Şimdi Ara

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3 (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.983
Cevap
25
Favori
345.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 93'lüyüm ben bile Half Life'ı çıktığı zaman oynadım + Quake 1 (belki 1 sene sonrasında olabilir) + Blood + Doom 1&2 + Duke Nukem 3D
  • quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

ben bu oyunun multıplayer mapları harıc hıc bır sıngle versıonunu oynamadım daha.. Oynamaya deger mı ılk serıler hatırladıgım kadarı ıle grafıklerı cok kotu olması lazım ne dersınız ? gogta fıyatı ucuzdur ama alsammı almasam mı karar veremedım. Bıde yanlıs hatırlamıyorsam sankı ben bunun ılk cıkan versıonunu bıtırdım gıbı..

Hocam oynamaya değer mi ne demek, bahsettiğiniz şey oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu.
    Grafikleri çok kötü diye oynamazsanız çok şey kaçırırsınız.Grafikleri çok kötü dediğiniz oyunun zevkini ne Crysis'den ne de Battlefield vs den alamazsınız.
    Half Life - Opposing Force - Blue Shift - Half Life 2 - Half Life 2 Episode One - Half Life 2 Episode Two
    Sırasıyla oynamanızı tavsiye ederim.İlk Half Life'ın elden geçirilmiş bir sürümü var, Half Life Source diye.Grafik açısından pek fark yok ama en azından ingilizcem iyi değil derseniz Türkçe alt yazı ile oynayabilirsiniz.

Kardeşim oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu tabiri biraz iddialı değil mi ? Bu ilk Half Life olsa bile...Daha iyi şudur budur demiyeceğim ama en iyi oyunu demek...

Katılıyorum. Half Life 'a en iyi oyun demek diğer oyunlara haksızlık olabilir. Ama türünden en iyisi veya türünde en iyilerinden biri demek daha doğru.

• Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MehmetBaba07gs

quote:

Orijinalden alıntı: Elimon

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Creav

Barney nasıl konuşmuyor ? Blue Shift te oynarken konuşmuyor ama HL2 de karşımızda bülbül gibi ötüyor adam nasıl konuşmuyormuş anlamadım

Dostum bende biliyorum HL2'de bülbül gibi şakıdığını, benim anlatmaya çalıştığım şey konuşmamasının nedeni bi konuşsa bütün gizemi dökecek diye değil, o karakteri yönettiğimiz için konuşmuyor demeye çalıştım.

Hocam G-man'In gordon Freeman olduğuna dair bi kanıt ise:

Hlf2 Episode 2'de Hatırlarsanız dinle güzleim diyordu

Eğer Gman Gordon Freeman çıkarsa kendimi sınırsız banlattıracağım.

Gman ın gordon olmaması için bir sebep var oda
    gman gordon ise biz onugörüyoruz oda bizi nasıl oluyor ve karşılıklı bakışmalar geçiyor.
    gman ın gordona benzemesiin sebebi ise tüm çizimlerin aynı kalıptan yola çıkılarak yapılması.

Vallahi sınırsız banlattırabilir yukarida ki arkadaş bence kendini hiç o kadar kesin konuşmamak lazım .

Ayrıca arkadaşlar zaman mekan diye birşey var hani, zaman hacim kütle gibi bir fizik kavramıdır, göz göze gelmeleri bir şeyi ispatlamaz, G Man insanların dünya da tabi olduğu kavramlardan azade bir varlık, o portal portal dediğiniz şeyler küçük birer solucan deliğidir (worm hole) karadeliklerin yolculuk ettiği uzay zamanı bükebilen kırlmalar yaratan quantum fiziğinde açıklanan olgular yani.

Bunları kullanan varlıklar zaman dediğimiz şeyden bağımsız olarak hareket edebilir çünkü zamanın kendisi mutlak değildir altı üstü bir fizik kavramıdır. Nasıl hacim kütle yoğunlu ağırlık gibi şeyler varsa ve dünya üzerinde manipüle edilebiliyorsa zaman da değiştirilebilir.

Tüm bunlar zaten teoride quantum fiziği ile ilk olarak Albert Einstein' ın çalışmaları ile ispatlanmış ve bugüne değin gelişerek gelmiş olan şeylerdir. Işık hızına ulaşmanın imkansızlığı (e=mc2) kütlenin sıfır olması gerekliliği prensibi. Bu zamanda yolculuk teorisi ise tamamen uzayda solucan delikleri açmakla alakalıdır. Bir sayfanın iki ucunu katlar gibi uzay zaman düzlemini büküp birleştirip sıfır noktasından geçersiniz ve neredeyse hiç yolculuk etmeden trilyonlarca km yol katedersiniz, bu işlemi yaparken zamanı büktüğünüz için eğer doğru teknolojiye sahipseniz zamanda istediğiniz hesapladığınız noktalara sıçrayışlar da yapabilirsiniz...

Özetle bu yazdıklarımın çok daha detaylı halini bilen VALVE çalışanları pek tabii quantum fiziği içerisinde olan bu tarz şeyleri kullanıyor olabilir oyununda.

Yani Gordon' un ve başkalarının G MAN' i gözleriyle görmeleri onun Gordon olabileceği fikri ve ihtimalini çürütmez, çünkü teoride bu gerçek dünyada ( geçtim oyunu ) dahi mümkün, yeterli teknoloji olduğu müddetçe...

G Man in geldiği yerde eğer gelecekten bir zaman dilimiyse bu teknoloji pek tabii orada mevcut olabilir.

Kesin konuşup yazmayın derim arkadaşlar ben size. G MAN zamanla ve fizik ( dünya üzeri fizik kanunları...) kanunlarıyla dalgasını geçen bir varlık. Yaptıkları dünyanın koşullarıyla açıklanamaz... Sırf o sağa sola açıp yolculuk ettiği ve bizim portal portal deyip durduğumuz şeyler bile özünde kara deliklerin evrende yolculuk etmek için kullandığı devasa Worm hole ( solucan deliği ) ların minyatürize edilmiş halidir ve zamanı eğip bükerler.

Worm hole kullanımı ise zamanda yolculuğu mümkün kılar.

Aperture science ın geliştirdiği teknoloji de bir nevi worm hole cihazıdır zaten.

Eğer dediğin gibi olursa gordon asla ölmeyecek,
    nasıl mı

şimdi gordon black mesada test yapıyor ve diğer gordon (gman) onu izliyor sonra gman gidiyor işte olaylar falan oluyor gordon u zaman boşluğuna atıyor gordon büyüyor gman oluyor nasılsa oda diğer gordon u alıyor zaman boşluğuna atıyor,o gordonda büyüyor gordon u zaman boşluğuna atıyor,o gordon da büyüyor ... bu sonsuza dek sürüyor. (ne kadar mantıklı )

g-man ın gordon veya insan olmamasına sebepler
    * nihilant ne demişti sen sadece bir insansın ama o (gman ı işaret ederek) sadece bir insan değil (gibi birşey)
    *g-man konuşurken çok zorlanıyor , durdukyere yutkunuyor, mantıksız yerde cümlesini kesiyor, cümlesini bitirince bir rahatlama hissediyor sanki üzerinden çok büyük bir yük kalkmış , kelimeleri uzatıyor özellikle cümle sonundaki s harfini bunlar g-man ın insan dilini çok az konuştuğunu daha önce konuşmadığını gösteriyor daha insan diline alışamamış
    *zaman ı durdurabiliyor geleckten geldi diyelim kendisini niye zaman boşluğuna atsın.
    *en önemlisi hl1 in sonunda iş teklifini kabul etmeyince gordon u niye öldürsün gordon ölürse oda ölür değilmi.
    daha önemlisi ise böyle bir teori eskiden atılmıştı kanıtları gordon ve gman ın yüzlerindeki detayların birbirine benzemesiydi ama valve bunu yalanladı
    açıklaması ise tüm insanların aynı yüz kalıbından yola çıkılarak çizilmesi idi.

• 1) Zamanı durdurabilen bir kişi Gordon olsa neden kendi ruhuna ve bedenine dönmesin.
    2) Gordon'un geçmişi biliniyor ve testten önce hayatında hiç olağanüstü birşey olmadı.
    3) Deney öncesi Gman Eli ile konuşurken görüldü Eli'ye Xen taşını verdi
    4) Nihilanth ölürken sen bir insansın o bir insan değil ve o seni bekliyor dedi. Gman Gordon olmadığı gibi insanda değil.
    5) Gman Nihilanth'ı öldürdüğümüzden sonra bize teşekkür ederek 2 seçenek sundu. Ya teklif ettiği işi kabul edecektik veya ölümü seçecektik.Eğer o bizsek neden bize ölüm seçeneğini sunsun veya iş teklif etmek için neden Nihilanth'ı öldürmemizi beklesin?
    6) Zamansız boşluğa hapsetti Gordon burada uyudu ancak Gman işbaşındaydı ve aralarında ne olduysa Vortigauntlar ile ters düştüler bunu ikinci oyunda gördük.
    7) Adrian Shephard yani Gman'in tıpkı Gordon gibi kullandığı bir başka kişi günlüğünde Gman'den ve Gordon'dan ayrı ayrı bahsediyor.
    8) Gman Gordon olsaydı veya Gordon'un halisulasyonlarından ibaret olsaydı nasıl Eli,Barney,Adrian,Gordon ve Vortigaunlar'a gözükebilirdi.Gman'ni halisulasyon olduğunu düşünenler muhtemelen Half Life hikayesini bir rüyadan ibaret olduğunu ve uyanınca oyunun biteceğini falan düşünüyorlardır.
    9) Bizi Citadel patlamasında aşağıya indiren Gman değil Vortigauntlardır. Gman bizi tekrar boşluğa hapsedecek iken Vortigauntlar tarafından engellendi ve hem Alyx hemde Gordon citadelin aşağısına gönderildi. Gman bu durumda hafiften kızmıştı.
    10) Gman Gordon diyelim neden kendini zamansız boşluğa hapsetsinki? Onlarca yıl uyuyup dinlenmek içinmi? Hemde dışarıda o kadar çok olay olurken.(ki Gman bu zaman aralığında başka işlerde yaptı)
    11) Gman eps 2 oyununda Alyx'in zihnine hükmetti bunu gördük. Gordon kendisine yardım eden birisine neden böyle birşey yapsın?
    12) Eli Borealis gemisindeki şeyi yoketmek istiyordu Gman ise onu kullanmamızı istiyordu.Alyx Gman'in sözünü babasına söyledikten birkaç dakika sonra Eli öldürüldü. Gordon Borealis gemisini yeni öğrenmişti içinde ne olduğunu bilmeden neden kullanmak veya yoketmek kararını verip karşısına çıkanı öldürsün?
    13) Gman Alyx'i Blackmesa'dan çekip çıkardığını,ilk başlarda bebek olduğu ve kullanılabilir olmadığı için tepki gördüğünü daha sonra ise onları yoksaymayı öğrendiğini anlattı.Gman onu çıkardığı sırada Gordon zamansız boşluktaydı. Alyx ve Gordon'a yatırım demeside ayrı birşey.
    14) Sözü Nihilanth'ın sözleriyle bitireyim
    Comes... another... (Nihilanth çok önceden Gman'i biliyordu hatta hakkında bilgi sahibiydi onun hakkında bize birkaç söz söylemişti.Biz Xen'e ışınlandığımız ilk anda bu sözü söyledi. Yine bir başkası geldi anlamında birşey söylüyor yani bizden önce başkalarıda yollanmış)
    You are man... he is not man... for you he waits... for you... (Sen insansın o bir insan değil o senin için bekliyor.Burdan şunu anlıyoruzki Nihilanth Gman hakkında birşeyler biliyor ve bizi Gman'in kullandığını biliyor. Nihilanth öldükten sonra Gman bizimle ilk kez iletişime geçti ve yaptığımız işten etkilendiğini,Xen'in artık onların kontrolünde olduğunu ve bize iş teklifi sunmak istediğini söylemişti.)
    The truth...you can never know...the truth... (Gerçeği asla bilemeyeceksin diyor yani kim için kullanıldığımızı ne için savaştığımızı hiçbir zaman bilemeyeceğiz)
    Deceive you... will deceive you... (Sizi aldatacak,yarı yolda bırakacak,kullanacak tarzı birşey demek istiyor. Yine kimden bahsettiğini çok iyi biliyoruz Gman.)
    Herneyse yazdım baya istersen devamınıda yazarım. Tekrar söylüyorum aha SS alın veya başka birşey yapın. Gordon birgün Gman çıkarsa konu dışında kendime hakaret konusu açıp sınırsız banlatıyorum kendimi. Bu kadar emin konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 27 Şubat 2012; 20:26:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

quote:

quote:

quote:

ben bu oyunun multıplayer mapları harıc hıc bır sıngle versıonunu oynamadım daha.. Oynamaya deger mı ılk serıler hatırladıgım kadarı ıle grafıklerı cok kotu olması lazım ne dersınız ? gogta fıyatı ucuzdur ama alsammı almasam mı karar veremedım. Bıde yanlıs hatırlamıyorsam sankı ben bunun ılk cıkan versıonunu bıtırdım gıbı..

Hocam oynamaya değer mi ne demek, bahsettiğiniz şey oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu.
    Grafikleri çok kötü diye oynamazsanız çok şey kaçırırsınız.Grafikleri çok kötü dediğiniz oyunun zevkini ne Crysis'den ne de Battlefield vs den alamazsınız.
    Half Life - Opposing Force - Blue Shift - Half Life 2 - Half Life 2 Episode One - Half Life 2 Episode Two
    Sırasıyla oynamanızı tavsiye ederim.İlk Half Life'ın elden geçirilmiş bir sürümü var, Half Life Source diye.Grafik açısından pek fark yok ama en azından ingilizcem iyi değil derseniz Türkçe alt yazı ile oynayabilirsiniz.

Kardeşim oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu tabiri biraz iddialı değil mi ? Bu ilk Half Life olsa bile...Daha iyi şudur budur demiyeceğim ama en iyi oyunu demek...

Katılıyorum. Half Life 'a en iyi oyun demek diğer oyunlara haksızlık olabilir. Ama türünden en iyisi veya türünde en iyilerinden biri demek daha doğru.

İyide enler sürekli zaten göreceli olarak değişir.Kolobratif bir otorite şu oyun en iyidir dediği zaman onumu en iyi olarak görecez.Sana göre süper olan a oyunu başkasına göre hiçbir şey ya da senin ailen gibi sevdiğin oyun başkası için zaman kaybı olabilir.Fakat Half Life gibi oyunlar söz konusu olduğu zaman insanlar bu oyunların her zaman sevecek bir yanını bulur.Olay hani öznel olarak çok değişsede "A oyunun şurası gerçekten çok iyiydi." diye insanlar bu tür oyunlarda çoğu zaman nesnelleşir. :) Half Life gerek çıktığı zamanlarda yaptığı etki gerek hala oyun dünyasında ki oyunları etkilemesi yine oyun dünyasına kattıklarıyla benim açımdan her zaman dünyanın en iyi 5 oyunu içerisinde sayılacak oyundur.Mesela bana sorsalar ben Quake 2-Half Life ve Sanitarium üçlüsünü oynadıktan sonra oynadığım hiç bir oyundan doğru düzgün zevk alamadım desem abartmam.Bir tek Mafia 2 oynarken mutlu oldum. :) Mesela herkesin yücelttiği Cod serisinin sadece ilk oyununu baştan sona oynamıştım.Diğer oyunlarını 15 dakika oynayıp kapamışımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

quote:

quote:

quote:

İyide enler sürekli zaten göreceli olarak değişir.Kolobratif bir otorite şu oyun en iyidir dediği zaman onumu en iyi olarak görecez.Sana göre süper olan a oyunu başkasına göre hiçbir şey ya da senin ailen gibi sevdiğin oyun başkası için zaman kaybı olabilir.Fakat Half Life gibi oyunlar söz konusu olduğu zaman insanlar bu oyunların her zaman sevecek bir yanını bulur.Olay hani öznel olarak çok değişsede "A oyunun şurası gerçekten çok iyiydi." diye insanlar bu tür oyunlarda çoğu zaman nesnelleşir. :) Half Life gerek çıktığı zamanlarda yaptığı etki gerek hala oyun dünyasında ki oyunları etkilemesi yine oyun dünyasına kattıklarıyla benim açımdan her zaman dünyanın en iyi 5 oyunu içerisinde sayılacak oyundur.Mesela bana sorsalar ben Quake 2-Half Life ve Sanitarium üçlüsünü oynadıktan sonra oynadığım hiç bir oyundan doğru düzgün zevk alamadım desem abartmam.Bir tek Mafia 2 oynarken mutlu oldum. :) Mesela herkesin yücelttiği Cod serisinin sadece ilk oyununu baştan sona oynamıştım.Diğer oyunlarını 15 dakika oynayıp kapamışımdır.

Bu mesajı ne amaçla yazdın anlamadım bende senin dediğini demişim işte. En iyi oyundur demek doğru olmaz diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu mesajı ne amaçla yazdın anlamadım bende senin dediğini demişim işte. En iyi oyundur demek doğru olmaz diye.

Hocam işin öznel ve çok göreceli olduğunu söyledim.En iyi oyundur demek doğru olur ya da olmaz demedim.Benim için en iyi oyunudur piyasanın.Kimse itiraz edebilir mi ? Etse mesela ne şekilde eder ? Anlatmak istediğim sürekli bir enler listesi yapılsa her zaman dahil edilecek bir oyundur Half Life.Yine birisi çıkar "Doom bana göre en iyi oyun." der adama diyebilir misin hayır değil diye.Hangi oyunun en iyi olduğunu teknik olarak ölçen bir cihazda yok.Otoritelerde beni bağlamaz.Beni genel oyuncu yorumları-kendim ve bu oyunun yaptığı etkiler bağlıyor en konusunda.

• @iamburak

The truth...you can never know...the truth... (Gerçeği asla bilemeyeceksin diyor yani kim için kullanıldığımızı ne için savaştığımızı hiçbir zaman bilemeyeceğiz)
    Deceive you... will deceive you... (Sizi aldatacak,yarı yolda bırakacak,kullanacak tarzı birşey demek istiyor. Yine kimden bahsettiğini çok iyi biliyoruz Gman.)

Bu sözlere bakarak borealis gemisindeki teknolojiyi kullanmamızın bizim zararımıza olacağını söylemek mümkün müdür ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LegendmJ_

@iamburak

Bu sözlere bakarak borealis gemisindeki teknolojiyi kullanmamızın bizim zararımıza olacağını söylemek mümkün müdür ?

G-man bizim dostumuz. Breen'den bahsediyor olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LegendmJ_

@iamburak

Mümkündür. Çünkü Gman daha önce Eli'a aynı şeyleri söylediğinde Black Mesa olayı olmuştur.

Biraz iamburak'ın yerine konuşmuş oldum galiba kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

1) Zamanı durdurabilen bir kişi Gordon olsa neden kendi ruhuna ve bedenine dönmesin.
    2) Gordon'un geçmişi biliniyor ve testten önce hayatında hiç olağanüstü birşey olmadı.
    3) Deney öncesi Gman Eli ile konuşurken görüldü Eli'ye Xen taşını verdi
    4) Nihilanth ölürken sen bir insansın o bir insan değil ve o seni bekliyor dedi. Gman Gordon olmadığı gibi insanda değil.
    5) Gman Nihilanth'ı öldürdüğümüzden sonra bize teşekkür ederek 2 seçenek sundu. Ya teklif ettiği işi kabul edecektik veya ölümü seçecektik.Eğer o bizsek neden bize ölüm seçeneğini sunsun veya iş teklif etmek için neden Nihilanth'ı öldürmemizi beklesin?
    6) Zamansız boşluğa hapsetti Gordon burada uyudu ancak Gman işbaşındaydı ve aralarında ne olduysa Vortigauntlar ile ters düştüler bunu ikinci oyunda gördük.
    7) Adrian Shephard yani Gman'in tıpkı Gordon gibi kullandığı bir başka kişi günlüğünde Gman'den ve Gordon'dan ayrı ayrı bahsediyor.
    8) Gman Gordon olsaydı veya Gordon'un halisulasyonlarından ibaret olsaydı nasıl Eli,Barney,Adrian,Gordon ve Vortigaunlar'a gözükebilirdi.Gman'ni halisulasyon olduğunu düşünenler muhtemelen Half Life hikayesini bir rüyadan ibaret olduğunu ve uyanınca oyunun biteceğini falan düşünüyorlardır.
    9) Bizi Citadel patlamasında aşağıya indiren Gman değil Vortigauntlardır. Gman bizi tekrar boşluğa hapsedecek iken Vortigauntlar tarafından engellendi ve hem Alyx hemde Gordon citadelin aşağısına gönderildi. Gman bu durumda hafiften kızmıştı.
    10) Gman Gordon diyelim neden kendini zamansız boşluğa hapsetsinki? Onlarca yıl uyuyup dinlenmek içinmi? Hemde dışarıda o kadar çok olay olurken.(ki Gman bu zaman aralığında başka işlerde yaptı)
    11) Gman eps 2 oyununda Alyx'in zihnine hükmetti bunu gördük. Gordon kendisine yardım eden birisine neden böyle birşey yapsın?
    12) Eli Borealis gemisindeki şeyi yoketmek istiyordu Gman ise onu kullanmamızı istiyordu.Alyx Gman'in sözünü babasına söyledikten birkaç dakika sonra Eli öldürüldü. Gordon Borealis gemisini yeni öğrenmişti içinde ne olduğunu bilmeden neden kullanmak veya yoketmek kararını verip karşısına çıkanı öldürsün?
    13) Gman Alyx'i Blackmesa'dan çekip çıkardığını,ilk başlarda bebek olduğu ve kullanılabilir olmadığı için tepki gördüğünü daha sonra ise onları yoksaymayı öğrendiğini anlattı.Gman onu çıkardığı sırada Gordon zamansız boşluktaydı. Alyx ve Gordon'a yatırım demeside ayrı birşey.
    14) Sözü Nihilanth'ın sözleriyle bitireyim
    Comes... another... (Nihilanth çok önceden Gman'i biliyordu hatta hakkında bilgi sahibiydi onun hakkında bize birkaç söz söylemişti.Biz Xen'e ışınlandığımız ilk anda bu sözü söyledi. Yine bir başkası geldi anlamında birşey söylüyor yani bizden önce başkalarıda yollanmış)
    You are man... he is not man... for you he waits... for you... (Sen insansın o bir insan değil o senin için bekliyor.Burdan şunu anlıyoruzki Nihilanth Gman hakkında birşeyler biliyor ve bizi Gman'in kullandığını biliyor. Nihilanth öldükten sonra Gman bizimle ilk kez iletişime geçti ve yaptığımız işten etkilendiğini,Xen'in artık onların kontrolünde olduğunu ve bize iş teklifi sunmak istediğini söylemişti.)
    Herneyse yazdım baya istersen devamınıda yazarım. Tekrar söylüyorum aha SS alın veya başka birşey yapın. Gordon birgün Gman çıkarsa konu dışında kendime hakaret konusu açıp sınırsız banlatıyorum kendimi. Bu kadar emin konuşuyorum.

Eğer hatırlarsan G-Man şöyle diyordu Episode 2'de

''Benimde uymam gereken kurallar var'' Ve buda bize duşman olmadığına dair kanıt.İşverenleriyle hep konuşuyor.Zaten G-man olmasaydı o Half Life 2 deki Citadelin patlamasından inmezdik

Yani sen boşuna heves etme g-man dusman değil
    Hemn g-man black mesa dayken biz uykudaydık g-man tren saatini bekliyordu(anladınmı bilmiyorum)
    ASlında anlatmak istediği şuydu g-man'In half life 'ın sonunda
    Ya Dunyayı Kurtarırsın
    Ya da ölürsün(Çünkü seçeneği kabul etmeseydi ilerde ölücekti ve G-man'ın dostumuz olduğuna dair kanıtı oydu)
    Birazda şöyle dusun
    Nihilanth bizim dusmanımız
    Yalan söylüyor olabilir.
    %75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 27 Şubat 2012; 21:12:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam işin öznel ve çok göreceli olduğunu söyledim.En iyi oyundur demek doğru olur ya da olmaz demedim.Benim için en iyi oyunudur piyasanın.Kimse itiraz edebilir mi ? Etse mesela ne şekilde eder ? Anlatmak istediğim sürekli bir enler listesi yapılsa her zaman dahil edilecek bir oyundur Half Life.Yine birisi çıkar "Doom bana göre en iyi oyun." der adama diyebilir misin hayır değil diye.Hangi oyunun en iyi olduğunu teknik olarak ölçen bir cihazda yok.Otoritelerde beni bağlamaz.Beni genel oyuncu yorumları-kendim ve bu oyunun yaptığı etkiler bağlıyor en konusunda.

Ben katılıyorum zaten sana. En iyi demeyi oyunları geçtim hiç bir alanda kullanamazsın. Yani ben şimdi IOS en iyidir desem adamın biri çıkacak bence Android daha iyidir diyecek. Ee biz tartışacaz ama adam tartışmanın sonunda hala Android daha iyi diyebilir. Özneldir. Kısacası renkler ve zevkler tartışılmaz diyelim.

• quote:

''Benimde uymam gereken kurallar var'' Ve buda bize duşman olmadığına dair kanıt.İşverenleriyle hep konuşuyor.Zaten G-man olmasaydı o Half Life 2 deki Citadelin patlamasından inmezdik

Gman düşman değil tabiki (şimdilik). Dediğim gibi bizi kullanarak çıkar elde ettiği,bizi yatırım olarak gördüğü için bize düşman olmayacak bir süre ancak elbet birgün bize ihtiyacı kalmayacaktır o zaman bizi özgürlüğümüze mi bırakacak yoksa başka birşeymi yapacak göreceğiz.

• quote:

quote:

Gman düşman değil tabiki (şimdilik). Dediğim gibi bizi kullanarak çıkar elde ettiği,bizi yatırım olarak gördüğü için bize düşman olmayacak bir süre ancak elbet birgün bize ihtiyacı kalmayacaktır o zaman bizi özgürlüğümüze mi bırakacak yoksa başka birşeymi yapacak göreceğiz.

Bizle işi bitmişti aslında. Ep1'in sonunda bizi tekrar uyutuyordu. Ama Vorti'ler kurtardı. Belki de sonra Adrian Shephard'ı kullanacaktı.
    Galiba.

• quote:

quote:

quote:

Bizle işi bitmişti aslında. Ep1'in sonunda bizi tekrar uyutuyordu. Ama Vorti'ler kurtardı. Belki de sonra Adrian Shephard'ı kullanacaktı.
    Galiba.

Hayır. Bizi uyutacaktı ancak sonradan planlar değişti Eli Vance'in Borealis gemisine ulaşmaya çalıştığını ve içindekini yoketmeyi düşündüğünü öğrendi. Bunu öğrenen Gman bizimle iletişime geçti ve Alyx'in hayatı karşılığında senden birşey istiyorum,onu White Forest'a babasının yanına sağa salim götür dedi. Bizi kullanarak Alyx'i oraya ulaştırdı ve o söz Eli'ye söylendikten sonra Eli'nin ölümü gerçekleşti. Buradanda anladıkki Borealis gemisi Gman için önemliymiş ve onun yokedilmesini istemiyormuş. Tüm planlar değişti ve şimdi biz Gordon ve Alyx(Gman'in 2 kuklası) Borealis gemisine doğru yola çıkıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 27 Şubat 2012; 21:20:53 >

• Nihilant son artık yalan söylemesi gibi bir ihtimal yok şöyle düşünelim ölürken son anlarında insanlar artık gerçekleri açıklar kendiyle birlikte bilgilerin yok olmasını istemezler nihilantda böyle yaptı.Bundan sonra artık çıkacak portal oyunuda artık konuya direk olarak etki edecektir seri çok ama çok garip ve de inanılmaz bir yola gidiyor gibi portaldan half life a bağlamalarını görmek zevkli olacak aslında Portal 3 ü oynasak sonra bi half-life oynasak daha iyi olur ancak işler karışık.

G-Man neden vortilerle düşman burası hep es geçiliyor ancak 1. oyunda bize saldıran vortiler ne oluyorda 2. oyunda bizim dostumuz oluyor g-man'e düşman oluyor?

Bizi aldatacak borealisin içindeki teknolojiyi kast etme olasılığı çok ama çok yüksek yani nasıl bir oyun bu adamın 1. oyunda söyledi bir laf ilerleyen oyunlara ipucu olabiliyor helal olsun valve.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Galiba.

Hayır. Bizi uyutacaktı ancak sonradan planlar değişti Eli Vance'in Borealis gemisine ulaşmaya çalıştığını ve içindekini yoketmeyi düşündüğünü öğrendi. Bunu öğrenen Gman bizimle iletişime geçti ve Alyx'in hayatı karşılığında senden birşey istiyorum,onu White Forest'a babasının yanına sağa salim götür dedi. Bizi kullanarak Alyx'i oraya ulaştırdı ve o söz Eli'ye söylendikten sonra Eli'nin ölümü gerçekleşti. Buradanda anladıkki Borealis gemisi Gman için önemliymiş ve onun yokedilmesini istemiyormuş. Tüm planlar değişti ve şimdi biz Gordon ve Alyx(Gman'in 2 kuklası) Borealis gemisine doğru yola çıkıcaz.

Neye "hayır" dedin?

• quote:

Neye "hayır" dedin?

Cidden niye hayır demişim
  • quote:

quote:

Half Life'dan birşey anlamak için ille zamanındamı oynamak gerekiyor gerçekten saçma söz etmişsin? 91 doğumluyum ve half life serisini son 7-8 yıl içinde tamamen oynadım(hatta bu sıralar tekrardan tüm seriyi bitirdim ve bu 1 tane sayılmaz şuana kadar defalarca bitirdim) oyunun hikayesini çokta iyi biliyorum. Birincisi Gman'in Gordon olma ihtimali bile yoktur. İngilizcem gayet iyi ve oyunları anlayarak oynuyorum yani half life içindeki şeyleri anlamamam için hiçbir sebep yok. Mantıklı bir kişide Gman'in Gordon olamayacağını bilir zaten. Sen yine nasıl istiyorsan öyle düşün birkaç saate neden gordon olamayacağının sebeplerini yazarım.

Bak işte gördünmü ?

Aynen benim dediğime gelmişsin...

Bende öyle dedim zaten, bunun yaşla alakası yok dedim...

Senin de buradan millete OHA HİÇ BİRŞEY BİLMİYORSUNUZ HALF LİFE hakkında demen aynı şey.

Anladın mı şimdi ?

Senin tüm oyunları oynayanlardan farkın ne ? İnsanlara hiç birşey bilmiyorsunuz diyorsun ?

Herkes oynadı Half Life serilerini ve senin kesin eminim sizin fikirleriniz komik birşey den haberi olmayan insanlarsınız demen benim senin çıktığında oynamadın demem kadar saçma anlıyormusun.

Çünkü herkes oynadı senin oynadığını, herkes oyunlardan yola çıkarak, oyunlardan edindiği izlenimlerden yola çıkarak tahminler yürütüyor.

Gordon Freeman kimdir sence söylesene bana, madem çok biliyorsun ?

G Man kim biliyormusun, nasıl emin olabiliyorsun daha Half Life 3 çıkmadan oynamadan ?

Öyleyse insanların fikirlerine saçma deme hakkın yok. Çünkü senin kanıt dediğin herşey ucu açık şeyler ve farklı yorumlanabilir şeyler.

Çok merak ediyorum zahmet edip okudun mu yazdıklarımı ?

Hepsi OLABİLİR başlığı altında tahminler ve görüşlerden ibaret.

Burada senin düşüncelerine kesin bir dille SAÇMA diyen yok gördüğün üzere... Eee sen GABE falan da değilsin ( Ayrıca VALVE dan yapılan yalanlama yahut açıklamaya neden kesin gözüyle bakalım, insanlar gerçeğe yakın tahminlerle karşılarına geldiklerinde ne diyecek adamlar ahanda çözdünüz olayı evet öyledir mi ? O zaman yapmasınlar kardeşim Half Life 3, o kadar teoriden kafalarında ki fikre yaklaşan çıkmadı mı yani ? Belki sırf bu yüzden tasarım senaryo değişikliğine bile gitmiş olabilirler )

Hiç düşündün mü neden yazıyorum bunları sana ?

Çünkü insanların görüşlerine HALF LİFE serisinden bir tek anlayan senmişsin gibi bütün gizemi çözmüşsün gibi saygı göstermiyor aklınca kafa buluyorsun da ondan. Sana aynısını yapan var mı ? Yok.

Yaş mevzusunu sadece yaptığının anlamsızlığına vurgu amaçlı kullandım, öyle düşündüğümden değil. Çünkü iki tutumda aynı oranda saçma ? Eğer anlasaydın zaten saçmalamışsın yaş ile ilgili demezdin.

Sen nasıl zamanından çok sonra oynayıp yorum yapıyorsan ve zamanında oynayandan bir farkın yoksa, aynı şekilde oyunu oynayan herkes de fikir belirtmede senin kadar özgürdür. Çünkü asıl bilgi kaynağı saçma sapan teori üreten siteler forumlar değil oyunu oynayan yorumlayan kişinin kendi aklıdır.

Sen farkında bile değilsin ama sırf senden farklı yorumladıkları için insanların akıllarıyla alay ediyorsun kardeşim, bunu görmeni istiyorum. Hala böyle düşünenler var yaa OHA demek bu demektir.

Çünkü iki farklı görüşünden aksi türlü olduğunu ispatlayamazsın HALF LİFE 3 çıkmadı çünkü.

Bu arada ben kesin öyledir kesin G MAN Gordon Freeman dır da demedim hiç bir yerde, bu bence mümkün dedim.

E bırakta bir zahmet belirtelim düşüncelerimizi.

Sen daha varlığından bi haberken hastası olmuş fanı olmuş bir sürü insan var Half Life' a , HALF LİFE fanatikliğinin en çok en doğru ben bilirim tribinin lüzumu yok anlayacağın.

Sen istediğin kadar mantıklı adam bilir zaten falan de ? Usta senaristlerin yönetmenlerin işi zaten en bariz olan şeyi en mantıklıyı sana en mantıksız olarak sunmasıdır ve VALVE usta bir hikaye anlatıcısı, sana herşeyi kesin çözecek bilgiyi kanıtı verdiler mi sanıyorsun oynadığın o oyunlarda ?

Bana sadece şunu söyle bilirkişi kardeşim en büyük Half Life fanı ; GORDON FREEMAN kim ? Neyi temsil ediyor, referansları ne, neden herkes için Combine Nihilanth, G MAN, Resistance için bu kadar aşırı önemli...

Altı üstü bir fizikçi değil mi ? Rastgele bir adam mı sence ? Bunu düşündüğünüz bile yok, takılmış herkes G MAN' e. Belki VALVE ın istediği de bu, dikkati G MAN e ve gizemine çekmek ?

Bak önyargısız şu attığım son 6,7 mesajı oku bir daha, bir de öbür tarafından bak olaya. İddia etmiyorum senin gibi, çünkü haddime değil, nasıl emin olabilirim ki ?

Hiç bir haltı doğru düzgün bilemeyeceğimizin, emin olamayacağımızın en büyük kanıtıdır GORDON FREEMAN karakteri. Bir düşün.

Ayrıca uzay zaman mevzusundan solucan deliklerinden quantum mekaniklerinden azıcık haberdarsan ( ki ben azıcık haberdarım, bilgim kısıtlı haliyle ) ve G MAN in yaptıklarının farkındaysan G MAN in Gordon olma ihtimalinin olduğunu kabul edersin zaten, dikkat et ihtimalini diyorum.

Allah rızası için mesajın tamamına cevap verin ya, işinize gelmeyen kısımları ( iddia etmiyorum, kesin öyledir demiyorum, ihtimali var diyorum gibi kısımları ) görmezden gelip saçma sapan cevaplar vermeyin mesaja. Cımbızla cümle ayıklıyorsunuz böyle yaptığınız da.

Açıkçası cevap bile olmuyor yazdıklarınız.

• 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.