Şimdi Ara

Hakim-savcı maaşları (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
9
Favori
66.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smbdy

Hakim savcılar niye teafik cezası ödemez anlamadım (bilerek yapacaklarını sanmam radar vs olur herhalde)..normal vatandaş sayılmıyorlar mı? Başka ne gibi üstünlükleri var acaba?

akrabalarımda avukat çok. (kuzenler falan) Hepsi 30 lu yaşlarına gelince son model araba ve evlere sahipler (evlilik-çocuk da var). Sosyal yaşamda diğer getirilerini saymıyorum bile. Ve çoğu da kendi bürosunu açıp serbest çalışıyor. Kısacası hukuk kazandınmı hayatın garanti. Tabi sen batmak için çabalamadığın sürece
  • Hukukçuluk her alanda zordur. Hakim Savcıların durumu anlatıldı işte. Avukatlıkta esnaflık gibi çevren ve tabiki kısmetin varsa çalışarak güzel paralar kazanırısın. Avukatlığın esnaflık kısmı da vardır. O biraz sıkıntı işte. O ay iş varsa para var yoksa yok.. İnsanlar seni sömürmek için elden geleni yaprlar. büyük şehirlerde avukat enflasyonu vardır. Her köşebaşında bir hukuk bürosu. bin liraya dava alnlar var yahu.. netice itibarıyla avukatlık diğer sıkıntılra ek olarak ekmek parası kazanmak sıkıntı artık..
  • herkes hakim ve savcı maaşlarından bahsetmiş arkadaşlar, hatta az bulanlar olmuş..
    Bir hakimin ya da savcının iş yükünü, kimlerin sayesinde terfileri aldığını bilmiyorsanız, ben söyliyeyim..Bu emekçiler zabıt katipleridir.Yeri gelir gerekçeli kararı- iddianameyi tek başına yazar, yeri gelir ifade alır, hakimin terfi sürecinde bir hakim kadar çok çalışır.Adliyenin tüm pis yükünü zabıt katipleri çeker.En ufak hatada hemen zabıt katibinin yakasına yapışırlar, hakim/savcı evrakta ıslak imzası bulunsa dahi bi yolunu bulup illa ki olayı üstünden atabilir.Ha bunun tam tersi olarak gecesini gündüzüne katan, işini layıkıyla yerine getiren, personeline sahip çıkan ve kimseye ezdirmeyen hakim/savcılarımızda var ama onların sayısı çok çok az ve o saygıdeğer hakim/savcılarımız bu maaştan çok daha fazlasını hakediyor.
    Ha ayrıca hakim/savcılığın forsu çok ayrıdır, özellikle küçük bir ilçedeyseniz oradaki en üst yetkili makam sizsiniz demektir.Protokol vs. bahsetmiyorum bile, neyse iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedwave -- 29 Temmuz 2014; 4:39:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sünbülzademehmet

quote:

Orijinalden alıntı: senselock99

quote:

maaşa göre iş yapacaksan git tüccar veya siyasetçi (milletvekilliği akar) ol.

edit: sözüm herkese, paraya tapmayın sevdiğiniz işi yapın.

Aynen sizin gibi adamlar sayesinde ulkemizi gelistiremiyoruz sayisalcilar basta olmak uzere

ne garip ben de aynı şeyi sizin gibiler hakkında düşünüyorum, adamın felsefeye ilgisi varsa felsefe okur, savcı olmak istiyorsa savcı olur , sana açıkça söyleyeyim mi, seçtiğiniz bölümlerin çoğu ailenizin ve çevrenin baskısı, başkaları ne der veya param iyi olsun evim,arabam olsun diye seçilen bölümler ve meslekler, bir kişi de çıkıp arkeoloji okuyup farklı şeyler yapacağım demiyor, ben mesela felsefe okumak istiyorum, sevdiğim şeyleri yapıp toplumun ve aşağılık geleneklerin dogmatik baskılarından kurtulup kendi gerçeğime ulaşmak istiyorum, herkes kendini tartsın bence , "ben ne istiyorum?", ayrıca, ülkenin gelişememe nedenini arıyorsan sosyoloji veya siyaset bilimi okumakla işe başlayabilirsin

Felsefe oku, atanma bekle üstüne bir de atanama tam olsun di mi? (Tozpembe)

• hakim savcı çok bilmiyorum ama özel sektörde iyi avukatlar parayla oynuyor hangi 4 bin hangi 3 bin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

quote:

quote:

Aynen sizin gibi adamlar sayesinde ulkemizi gelistiremiyoruz sayisalcilar basta olmak uzere

ne garip ben de aynı şeyi sizin gibiler hakkında düşünüyorum, adamın felsefeye ilgisi varsa felsefe okur, savcı olmak istiyorsa savcı olur , sana açıkça söyleyeyim mi, seçtiğiniz bölümlerin çoğu ailenizin ve çevrenin baskısı, başkaları ne der veya param iyi olsun evim,arabam olsun diye seçilen bölümler ve meslekler, bir kişi de çıkıp arkeoloji okuyup farklı şeyler yapacağım demiyor, ben mesela felsefe okumak istiyorum, sevdiğim şeyleri yapıp toplumun ve aşağılık geleneklerin dogmatik baskılarından kurtulup kendi gerçeğime ulaşmak istiyorum, herkes kendini tartsın bence , "ben ne istiyorum?", ayrıca, ülkenin gelişememe nedenini arıyorsan sosyoloji veya siyaset bilimi okumakla işe başlayabilirsin

Arkadaş Ankara hukuka gitti sanırsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• front-end (web arayüz geliştiricisi/tasarımcısı) 1,2-1,5-1,7
    back-end (arka planda ki yönetimsel ve veritabanı işlerini alan yazılımcı) 1,8-2,5-2,6
    web developer (junior = 2-2,5) / (senior = 3-3,5)
    software developer (junior = 3,2-3,4) (senior = 3,5-5)
    software engineering (junior = 3,4-3,6) (senior = 4,2-5,5-6)

alırken yeni mezun bir avukatın 3 alması bence normal, enazından it sektörünün geneli yukarıda ki rakamlarda.
  • Eğer bölümü sırf parası icin yazdıran fazla bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrbstnc

quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

quote:

quote:

Arkadaş Ankara hukuka gitti sanırsam.

Hayir 11 e gecti o.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugce_htk

Ben size bir Adalet Bakanlığı personeli olarak yardımcı oluyum arkadaşlar. Hakim ve Savcı olarak staja başladığınızda 2.500-3.000 arası maaş alıyorsunuz. Daha sonra atamanız yapılıyor ve 3.000-3.500 TL arası maaşla işe başlıyorsunuz. Eğer iyi bir Ceza Avukatı olursanız Hakim Savcı arkadaşlardan çok çok fazla kazanıyorsunuz. İstemediğiniz davayı reddediyorsunuz veya çalışma saati denilen birşey yok. Ancak Hakim Savcı olursanız size gelen her olaya bakmak zorunda kalırsınız reddetme imkanınız yok. Devlet Memuru olduğunuz için 8-5 çalışmak kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundasınız. Bunların yanında az bir maaş alsanız bile makam olarak yüksek bir yerde gelirsiniz soruşturma aşamasında soruşturmanın gizliliği açısından Avukatlara bilgi verme zorunluluğunuz yok. Avukat dosyadan birşey istediği zaman sizden saygıyla arz etmek zorunda. Tabi birde küçük bir ilçeseydeniz keyfinize diyecek olmaz emniyet müdürü jandarma komutanı hepsi sizden alt konumdadır. Millet ağzınızdan çıkan tek bir kelimeye bakar. Maaşı az ama forsu kat kat yüksek bir meslektir. Cumhuriyet Savcısı otopsiye gider ancak aldığı 12 TL birşeydir. Aynı şekilde Hakiminde keşifden aldığı o kadar yani maaşa etkisi çok azdır. Birinci sınıf Hakim Savcı olduğunda bile en fazla alacağın 8.000 TL dir.

Olay bu. Babam annem hakim savci. 20 senelik hukukçular. 8k dan az alıyorlar. Ve bu katlanmış hali. İşe başlayınca 2 falandı öyle biliyorum. Zengin hayatı yaşamıyoruz. Apartmanda yaşıyoruz, vw golf arabamız var. Birinde nokia birinde blackberry var. Mütevazi bir hayat işte. Ha derseniz işin yılanlığında olan? Zekeriya öz işte, dubai lere gidiyor. Ancak dürüst olmayanların halini görüyorsunuz şimdi hapse girecekler.

Bu arada annemi gece 4 e kadar calisirken hatirliyorum. Lutfen işi sevmiyosaniz gelmeyin. Ailem sizin gibiler yuzunden neler çekti.

• o kadar torpillinin arasından oldun da üçü beşi kaldı (senin de onlardan olmadığını farz ederek söylüyorum)
  • Ben adliyede staj yaptım. İdare müdürü maaşları bana girdiriyordu. Bazı savcılar 3500 bazıları 6-7 bin alıyordu. Hakimlerde aynı şekilde aynı parayla başlayıp arttırıyor. Öğleden sonra 3'ten sonra mesai yazılıyodu. İstedikleri saatte gidip geliyorlar.

En ideal meslekler aslında.

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    hakim-savcı trafik kurallarına uymak zorunda değil mi
  • Senin dediğin stajyer olarak işe başladıklarında 3ibn alıyorlar. 1-2 yıl sonra 6-7 bin buluyor. Ben öyle biliyorum.
  • her 10-15 yılı dolduran 7000-8000 alıyor diye bir şey yok. birinci sınıfa ayrılırsınız önce. sonra birinci sınıf olursunuz o zaman maaşınız bu civara ulaşır ve birinci sınıf olmak sadece seneyle ilgili değil. bu meslekte a,b ve c terfi vardır c en iyisidir. terfilerinize göre soruşturma geçirip geçirmemenize göre birinci sınıf olursunuz. ne hakimler vardır yaş 50yi geçmiş soruşturma geçirmiştir birinci sınıf olamamıştır. onların maaşı 7000 olmaz.

özel yetkililerin de ekstradan bir maaşı olmuyor. siz hakimliği kazandıktan sonra temelde hakimsinizdir ama müfettiş de olabilirsiniz tetik hakimi de anayasa raportörü de. ama özünüz değişmediği için maaşınız aynı kalır. raportörler azıcık daha fazla alıyor olabilir. rütbenizin de maaşa hiçbir katkısı olmaz acm başkanları ya da başsavcılar da fazladan para almaz.
  • Dünya'da deli gibi yapay zekâ üzerinde çalışmalar var,

Ben çok isterim bu yapay zekâ işi; hâkim ve savcıların yaptığı işe el atsın, sonrasında kimse çıkıp bu, şunun hâkimi bu, bunun hâkimi diyemez.
    Çok uçuk gibi gelse de en basit yoldan gidersek(çok yüzeysel olacak)

Varlıklar nitelendirilir. Mesela insanın değer kodu her şeyin üstünde 1 olur ve yine örneğin bir insanın kalemi değerlendirme sırasında 99 olur.

x kişi y kişinin kalemini kırdığında
    Sistem y kişinin kalemi ile ilişkilendirilecek nitelikleri çıkartır.
    y nin bir yazar ve geçimini bu kalemle sağladığını düşündüğümüzde 1 numaralı niteliğin yaşamsal faaliyet ya da geçim kodu da 5 olsun.
    y nin 5 numaralı kodun zarar görmesi doğrudan 1'in yaşamsal faaliyetlerini zaman içerisinde tehdit edeceği için sistem bunu göz önünde bulundurur.
    x kişi kasten böyle bir şey yaptıysa ceza değeri yüksek bir nitelik kodu alır, bilinçsizce yaptıysa daha düşük bir kod alır.
    Biraz gelişmeleri takip ettiğimizde kişinin yalan söylediğini çok yüksek % değerlerle doğru tespit eden cihazlar var. Yani rol yapsan yapsan nereye kadar, kalbinin atış hızı,
    kan basıncı, yapay zekamız sonuna kadar hepsini doğru oranda tespit edebilir.
    Sonuçta sistemine yüklenecek yasalar çerçevesinde bu nitelik kodlarını göz önünde bulundurarak kişinin ceza almasına hükmedebilir. Elbette en son bir insan tarafından usulüne uygun mu diye onay mekanizması ayarlanabilir. Onay mekanizması hükmü geri çevirecekse bunu neye göre ve nasıl çevirdiğini makineye kabul ettirme şartı getirilerek iş sağlama alınabilir.
    Böylece
    bu hakim akp'nin
    bu hakim chp'nin
    bu hakim cemaatin
    gibi ifadeler havada uçuşmadan yapay hakimimiz sistemindeki nitelik kodlarına ve kanunun verdiği yetkilere göre karar kılar.
    Bu şekilde haberlerde çıkan bu mahkemenin buna bakma yetkisi yoktu ama baktı.
    Şu mahkemenin bu yargılama yetkisi yoktu ama yargıladı gibi ifadeler tamamen ortadan kalkar.
    Elbette yapay zekânın kodları ve nitelikleri açık ve dışarıdan müdahaleye kapalı olması sağlandığı takdirde çok doğru kararlar verecektir.
    Yapay zekaya'da senin fişini çekerim diye baskıda yapılmaz herhalde. :)

Olurda biri yapmaya kalkarsa telif hakkımı günü geldiğinde kendisinden talep edeceğimi şimdiden beyan ederim. :)

Fikir size çok uçuk geldiyse zaman içerisinde muhakeme yeteneği gelişmiş robot ya da cihazları görmeye başladığınızda şaşırmayın en fazla 10yıl.

Yazdığımı saçma bulup kızmayın, 20-30 yıl önce bugün kullandığımız birçok elektronik cihazı o zaman söyleseler size deli muamelesi yaparlardı bu yüzden muhakeme yeteneği olan cihazların gelecekte olacağına inanıyorum.

Etrafınıza baktığınızda gördüğünüz hemen her şey gerçekleşmeden önce hayalden ibaretti, benim yukarıda yazdıklarım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 1 Ağustos 2014; 8:41:25 >

• Hakim ve savci maaşları az olduğu icin saglam iyilestirmeler gelecek diye haberler var adalet bakani aciklama yapmis gecen ay. Bu sene hukuk kazandim bu arada o yuzden takip ediyprum fazlasiyla. Noterlik isine de sizce sinav gelie mi ? Gelmeli mi yada ?

• Aile dostu kardiyolog profesör vardı o bir ara özel muayenehaneme gelen her hastadan 400 tl alıyorum günde ortalama 10 hastam oluyor demişti yani adam günde 4000 tl kazanıyor ayrıca haftanın bazı günleri özel bir hastanede de çalışıyormuş. Aylık 150bin tl kazancı var adamın. Çok para kazanmak istiyorsanız Tıp okumalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LesBolcheviks -- 20 Ağustos 2014; 18:18:27 >
  • hayal aleminde olmayalım arkadaşlar bunlar hayatın gerçekleri. bir de hukuk öğrenci sayısının da her gün katlanarak arttığını da unutmayalım eski avukatlar bile eskisi kadar kazanamıyoruz diyor. Genel anlamda ilk maaşa baktığında ortalamanın üstünde,trilyonları okuyarak kazanamazsınız
  • Koskoca 20 milyon dolarlık f16yı kullanan pilotlar türkiyede teğmen iken 2.500tl ile başlıyor, yüzbaşı iken 3.500-4.000 e çıkıyor, 20 milyon dolar diyorum, savcı 3 binle başlamış çokmu ? ayrıcada az bir parada değil.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.