Şimdi Ara

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3 (309. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.983
Cevap
25
Favori
345.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu o kadar uzunca o kadar anlamsızca tartışıyorsunuzki gabe newell in yerinde olsam sırf gülmek eğlenmek için bu forumu takip ederim inadına bi 5 sene daha çıkartmam oyun falan tartışmalara bak ya adamlar atom fiziğinden kuantum fiziğine kadar indi mübarek
  • Hacılar geleceğe-geçmişe yolculuk etme muhabbetiyle ilgili tek şey söyleyebilirim.Benim aklıma bu konuda en mantıklı yatan şey sadece geçmişin görülebilmesidir.Zira dünyadan aşırı şekilde uzaklaşıldığı zaman dünyanın eski zamanlarına ait görüntüler henüz yeni oraya ulaştığı için bu mümkündür.Yani gökte gördüğümüz bir yıldızın belkide milyarlarca yıl öncesinde patlayıp yok olmuş olma ihtimali gibi.Fakat ne bu mümkündür nede diğerleri.Zamanda yolculuk teoriden ibaret bir şey.Gerçek olabilmesinin mümkünatı mantık çerçevesi eşliğinde düşünüldüğünde imkansızın ötesinde bir şey.Dediğim gibi bu konu hakkında en mantıklı olan şey sadece geçmişin görülebilmesidir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gordon_Freman

Breen nerden çıktı? Neyse alıntı piramidi yapmak istemiyorum buradan hepsini cevaplayayım.

Gordon Freeman - Adrian Shephard arasındaki seçim HL1 'de yapıldı. Eğer G.Freeman değil de A.Shephard seçilseydi HL2 'de o olurdu. Olay bundan ibaret. HL2 'nin sonuna gelince.. Gman orada normal olarak sadece Gordon 'u kurtardı çünkü Eli Vance ile yapılan anlaşma buydu. Fakat Vortigauntlar, Gordon 'ı Nilinanth 'tan öte bir ilah olarak gördükleri için ve -belki- çıkarları doğrultusunda G-Man 'den kurtarıyorlar. EP1 ve EP2 'de G-Man 'in bizimle Alyx 'in hayatı üzerine şunu yap bunu yap dediği yok. Zaten oraya varacaklarını biliyor, en etkili mesajı da Alyx 'den duydu Eli.

Not: G-Man, Combine ve insanların bir kısmı (50-50) Borealis 'te ki teknolojiyi kullanmak istiyor. Fakat G-Man kullanmak istediği gibi o teknolojiden korkuyor. Ölürse şaşırmayın. Haydi rastgele..

Ki niye Gordon seçildi diyenler olursada tek sebebi Gordon abinin Barney-Eli-Kleiner-Alxy-Breen gibi insanları tanımasından kaynaklıdır.Ayrıca Borealis içerisinde bulunan teknolojinin G-Man'i öldürülebilir kılması şimdiye kadar buraya yazılmış en mantıklı şey. :)

• Eğer G-man gordon olsa idi geçmişi değiştirdiği için G-man var olamaya bilirdi bu adam patronları ile görüştüğüne göre geçmişteki hususlar bu adamı ve patronlarını etkilemiyor ya başka zaman diliminden yada şu anki zaman dilimi içerisinden, başka zaman dilimi olasılığı bence çok düşük o yüzden eğer insan değilse başka bir gezegenden dolayısı ile gelecekten gelen biri değil zaten gelecekten gelen birisi olsa senaryo içerisine bu kadar kolay oturtamazlardı bu karakteri.

Fizikte Kaos Kuramı'na(Kelebek etkisi'ni de içerir ) bir bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod
    Ki niye Gordon seçildi diyenler olursada tek sebebi Gordon abinin Barney-Eli-Kleiner-Alxy-Breen gibi insanları tanımasından kaynaklıdır.Ayrıca Borealis içerisinde bulunan teknolojinin G-Man'i öldürülebilir kılması şimdiye kadar buraya yazılmış en mantıklı şey. :)

Hayır. G-Man 'in Gordon 'ı seçme sebebi kabiliyetinden dolayıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creav

Yahu o kadar uzunca o kadar anlamsızca tartışıyorsunuzki gabe newell in yerinde olsam sırf gülmek eğlenmek için bu forumu takip ederim inadına bi 5 sene daha çıkartmam oyun falan tartışmalara bak ya adamlar atom fiziğinden kuantum fiziğine kadar indi mübarek

Ahanda biri gelip son noktayı koyacak demiştim o da oldu.

Sen biliyorsan anlat da dinleyelim güzel kardeşim...

O mevzu oraya adım adım geldi, okumaya üşenirsen tepkin de böyle olur tabi.

• Black mesa Source modundaki o hareketlilik gitti modun yapımcıları sadece mod üzerinde çalışıyorlar ancak kesin bir tarih veremiyorlar yinede önümüzdeki aylarda çıkacağını tahmik etmek çok da zor değil.

Eli Vance borealisin içindeki teknolojiyi kullandırtmak istemediği için , 2. bir black mesa vakası olabilir diye karşı çıkıyor ve g-man tarafından dolaylı olarak öldürülüyor g-man kendisini öldürecek olan teknolojiye karşı çıkan adamı öldürecek
  • Arkadaşın birisi zamanda yolculuk olamaz imkansız demiş hatta yıldızdan örnek vermiş oda imkansız demiş şimdi şöyle birşey var o baktığınız yıldıdızlar dünyaya atıyorum 100 milyon ışık yılı uzakta buna ne insan ömrü yeter ne de başka birşey o ışık ta 100 milyon ışık yolu öteden dünyaya geliyor o yıldız patlasa bunu sen kaç yıl sonra fark edersin ? Dolayısıyla dünyanın çok fazla dışına çıkıldığı zaman dünyaya baktıklarında henüz istanbulunun yeni yeni feth edildiğini görürüsünüz bunu ben söylemiyorum televizyonda bir pro.dr söylemişti konuştukları konuda ufo idi ( teknoloji için mi geliyorlar denmişti ) adam da bu açıklamayı yapmıştı teknoloji bu denli hızlı ilerlerken nasıl olurda ışınlanmanın imkansız olacağını söylersiniz bunu anlamıyorum ....

Half-Life a gelirsek öyle şu oldu bu böyle bu böyle olacak demek çok boş bekleyip göreceğiz yeni oyunu ama inşallah yeni bir episode değilde direk 3 den başlatırlar zira episodeler çok kısa oluyor beklediğimize bile değmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 28 Şubat 2012; 22:20:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Hacılar geleceğe-geçmişe yolculuk etme muhabbetiyle ilgili tek şey söyleyebilirim.Benim aklıma bu konuda en mantıklı yatan şey sadece geçmişin görülebilmesidir.Zira dünyadan aşırı şekilde uzaklaşıldığı zaman dünyanın eski zamanlarına ait görüntüler henüz yeni oraya ulaştığı için bu mümkündür.Yani gökte gördüğümüz bir yıldızın belkide milyarlarca yıl öncesinde patlayıp yok olmuş olma ihtimali gibi.Fakat ne bu mümkündür nede diğerleri.Zamanda yolculuk teoriden ibaret bir şey.Gerçek olabilmesinin mümkünatı mantık çerçevesi eşliğinde düşünüldüğünde imkansızın ötesinde bir şey.Dediğim gibi bu konu hakkında en mantıklı olan şey sadece geçmişin görülebilmesidir bence.
    @Gorod zamanda yolculuk teori değil kardeşim.. gps uydularının saati bizim saatimizden daha yavaş olduğu farkedilince bizim zamanda daha hızlı olduğumuz anlaşıldı yanlış hatırlamıyorsam 20sn civarıbir ilerideyiz biz zamanda o uydulardan..

@MALTHAEL hacı sen çok yanlış anlamışsın durumları.. Zamanda ileriye yolculuk mümkün ancak geçmişe imkansız.. yani evet fatihin istanbulu fethedişini izlersin ama müdahele edemezsin.. 1 snde dünyaya geri gelsen yine 2012de bulursun kendini.. (haa dini olarak mümkündür tabi, yani allahın bunu yapmaya gücü varsa bir şekilde yapılıyordur da sadece biz bilmiyoruzdur ancak dini olacak bir kabul bu tabiki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 28 Şubat 2012; 22:23:46 >

• X-Files ın senaryosuyla aşırı benzerlikleri var Half-Life' ın zaten bilenler bi anımsayıp hak vericeklerdir bana. G-man konusunda bu derece derin düşünebilen ve adeta olaya çok ilginç yaklaşımlarda bulunmuş arkadaşlara saygılarımı sunuyorum valla.(Quantum falan...)

Belki tamamen g-man ve gordonun birbirine benzemesinin altında ikisininde farklı hayatlara sahip olmasına ragmen biz bilmesekte aynı mücadeleyi veriyo olmaları olabilir. Ve bu durumuda bu şekilde betimlemiş olabilirler bekleyip görecez.

Kritik edit: Sonu Lost dizisi gibi olmasında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtdmrdkn -- 29 Şubat 2012; 1:15:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

@Gorod zamanda yolculuk teori değil kardeşim.. gps uydularının saati bizim saatimizden daha yavaş olduğu farkedilince bizim zamanda daha hızlı olduğumuz anlaşıldı yanlış hatırlamıyorsam 20sn civarıbir ilerideyiz biz zamanda o uydulardan..

@MALTHAEL hacı sen çok yanlış anlamışsın durumları.. Zamanda ileriye yolculuk mümkün ancak geçmişe imkansız.. yani evet fatihin istanbulu fethedişini izlersin ama müdahele edemezsin.. 1 snde dünyaya geri gelsen yine 2012de bulursun kendini.. (haa dini olarak mümkündür tabi, yani allahın bunu yapmaya gücü varsa bir şekilde yapılıyordur da sadece biz bilmiyoruzdur ancak dini olacak bir kabul bu tabiki)

Hocam ben bu olayın çok daha masum bir açıklaması olduğunu düşünüyorum. :) Geleceğe yolculuğun mümkünatı durumu her bir salise için bile milyarlarca paralel evren muhabbeti gerçeğini falan ortaya çıkarıyor.Hani geleceğe gitme muhabbeti gerçek olsa mesela olay paradoksa düşüyor.Şöyle ki eğer geleceğe bugün gidilemiyorsa biz bu olayın şuan son noktasındayız.Eğer gidiliyorsa neden arkadan gelen birileri yok ? Bu olayın ancak dini-metafiziksel bir yönü olduğunu düşünüyorum ben.

• @Gorod hocam geleceğe yolculakta paralel evren muhabbetine girmeye gerek yok... sadece geçmişte var.. zaten gps uyduları dünyadan ayrıldıktan sonra zamanda kayma yaşadılar ki içlerindeki atom saatleri bizden farklı bir saniye gösteriyor.. zaten o olayda oradan anlaşıldı.. ağır kütlelerin yanında durdukça zamanda daha hızlı hareket ediyosun.. uydular dünyaya 20000km uzakta ama biz hemen üzerindeyiz o yüzden böyle bir fark oluştu..
  • sağolun beyler, son haberlere göre ötdü ünüverstesi fizik bölümü öğrencileri fdh / hl3 konusundan bitirme ödevi hazırlıyorlarmış..
  • GMan'in iyi biri olmadığını düşünen bir tek ben miyim?
    Herkes yardım ediyor falan demiş.
  • suanlik dostumuz cunku ep2 de eli gmani kasdederek ortak dostumuz demisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

GMan'in iyi biri olmadığını düşünen bir tek ben miyim?

Gman iyi biri değil zaten. Sadece çıkarcı ve çıkarı olduğu için bizi savunuyor
    Nihilanth'ın ölmesi için dünyayı tehlikeye atan,Eli'nin ölmesini sağlayan bi adamın neresi iyi olabilirki
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetBaba07gs

suanlik dostumuz cunku ep2 de eli gmani kasdederek ortak dostumuz demisti.

"Our mutual fiend" - friend değil. Ortak düşmanımız gibi bir şey yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

GMan'in iyi biri olmadığını düşünen bir tek ben miyim?

Hocam Patlama olmadan önce Black MEsa'da çok arıza vardı
    Bundan dolayı oldu patlama.
    G-man Böyle birşey beklemiyordu.
    Sanırım hukumette çalışırken işverenleri vardı
    Muhtemelen Uzaylılarla anlaşmış ve teknoloji almış veya Aperture Science ile.
    G-man patlama olduktan sonra Gordon'u test etti ve gordon geçti o testi
    Sonra ona(g-man gordon'a) tek çaresinin G-man ile anlaşmak zorunda olduğunu söyledi anlattı(Half Life'In sonu)
    G-man Bize(İNsanlığa ve Dunya'ya) yardım ediyor yani
    Bu teori'nin doğru olduğu %90
    G-man Gordon olmasa bile Hukumetten biri veya Ajan
    Başka bişey de olamaz zaten.
    NE BİR DUŞMAN NE DE COMBİNE'A YARDIMCI.
    Eğer Teorim Doğruysa BOREALİS GEMİSİNİ KULLANICAZ.

• Tum oyunlari 8.kez bitirmis bulunmaktayim, ben 986523.kez bitirdigimde cikaracaklar herhalde oyunu
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.