Şimdi Ara

Half life Akıl karıştıran Konular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yıllardır half life oynuyorum ama şu olayları bi türlü anlamış değilim.

1-Half life1 de bilim adamı tarafından çağırılan abd askerlerine verilen emir vur emri hl1 de gördüğümüz gibi tüm yaşayan bilim adamları güvenlk görevlilerini acımadan kurşuna dizmeleri ama şuda varki aynı zamanda geçen opposing force ek oyununda askerler dahamı yumuşak gönüllü hemen hemn çoğu bilimadamlarını esir almışlar öldürmemişler bunu geçtim oyunun başında adrian helikopterdn yaralı düşünce black mesa da doktorlar tarafından tedavi edilmesi hatta güvenlik görevlilerinin ona yardım etmesi bu size saçma gelmiyormu hani askerlin görevi herkezi susturmaktı burda çelişkili giden olaylar hl1 de askerlerle opposing deki askerlerin bir olmamasımı

2-black ops özel tim askerleri niye gönderildi amaçları neydi bunlarda askerdi hecu askerlini de vuruyorlardı

3-büyük deneyden sonra ortalık cehennem alanına dönünmüşken bu olaydan sadece mexico ve çevresi mi etkinlendi diyelimki asya kıtasında bir ülke yada diğer tüm dünya ülkeleri etkilenmedimi ?? ozmn abd hükümeti neden bilim adamlarını öldürtmek istesin ztn tüm dünya uzaylıları görmüş olacakdır

4-black mesada siviller varmıydı veya diğer konumdakiler teknisyen işçi sınıfları oyunda göremiyoruzda

gelelim half life 2 deki sorunlara

5-combine denen uzaylı ırkı tam olarak nedir.****orlar tam olarak bi canlı ama strider ve hunters lar makinamı yani robot ise striderların organları nasılda oluyor yoksa canlı tobot karışımı birşeymi hatırlarsanız dog bizi bi bölümde strider in elindn kurtarıyordu onun üzerine atlayıp beynini felan çıkarıyordu buda çelişki

6-overwatch lar combine askerleri yani tam olarak nasıl bi yaşam formu canlı - robot gibi birşeymi organları varmı içlerinde ne var maske lerinin altında ne var tam olarak cyborg mu nedir bunlar

7-combine gücünün dünyayı istilası sonrası daha önceden xen ırkından bazı yaratıkların dünyaya düşmesi sonucu bazı kargaşalar olmuştur

düşenler sadece

vortigaunt ve headcrablermi diğer türlere ne oldu hepsi öldümü yada dünyadalarmı

8-antlion yaratık türleri nasıl oluştu nerden ortaya cıktı

9-combine den başka diğer uzaylılar warmı

• oyunun olayıda bu ya zaten
  • bunlar benim de kafamı karıştırıyodu. araştırdım fakat bi kaç sonuca ulaşabildim sadece.
  • Cevaplayayım hemen.

1- Amerikan askerleri, Black Mesa 'da yaşanan olayları örtbas etmek için bütün personelleri öldürme emri aldılar. Amerikan askerleri Black Mesa(BM) 'ya vardığında uzaylılar ve BM personelleri ile uğraşırken Amerikan başkanı askerlerinde ağzından birşeyler kaçırabileceğini düşünüp askerleride öldürmek için Black Ops(Suikastçiler) 'ları yollatır.

2- Bu sorunun cevabı yukarıda.

3- Birkaç personel ayrıldıktan saatler sonra ABD nükleer bomba atarak Black Mesa 'yı tamamen yok etti fakat boyutsal kapılar kapanmadığı için Xen 'li yaratıklar Dünya 'ya gelmeye devam ettiler ve sırasıyla köyler ve şehirlerdeki insanları yok ettiler. Bazı büyük şehirlerde önlem almak için bütün giriş ve çıkışları kapattılar, barikatlar çektiler.

4- Siviller vardı. Eli Vance 'in kızı Alyx daha 4 yaşındayken BM 'in tesislerinde kalıyordu. G-Man onu kurtardı vs..

5- Combine ırkı, daha önceden ele geçirdiği gezegendeki yaşayanları melezleştirerek ordu kuran birlik. Half-Life 2 'de orijinal saf Combine ırkından tek bir kişiyi görüyoruz onlarda Combine ****or, yani Dünya 'da ki elçileri. Hunter, Strider bunlar Combine 'a ait akıllı robotlar.

6- Bütün organlarını çıkartıp yerine makine koyuyorlar ve hafızaları siliniyor tabikide. Tek amaçları insanları kontrol etmek, gerekiyorsa öldürmek.

Half life Akıl karıştıran Konular

7- Episode 2 'ye kadar yer alan hikayeye göre Combine ile Xen 'in bir bağlantısı yok. Vortigaunt 'ların bize yardım etmesinin sebebi eskiden Combine 'ın kendi ana gezegenini işgal etmeleri ve yardımcı olmaları, ikinci sebebi ise Gordon Freeman 'in kendilerini özgür bırakmaları.
    Fakat Episode 3 'ün konsept çizimlerine baktığımızda Combine, Xen 'i ele geçirmiş. Fakat EP3 'ün çıkmayacağını varsayarsak şimdilik böyle birşey yok.

8- Antlion 'lar Combine istilasından önce Vortigauntlar tarafından eskiden kullanılırmışlar. Portal fırtınaları sırasında bunlarda Dünya 'ya ışınlanıyorlar.(Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) Fakat Xen ile alakaları yok.

9- Var fakat biz bilmiyoruz.(Combine 'ın melez ordu oluşturduğunu varsayarsak birden fazla uzaylı ırkı var.)

• teşekkürler erozbey 1.soruma tam olarak bi sağlıklı cevap alamadım sen olayın başka tarafından mı anlattın acaba :)

Bu arada Half life 2 episode 3 gelmez ise Direk half life 3 çıkacakdır.Sizce oyunun tüm serisi hangi sayıda final verecekdir .???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkannn1 -- 5 Şubat 2013; 7:36:05 >
  • Fazla detaylı anlattım sanırım. Şöyle açıklayayım daha basitçe. HL1 ve Op. Force 'da ki askerler ve amaçları aynıydı. İlk başta ABD, askerlerini herkesi öldürsün diye yolluyor, sonra ABD başkanı Black Ops 'ları askerleri ve BM personellerini öldürmek için gönderiyor. Askerler bunu görünce iş birliği yapıyor BM personelleri ile.

Bence HL serisi "çıkarsa" 3 yada 4 'te biter.
  • peki saol

rica etmse şu konuma bi göz atarmısın

http://forum.donanimhaber.com/m_71276046/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71276046
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevapladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.