Şimdi Ara

Hakim-savcı maaşları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
9
Favori
66.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

Kuzenim 2011 yılında hakim oldu. Staj boyunca 3500 liraya yakın aldı. Şuan 4000 civarı aldığını söylüyor. Belki bir yararı dokunur

Staj derken adliyede mi staj yaptı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

bugün haberlerde gördüm arkadaşlar hakim ve savcılık için yaş sınırı getirmek için çalışma yapıyorlarmış.''bakıyorsunuz 23-24 yaşında kızlar - 25 - 26 yaşında erkekler,bir yıl askerlik oldugu için geç kalıyorlar, bu yaşta hakim savcı oluyorlar.bu daha çok erken bir yaş.bu yüzden hakim ve savcılara 30 yaş sınırı getirmek için ugraşıyoruz hukuk egitimininde teoriden çok artık uygulamalı hukuk olması için ugraşacagız'' diye bir konuşma yaptı yetkili kişi.benim kanım dondu haha :)

biraz zor yaparlar. şu an bile dava yoğunluğundan bi mahkeme kaç yıl sürüyor. hakim savcı sayısı azalırsa çok daha uzun sürer davalar.

ayrica milletvekil olma yaşı bile 25. hakimlik için 30 yaş ne yahu.

mezun olan hukukçular farklı bi isimle Adliye'de çalışacaklar işin kötüsü o işte.yani hakim veya savc diye çalışmayacaklar birşey uzmanı filan diye geçiyor.o sıfatla görev yapacaklar taki 30 yaşına kadar bende inanmıyorum tabi yapacaklarına ama özel üniversite yüzünden son yıllarda %300 arttı hukuk mezunu sayısı.belki bu yüzden bir şey yapabilirler

Yukarıda bir arkadaş yazmış staj döneminde 3.500 civarı yani maaşın yarısı ,normal savcı hakim olunca da tamamı yani 7 bin civarı maaş alacak diye.ne kadarı dogru yani 27 yaşında bir savcı 7bin maaş mı alacak

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMugi

İşin gerçeği şu arkadaşlar. Savcılık hakimlik stajı 2 yıl sürüyor bu sürecin 6 ayında maaş alamıyorsunuz geri kalan süreçte ise 3850 Tl yani yarı maaş alıyorsunuz göreve başladığınızda ise maaşınız 7500 tl oluyor. İşin dogrusu yani öyle 2500-3000 falan değil :)

Tamamen yanlış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler hakkettiğinden az maaş alıyor bence ayrıca çok tehlikeli hakim-savcı olupta meslek hayatı boyunca başına olay gelmemiş yoktur heralde illa bi arabasının önü kesilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

Kuzenim 2011 yılında hakim oldu. Staj boyunca 3500 liraya yakın aldı. Şuan 4000 civarı aldığını söylüyor. Belki bir yararı dokunur

Staj derken adliyede mi staj yaptı?

Evet hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar en az aşşası 3500 ve 3800 civarları en aşşası tabi ki görevine görede değişen var 4500 tl kadar çıkar dahada fazla 6000 tl ler derken en yukarı 7000 tl oluyo buda her insana yeter artar bile bide savcılar ve hakimler emekli olduktan sonrada ek olarak 3000 tl civarları da emekli maaşı emekliyle birlikte sayarsak her ay 10000 tl civarları maaş alıyosunuz halimize şükredelim hayırlısıyla orta_2 deyim üniversite ne gerekse savcı ve doktor luk için okuyacağım....
  • Maaşı için meslek seçiyorsan seçme daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Pitt

adamlar işe başladığında 3000 lira,15-20 sene sonra ise anca 7000 lira alıyolarmış.ben hiç böyle bilmiyodum beyler.sen o kadar hukuk oku,hakimlik-savcılık sınavını kazan 3000 lirayla işe başla.bu para sizcede az değil mi beyler?

Bilader az mi sen mesela muhendis olsan ilk ise baslayinca sana 1000 liradan fazla para vermez isi daha ogrenmemis adama 3000 lira iyi para valla
  • Sorgudan otopsiden vs. Seylerden de para aliyolar ek olarak

• İsimSoyisim kullanıcısına yanıt
    Yanlış olduğunu kanıtla o zaman kardeş. Biz sallamıyoruz işin gerçeği bu ;)
  • Aday maaşı 3000 TL olup eğitim 17 ay sürmektedir. 6 ay ingilizce eğitimi için farklı bir ülkeye gonderilebilirsiniz, maaşınız yatmaya devam eder ve egitim süresince herşeyiniz karşılanır.
    Memur zamları eğitim süresince maaşınıza yansır dil biliyorsanız ve yds ile belgelendiriyorsanız dil tazminatıda alırsınız... Eğitim 17 ay olduğu için 12 ayı dolduran kanuni olarak 20 gun izin kullanma hakkınada sahipsiniz.
    Detaylı olarak burada:
    http://memurunyeri.com/meslek-rehberi/4979-idari-yargi-hakim-adayligi-ve-maaslari.html

Hakimler 3bin tl alıyor diyen arkadaşlar kpss ile atanan kamu avukatları 4100tl maaş aldigindan haberi yok sanirim. Hakim maaslari bu degerin uzerindedir bilginize.
    Fakat 17 aylik adaylik surecini tamamlayamayan ya da egitim sonunda basarisiz olanlar yonetmelikte olmasina ragmen farkli bir kuruma pek atanamiyor sanirim. Ya kadro olmuyor ya da bir sekilde elenip gidiyor isin kotusu 17 ay ciddi bir zaman sonuclarinaciklanmasi ile birlikte 18-19 ayiniz ziyan olabilir cok dikkatli olmak lazim. Son olarak bu afaylik surecinde elenirseniz devlet memuru olamaz diye nitelendirme haklari var ve tum memuriyet haklariniz hayalleriniz yanar. Kotu bir durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 8 Kasım 2013; 12:30:10 >

• Hakim-Savcı olabilmek gerçekten çok zor bir iş. Ne kadar arkadaşım varsa, Ankara Hukuk Mezunu bu olaya girişti hiç biri başaramadı..
  • Xeratula X kullanıcısına yanıt
    Istanbul, marmara ve elbette ki ankara hukuk genellikle bulardan cikarlar istisnalar olsa da genelde bu 3 fak. Agirliktadir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Aday maaşı 3000 TL olup eğitim 17 ay sürmektedir. 6 ay ingilizce eğitimi için farklı bir ülkeye gonderilebilirsiniz, maaşınız yatmaya devam eder ve egitim süresince herşeyiniz karşılanır.
    Memur zamları eğitim süresince maaşınıza yansır dil biliyorsanız ve yds ile belgelendiriyorsanız dil tazminatıda alırsınız... Eğitim 17 ay olduğu için 12 ayı dolduran kanuni olarak 20 gun izin kullanma hakkınada sahipsiniz.
    Detaylı olarak burada:
    http://memurunyeri.com/meslek-rehberi/4979-idari-yargi-hakim-adayligi-ve-maaslari.html

Hakimler 3bin tl alıyor diyen arkadaşlar kpss ile atanan kamu avukatları 4100tl maaş aldigindan haberi yok sanirim. Hakim maaslari bu degerin uzerindedir bilginize.
    Fakat 17 aylik adaylik surecini tamamlayamayan ya da egitim sonunda basarisiz olanlar yonetmelikte olmasina ragmen farkli bir kuruma pek atanamiyor sanirim. Ya kadro olmuyor ya da bir sekilde elenip gidiyor isin kotusu 17 ay ciddi bir zaman sonuclarinaciklanmasi ile birlikte 18-19 ayiniz ziyan olabilir cok dikkatli olmak lazim. Son olarak bu afaylik surecinde elenirseniz devlet memuru olamaz diye nitelendirme haklari var ve tum memuriyet haklariniz hayalleriniz yanar. Kotu bir durum...

kamu avukatları 4100 alıyor diye kim demişse iyi kandırmış seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: tute6

quote:

Aday maaşı 3000 TL olup eğitim 17 ay sürmektedir. 6 ay ingilizce eğitimi için farklı bir ülkeye gonderilebilirsiniz, maaşınız yatmaya devam eder ve egitim süresince herşeyiniz karşılanır.
    Detaylı olarak burada:

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/09/24/2014te-hangi-memur-ne-kadar-maas-alacak?paging=8

Memur maaşları yazınca açılan sayfalarda yazan rakam bu sizde bakın lütfen, ben bunların yalancısıyım eğer yalan ise

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tute6

quote:

Detaylı olarak burada:

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/09/24/2014te-hangi-memur-ne-kadar-maas-alacak?paging=8

Memur maaşları yazınca açılan sayfalarda yazan rakam bu sizde bakın lütfen, ben bunların yalancısıyım eğer yalan ise

orda 1/4 yazıyor kıdem derecesi. yani en üst düzey kıdem. eğer uzman ya da müfettiş statüsünde değilse 36 senelik bi avukat alır o parayı devlette.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Epidoras E kullanıcısına yanıt
    haberin gerçeği yansıtmadığına emin olabilirsin. altaki yorumları oku istersen.
  • O zaman devlette memur olmayi tercih etmesin avukat arkadaslar. 25 yasinda memur olsa 36 yil calisipta 4100tl alacaksa yazik... yani 61 yasinda ne yapsin o insan...

Dereceyide ogrenmis oldum. Tsk.

• Hakim savcılar niye teafik cezası ödemez anlamadım (bilerek yapacaklarını sanmam radar vs olur herhalde)..normal vatandaş sayılmıyorlar mı? Başka ne gibi üstünlükleri var acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya nisbetle cok az ama Türkiye sartlarinda gayet iyi 1000 tldan baslayan muhendisler var gerisini sen dusun zaten para istiyorsan maas alarak zengin olamazsin en iyisi ticaret

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.