Yahu o kadar uzun yazıyorsunki hangi birine cevap vereyim Gordon Freeman'in kim olduğunu biliyorsan yaz demişsin buyur hayatı :
Black Mesa Facia'sı olduğunda Gordon Freeman 27 yaşındaydı. Bağımsız bir şekilde MIT'den mezun olmuş ve doktora derecesinde bir teorik fizikçi konumuna gelmiştir. Observation of Einstein-Podolsky-Rosen Entanglement on Supraquantum Structures by Induction Through Nonlinear Transuranic Crystal of Extremely Long Wavelength (ELW) Pulse from Mode-Locked Source Array (ışınlanma ile ilgili birşey sanırım) konusunu kendisine tez olarak seçmiştir. Seattle ve Washington'da kuantum mekaniği ve görelilik kuramı üzerine çalışmalar yapmıştır. Kendisine kahraman olarak seçtiği kişilerse Albert Einstein, Stephen Hawking ve Richard Feynman'dır. Innsbruck'da ki Deneysel Fizik Enstitüsü'n de deneylerine devam eden Freemani ışınlanma konusunu iyice takıntı haline getirmiştir. Sonunda akademik derecede ilgilendiği ışınlanma konusunda hayal kırıklığı yaşayan Freeman, kendisine eğitim sektörü dışında iş aramaya başlamıştır. Daha sonra tesadüfi bir şekilde Freeman'ın MIT'den akıl hocası olan ve çok gizli bir araştırma projesinin sorumluluğunu alan Dr. Isaac Kleiner, Freeman'a Black Mesa Research Facility olarak bilinen bir entegre araştırma tesisinde iş önermiştir. Freeman'da kendi araştırması olan astrofizik ve kuantum mekaniği konusunda fon bulmak umuduyla işi kabul etmiştir. 16 Mayıs 1998'de Gordon Freeman, New Mexico çölünde bulunan Black Mesa Research Facility'de, Araştırma Ortağı olarak Level 3'de işe başlamıştır. Freeman, Black Mesa South Wing'de 309 nolu odaya yerleştirilmiştir. Anormal Materyaller bölümüne atanan Freemani burada atomaltı ve nükleer maddelerle ilgili araştırmalar yapmıştır. Prestijli bir yer olan MIT'den doktora almasına rağmen Freeman uzmanlık gerektirmeyen basit işlerde çalıştırılmıştır.
16 Mayıs 1998, saat 07.30'da hologram asistanlığı yapacağı için HEV Suit Eğitimi almaya gitmiştir. Saat 08.47'de Level 3'ye gitmek için tramvaya binmiştir. Ancak 30 dakika geç kalmıştır. Saat 09.00 civarında Freeman ve ekibi Sektör C'de Anti-Kütle Spektrometresi'ne örnek olması için GG-3883 adıyla bir deneme yapmaya karak vermiştir. Deneyde ters giden bir durum Rezonans Çağlayanı'nı tetiklemiş ve bunun sonucunda uzay-zaman sürekliliği içindeki uzaylı yaşam formları Black Mesa'nın içine girmeye başlamıştır. Tesise giren yaratıklar buldukları her insanı öldürmeye başlamıştır. Freeman bu olaylarda iki grup arasında sıkışıp kalmıştır. Bir tarafta canavarımsı uzaylılardan kaçmak, diğer tarafta da tesisteki uzaylıları yok etmek ve olayla ilgili herhangi bir tanık kalmaması için tesisteki bilim adamlarını öldürmek üzere gönderilmiş Tehlikeli Çevre Savaş Birimi ile savaşmak zorunda kalmıştır. Freeman, buu tip işlerle hiç alakası olmamasına rağmen hayatta kalmak için cesurca savaşmıştır. Hayatta kalan bilim adamları ve güvenlik görevlilerini de HECU'a yönlendirmiştir. Sayısız zorluk, uzaylı ve askerle uğraşan Freeman, Lambda Takımı'na ulaşmayı başarmıştır. Bilim adamlarıyla görüşen Freeman bu olaylara bir son vermek üzere uzaylıların geldiği Xen'e gitmiş ve uzaylıların lideri Nihilanth'ı öldürmüştür. Bundan sonra Freeman tüm macerası boyunca uzaktan gördüğü gizemli adam G-Man ile karşılaşmıştır. G-Man, Freeman'a onu izlediğini söylemiş ve ona iki seçenek sunmuştur : Ya kendisinin emri altında çalışacaktır ya da silahsız bir şekilde Xen'deki yaratıkların içinde ölüme terkedilecektir. Gordon'da bu teklifi kabul etmek zorunda kalmıştır.
Devamıda var ancak Half Life 2'den biliyorsun.
Herneyse belki size karşı kaba davranmış olabilirim bu davranışımdan dolayı kusura bakmayın ancak benim Gman'in Gordon olma olasılığı hakkındaki düşüncelerim hala aynıdır. Konunun tartışmaya dönmemesi için bu tartışmadan çekiliyorum
yahu arkadaşlar o kadar tartışıyorsunuz da bu neyin tartışması ben anlayamadım.. olay kurt deliklerinden başlamış, diyalog aralarındaki ince cümlelere kadar inmiş.. öncelikle bu oyunda herşey kabul üzerine kurulu.. yani gerçekte asla geçmişe bir kurt deliği açamazsın.. teorik olarak bile imkansız.. yani gman gordon olmaz.. ama kabul üstüne kurulu herşey oldu derler olur mu olur.. ayrıca gman insan veya başka bir ırktan bile olmaz.. ışınlanabilen ve zamanı durduran bir adam olsa olsa tanrı olur.. half life da onun zevk için çevirdiği zamazingolardan ibaret olur doğal olarak.. yani düşünün cidateli yok etmemeze yardım ediyor.. uğraşıyor.. istese oraya ışınlanır breen i öldürür birde atom bombası bırakır 1dkda ışınlanır gider.. aynı şey hl1de nilihiah içinde geçerli.. neden uğraşsın ki aman gordon öldü mü, şu kapudan geçti mü, alxy pası verdi mu, gordon golü atti mü..
quote:
Orijinalden alıntı: iamburak
1) Zamanı durdurabilen bir kişi Gordon olsa neden kendi ruhuna ve bedenine dönmesin. 2) Gordon'un geçmişi biliniyor ve testten önce hayatında hiç olağanüstü birşey olmadı. 3) Deney öncesi Gman Eli ile konuşurken görüldü Eli'ye Xen taşını verdi 4) Nihilanth ölürken sen bir insansın o bir insan değil ve o seni bekliyor dedi. Gman Gordon olmadığı gibi insanda değil. 5) Gman Nihilanth'ı öldürdüğümüzden sonra bize teşekkür ederek 2 seçenek sundu. Ya teklif ettiği işi kabul edecektik veya ölümü seçecektik.Eğer o bizsek neden bize ölüm seçeneğini sunsun veya iş teklif etmek için neden Nihilanth'ı öldürmemizi beklesin? 6) Zamansız boşluğa hapsetti Gordon burada uyudu ancak Gman işbaşındaydı ve aralarında ne olduysa Vortigauntlar ile ters düştüler bunu ikinci oyunda gördük. 7) Adrian Shephard yani Gman'in tıpkı Gordon gibi kullandığı bir başka kişi günlüğünde Gman'den ve Gordon'dan ayrı ayrı bahsediyor. 8) Gman Gordon olsaydı veya Gordon'un halisulasyonlarından ibaret olsaydı nasıl Eli,Barney,Adrian,Gordon ve Vortigaunlar'a gözükebilirdi.Gman'ni halisulasyon olduğunu düşünenler muhtemelen Half Life hikayesini bir rüyadan ibaret olduğunu ve uyanınca oyunun biteceğini falan düşünüyorlardır. 9) Bizi Citadel patlamasında aşağıya indiren Gman değil Vortigauntlardır. Gman bizi tekrar boşluğa hapsedecek iken Vortigauntlar tarafından engellendi ve hem Alyx hemde Gordon citadelin aşağısına gönderildi. Gman bu durumda hafiften kızmıştı. 10) Gman Gordon diyelim neden kendini zamansız boşluğa hapsetsinki? Onlarca yıl uyuyup dinlenmek içinmi? Hemde dışarıda o kadar çok olay olurken.(ki Gman bu zaman aralığında başka işlerde yaptı) 11) Gman eps 2 oyununda Alyx'in zihnine hükmetti bunu gördük. Gordon kendisine yardım eden birisine neden böyle birşey yapsın? 12) Eli Borealis gemisindeki şeyi yoketmek istiyordu Gman ise onu kullanmamızı istiyordu.Alyx Gman'in sözünü babasına söyledikten birkaç dakika sonra Eli öldürüldü. Gordon Borealis gemisini yeni öğrenmişti içinde ne olduğunu bilmeden neden kullanmak veya yoketmek kararını verip karşısına çıkanı öldürsün? 13) Gman Alyx'i Blackmesa'dan çekip çıkardığını,ilk başlarda bebek olduğu ve kullanılabilir olmadığı için tepki gördüğünü daha sonra ise onları yoksaymayı öğrendiğini anlattı.Gman onu çıkardığı sırada Gordon zamansız boşluktaydı. Alyx ve Gordon'a yatırım demeside ayrı birşey. 14) Sözü Nihilanth'ın sözleriyle bitireyim Comes... another... (Nihilanth çok önceden Gman'i biliyordu hatta hakkında bilgi sahibiydi onun hakkında bize birkaç söz söylemişti.Biz Xen'e ışınlandığımız ilk anda bu sözü söyledi. Yine bir başkası geldi anlamında birşey söylüyor yani bizden önce başkalarıda yollanmış) You are man... he is not man... for you he waits... for you... (Sen insansın o bir insan değil o senin için bekliyor.Burdan şunu anlıyoruzki Nihilanth Gman hakkında birşeyler biliyor ve bizi Gman'in kullandığını biliyor. Nihilanth öldükten sonra Gman bizimle ilk kez iletişime geçti ve yaptığımız işten etkilendiğini,Xen'in artık onların kontrolünde olduğunu ve bize iş teklifi sunmak istediğini söylemişti.) The truth...you can never know...the truth... (Gerçeği asla bilemeyeceksin diyor yani kim için kullanıldığımızı ne için savaştığımızı hiçbir zaman bilemeyeceğiz) Deceive you... will deceive you... (Sizi aldatacak,yarı yolda bırakacak,kullanacak tarzı birşey demek istiyor. Yine kimden bahsettiğini çok iyi biliyoruz Gman.) Herneyse yazdım baya istersen devamınıda yazarım. Tekrar söylüyorum aha SS alın veya başka birşey yapın. Gordon birgün Gman çıkarsa konu dışında kendime hakaret konusu açıp sınırsız banlatıyorum kendimi. Bu kadar emin konuşuyorum.
1) Çünkü kardeşim Gordon Half Life serisinde normal bir insan...Gelecekte neye dönüşeceğini bilemeyiz seçimleriyle ve o seçimlere sürekli G MAN müdahale ediyor, neden sence ? Madem sıradan bir insan neden Gordon, tesadüf mü yani . Gordon un müthiş bir potansiyeli olmasa neden herkes peşine koşuyor ? Yahu koskoca Black Mesa da neden başkası değil de Gordon, bu bile G MAN ile Gordon un bir şekilde ( BİR ŞEKİLDE ) bağlı olduklarını gösterir. Senaryo hikaye okumayı biliyorsan kurarsın bu bağlantıyı.
2) Gordon un geçmişi nereye biliniyor ? Tek bilinen adamın eğitim derecesi ünvanı o kadar, nereye biliniyor Gordon 'un geçmişi bırak Allasen.
3) Eee yani bu neyi ispat ediyor senin gözünde, bunu yapmasının pek çok anlamı olabilir.
4) Nihilanth ın G Man ı kastettiğini ispatla öyleyse... Gordon o esnada insan, bu çok önemli, o esnada insan ama ne hikmetse orduların yapamacağı şeyleri bir levye ile yapıyor. G MAN madem bu kadar kudretli neden GORDON a ihtiyacı var öyle ya da böyle neden ?
Belki aynı yoldan o da geçti, belki zamanda yolculuk ederek hatalar yapan kendine yardım ediyor, belki bambaşka bir şey fakat ne olursa olsun G MAN GORDON FREEMAN ın yardımına muhtaç, yada onun kararlarına muhtaç, bu bile farklı zaman ve boyutlardan aynı varlık aynı töz olma ihtimalini doğurur, basit bir mantık yürütme bu, dahi olmaya gerek yok.
5) Peki seçeneklerden sonra ne oldu... Nihilanth ölmeseydi daha mı kötü olacaktı dünyanın kaderi sence ? Hiç öldürmeseydik ne olacaktı ? Ölüm seçeneğinin sunulduğu ve ölümü seçen kaç adam tanıyorsun Neyi seçeceğimizi bir zahmet biliyordu. Ayrıca insan kendini tanır ( al buda bir seçenek ve çürütemezsin ancak HL 3 çıkınca çürür bu öyle değilse şayet olabilirde tabii )
6) Vorti ler ilk oyunda köleydi güzel kardeşim, kendi istek ve rızalarının dışında hareket ediyorlardı. Gordon u hapsetmesinin pek çok nedeni olabilir, belki o esnada devam etse hayatına ilk savaşta ölecekti, sağ kalamayacaktı, kaderini biliyordu G MAN Gordonun belki ( ahanda yine bir bağ var aralarında bir şekilde, emin değilim nedir ne değildir ama var )
Gordon u en çok ihtiyaç duyacağı ve en uygun koşulların oluştuğu zamanda geri getirdi dünyaya ne dersin ?
7) Adrian Shephard nereden bilecek Allahını seversen G MAN kim Gordon kim yahu ? Gordon ın yanında çok daha az bir öneme sahip biri gibi duruyor zaten. Gordon bilmiyor G MAN kim, Adrian Shepherd nereden bilsin. Yalnız Shepher soyadı çok manidar onu söyleyeyim aynı FREEMAN soyadı gibi. SHEPHERD çoban anlamına gelir ve genelde dinsel ( Hristiyanlıkta, İncil de) anlamlarda bir mesaj taşıyarak kullanılır dizilerde filmlerde.
Lost dan Jack Shepherd bunun en bariz örneğidir mesela, Musa peygamberi temsil eder adada ki Jack, soyadı da bilinçli olarak seçilmiştir. Neyse geri dönelim ( bu arada işin bilinmezlik gizem ve referans imge kısmında oyun dünyasının Lost u gibidir Half Life)
8) Hayır ben halisülasyon olduğunu hiç düşünmedim, boyutlar arası ve zamanda yolculuk eden bir öte tarih uzak gelecek Gordon Freeman olabileceğini düşündüm. Şizofren bir Gordon fikri belirttiğin sebeplerden dolayı neredeyse imkansız bence de.
Ama cidden anlamamışsın olayı sen, görmek nedir yahu görmek nedir, adam (G MAN) zamanda yolculuk ediyor, zamanla oynuyor, dünya fizik kanunlarıyla zerre alakası yok, tabii ki de uzak gelecekten gelen, olayların akışına ( belki bu sefer farklı bir şekilde olması için) yön vermek isteyen bir GORDON FREEMAN olabilir, sen elinde ki bilgilerle bunun aksini şimdilik ispatlayamazsın üzgünüm. HL 3 çıkıp bittiğinde öyle değilse ben demiştim gördünüz mü diyebilirsin ancak, bu seni tatmin edecekse, şimdilik üzgünüm.
Tüm Half Life serüveni önceden yaşanmış bitmiş bile olabilir, G Man yazgıyı değiştirmeye çalışıyor olabilir.
9) Evet doğrudur da eee bu neyi ispatladı şimdi ? Sadece şunu, G Man in olayların akışına müdahale etmesine müdahale eden başka onun kudretine yakın varlıklar olduğunu, hepsi bu. G Man ve Gordon un kim olduğunu açıklayan bir durum yok burada.
10) Ah be güzel kardeşim Gordon daha insan, o güçleri yok daha, G Man dönüştüğü şeyi bu sefer kusursuz ve hatasız bir forma sokmaya çalışıyor olamaz mı ? Gordon için bu yaptıklarını yaparken olayların akışını zaten biliyor neyin ne zaman nasıl olacağını farketmedin mi ? O yüzden en kusursuz planı yapmış olamaz mı ? O planda Gordon un beklemesi gerekiyorsa o da onu yapıyor işte. G MAN tabii ki Gordon olmayabilir ama kaderlerinin birbirlerine bağlı olduğu buz gibi ortada.
Vorti ler bu tekere çomak soktular doğru ama Citadel patlamasında G Man yine öldürmeyecekti Gordon ı değil mi ?
Birde şunu düşün G man bizi yine zamana hapsetseydi bunu yine zamanı geldiğinde büyük işler başarmamız için yapmayacak mıydı ? Kesin bir dille kötü diyebilirmiyiz G MAN e bu durumda.
Şu konuda kafan karışmış, G MAN ve Gordon aynı kişi değiller ama farklı zamanlardan aynı kişi olabilirler yani, G MAN kim olduğunu bilebilir çünkü zamanla oynayabiliyor ama Gordon bilemez çünkü normal bir insan ( henüz öyle...böyle olabilir ) Bu durumda G man geçmişiyle yani ( bir ihtimal ) Gordon la istediğini yapabilir, Gordon anlayamaz G MAN in kim olduğunu, bu da bir ihtimal yani, olmayabilir tabii. Ama aksini ispatlamıyor ne yazık ki yazdıkların.
11) Gordon eski Gordon değil de ondan !!! Adam değişmiş olabilir diyorum zaman içerisinde, G MAN olmuş olabilir yani ! Adam yani GORDON NİHİLANTH ı öldürüyor, CİTADEL i patlatıyor, Combine a kafa tutuyor, bu adamın potansiyelinin farkındamısın ?
Senaryonun bir yerinde( daha oynamadığımız görmediğimiz bir yerinde) G MAN e dönüşmesine sebep olacak güçlere ulaşmış olabilir öyle bir gücü eline alabilecek potansiyel iradeye ruhsal güce sahip GORDON çünkü. ALYX e onu yapan GORDON ( Eğer G MAN GORDON sa) aynı GORDON değil ! Değişen, gelecekten gelen bir Gordon. Teori doğruysa bu çok normal, çünkü biz bugünün Gordon unu yönetiyoruz, G MAN in yaptıkları ile Gordon un şu halini ve seçimlerini kıyaslayamayız, omu değil mi buradan anlayamayız yani.
12) Gordon daha bir şey bilmiyor da ondan...Bilen G MAN, Gordon değil, aynı kişi derken o esnada aynı kişiler demiyorum ki arrrggh. Özetle G Man geleceğe dair şeyler biliyor ve ona göre karar veriyor ve Gordon ı yönlendiriyor, diğer tüm karakterler Gordon da dahil bu şimdi ki zamanı biliyorlar sadece ve ona göre davranıyorlar.
13) Bu iki karakter ve aralarında ki bağ ya da aşk çok önemli farkettiysen, G Man tabii ki de Gordon olmayabilir, asla eminim demedim. Yatırım diyorsun dimi, insan kendine yapar yatırımı değil mi ? Belki de Gordon Freeman ın Alyx e aşık olması G MAN için gerekli bir şeydir öyle sanmıştır, belki de G Man in tüm planlarını altüst edecek bir şeydir de o yanlış hesaplıyordur. Eğer G Man gelecekten bir Gordon sa zaten ALYX ölmüştü o patlama ilk olduğunda değil mi... Sonra zaman geçti ve ALYX siz bir gordon kararlarını vere vere bir noktada G MAN e dönüştü. Bu halini değiştirmek isteyen Gordon geçmişe dönüp olaylara müdahale etti ve ALYX in yeni şekillenen olaylarda Gordon un hayatında olması gerektiğine karar verdi.
Ama geçmişte ALYX öldüğünden( olaylar ilk vuku bulduğunda, G MAN siz) ALYX in kararlarını ve seçimlerini ve Gordon üzerinde ki etkisini doğru hesaplayamadı ve olayların seyri değişti...Tabii bunlarda sadece teori, düşün üzerinde derim.
14) Son kez söylüyorum bu kadar emin olma. Tabii ki haklı olabilirsin ama yinede kendi iyiliğin için...
Bakın G Man sadece bir maske, arkasında ki varlık da çok güçlü değil mi... Peki sırf etten kemikten yapılmış haliyle Gordon un ne kadar güçlü olduğunu, nasıl bir potansiyeli olduğunu görüyor musunuz... Senaryonun bizi götüreceği yerde biz yani GORDON FREEMAN G MAN den de üstün bir hale gelebiliriz, basit bir insan olmanın ötesine geçebiliriz, G MAN olabiliriz, temsil ettiği şeyi farklı kılan bir G Man, yada farklı yollar izleyerek bambaşka bir G MAN e dönüşen bir Gordon FREEMAN...
Çünkü, tüm gücüne kudretine rağmen, bilmem farkında mısınız G MAN de sadece bir kukla, Gordon ise G MAN in adına kısaltmalar almamış ÖZGÜR hali olabilir... Geçmişte ki hali olabilir... Valve özellikle bu resmen benzer olsun diye konulmuş iki isme böyle de basit bir anlam yüklemiş olabilir... Biri sadece kimliği iradesi belirsiz yani bir anlamda gücüne rağmen özgür iradesini yitirmiş bir G MAN, öbürü ise tüm insani zayıflıklarına rağmen bir Gordon FREEMAN ( özgür...)
Bunun üzerinde düşünün bir.
Bunların hepsi bilinçli seçilmiş şeyler, anlamı mesajı olan şeyler. FREEMAN soyadı çok manidar, aynı şekilde G Man in bir adı olmaması sadece bir lakabı olmasıda... NİHİLANTH bir addır mesela ama G MAN değil... İsmi bile olmayan bir varlık, buradan birşey anlatmaya çalışıyor olabilirler mi sizce ?
Hem de bu kadar bariz bir G MAN G(ordon) (free)MAN göndermesiyle... En basit şeyler akla en son gelenlerdir, en son düşüneceğimiz şeylerdir gizemli ve mistik durumlarda, senaryolarda... O yüzden herşey olabilir. Aynı kişi olmasalarda G MAN aslında Gordon Freeman dan daha zayıf bir varlık bir karakterdir. Belki gelecekte yanlış kararlarla dönüştüğü G MAN i değiştirmeye çalışan bir Gordon dur, belki amacı başka olan bir Gordon, belki de değildir.
Ama kaderlerinin ortak olduğu kesin neredeyse... Alyx de bu kaderin şekillenmesinde en önemli role sahip karakter bana sorarsanız. Gordon ın kararlarını en çok değiştirebilecek kişi, çünkü çaktırmasa da Gordon abimiz ( Hulki Cevizoğlu )de abayı yakmış durum da ALYX e inceden... Bu herşeyi değiştirmeye yeter de artar.
Bu arada eğer G Man Nihilanth tan bile kadim zamanlara gidip gelmiş, çok uzak zamanlara yolculuk etmişse NİHİLANTH bile Gordon ve G Man arasında ki bağı bilemez, sadece G Man i bilir, Gordon la arasında ki bağı kuramaz anlayamaz. ( evet bir bakıma neredeyse yarı tanrı ama bence bir Gordon Freeman gücünde değil, iradesi ve seçim gücü çok daha zayıf adamımızdan çünkü, o yüzden ihtiyacı var zaten belki de Gordon a, kendini kurtarması kusursuz yapması için, yine bu gelecekten Gordon olabilir olmayada bilir. )
Evet bende yazdım bir sürü şey, hiç birinden de doğal olarak emin değilim. Ama bildiğim bir şey varsa hepsinin de olabileceğidir. Çünkü bize sunulanlar rahatlıkla bunları düşünmeme yetiyor da artıyor bile.
Tüm bu düşüncelerin temel kaynağı ne biliyor musun, tüm bu teorilerin tahminlerin; G MAN in özellikle bizi seçmesi, bizi resmen tanıması, tüm kartlarını bize oynaması... Sence de bu biraz fazla tesadüfi değil mi ? Şimdilik sıradan bir insan olsa da Gordon Freeman ın gelecekte zaman içerisinde potansiyeli ile tüm dünyayı kaderi değiştirebilecek tek kişi olduğunu eğer TANRI değilse nereden bilebilir sence G MAN ?
Zaman yolculuğu bunun tek mantıklı açıklaması, Gordon un ne yapacağını bilmesi ve bu sefer daha farklı davranmasını istediği için zamanda bükülmeler le herşeyin başladığı güne geri gelmesi ve kendi kendine rehber olması o kadar mantıklı ki ? Sadece düşün, G Man zaten zamanın üstünde bir varlık...
Onun için zaten herşey olup bitmiş, biliyor ve Gordon Freeman da bu olanlarda çok etkili olmuş, o yüzden müdahale ediyor tüm bunlara geçmişe dönüp. G Man Gordon olsun olmasın, kaderleri herşeyleri birbirlerine sımsıkı bağlı ve Gordon şu haliyle G Man de bile olmayan bazı şeylere sahip, ondan daha güçlü bir iradeye ve seçim gücüne sahip, G MAN se olanlara yeniden şekil vermeye çalışan biri olabilir sadece...
Alternatif evren diye bir şey var hani... Bir de şu prensip var bilimde, sahibinin adını unuttuğum ; İzlediğin şeyi değiştirirsin... G Man in planları istediği gibi gitmezse bundan dolayı öyle olacak.
ya güya BMS nin çıkışı OST'ların çıkışından 2 hafta sonra indirilmeye sunulcaktı. OST'ların çıktması nerdeyse 1 ay oldu hala ses seda yok. Ne iş anlamadım.
Her şeyi bir kenara bırakın...
Neden HALF LİFE...
Basit bir fizik terimi, radyoaktivite ile ilgili Lambda ile ilgili bir tabir mi ? Neden Half Life bu oyunun, evrenin, senaryonun adı ? Yarılanma ömrü olan Half Life nasıl bir bağla bağlanabilir tüm bu senaryoya ? Düşünün iki !
İnanın kimse adam gibi bir sebep bulamıyor daha oyunun isim tercihine bile.
Bana birileri neden Half Life ve Gordon Freeman kim sorularını tatminkar cevaplarıyla verebilir mi ? Gordon öylesine denk gelmiş bir fizikçi mi yani.
Bana, oyunun bütün gizemi baş karakter ve onun Gordon FREEMAN olan adı ve oyunun adı olan HALF LİFE ta yatıyor muhtemelen de biz çözemiyormuşuz gibi geliyor açıkçası...
Hala yok G Man kim, Borealis nedir, içinde ne var, Aperture un olayı ne, Chell kim, ELİ ne dedi, ALYX neyi tuttu, DR BREEN ne etti, NİHİLANTH nedir yenir mi içilir mi, SHEPHERD ın olayı ne derdindeyiz.
Yahu en basit şeyi açıklayamıyorsunuz daha, neden HALF LİFE bu oyunun adı !!! Anlamı ne, göndermesi neye ! İması neye, neyin imgelemi. Gordon FREEMAN kim ulan ! Neden herkesin derdi bu adam ! Neden adı Gordon FREEMAN, yuh artık tesadüf mü bu isim seçimi !!!
Neden G MAN ile Gordon Freeman kelimeleri bu kadar bariz kısaltmalarla benzerlik kurulmuş, gözleri tipleri modellemeleri niye birebir benziyor ! FREEMAN soyadı özgür bir iradeye gönderme değildir de nedir !
Bırakın başkalarını oyunun en gizemli adamı açık ara burnumuzun dibinde yönettiğimiz adam GORDON FREEMAN resmen yahu ! Millet sorgulamıyor bile
quote:
Orijinalden alıntı: sangokudbgt
yahu arkadaşlar o kadar tartışıyorsunuz da bu neyin tartışması ben anlayamadım.. olay kurt deliklerinden başlamış, diyalog aralarındaki ince cümlelere kadar inmiş.. öncelikle bu oyunda herşey kabul üzerine kurulu.. yani gerçekte asla geçmişe bir kurt deliği açamazsın.. teorik olarak bile imkansız.. yani gman gordon olmaz.. ama kabul üstüne kurulu herşey oldu derler olur mu olur.. ayrıca gman insan veya başka bir ırktan bile olmaz.. ışınlanabilen ve zamanı durduran bir adam olsa olsa tanrı olur.. half life da onun zevk için çevirdiği zamazingolardan ibaret olur doğal olarak.. yani düşünün cidateli yok etmemeze yardım ediyor.. uğraşıyor.. istese oraya ışınlanır breen i öldürür birde atom bombası bırakır 1dkda ışınlanır gider.. aynı şey hl1de nilihiah içinde geçerli.. neden uğraşsın ki aman gordon öldü mü, şu kapudan geçti mü, alxy pası verdi mu, gordon golü atti mü..
Hayır yanılıyorsun güzel kardeşim zamanda yolculuk bilimsel olarak teorik anlamda ispatlanmış bir şey...
Yeterli teknolojimiz yok o yüzden imkansız, hepsi bu.
quote:
Orijinalden alıntı: urazs
quote:
Hayır yanılıyorsun güzel kardeşim zamanda yolculuk bilimsel olarak teorik anlamda ispatlanmış bir şey...
ceza ne demiş? Zamanda yolculuk mümkün olabilir fakat objektif olmaz...
yani bu yüzden olmuyor. teknolojiyle alakası yok bence..
hl3 çıkacak az kaldı. 7-8 aya çıkar. kaynak istemeyin olsa .. dükkan senin..
quote:
quote:
geçmişe yolculuk nasıl ispatlandı acaba?? evet geleceğe yolculuk 2-3 farklı şekilde yapılabilir ancak geçmişe yolculuk imkansızdır.. zaten aynı zaman içinde bilimsel olarak atom büyüklüğünde bir kurt deliğinin açılması bile neredeyse imkansız iken içinden gmanin geçebileceği bir tane açmanın muhabbeti bile olmaz ki birde bunu geçmişe açacaksın.. ama oyunda bilimsel verilere uyma zorunluluğu yok isterse bir makina çizer açıyor kardeşim der açar ona birşey diyemem..
quote:
Bu arada ışınlanma diye tabir ettiğimiz ışık hızında hareket etme kütlesi olan her varlık için imkansızdır. E = MC2. Özetle ışık hızında hareket edemezsin. Ki etsen bile ( diyelim ki moleküllerine ayrılıp faz halini aldın yolculuk bitince de mükemmel bir şekilde tüm atom altı parçacıkların ( Quark) olması gerektiği yere geldi ve insan oldun yine ( çünkü ışık halini yani faz halini almazsan milyarda bir gram dahi olsa bir kütlen kalır ve o hıza ulaşamazsın) o hız sadece dünya koşullarında IŞINLANMA etkisi bırakır, mesafeler çok kısa olduğundan...
Evrende ve özellikle de güneş sisteminden ötesinde ışık hızı son derece yavaştır. 5 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir yıldız dediklerinde bilim adamları kastettikleri ne biliyorsun değil mi ? 5 milyar yıl ışık hızında gidersen anca varırsın diyorlar.
G Man in yaptığı gerçekte de var olan uzay zamanı büken worm hole lar açmak, ışık hızına ulaşmak değil. Kara delik dediğimiz korkunç bir kütleyi ( güneşi düşün boyut ve kütle olarak misal ama ağırlığını trilyonla çarp, işte o kocaman bir kara delik olur ve ışık zaman dahil herşeyi emer, zamandan bağımsızdır.) evrende heryere an içinde taşıyan şeyler de işte o worm hole lar dır. Uzay dediğimiz şeyde hacmine göre inanılmaz bir kütleye sahip olan karadelikler bilinen tüm uzay zaman kavramlarının içine ede ede ve onlardan etkilenmeyerek tam tersine evreni manipüle ederek ilerleyen, herşeyi yutan( her nesnenin bir çekim gücü vardır ağırlığıyla doğru orantılı, bu sayko arkadaşlar bir güneş hacmine trilyon güneş ağırlığı sığdırırlar-tahmini, daha az da olabilir-o yüzden de her bir haltı çekerler kendilerine ışığı bile- ışığın bile kendisinden kaçamadığı ( o yüzden kara delik, çünkü ışık kaynakları barınamaz çevresinde, emer tüm ışığı.) son derece ruh hastası oluşumlardır
quote:
Orijinalden alıntı: Burakc.
Ben 93'lüyüm ben bile Half Life'ı çıktığı zaman oynadım + Quake 1 (belki 1 sene sonrasında olabilir) + Blood + Doom 1&2 + Duke Nukem 3D
Nası oynayacan güzel kardeşim Half Lİfe ı 1998 de çıktığında.
5 yaşında ne anlayacaksın o oyundan oynasan da ingilizcen varmıydı o yaşta ?
Ha olsa bile anlayamazsın o yaşta ne oluyor oyunda dimi
@urazs
hocam ekbilgi için saol ama geçmişe yolculuk için hiçbir anlam ifade etmiyor.. bir karadelik ile zamanı yavaşlatabilir, bir worm hole ile aynı zaman içinde kısa mesafeleri geçebilirsin.. ama bir worm hole geçmişe açılamaz.. zaten açılırsa paradoks olur.. zaten geçmişe yolculuk diye bir şey olsa haberimiz olurdu heralde.. yada karadeliğin kütlesi ile ancak zamanı yavaşlatırsın.. yani gman ancak kendinden daha yaşlı gmani görebilir, genç bir gordonu değil..
quote:
quote:
Yahu o kadar uzun yazıyorsunki hangi birine cevap vereyim Gordon Freeman'in kim olduğunu biliyorsan yaz demişsin buyur hayatı :
Black Mesa Facia'sı olduğunda Gordon Freeman 27 yaşındaydı. Bağımsız bir şekilde MIT'den mezun olmuş ve doktora derecesinde bir teorik fizikçi konumuna gelmiştir. Observation of Einstein-Podolsky-Rosen Entanglement on Supraquantum Structures by Induction Through Nonlinear Transuranic Crystal of Extremely Long Wavelength (ELW) Pulse from Mode-Locked Source Array (ışınlanma ile ilgili birşey sanırım) konusunu kendisine tez olarak seçmiştir. Seattle ve Washington'da kuantum mekaniği ve görelilik kuramı üzerine çalışmalar yapmıştır. Kendisine kahraman olarak seçtiği kişilerse Albert Einstein, Stephen Hawking ve Richard Feynman'dır. Innsbruck'da ki Deneysel Fizik Enstitüsü'n de deneylerine devam eden Freemani ışınlanma konusunu iyice takıntı haline getirmiştir. Sonunda akademik derecede ilgilendiği ışınlanma konusunda hayal kırıklığı yaşayan Freeman, kendisine eğitim sektörü dışında iş aramaya başlamıştır. Daha sonra tesadüfi bir şekilde Freeman'ın MIT'den akıl hocası olan ve çok gizli bir araştırma projesinin sorumluluğunu alan Dr. Isaac Kleiner, Freeman'a Black Mesa Research Facility olarak bilinen bir entegre araştırma tesisinde iş önermiştir. Freeman'da kendi araştırması olan astrofizik ve kuantum mekaniği konusunda fon bulmak umuduyla işi kabul etmiştir. 16 Mayıs 1998'de Gordon Freeman, New Mexico çölünde bulunan Black Mesa Research Facility'de, Araştırma Ortağı olarak Level 3'de işe başlamıştır. Freeman, Black Mesa South Wing'de 309 nolu odaya yerleştirilmiştir. Anormal Materyaller bölümüne atanan Freemani burada atomaltı ve nükleer maddelerle ilgili araştırmalar yapmıştır. Prestijli bir yer olan MIT'den doktora almasına rağmen Freeman uzmanlık gerektirmeyen basit işlerde çalıştırılmıştır.
16 Mayıs 1998, saat 07.30'da hologram asistanlığı yapacağı için HEV Suit Eğitimi almaya gitmiştir. Saat 08.47'de Level 3'ye gitmek için tramvaya binmiştir. Ancak 30 dakika geç kalmıştır. Saat 09.00 civarında Freeman ve ekibi Sektör C'de Anti-Kütle Spektrometresi'ne örnek olması için GG-3883 adıyla bir deneme yapmaya karak vermiştir. Deneyde ters giden bir durum Rezonans Çağlayanı'nı tetiklemiş ve bunun sonucunda uzay-zaman sürekliliği içindeki uzaylı yaşam formları Black Mesa'nın içine girmeye başlamıştır. Tesise giren yaratıklar buldukları her insanı öldürmeye başlamıştır. Freeman bu olaylarda iki grup arasında sıkışıp kalmıştır. Bir tarafta canavarımsı uzaylılardan kaçmak, diğer tarafta da tesisteki uzaylıları yok etmek ve olayla ilgili herhangi bir tanık kalmaması için tesisteki bilim adamlarını öldürmek üzere gönderilmiş Tehlikeli Çevre Savaş Birimi ile savaşmak zorunda kalmıştır. Freeman, buu tip işlerle hiç alakası olmamasına rağmen hayatta kalmak için cesurca savaşmıştır. Hayatta kalan bilim adamları ve güvenlik görevlilerini de HECU'a yönlendirmiştir. Sayısız zorluk, uzaylı ve askerle uğraşan Freeman, Lambda Takımı'na ulaşmayı başarmıştır. Bilim adamlarıyla görüşen Freeman bu olaylara bir son vermek üzere uzaylıların geldiği Xen'e gitmiş ve uzaylıların lideri Nihilanth'ı öldürmüştür. Bundan sonra Freeman tüm macerası boyunca uzaktan gördüğü gizemli adam G-Man ile karşılaşmıştır. G-Man, Freeman'a onu izlediğini söylemiş ve ona iki seçenek sunmuştur : Ya kendisinin emri altında çalışacaktır ya da silahsız bir şekilde Xen'deki yaratıkların içinde ölüme terkedilecektir. Gordon'da bu teklifi kabul etmek zorunda kalmıştır.
Devamıda var ancak Half Life 2'den biliyorsun.
Herneyse belki size karşı kaba davranmış olabilirim bu davranışımdan dolayı kusura bakmayın ancak benim Gman'in Gordon olma olasılığı hakkındaki düşüncelerim hala aynıdır. Konunun tartışmaya dönmemesi için bu tartışmadan çekiliyorum
Niyetimi ve anlatmaya çalıştığım şeyi farkettiğin için teşekkür ederim bende sert şeyler yazdıysam sende kusuruma bakma.
Bu arada hayatı ile ilgili verdiğin bilgiler cidden o kadar anlamlı ki...
Burada ne alaka dedikleri insanların şeylerin hepsinin üzerinde çalışan bir adam GORDON FREEMAN ve idolleri EİNSTEİN, STEPHEN HAWKİNG gibileri...
O kadar bariz ipuçları vermiş ki VALVE...
İşte Gordon FREEMAN takıntı haline getirdiği o ışınlanma ( ışınlanma değil aslında, ışık hızında hareket değil yapılanlar, solucan delikleri yani bir nevi PORTAL lar açma ) deneyleri ve TEORİ leri ni gerçeğe dönüştürmeye çelışan biri, bir dahi...
G MAN se bu teknolojiye sahip bir varlık, biri... Gordon sa dünyada bunu başarmaya en yakın adam... Düşünün arkadaşlar...
quote:
quote:
quote:
geçmişe yolculuk nasıl ispatlandı acaba?? evet geleceğe yolculuk 2-3 farklı şekilde yapılabilir ancak geçmişe yolculuk imkansızdır.. zaten aynı zaman içinde bilimsel olarak atom büyüklüğünde bir kurt deliğinin açılması bile neredeyse imkansız iken içinden gmanin geçebileceği bir tane açmanın muhabbeti bile olmaz ki birde bunu geçmişe açacaksın.. ama oyunda bilimsel verilere uyma zorunluluğu yok isterse bir makina çizer açıyor kardeşim der açar ona birşey diyemem..
Şimdi yanlış hatırlamıyorsam benim okuduklarımda da ya geçmişe ya geleceğe yolculuğun fiziken mümkün olmadığını ama öbürünün olduğunu belirtiyorlardı bilim insanları.
Yani haklı olabilirsin, fakat biri kesinlikle teorik olarak ispatlanmış bir şey. Teknolojimiz yok sadece, füzyonu yapamamamız gibi, o yüzden soğuk füzyonu araştırmamız gerçek kılmaya çalışmamız gibi zamanında.
Ama bu Quantum fiziği hadisesi sürekli gelişen yenilenen bir olgu, görecede yeni bir fizik branşı.
Geçmişe yolculuk mümkün de olabilir belki. Ama ben şu anda bunu savunacak bilgiye sahip değilim, hafızam yetmedi açıkçası. Cidden okumak lazım, anlamak çok zor oluyor bazen, meslek erbabı olmamaktan ötürü ama, araştırmak lazım yinede.
Tübitak ın sırf Nükleer bomba yapımına adadığı bir sayısı vardı yanılmıyorsam, sırf kaba hatlarıyla mevzuyu kavramam için defalarca okumam gerekmişti.
quote:
@urazs
hocam ekbilgi için saol ama geçmişe yolculuk için hiçbir anlam ifade etmiyor.. bir karadelik ile zamanı yavaşlatabilir, bir worm hole ile aynı zaman içinde kısa mesafeleri geçebilirsin.. ama bir worm hole geçmişe açılamaz.. zaten açılırsa paradoks olur.. zaten geçmişe yolculuk diye bir şey olsa haberimiz olurdu heralde.. yada karadeliğin kütlesi ile ancak zamanı yavaşlatırsın.. yani gman ancak kendinden daha yaşlı gmani görebilir, genç bir gordonu değil..
Şurada yanlışın var, worm hole lar kısa mesafeler katetmezler, evrenin bir ucuna bir anda götürebilirler kara delikleri.
Bu arada ZAMAN dediğimiz şey biz insanlar için ve DÜNYA nın fizik kanunlarında senin düşündüğün anlamı taşıyor sadece...
Uzay zaman da ZAMAN sadece basit bir fizik terimidir. Hacim, kütle gibi değişebilen oynanabilen bir şeydir, bir kavram değildir.
Kara delikler hareket ederken tüm fizik kurallarını hiçe sayarlar. Zaman da bir kavram değil zaten uzay da. Uzay zaman tabiri de buradan geliyor. Çünkü bizim anladığımız şekliyle bir zaman yok uzay da. Zaman göreceli ve nasıl hacim kütle fiziken değişime uğratılabiliyorsa aynı şekilde zamanda uğratılabilir. Çünkü zaman mutlak değildir, değişmez ve kesin değildir. Sadece dünya koşullarında öyledir.
Işık hızında sürekli hareket edip formunu ve bilincini korumanın bir yolu olsa asla yaşlanmazsın mesela biliyormusun. Işık hızını geçtiğin an zamandan kurtulursun.
Zaman sana tesir etmez artık. Zamandan kaçarsın yani. Zaman süratle ters orantılıdır. Yavaş olduğun ölçüde tabii olursun zamanın tesirine. Ciddi ciddi altı üstü bir FİZİK olayıdır zaman, kutsal yada önüne geçilemez bir şey değil. İnsan için ve dünya koşullarında durduramazsın ama teoride zamanın hacim den kütleden bir farkı yoktur uzayda.
Uzay zaman bükülmesiyle worm hole açıp hareket emek de budur aslında. Evrenin fizik kanunlarına aykırı olan bir hile yaparsın, yolculuk falan bile etmeden inanılmaz mesafelere ulaşmış olursun.
Karadeliklerin yaptığı da bu. İnsanoğlunu durduran şey beyni değil formudur, maddesel dünyaya mahkum bedeni ve dünya koşullarıdır aslında...
O yüzden zamanda yolculuk denen şey aslında mümkündür.
İmkansız olan ışık hızına ulaşma ile ( kütlesiz kalıp sonra aynı kütleye dönmenin bir yolu bulunmadıkça imkansız. Ki zaten asıl amaç worm hole açabilmek, küçük kara delikler yaratabilmek, çünkü ışık hızı bizim işimizi ancak güneş sisteminde görür, uzak galaksilere sittin sene gidemeyiz ışık hızıyla, gidenler için zaman değişmez vardıklarında aynı anda yaşta olurlar ama muhtemelen dünya yokolmuş olur muhtemelen)
nasıl geleceğe gidilir bir bakıma biliyor musun.
Farzet ki dünya yörüngesinde bir rota çizdin ışık hızına ulaşacak gemiye ( faz haline gelip içindeki herkesle birlikte ışığa dönüşecek, moleküllerine ayrılacak) ve bu elips yörüngede 1000 yıl dünyanın etrafını dönecek şekilde ayarladın diyelim.
ışık hızını aşan her şey, nesne canlı, zaman denen fiziki terimden ( kütle, hacim gibi ) kurtulacağı için asla yaşlanmayacaktır, gemi çürümeyecektir ( zaten ortada insan ve gemi namına bir şey yoktur fiziken ) sonra işte bir şekilde 1000 yıl sonra kusursuz bir şekilde tüm parçacıklar eski formlarına eski yerlerine döndü diyelim hesaplandığı gibi...
İşin özünde hem gemi hem insanlar için sadece bir an, milisaniyelik bir zaman dilimi geçmiş gibi olur ama zamana bağlı olan dünya 1000 yıl yaşlanmış olur. Hiç birşeyin farkında olmadan 1000 yıl ışık hızında bir enerji halinde elips bir yörünge de yolculuk eden insanlar işte 1000 yıl sonrasına yolculuk etmiş olurlar.
İşte bu geleceğe yolculuktur o insanlar için. Dünya da ki insanlar içinse 1000 yıllık bir süreç ve bekleyiş.
Zaman çok tuhaf bir kavram değil mi ?
Fakat bu Quantum fiziği değildir.
Zamandan kurtulmak mümkün, zaman yolculuğu da mümkün, bu anlattığım ise olabilecek en ilkel yöntem. Sonuçta 1000 yıl o insanlara 1 saniye gibi gelmiştir, ışınlanmış gibidirler geleceğe...Gerçekte ise yöntem çok farklıdır. Ve bizim istediğimiz şey tam olarak bu değildir...
Bu yöntemle geçmişe dönemezsiniz çünkü... Geçmişe bu şekilde dönemedikten sonra da 1000 yıl sonraya 1 saniyede ( o kişiler için 1 saniye ama evren ve dünya için 1000 yıl ) ulaşmanın bir anlamı yoktur. Asıl mevzu geri dönebilmektir.
Sanırım Quantum fiziğinde ve Worm hole larda bu mümkündür.
quote:
Orijinalden alıntı: G Man
quote:
quote:
ceza ne demiş? Zamanda yolculuk mümkün olabilir fakat objektif olmaz...
yani bu yüzden olmuyor. teknolojiyle alakası yok bence..
hl3 çıkacak az kaldı. 7-8 aya çıkar. kaynak istemeyin olsa .. dükkan senin..
Ahah buda süpermiş yalnız. Ceza olayı çözmüş cidden
Şimdi kesin biri çıkıcak ve ulan ne alaka başlığa bak muhabbete bak adamların yaptığı diyerek basacak kalayı.
Ulan VALVE nerelere getirdin bizi ! Hele tintirik bi senaryosu olsun Half LİFE 3 ' ün !
HL2,EP1 ve 2'den sonra artık Valve'dan herkesin beklentileri çok fazla eminim, benimde öyle.Bu kadar beklemenin üzerine oyunu orjinal alıcam artık bende .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Elimon
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmi524
Eğer hatırlarsan G-Man şöyle diyordu Episode 2'de
''Benimde uymam gereken kurallar var'' Ve buda bize duşman olmadığına dair kanıt.İşverenleriyle hep konuşuyor.Zaten G-man olmasaydı o Half Life 2 deki Citadelin patlamasından inmezdik
Yani sen boşuna heves etme g-man dusman değil
Gman düşman değil tabiki (şimdilik). Dediğim gibi bizi kullanarak çıkar elde ettiği,bizi yatırım olarak gördüğü için bize düşman olmayacak bir süre ancak elbet birgün bize ihtiyacı kalmayacaktır o zaman bizi özgürlüğümüze mi bırakacak yoksa başka birşeymi yapacak göreceğiz.
Bizle işi bitmişti aslında. Ep1'in sonunda bizi tekrar uyutuyordu. Ama Vorti'ler kurtardı. Belki de sonra Adrian Shephard'ı kullanacaktı. Galiba.
Hayır. Bizi uyutacaktı ancak sonradan planlar değişti Eli Vance'in Borealis gemisine ulaşmaya çalıştığını ve içindekini yoketmeyi düşündüğünü öğrendi. Bunu öğrenen Gman bizimle iletişime geçti ve Alyx'in hayatı karşılığında senden birşey istiyorum,onu White Forest'a babasının yanına sağa salim götür dedi. Bizi kullanarak Alyx'i oraya ulaştırdı ve o söz Eli'ye söylendikten sonra Eli'nin ölümü gerçekleşti. Buradanda anladıkki Borealis gemisi Gman için önemliymiş ve onun yokedilmesini istemiyormuş. Tüm planlar değişti ve şimdi biz Gordon ve Alyx(Gman'in 2 kuklası) Borealis gemisine doğru yola çıkıcaz.
Hocam Gman bence dusman değil ve hiçbir zamanda olmucak.Adam hep takip ediyor.Bize yardım ediyor Vortiler bizi aşağı indirmedi Alyx Vance ile ilgilrniyorlardı
Eli Vance'i o öldürmedi.Combine öldürdü.G-man Eli Vance'e şunu söylemek istedi:
Doğru karar verki dunya'yı kurtar. Alyx Vance Eli Vance soylerken Eli vance şaşırdı Breen'in dediğini zannetti. Ve doğru karar vermek zorunda olduğunu anlıyamadı. Aslında biz G-man'In yaptığı o BOrealis Gemisini yok ediceğiz. G-man'da bunu soylemesini istiyordu
Eğer soylediğim doğruysa kesin Half Life 2 EPisode 3'te çıkıcaktır
Breen nerden çıktı? Neyse alıntı piramidi yapmak istemiyorum buradan hepsini cevaplayayım.
Gordon Freeman - Adrian Shephard arasındaki seçim HL1 'de yapıldı. Eğer G.Freeman değil de A.Shephard seçilseydi HL2 'de o olurdu. Olay bundan ibaret. HL2 'nin sonuna gelince.. Gman orada normal olarak sadece Gordon 'u kurtardı çünkü Eli Vance ile yapılan anlaşma buydu. Fakat Vortigauntlar, Gordon 'ı Nilinanth 'tan öte bir ilah olarak gördükleri için ve -belki- çıkarları doğrultusunda G-Man 'den kurtarıyorlar. EP1 ve EP2 'de G-Man 'in bizimle Alyx 'in hayatı üzerine şunu yap bunu yap dediği yok. Zaten oraya varacaklarını biliyor, en etkili mesajı da Alyx 'den duydu Eli.
Not: G-Man, Combine ve insanların bir kısmı (50-50) Borealis 'te ki teknolojiyi kullanmak istiyor. Fakat G-Man kullanmak istediği gibi o teknolojiden korkuyor. Ölürse şaşırmayın. Haydi rastgele..