Şimdi Ara

Half Life serisi çok mu büyütülüyor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Phylian

quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

quote:

quote:

Half-Life serisi için FPS oyunlarının babası diyebiliriz.'

bunun dışındaki herşeye katılıyorum...

güzel özetlemişsin.

Hangi oyuna fps serisinin babası diyebiliriz sence?

Tartışmasız 1993 çıkışlı Doom serisi.

Wolfenstein 3D'yi de unutmamak lazım.

hatta Duke Nukem.....

Half Life efsanedir. Onun ayrı bi yeri var fakat fps'nin babası, öncüsü kesinlikle değildir.

Doom serisinin yükselttiği 'FPS' anlayışını geliştiren ve dünyaya fps anlayışını duyuran oyun half-life'dır.Tabi görüşler farklı olabilir.Ama aralarında 6 yıl olmasına rağmen half life serisinin fps anlayışını doom'dan devam ettirdiğini ve doom'un getirdiği anlayıştan bile çok büyük bir yere getirdiğini söyleyebilirim.

Doom olmasaydı halflife olmayacaktı belki FPS türünün babası Doom'dur.(Serisi değil)

Doom için geçmişin babası diyebiliriz ama doomdan sonra half life serisi yaptı bunu kabul et.

• quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Zamanina gore iyiydi,tamam. Ama hala en iyi oyun diyenler bile oluyor. Oyun dunyasinin gerikafalilarida bunlar oluyor.

Şu an half life 2 yapılmış olsa 10 üzerinden 3 yada 5 alırdı doğru bu.Adamlar Hl3ü çıkartmaya korkuyorlar çünkü hl serisi olduğu yıla göre iyi bir türdeydi şimdi ise bir sürü fps var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

hatta Duke Nukem.....

Half Life efsanedir. Onun ayrı bi yeri var fakat fps'nin babası, öncüsü kesinlikle değildir.

Doom serisinin yükselttiği 'FPS' anlayışını geliştiren ve dünyaya fps anlayışını duyuran oyun half-life'dır.Tabi görüşler farklı olabilir.Ama aralarında 6 yıl olmasına rağmen half life serisinin fps anlayışını doom'dan devam ettirdiğini ve doom'un getirdiği anlayıştan bile çok büyük bir yere getirdiğini söyleyebilirim.

Doom olmasaydı halflife olmayacaktı belki FPS türünün babası Doom'dur.(Serisi değil)

Doom için geçmişin babası diyebiliriz ama doomdan sonra half life serisi yaptı bunu kabul et.

Doom serisi fpslerin babasıdır. Fps ve 3D kavramını o soktu hayata.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

hatta Duke Nukem.....

Doom serisi fpslerin babasıdır. Fps ve 3D kavramını o soktu hayata.

FPS'ye senaryo kavramını getiren half-life serisidir.Hem bu mantıkla sürekli doom oynayıp yeni oyunları hiç önemsemememiz gerekiyor.Tamam,doom'un ilk oyunu efsane olabilir ama herkes hl serisinin daha büyük yenilikler getirdiğini biliyor.

• @*Meteora*, @wither İşte aradığım cevap. Çok teşekkürler. Bir gün şu seriyi 1998'deymiş gibi oynayacağım
  • evet fazla abartılıyor ama HL3'ü sabırsızlıkla beklemek gayet normal diğerleri güzel olunca insan devamını da bekliyor.
  • Half Life efsane oyundur . Şimdi deseler yeni oyununu çıkartıyoruz bakın herkes nasıl damlıyor oyuna Çünkü geçmişte az oynamadık az zevk almadık oyunda Bence hala seviliyor valve bir sürpriz yapıp tekrar ortaya çıkmalı derim ben
  • Şimdiki neslin tecrübe ettiği uçuk grafikli oyunlarına göre abartıdır muhakkak da, bunu bizim gibi zamanında tecrübe etmiş nesil için mükemmel bir deneyimdi. Grafik bir kenar insanı içine alan yapısı da gerçekten harikaydı. Ah be ne günlerdi. Şimdiki Episodlardan bile o zevki alamadım.
  • ilk oyunun çıkışını hatırlamam hoş o zaman pc mi vardı evde ama arkadaşımda oynadım ve çok etkilemişti beni hele ki headcrab ler ve zombiler şimdi hala yayında mı bilmem ama Game Network vardı orada ikinci oyunun incelemesini yapıyorlardı kanaldaki ilk incelemeydi canlı yayın ağzım açık izlemiştim..

lafın kısası hl serisi belli bir nesili etkiledi şimdi ki nesil cod ve bf den nasıl etkileniyorsa.. yani büyütülmüyor hakkı veriliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

Çoğu kişi oyunu sevenlerden etkilenip beğeniyor.Baktı herkes oyunu övüyor,o da kendini oyunun iyi olduğuna şartlandırıyor.Aslında gerçek Half Life severler tahmin edeceğinizin çok altında.Şuraya oyunun kötü olduğuna dair üst üste 200 mesaj atılsın,çoğu kişi bundan etkilenir ve seriden soğur.Bana göre abartılmasındaki sebep bu.

Peki 200 kişi oyun iyi diye mesaj atıyorsa bunun bir sebebi vardır dimi?
    Veya herkes hl serisini seviyorsa bunun bir sebebi olamaz mı sence?
    Ha bide Cpt.LawLess sana diyorum bunu:
    Oyun iyiyse nasıl abartılır? İlk 2 oyunun çıktığı tarihte (Özellikle 2. oyunun çıkış yaptığı tarihte) ortalıkta half-life ile boy ölçecek hiç bir oyun yoktu.Half-life serisini sevmeyenler,Oyundaki görevleri zor bulup kolay oyunlar yükleyenlerdir bir nevi.Yoksa senaryosu call of duty'den iyi ama son oyunun bittiği nokta senaryoyu neredeyse tamamen bozdu.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Meteora* -- 8 Ekim 2013; 1:14:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

Çoğu kişi oyunu sevenlerden etkilenip beğeniyor.Baktı herkes oyunu övüyor,o da kendini oyunun iyi olduğuna şartlandırıyor.Aslında gerçek Half Life severler tahmin edeceğinizin çok altında.Şuraya oyunun kötü olduğuna dair üst üste 200 mesaj atılsın,çoğu kişi bundan etkilenir ve seriden soğur.Bana göre abartılmasındaki sebep bu.

Peki 200 kişi oyun iyi diye mesaj atıyorsa bunun bir sebebi vardır dimi?
    Veya herkes hl serisini seviyorsa bunun bir sebebi olamaz mı sence?
    Ha bide Cpt.LawLess sana diyorum bunu:
    Oyun iyiyse nasıl abartılır? İlk 2 oyunun çıktığı tarihte (Özellikle 2. oyunun çıkış yaptığı tarihte) ortalıkta half-life ile boy ölçecek hiç bir oyun yoktu.Half-life serisini sevmeyenler,Oyundaki görevleri zor bulup kolay oyunlar yükleyenlerdir bir nevi.Yoksa senaryosu call of duty'den iyi ama son oyunun bittiği nokta senaryoyu neredeyse tamamen bozdu.undefined

Düşünüp düşünüp eski sevgili gibi mesaj atıp duruyorsun,seni mi kırıcam olur diyim bitsin gitsin.

• *Meteora* kullanıcısına yanıt
    Oyun güzel ama dünyanın en iyi oyunu da değil
    Ayrıca seneryosu CoD'dan iyi mi işte buna gülerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.LawLess

half lifenin senaryosundan 5 tane cod çıkar... :)
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    uzunluk olarak çıkar ama setkileyicilik olarak CoD'un 1/5 anca olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

hatta Duke Nukem.....

FPS kavramını yaratan Maze War oyunudur. 3 boyutlu FPS ise Wolfenstein 3D ile başlamıştır. Doom, Half Life, Duke bunlar daha sonra gelen oyunlardır.

• sen half-life oynamamışsın :)
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Rahat ol defalarca bitirdim oyunu şimdi blackmesa bulursam onu da oynayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.LawLess

• FPS nin atası değil ama devrimi denebilir. Bana göre zıttırık olan cod serisine ve fps dünyasına "wasd" olayını kazandıran Half-Life dir. Senaryosu da fantazi belki ama "biz amerikayız ezeriz" temalı oyunlardan kat ve kat iyidir.

Ayrıca bu kadar tutmasının sebebi film tarzında değil de dizi tarzında yapılmış bir oyun olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fechin

Half Life serisini baştan sona oynamadım ama bir oynamışlığım vardır, fakat bu seriye çok garip bakılıyor. 3.oyunu sabırsızlıkla bekleniyor. Bu seride ne var ki bu kadar ilgi çekiyor?
    Valve gerçekten başarılı bir şirket. Steam sistemini örnek vermek yetiyor zaten. Ama neden Half Life, neden çok yaratıcı bir oynanışa sahip Portal serisi değil?

Şunun cevabını öğrenince rahatlayacağım lütfen cevaplayın

HL banada guzel gelmiyor hl3 yerine portal 3 left 4 dead 3 gelse daha cok sevınırım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.