Şimdi Ara

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3 (306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.985
Cevap
25
Favori
345.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmi524

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Orijinalden alıntı: Creav

Barney nasıl konuşmuyor ? Blue Shift te oynarken konuşmuyor ama HL2 de karşımızda bülbül gibi ötüyor adam nasıl konuşmuyormuş anlamadım

Dostum bende biliyorum HL2'de bülbül gibi şakıdığını, benim anlatmaya çalıştığım şey konuşmamasının nedeni bi konuşsa bütün gizemi dökecek diye değil, o karakteri yönettiğimiz için konuşmuyor demeye çalıştım.

Hocam G-man'In gordon Freeman olduğuna dair bi kanıt ise:

Hlf2 Episode 2'de Hatırlarsanız dinle güzleim diyordu

Eğer Gman Gordon Freeman çıkarsa kendimi sınırsız banlattıracağım.

• quote:

quote:

quote:

Barney nasıl konuşmuyor ? Blue Shift te oynarken konuşmuyor ama HL2 de karşımızda bülbül gibi ötüyor adam nasıl konuşmuyormuş anlamadım

Dostum bende biliyorum HL2'de bülbül gibi şakıdığını, benim anlatmaya çalıştığım şey konuşmamasının nedeni bi konuşsa bütün gizemi dökecek diye değil, o karakteri yönettiğimiz için konuşmuyor demeye çalıştım.

Spoiler içine yazdığınız anlamadım yanlış yazmışsınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elimon

quote:

quote:

quote:

Gman ın gordon olmaması için bir sebep var oda
    gman gordon ise biz onugörüyoruz oda bizi nasıl oluyor ve karşılıklı bakışmalar geçiyor.
    gman ın gordona benzemesiin sebebi ise tüm çizimlerin aynı kalıptan yola çıkılarak yapılması.

• Video oyunlarıyla aranız iyi olmasa bile Half Life ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yılların efsane bilgisayar oyunlarından Half Life'ın mimarı Valve, oyunseverlerin merakla beklediği bir konuda açıklama yaptı.

Valve'ın kurucularından olan Gabe Newell, Half Life 3 ile ilgili şu sözleri kaydetti: "İşin doğrusu Half Life 3 konusunda olabildiğince dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz. İnsanları beklenti içine sokmaktan kaçınıyoruz."

Half Life 1'i duyurduktan tam 1 yıl sonra satışa sunduklarını hatırlatan Newell, aynı durumun Half Life 3 için de yaşanmasını istemediklerinin altını çizdi.

Yani anlayacağınız Half Life 3 için daha uzun bir süre beklememiz gerekecek.

Oyunun kesinlikle yapım aşamasında olduğu doğrulandı.

• benim burdan anladığım oyun moyun yok beklenti oluşmasın diye dikkat ediyoruz zaten, olacaksada çok önceden haberiniz olur öyle tak diye 1 senede piyasaya çıkartmayız..
  • Twitter araştırmalarından (artık ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilmiyorum), önümüzdeki aylarda bir HL3 duyurusu , "Christmas" zamanında da oyunun piyasaya çıkarılması gibi bir durum olabilir.
  • ben bu oyunun multıplayer mapları harıc hıc bır sıngle versıonunu oynamadım daha.. Oynamaya deger mı ılk serıler hatırladıgım kadarı ıle grafıklerı cok kotu olması lazım ne dersınız ? gogta fıyatı ucuzdur ama alsammı almasam mı karar veremedım. Bıde yanlıs hatırlamıyorsam sankı ben bunun ılk cıkan versıonunu bıtırdım gıbı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Kleiner

Video oyunlarıyla aranız iyi olmasa bile Half Life ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yılların efsane bilgisayar oyunlarından Half Life'ın mimarı Valve, oyunseverlerin merakla beklediği bir konuda açıklama yaptı.

Valve'ın kurucularından olan Gabe Newell, Half Life 3 ile ilgili şu sözleri kaydetti: "İşin doğrusu Half Life 3 konusunda olabildiğince dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz. İnsanları beklenti içine sokmaktan kaçınıyoruz."

Half Life 1'i duyurduktan tam 1 yıl sonra satışa sunduklarını hatırlatan Newell, aynı durumun Half Life 3 için de yaşanmasını istemediklerinin altını çizdi.

Kaynak ne? Birde bu haber ne zaman yayınlanmış.
    Bu arada Gman Gordon diyenlere kocaman bir oha diyorum. Eğer Gordon Gman çıkarsa size söz veriyorum kendimi bu forumdan sınırsız banlatıcam. Hatta bırakın sınırsız banlatmayı konu dışında kendim için konu açıp kendime hakaret bile ederim. Gman'in Gordon olması en son olasılıktır. Hatta olasılık bile değildir. Gman'in Gordon olduğunu söyleyenler Half Life hikayesi hakkında hiçbirşey bilmiyorlardır. Size yüzlerce maddeyle kanıtlayabilirim bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 26 Şubat 2012; 23:04:28 >

• Valve kendine ve bize bir iylik yap ve Half Life 3 'ü çıkar da dağılsın şu listeler.

Edit : Bu arada eklemeden edemeyeceğim. Yaklaşık 1 sene falan oldu oyun oynamıyorum hepsinden soğudum. Mod Cod gibi oyunları bitirdim ama şu var benim dünyam black mesa.. Keşke bir dizi yapsalar şu oyunu da izlesek sürekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 26 Şubat 2012; 23:09:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

ben bu oyunun multıplayer mapları harıc hıc bır sıngle versıonunu oynamadım daha.. Oynamaya deger mı ılk serıler hatırladıgım kadarı ıle grafıklerı cok kotu olması lazım ne dersınız ? gogta fıyatı ucuzdur ama alsammı almasam mı karar veremedım. Bıde yanlıs hatırlamıyorsam sankı ben bunun ılk cıkan versıonunu bıtırdım gıbı..

Hocam oynamaya değer mi ne demek, bahsettiğiniz şey oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu.
    Grafikleri çok kötü diye oynamazsanız çok şey kaçırırsınız.Grafikleri çok kötü dediğiniz oyunun zevkini ne Crysis'den ne de Battlefield vs den alamazsınız.
    Half Life - Opposing Force - Blue Shift - Half Life 2 - Half Life 2 Episode One - Half Life 2 Episode Two
    Sırasıyla oynamanızı tavsiye ederim.İlk Half Life'ın elden geçirilmiş bir sürümü var, Half Life Source diye.Grafik açısından pek fark yok ama en azından ingilizcem iyi değil derseniz Türkçe alt yazı ile oynayabilirsiniz.

• quote:

quote:

ben bu oyunun multıplayer mapları harıc hıc bır sıngle versıonunu oynamadım daha.. Oynamaya deger mı ılk serıler hatırladıgım kadarı ıle grafıklerı cok kotu olması lazım ne dersınız ? gogta fıyatı ucuzdur ama alsammı almasam mı karar veremedım. Bıde yanlıs hatırlamıyorsam sankı ben bunun ılk cıkan versıonunu bıtırdım gıbı..

Hocam oynamaya değer mi ne demek, bahsettiğiniz şey oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu.
    Grafikleri çok kötü diye oynamazsanız çok şey kaçırırsınız.Grafikleri çok kötü dediğiniz oyunun zevkini ne Crysis'den ne de Battlefield vs den alamazsınız.
    Half Life - Opposing Force - Blue Shift - Half Life 2 - Half Life 2 Episode One - Half Life 2 Episode Two
    Sırasıyla oynamanızı tavsiye ederim.İlk Half Life'ın elden geçirilmiş bir sürümü var, Half Life Source diye.Grafik açısından pek fark yok ama en azından ingilizcem iyi değil derseniz Türkçe alt yazı ile oynayabilirsiniz.

sıra ıcın tesekkur ederım satın alayım baslayayım o zaman. ben sanırım half lıfe ı bıtırdım sadece hatırlıyorum oldukca eskı bır zamanda oynamıstım. ıngılızcem yerlerde surunuyor madem Turkce oynama sansım var onada bakarım.

opposıng force ve blue shıft ılk half lıfe ın uzerıne kuruluyordu degıl mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 27 Şubat 2012; 0:26:45 >

• quote:

quote:

quote:

sıra ıcın tesekkur ederım satın alayım baslayayım o zaman. ben sanırım half lıfe ı bıtırdım sadece hatırlıyorum oldukca eskı bır zamanda oynamıstım. ıngılızcem yerlerde surunuyor madem Turkce oynama sansım var onada bakarım.

Evet ilk Half Life'ın ek paketleri onlar.İngilizceniz iyi değilse dediğim gibi Half Life Source'u oynayın ancak opposing force ve blue shift bunun üstüne kurulamaz ilk half life lazım.Siz en iyisi Half Life Source hariç seriyi satın alın, Half Life Source'uda korsan falan oynarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetBaba07gs

quote:

Orijinalden alıntı: Elimon

quote:

quote:

quote:

Gman ın gordon olmaması için bir sebep var oda
    gman gordon ise biz onugörüyoruz oda bizi nasıl oluyor ve karşılıklı bakışmalar geçiyor.
    gman ın gordona benzemesiin sebebi ise tüm çizimlerin aynı kalıptan yola çıkılarak yapılması.

Vallahi sınırsız banlattırabilir yukarida ki arkadaş bence kendini hiç o kadar kesin konuşmamak lazım .

Ayrıca arkadaşlar zaman mekan diye birşey var hani, zaman hacim kütle gibi bir fizik kavramıdır, göz göze gelmeleri bir şeyi ispatlamaz, G Man insanların dünya da tabi olduğu kavramlardan azade bir varlık, o portal portal dediğiniz şeyler küçük birer solucan deliğidir (worm hole) karadeliklerin yolculuk ettiği uzay zamanı bükebilen kırlmalar yaratan quantum fiziğinde açıklanan olgular yani.

Bunları kullanan varlıklar zaman dediğimiz şeyden bağımsız olarak hareket edebilir çünkü zamanın kendisi mutlak değildir altı üstü bir fizik kavramıdır. Nasıl hacim kütle yoğunlu ağırlık gibi şeyler varsa ve dünya üzerinde manipüle edilebiliyorsa zaman da değiştirilebilir.

Tüm bunlar zaten teoride quantum fiziği ile ilk olarak Albert Einstein' ın çalışmaları ile ispatlanmış ve bugüne değin gelişerek gelmiş olan şeylerdir. Işık hızına ulaşmanın imkansızlığı (e=mc2) kütlenin sıfır olması gerekliliği prensibi. Bu zamanda yolculuk teorisi ise tamamen uzayda solucan delikleri açmakla alakalıdır. Bir sayfanın iki ucunu katlar gibi uzay zaman düzlemini büküp birleştirip sıfır noktasından geçersiniz ve neredeyse hiç yolculuk etmeden trilyonlarca km yol katedersiniz, bu işlemi yaparken zamanı büktüğünüz için eğer doğru teknolojiye sahipseniz zamanda istediğiniz hesapladığınız noktalara sıçrayışlar da yapabilirsiniz...

Özetle bu yazdıklarımın çok daha detaylı halini bilen VALVE çalışanları pek tabii quantum fiziği içerisinde olan bu tarz şeyleri kullanıyor olabilir oyununda.

Yani Gordon' un ve başkalarının G MAN' i gözleriyle görmeleri onun Gordon olabileceği fikri ve ihtimalini çürütmez, çünkü teoride bu gerçek dünyada ( geçtim oyunu ) dahi mümkün, yeterli teknoloji olduğu müddetçe...

G Man in geldiği yerde eğer gelecekten bir zaman dilimiyse bu teknoloji pek tabii orada mevcut olabilir.

Kesin konuşup yazmayın derim arkadaşlar ben size. G MAN zamanla ve fizik ( dünya üzeri fizik kanunları...) kanunlarıyla dalgasını geçen bir varlık. Yaptıkları dünyanın koşullarıyla açıklanamaz... Sırf o sağa sola açıp yolculuk ettiği ve bizim portal portal deyip durduğumuz şeyler bile özünde kara deliklerin evrende yolculuk etmek için kullandığı devasa Worm hole ( solucan deliği ) ların minyatürize edilmiş halidir ve zamanı eğip bükerler.

Worm hole kullanımı ise zamanda yolculuğu mümkün kılar.

Aperture science ın geliştirdiği teknoloji de bir nevi worm hole cihazıdır zaten.

• quote:

quote:

Kardeşim oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu tabiri biraz iddialı değil mi ? Bu ilk Half Life olsa bile...Daha iyi şudur budur demiyeceğim ama en iyi oyunu demek...

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Video oyunlarıyla aranız iyi olmasa bile Half Life ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yılların efsane bilgisayar oyunlarından Half Life'ın mimarı Valve, oyunseverlerin merakla beklediği bir konuda açıklama yaptı.

Bu arada Gman Gordon diyenlere kocaman bir oha diyorum. Eğer Gordon Gman çıkarsa size söz veriyorum kendimi bu forumdan sınırsız banlatıcam. Hatta bırakın sınırsız banlatmayı konu dışında kendim için konu açıp kendime hakaret bile ederim. Gman'in Gordon olması en son olasılıktır. Hatta olasılık bile değildir. Gman'in Gordon olduğunu söyleyenler Half Life hikayesi hakkında hiçbirşey bilmiyorlardır. Size yüzlerce maddeyle kanıtlayabilirim bunu.

Merak ettim hocam kanıtları sayarmısın
    G-man GOrdon Freeman olmasa bile bizim dostumuz o dostum
    Birsuru kanıtı var adam hep bize yardım etti.
    O tepe'den bizi G-man indirdi Vortiler değil
    Adam ı bi saniyede halletiniz hemen dusman oldu
    Sence bir uzaylı hukumet malını bilir mi?
    Demekki hukumetten biri olabilir
    SOnsuz karanlığa götürseydi zaten Half Life 2 çıkmazdı

• quote:

quote:

quote:

Siz en iyisi mi biraz daha bekleyin HALF LİFE BLACK MESA çıkacak yakında bedava bir mod daha doğrusu ilk Half Life ın Source ile H Life 2 görselleriyle sıfırdan yeniden yapılmış hali.

Görselleri de gayet yeterli.

Arkadaş haklı ilk Half Life ı oynamak artık cidden zorlar insanı görsel olarak, bu son derece normal. Quake 2, Unreal oynamak nasıl zorlarsa oda zorlar. Kaldı ki ilk Unreal görsel olarak Half Life tan bariz üstündür.

Siz internetten BLACK MESA yazıp bulun çok yakında çıkması bekleniyor zaten bende oynayacağım çıktığında. İlk oyunu yeterli bir görsellikle oynamış olursunuz, çok sadık bir yeniden yapım çünkü bu mod ve yıllardır yapılıyor.

Sonuçta FPS lerde görsel eskiliğe katlanmak bir Fallout a katlanmaktan çok daha zor bir şey.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Merak ettim hocam kanıtları sayarmısın
    G-man GOrdon Freeman olmasa bile bizim dostumuz o dostum
    Birsuru kanıtı var adam hep bize yardım etti.
    O tepe'den bizi G-man indirdi Vortiler değil
    Adam ı bi saniyede halletiniz hemen dusman oldu
    Sence bir uzaylı hukumet malını bilir mi?
    Demekki hukumetten biri olabilir
    SOnsuz karanlığa götürseydi zaten Half Life 2 çıkmazdı

Yaklaşık 1-2 saat sonra sayarım sana sebepleri ağzın açık okursun bekle

• Ya yukarıda bir arkadaş var 20 yaşında hiç birşey bilmiyorlar diyip duruyor Gordon un G Man olabileceğini düşünenlere. Sen nerden biliyorsun arkadaşım. ilk olarak yaşın başın itibarı ile bile sen ilk Half Life' ı zamanında oynamış olamazsın, ek paketlerini de... Half Life 2 çıktığında 13 yaşındaydın, İngiltereden falan mı geldin memlekete, o yaşlarda çok hakimdin İngilizceye.

Kaldı ki burada ki insanlar OLABİLİR diyor senin gibi ahah çok komik deyip makara yapmıyor, kesin konuşmuyor.

Öyle olduğu anlaşılırsa ne yapacaksın ? Kendine hakaret mi edeceksin dediğin gibi..

Ben ve böyle olabileceğini düşünen diğer insanlar sadece OLABİLİR diyor, öyle olmama ihtimalini de kabul ediyor en başından.

Hiç birşey bilmiyormuşmuş, yahu sen ne biliyorsun Allah aşkına, ne bilebilirsin ki ? Herşey internette ki teorilerden ve oyunlarda ki verilerden ibaret !

Sevdiğiniz bir şeyin bilirkişisi ilan etmeyin kendinizi lütfen, değilsiniz çünkü.

GABE VALVE size bizim bilmediğimiz birşeyleri özel olarak mı açıkladı ? VALVE 'ın yaptığı tek tük açıklamalar yanıltıcı kasıtlı olamaz mı, nedir yani.

Kasıtlı böyle tavırlar gösterir oyun, dizi, sinema yapımcıları yönetmenleri, senaristleri, dikkati dağıtmak gizemi korumak adına.

Yazıları nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. OLABİLİR i nasıl kesin yargı olarak değerlendirip OHA çok komik hiç bir şey bilmiyorsunuz diyorsunuz anlamıyorum.

Ben ilk Half Life tan beri ne oynadıysam oynadığı zaman diliminde yeterli İngilizce bilgisiyle oynayıp bitirmiş biriyim. Yıllar sonra yorum yapabileceğim bir platform bulmuşum benim için olabilecek ihtimalleri insanlar fikir üretsinler konuşalım diye paylaşıyorum.

Sizden önce ben girerim istersem bilirkişi moduna ( ki komik ve anlamsız ) hiç bir şey bilmiyorsunuz diye. 5 yaşında Half Life 6 yaşında Opposing force mu oynadınız ? 7 ,8 yaşlarında mı oynadınız yada toptan tüm Half Life ları ek paketleriyle ? 13 yaşında Half Life 2 mi oynadınız ? Bu oyunları oynarken İNG ce biliyor muydunuz ?

Ya da yıllar sonra hepsini birden mi oynadınız ?

Elimizde ki en büyük veri kaynağı oyunlardır gerisi spekülasyondur. E oyunları da herkes oynayabileceğine göre yeterli dil bilgisi varsa nasıl oluyor da hiç bir şey bilmiyorsunuz dersiniz ki insanlara..

Herkes aynı oyunları oynamadı mı ? Bir anlamı olmasa da tekrar söylüyorum bazılarımız yaşı itibarı ile o oyunları çıktığında anlayarak oynadı. Ama kalkıp dersek işte bilmiyorsunuz bir şey diye, bende yukarıda yaptığım moda girer sen o yaşta o oyunları oynayamazdın zaten derim. Oynayacak hale anlayacak hale geldiğinde de o oyunlar senin için çok eski oyunlar olmuştu artık derim...Belki de senaryoyu bir şekilde okuyup Half Life 2 ile, hatta belki de Orange Box la başladın derim.

Sonra da eklerim 18 19 yaşında taa 90 lı yıllara geri dönüp Quake 2 zamanında çıkmış oyunları mı oynadın birebir Half Life ve ek paketlerini ? Bilmem anlatabiliyor muyum ?

Dalga geçmeyelim fikirlerle...

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Half Life'dan birşey anlamak için ille zamanındamı oynamak gerekiyor gerçekten saçma söz etmişsin? 91 doğumluyum ve half life serisini son 7-8 yıl içinde tamamen oynadım(hatta bu sıralar tekrardan tüm seriyi bitirdim ve bu 1 tane sayılmaz şuana kadar defalarca bitirdim) oyunun hikayesini çokta iyi biliyorum. Birincisi Gman'in Gordon olma ihtimali bile yoktur. İngilizcem gayet iyi ve oyunları anlayarak oynuyorum yani half life içindeki şeyleri anlamamam için hiçbir sebep yok. Mantıklı bir kişide Gman'in Gordon olamayacağını bilir zaten. Sen yine nasıl istiyorsan öyle düşün birkaç saate neden gordon olamayacağının sebeplerini yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 27 Şubat 2012; 15:55:34 >
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.