Şimdi Ara

Haklı fesih hakkında bilgi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç konu hakkında sizlerden bilgi alabilir miyim?

İş yerinde mavi yaka olarak çalışanlar sendikalı beyaz yaka çalışanlar sendika üyesi değil, sendikalılara yıl içinde zam yapılırken beyaz yakalılara zam yapılmıyor bu eşitsizlik değil mi? Haklı fesih sebebi olur mu?

Mesai saati dışında, Hafta sonu tatillerinde veya yıllık izinlerimde personeller tarafından sık sık telefonla aranarak veya maille iş yürütüyorum bu konuda işçinin bir hakkı var mı? Fesih sebebi midir?

İşveren verdiği izni yıllık izinden düşebilir mi? Örneğin perşembe günü resmi tatil, cuma günü de tatil yaptırıp 1 gün yıllık izinden mahsup ediyor böyle bir hak var mı?

Bu konularda bilgilerinizden faydalanmak isterim. Teşekkür ederim.

• sendika kitapçığında ücret zammına ilişkin atıf olduğu için kitapçıkta ne yazıyor ise ona göre işlem yapılır genelinde ara zam ya da asgari ücret değişimine entegre metinler vardır.

sendikalı olmayan toplu iş sözleşmesi kapsamı dışındaki işçilerin zam artışları imzaladıkları sözleşmeye göre şekillenir.

Sözleşmede her yıl zam yapılır ya da sendikalı işçilere zam yapıldığında kapsam dışına da zam yapılır denilmiyor. Böyle olunca da zam yapma takdiri işverenliğin iradesinde oluyor

• Mesai saati dışındaki olay ile ilgili olan hayıflanma ne yazık ki her işte olabiliyor.

Hafta sonu tatilinde olduğu bilinen bir çalışanın aranması birazcık işyeri kültürü ile alakalı bir durum.

Bu sana haklı nedenle fesih imkanı verir mi ? hafta tatilini kullanmadığını iddia ediyor olman gerekir. Yıllık izin konusu da aynı şekilde yıllık izin kullanamadım demen lazım.

İzin günlerindeki taciz işçiye net bir şekilde haklı nedenle fesih imkanı vermeyebilir. Daha net somut elle tutulur gerekçeler bulunması gerekiyor.

İzin günün önündeki ya da sonundaki kılçık günün işveren tarafından köprü izin haline getirilmesi uygulaması da yıllık izinlerin eritilebilmesi için işverenlerce sıklıkla kullanılan bir uygulama.

" İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez. " şeklinde bir madde var Kanun'da

Bu madde gereği işveren tarafından verilen izinler yıllık izne mahsup edilemez, ancak işveren de ben işçime ücretli izin vermedim, yıllık izin kullandırdım diyecektir. Hal böyle olunca bu durum da sizin yıllık izin talebiniz form ile sabit olduğundan sizin lehinize sonuç doğurmaz.

Kıdem almak, hem çok kolay hem de çok zordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş mahkemesi hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.