakikalık bir yolda 30 lira mazot yaktım.benzinli bir araç 45-50 lira yakardı heralde.gişelerde 3.60 lira aldı etti sana yuvarlak hesap 35 lira yol.haftada 1 gider gelirim böyle ama artık gitmemeye kara verdim.ayda 150 lira sırf 1.5 saatlik yolda harcamak inanılmaz koyuyo artık.işte bizi bu hale getirdiler sonunda görüyomusunuz.bakıyorumda sokaklar sabah akşam farketmeksizin dopdolu.eskiden sabah araba göremezdim semtimde ama insanlar benzin fiyatlarından dolayı kullanamaz oldu araçlarını.arabalar yatıyo sürekli.yazık artık bu millete be 1 saatlik yolda bile min 35 lira vergi çıkıyo cebimizden allahınız kitabınız yokmu diyecem ama forumda tepki alacağımı bildiğim için demiyorum.

benim köyüm bulunduğum yere gidiş dönüş 100 km iki kişi gidiş geliş dolmuş parası 56 tl tutuyor. giderken 3 dolmuş değiştiriyorum. toplu taşımayı kullanın diyenlere duyrulur. artık adaletininde memleketininde ....... daha ne diyim

• Valla fiyatlar ne kadar yükselirse trafikteki araçlarda ona oranla yükseliyor hiç azalma felan yok her geçen gün trafik kalabalıklaşıyor...

• Benim iş yeri gidiş geliş 50 km bide otopark 10 lira oda yer bulursan yoksa 2 saat debelen dur

Binalar yükseliyor nufüs artıyor yollarda bir değişim yok
  • bunları yazarken bu şehirdeki insan sayısı ile araçları bir çarparak düşünün lütfen

güzel şeyler düşünmek memleket ve köyümüze has..

sessiz sedasız

yada

agresif saatler aynı etkiyi yaratıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.