Şimdi Ara

Half Life serisi çok mu büyütülüyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Half Life serisini baştan sona oynamadım ama bir oynamışlığım vardır, fakat bu seriye çok garip bakılıyor. 3.oyunu sabırsızlıkla bekleniyor. Bu seride ne var ki bu kadar ilgi çekiyor?
    Valve gerçekten başarılı bir şirket. Steam sistemini örnek vermek yetiyor zaten. Ama neden Half Life, neden çok yaratıcı bir oynanışa sahip Portal serisi değil?

Şunun cevabını öğrenince rahatlayacağım lütfen cevaplayın

• Half-Life serisi için FPS oyunlarının babası diyebiliriz.''Fps'' anlayışına yeni bir düzen vermiştir Half-Life serisi.
    Getirmiş olduğu fps anlayışına rağmen son çıkan half-life oyunundan sonra piyasada böyle oyunlar göremedik.
    Tabi valve half-life'a yardım etmek ve oyunu yalnız bırakmamak için portal serisini yarattı o biraz farklı bir durum.
    En başta half-life serisini sonradan öğrenenler için oyunun oynanış tarzı vardı.Half-life'dan önce oynadıkları oyunlar vur-koş-bitir türündendi ama half life serisinin her oyununda gerek vanaları çevirmek olsun gerek vites kutularını etkileşime geçirmek olsun bir çok zeka gerektiren olay vardı.Tabi bunlar onlarca olayın sadece iki tnesi buda farklı bir durum.
    Oynanış dışında oyunu en çok sevdirenlerin başında oyunun senaryosunun geldiğini söyleyebiliriz.
    Oyunun en gizemli karakteri g-man dir.Ortalıkta sürekli dolaşır,belirli zamanlarda birileriyle konuşur ve biz daha yanına gelip ''Abi napıyorsun çoluk çocuk nasıl'' diyemeden bir portal açarak uzaklaşır.
    Tabi bu oyun sadece g-man'in ne olduğunu anlamaya çalışmak,iyi mi kötü mü belirlemeye çalışmak üzerine değil.G-man'i geçelim,oyunda sadece tek görevde gördüğümüz karakterler bile bir benliğe sahip.
    Bunların hepsini geçelim,valve'in half-life 1'den sonra half-life 2'yi yapma düşüncesi olmadığına dair dedikodular var(Resmiyeti hakkında bir bilgim yok).Half-Life 2'yi,Half-Life 1'e ve portal oyunlarının karakterlerine ve olaylarına uyarlanılabilecek en iyi şekilde uyarlamışlar.İşte,insanlar valve'den bunu bekliyor yine.Hani half-life 1'i oynayan birisi oyunun sadece patlayan bir araştırma tesisinden kaçmak olduğunu ve kaçarken bir adamın bizi izlediğini düşünür.(Tabi bu düşünceler hl1'in yan oyunlarını oynayarak geliştirilebilir)
    Fakat hl2'nin hl1'e uyumu gerçekten çok iyi.Valve her şeyi düşünmüş,en ince ayrıntısına kadar.Tabi bazı hackerların source motorunun bilgilerini ve hl2nin senaryosunu çalacağını düşünememiş.Hl1 yapılırken hl2nin düşünülmediğini var sayarsak hl2 yapılırken hl3ün düşünüldüğünü ama hackerların unutulduğunu bu sebeple valve'in bize trip attığını düşünüyorum.''SİZ ONU SOURCE MOTORUNUN BİLGİLERİNİ ÇALARKEN DÜŞÜNECEKTİNİZ'' dercesine.Ama yapabilecekleri bir şey yok.Source motorunun bilgilerini kaç kişi çalmış olabilir? 100? 200? 300? bilemem.Ama valve insanların valve'i hl serisi ile birlikte,hl serisinin single'ı ve multisiyle,singleındaki g-maniyle multisindeki roket atarları ve hev suiti ile sevdiğini biliyor.

• Ha birde şunları ekleyeyim:HL2,HL1 ile uyumlu olmuş derken sadece oyunları birbirine olumlu yapma değil,her şeyin geliştirilmeside düşünülmüş.Yani hl2 hem ilk oyunla uyumlu oldu,hem beklenenden iyi bir senaryo verdi,hem bir çok fps oyununda yer alacak konular oluşturdu.Bugün bile sıkılmadan oynanılabilecek bir singlea sahiptir half-life oyunları.
    Şimdi ''Ben hl1 oynarken her şeyi anladım,g-man kötü adamdı'' diyebilirsiniz fakat oyunda olan olaylar gerçekten hl2den farklı bir duruma yönlendirilebilirdi.İşte,g-man gordonu daha farklı işler için kullanabilir veya farklı yerlere gönderebilirdi,hiç bir seçenek vermeden direk öldürebilird vs vsi.Ama tüm bunlara rağmen half-life 2 bana göre efsane bir oyundur.Birde bunları derken avatarımda gordon'ın fotoğrafı olmasına ve imzamda valve hayranlarına ait bir konunun linki olmasına karşın bunları içten söylüyorum.Oyunun çok hata verdiği yanlarıda olmadı değil tabi.Ama çıktığı yıllara göre en iyi oyundu diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Meteora* -- 5 Ekim 2013; 3:14:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*
    Half-Life serisi için FPS oyunlarının babası diyebiliriz.'

bunun dışındaki herşeye katılıyorum...

güzel özetlemişsin.
  • quote:

Ha birde şunları ekleyeyim:HL2,HL1 ile uyumlu olmuş derken sadece oyunları birbirine olumlu yapma değil,her şeyin geliştirilmeside düşünülmüş.Yani hl2 hem ilk oyunla uyumlu oldu,hem beklenenden iyi bir senaryo verdi,hem bir çok fps oyununda yer alacak konular oluşturdu.Bugün bile sıkılmadan oynanılabilecek bir singlea sahiptir half-life oyunları.
    Şimdi ''Ben hl1 oynarken her şeyi anladım,g-man kötü adamdı'' diyebilirsiniz fakat oyunda olan olaylar gerçekten hl2den farklı bir duruma yönlendirilebilirdi.İşte,g-man gordonu daha farklı işler için kullanabilir veya farklı yerlere gönderebilirdi,hiç bir seçenek vermeden direk öldürebilird vs vsi.Ama tüm bunlara rağmen half-life 2 bana göre efsane bir oyundur.Birde bunları derken avatarımda gordon'ın fotoğrafı olmasına ve imzamda valve hayranlarına ait bir konunun linki olmasına karşın bunları içten söylüyorum.Oyunun çok hata verdiği yanlarıda olmadı değil tabi.Ama çıktığı yıllara göre en iyi oyundu diyebilirim.

üstata ellerinden öpüyorum çok güzel özet geçmişsin eline koluna klavyene sağlık benim ilk pcyle tanıştığıma ve ilk oynadığım oyunda half life dı bencde fps oyunlarının babası atası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurx6 -- 5 Ekim 2013; 12:37:19 >

• Half Life oyunlarını günümüz oyunları ile karşılaştırırsan fazla abartılıyor diyebilirsin ama ilk oyun 1998 de çıktı ve senaryolu fps diye bir tür yarattı.Senaryosuyla yapay zekasıyla oyun tarihinde dönüm noktalarından biridir ilk half life.Zamanına göre değerlendirmek gerek.Şu an ilk oyunu remake yapıp crysis 3 grafikleriyle bile sunsalar o kadar etkilenmezsin.Köprünün altından çok sular aktı çünkü.Hatta Valve 3. oyunu da sırf bu yüzden çıkartmıyor bence .Artık doymuş oyuncu kitlesini etkileyecek oyun yapmak kolay iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wither

Half Life oyunlarını günümüz oyunları ile karşılaştırırsan fazla abartılıyor diyebilirsin ama ilk oyun 1998 de çıktı ve senaryolu fps diye bir tür yarattı.Senaryosuyla yapay zekasıyla oyun tarihinde dönüm noktalarından biridir ilk half life.Zamanına göre değerlendirmek gerek.Şu an ilk oyunu remake yapıp crysis 3 grafikleriyle bile sunsalar o kadar etkilenmezsin.Köprünün altından çok sular aktı çünkü.Hatta Valve 3. oyunu da sırf bu yüzden çıkartmıyor bence .Artık doymuş oyuncu kitlesini etkileyecek oyun yapmak kolay iş değil.

Aynen hocam katılıyorum size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu half lifı bir grup baştan yapmıştı . Onu denemk istiyorum adı neydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

güzel özetlemişsin.

Hangi oyuna fps serisinin babası diyebiliriz sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Arkadaşlar bu half lifı bir grup baştan yapmıştı . Onu denemk istiyorum adı neydi

Half Life:Black Mesa
  • quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

Tartışmasız 1993 çıkışlı Doom serisi.

Wolfenstein 3D'yi de unutmamak lazım.

hatta Duke Nukem.....

Half Life efsanedir. Onun ayrı bi yeri var fakat fps'nin babası, öncüsü kesinlikle değildir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

hatta Duke Nukem.....

Half Life efsanedir. Onun ayrı bi yeri var fakat fps'nin babası, öncüsü kesinlikle değildir.

Doom serisinin yükselttiği 'FPS' anlayışını geliştiren ve dünyaya fps anlayışını duyuran oyun half-life'dır.Tabi görüşler farklı olabilir.Ama aralarında 6 yıl olmasına rağmen half life serisinin fps anlayışını doom'dan devam ettirdiğini ve doom'un getirdiği anlayıştan bile çok büyük bir yere getirdiğini söyleyebilirim.

• çünkü yıllar yıllar öncebile gazete almaya diye çıkıp çok nadir bulunan internet cafelerde gazeteden artan parayla half life oynardık
  • Benim hiç ilgimi çekmiyor

• Zamanina gore iyiydi,tamam. Ama hala en iyi oyun diyenler bile oluyor. Oyun dunyasinin gerikafalilarida bunlar oluyor.

• Çoğu kişi oyunu sevenlerden etkilenip beğeniyor.Baktı herkes oyunu övüyor,o da kendini oyunun iyi olduğuna şartlandırıyor.Aslında gerçek Half Life severler tahmin edeceğinizin çok altında.Şuraya oyunun kötü olduğuna dair üst üste 200 mesaj atılsın,çoğu kişi bundan etkilenir ve seriden soğur.Bana göre abartılmasındaki sebep bu.
  • zamanın da en iyisiydi ancak BFBC 2 ,BF3 ve son olarakta BF4 tahtın sahibi.
  • quote:

Ha birde şunları ekleyeyim:HL2,HL1 ile uyumlu olmuş derken sadece oyunları birbirine olumlu yapma değil,her şeyin geliştirilmeside düşünülmüş.Yani hl2 hem ilk oyunla uyumlu oldu,hem beklenenden iyi bir senaryo verdi,hem bir çok fps oyununda yer alacak konular oluşturdu.Bugün bile sıkılmadan oynanılabilecek bir singlea sahiptir half-life oyunları.

Motoru çaldıgıma çalacagıma pişmanım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

güzel özetlemişsin.

hatta Duke Nukem.....

Doom serisinin yükselttiği 'FPS' anlayışını geliştiren ve dünyaya fps anlayışını duyuran oyun half-life'dır.Tabi görüşler farklı olabilir.Ama aralarında 6 yıl olmasına rağmen half life serisinin fps anlayışını doom'dan devam ettirdiğini ve doom'un getirdiği anlayıştan bile çok büyük bir yere getirdiğini söyleyebilirim.

Doom olmasaydı halflife olmayacaktı belki FPS türünün babası Doom'dur.(Serisi değil)

• quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

Çoğu kişi oyunu sevenlerden etkilenip beğeniyor.Baktı herkes oyunu övüyor,o da kendini oyunun iyi olduğuna şartlandırıyor.Aslında gerçek Half Life severler tahmin edeceğinizin çok altında.Şuraya oyunun kötü olduğuna dair üst üste 200 mesaj atılsın,çoğu kişi bundan etkilenir ve seriden soğur.Bana göre abartılmasındaki sebep bu.

Bak,half-life'ı seven bir toplum boşu boşuna var olmamıştır dimi?
    İnsanlar birisinden half-life'ı görüp etkilense bile oyunu oynamadan hiç bir şey bilemez.Half-life'ı ilk
    oynadığımda nefret etmiştim çünkü çok zor geliyordu bana.
    Şimdi half-life 3 için haberleri takip ettiğimi söyleyebilirim.Eğer oyunun senaryosunu anlayabiliyorsan bir şeyler anlarsın dostum inan bana.
    Ayrıca sürekli half life sevmiyenlerle uğraşıyoruz seni temin edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Meteora* -- 5 Ekim 2013; 22:15:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.