Şimdi Ara

HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.354
Cevap
10
Favori
42.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi kaç gibi oyundasınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • profxxx kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar 20:00 gibi girerler, ben ne yazik ki 23:00 den sonra girecegim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'u bu yüzden seviyorum , adamlar her nesil en iyi multiplayer oyunlarını yapıyor. 2 nesil önce Halo 2 , geçen nesil Gears 1-2-3 , Halo 3-Reach neslin en iyi multiplayer oyunlarıydı tüm platformlarda. Şu oyunun 10'da biri kadar güzel bir multi oyununu Sony yapsaydı şimdi BSC yıkıyordu ortalığı..Talha'da olmasa 1 tane videosunu bile izlemem bunların..

Halo 5'in çıkış etkinliği videosu :

• Multiplayer fenomeni sıfatını bir oyun alacaksa bu oyun, özellikle konsollarda halo'dur. Gears 4 çıkasıya kadar başka multi oyun oynamam

Tek şikayetim, LT ile nişan alırken ayrıca sensivity'yi ayarlama seçeneği yok.

Tek bir sensivity ayarı var.
  • Arkadaşlar Xbox konusunda BSC'den bir şey beklemeyin. Oyun fuarlarına Sony'nin götürdüğü bir siteden bahsediyoruz:)

Az buçuk ingilizceniz varsa, Xbox haberleri içinwww.xboxachievements.com sitesini takip edin. Zaten BSC de bu tip sitelerden çeviri yapıyor. Haber sitesi değil yani, tercümanlık sitesi:)
  • Ben controller settingsden şemayı halo 4 e çevirdim. O şekidle oynuyorum. Default şemada Bomba atıcam diye habire nişan alıyordum Ayrıca default şemada thrust olduğu için thrust yaparken aim alamıyorsunuz. Thrust olayı tam efektif kullanılamıyor default şemada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 29 Ekim 2015; 15:01:19 >
  • Herhangi bir bilgisi olan var mı acaba? Halo 5 physical copy ne zaman Türkiyeye gelicek?
  • profxxx kullanıcısına yanıt
    Yanlız elinize sağlık muhteşem oynuuormuşsunuz oyunu adam boks maçında sanki vura vura alıyor adamları

• Abi forumda bir toplaşıp xbox a mail atsak şikayetlerimizi bekirtsek nasıl olur trxbox a değil en ciddiye alınıcak neresiyse oraya tr xbox çok pasif bence herkonuda ne dersiniz insanlar kutulu oyun bulamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Bugun 12 kisi warzone moduna girecegiz, aksam online olursaniz katilabilirsiniz arkadaslar.

Hocam sizi ekliyorum kabul edersiniz artik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GGiNus

Abi forumda bir toplaşıp xbox a mail atsak şikayetlerimizi bekirtsek nasıl olur trxbox a değil en ciddiye alınıcak neresiyse oraya tr xbox çok pasif bence herkonuda ne dersiniz insanlar kutulu oyun bulamıyor

Kardeşlik yapıp 70-80 TL'ye storedan alıp indirip oynamak varken neden araldan 250TL'ye kutulu alıp kazıklanmak için özel çaba sarfediyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 29 Ekim 2015; 17:28:34 >
  • Yıl olmuş 2015 hala kutulu oyun alan var!

• Multi çok sağlam olmuş 343'den beklemezdim, map'ler falan da çok iyi.
  • joven kullanıcısına yanıt
    Saka gibi bunun yaninda Ps4 sunumu hakkinda oyun sitesinde tek haber yok Mesut Cevik gitmis sunuma Talha ve diger bsc grubu varken...

Halo nun zaten haber sayisida cok azdi oyun çıktı youtube twitter forumlar diger oyun temalı siteler yanıyor bsc hala dlc haberi falan sacma sacma..

• quote:

Orijinalden alıntı: GGiNus

Abi forumda bir toplaşıp xbox a mail atsak şikayetlerimizi bekirtsek nasıl olur trxbox a değil en ciddiye alınıcak neresiyse oraya tr xbox çok pasif bence herkonuda ne dersiniz insanlar kutulu oyun bulamıyor

Bu siteden satın alabilirsiniz.
    http://www.shopto.net/video-games/xbox-one/XB1HA00-halo-5-guardians-longshot-assault-rifle-with-recoi
  • BSC ne yaw Talha çıksa takipçilerinin %70'i bırakır o siteyi. Mesut'un kendini beğenmiş tavırlarını mı çekecek millet.

• Solo-Heroic'de Campaing'i bitirdim... Özellikle som bölümler hayli zorladı çünkü takım arkadaşlarınızın yapay zekası ortalama bi köpek zekasından daha vasat durumda. Köpeği bile çağırınca geliyor bunalr gelmiyor Campaign hakkında serinin en kötüsü gibi eleştri yapan sitelerin dergilerin vs. oyunu kesinlikle bitirmediğini, ilk bikaç bölümü oynayıp sıcağı sıcağına hit çeksin diye inceleme yazdığını düşünüyorum. Halo 4'den falan çok daha iyiydi. Bazı sanhelerde oyunu bırakıp ağzım açık izlediğim oldu.Senaryoda ve ilerleyişde sıkıntılar var ama spoiler falan olmasın diye çok değinmeyim. Şimdi rahat rahat multiye geçebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 29 Ekim 2015; 23:44:53 >

• bugün bir warzone a gireyim dedim. warzone muhteşem olmuş. ailemin evine geldiğim için televizyon yerine xbox uygulamasına stream edip oynadım, istediğim yere aim almak çok zorlaştı ama mod güzel olmuş. dengeler bir anda değişebiliyor. mutlaka beraber oynayalım derim.
  • Hala oturup oynayacak vakit bulamadim isten gucten. Anca bugun acabildim. Icinden sadece digital download oyun ciktigi icin simdi xbox musteri hizmetlerini arayip fiziksel kopyasini talep ettim. O da anca 1 hafta icinde gelecek.

edit: Upload ile sorun yasadigim icin buyuk koyabildim anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dievas -- 30 Ekim 2015; 6:07:55 >

• 2006'da Halo 2 ile başlayıp bugüne kadar aktif bir şekilde Halo oynayan birisi olarak Halo 5'in multiplayer'ının eski competitive yapısına dönmesi çok hoşuma gitti.

343'ün ilk Halo oyunu olan Halo 4 teknik açıdan güzel olmasına rağmen denge ve getirdiği saçma sapan özellikler açısından tam bir fiyaskoydu. Konsollarda en iyi multiplayer fps oyunu olan Halo'nun ismine yakışır bir oyun değildi ve birçok Halo fanı oyunu 1 ay sonra bıraktı ve eleştiri bombardımanına tuttu. Bu oyundan ve eleştirilerden iyi dersler çıkarmışlar. Zaten Halo 4'den hemen sonra sağlam bir ekip daha kadrosuna kattı 343. Epic Games'den gelen Quin Del Hoyo Halo 5'in lead multiplayer designer'ı oldu. Ayrıca birçok eski Halo prosunu da kadrolarına kattılar ve oyunun dengeli olmasının en önemli nedenlerinden biri bu ekip.

Multiplayer'ı Arena ve Warzone olarak ikiye ayırmışlar ve çok doğru bir hamle olmuş. Arena ve içindeki farklı modlar klasik competitive Halo kesimine hitap ediyor, Warzone ise 12 v 12 büyük haritalarda oynanan herkese hitap eden bir mod olmuş.Özellikle kalabalık girince çok daha zevkli bir hale dönüşüyor. Bu moda Halofield da diyebiliriz :)

Arena'da 50'den fazla maç yaptım , öncelikle şunu söylemem gerekirki bağlantı ve matchmaking konusunda gördüğüm en iyi oyun. Anında eşleştirme yapıyor ve maça sokuyor , maçlarda da bağlantı kaymak gibi akıyor. MCC'den sonra şüphelerimiz olsada bu konuda kusursuz bir oyunla karşı karşıyayız. Eşleştirme sisteminden sonra ranking sistemine değinecek olursak , ranking sistemi de şimdiye kadar gördüğüm en iyi ranking sistemlerinden biri ve skill'e göre eşleştirme yapıyor, bu nesilde bunun gibi bir sistem yok, şu an konsollarda tek.

Eşleştik ve oyuna başladık diyelim , maç içi silah ve diğer dengeler nasıl , bu konuda da çok iyi bir iş çıkarmış 343. Halo Reach ve 4'de olan Loadout sistemi ve Halo 4'de olan ordinance drop ve perk sistemi gibi Cod çakması sistemlerin hepsi çöpe gitmiş ve çok da iyi olmuş. Oyuna herkes eşit başlıyor ve herkesin elinde Assault Rifle ve Pistol var. Spartan ability'lere gelecek olursak , herkes de aynı spartan ability'ler var. Bunların başlıcaları Sprint , Slide ,Thuster , Ground Pound. Sprint konusunda da güzel bir denge getirilmiş , sprint atan kişinin shield'ı dolmuyor. Böylece çatışmaya girip kalkanı düşünce deli dana gibi sprint atıp haritanın öbür ucuna kaçma olayı bitmiş. Bu oyunda sprint atarak dolaşırsanız keklik gibi avlanırsınız. Proların maçlarını izleyin çok nadir sprint attıklarını göreceksiniz. Thuster ikili çatışmalarda strafe ile avantaj sağlamanıza yarıyor ve ya uzak noktalara atlamanıza yarıyor. Diğer abilitylerde yerine göre kullanılırsa kullanışlı ama hiçbiri OP ve dengesiz değil en önemli nokta bu. DMR , BR ve diğer yerden alınan silahlar da güzel dengelenmiş. DMR H4'deki gibi OP değil. Ayrıca Descope özelliği de geri geldiği için haritanın bir köşesine DMR ile geçip ordan sinsice crossfire yapmak çok etkili değil.Ayrıca DMR yakın mesafelerde etkisiz ki böyle de olması gerekiyor. Eskiden her range'de çatır çutur indiriyordu.Burada tek hoşuma gitmeyen olay BR'ın burst fire değilde sanki tek mermi atıyor gibi hissettirmesi. Sanki BR'dan ziyade farklı bir DMR kullanıyormuşuz gibi. Birde Assault Rifle ve SMG'ye az bir nerf gelse daha iyi olabilir. Şu an hiç olmadıkları kadar etkililer : )

Loadout ve ordinance gibi saçmalıkların gitmesi üzerine oyunda map control yani haritadaki kritik noktaları , power weaponları kontrol etmek ve takımınla organize bir şekilde oynamak büyük önem kazanmış tekrardan. Yüksek ranklerde maç yaptıkça şunu çok iyi anlıyorsunuz ki takımınızdaki en zayıf kişi kadar güçlüsünüz: ) Haritaların da birçoğu güzel ve dengeli , harita konusunda tek beğenmediğim nokta bazı haritaların hiç gelmeyip bazı haritaların art arda 2 kere gelmesi noktası oldu.Bunu düzelteceklerdir . Ayrıca team snipers , ınfected, griffball ve asault gibi modların gelmesini de iple çekiyorum. Her mod sanki başka bir oyun gibi Halo'da : )

Big team battle kısa süre içerisinde çıkacak , orda da haritaları dengeli yaparlarsa o da çok zevkli olacaktır. Ayrıca Aralık ayında çıkacak Forge modu ile eminim birsürü güzel Forge haritalarına kavuşacağız.

Kısaca toparlamak gerekirse , online altyapı,matchmaking , dengeli ve skill bazlı oynanışı ve birçok zevkli modu ile Halo 5 bu neslin en iyi multiplayer oyunu olmuş. Her güzel Halo oyununda yaptığımız gibi şu konuda da uyarımızı yapalım , Halo'ya alıştıktan sonra diğer FPS'ler çok boş gelecektir ve sizi tatmin etmeyecektir : ) Halo'ya alıştırdığım ve daha sonra bağımlısı olan arkadaşlarım başka fps oynamaz oldu. Çünkü bu oyundaki tatmin duygusu sadece bir oyunda daha mevcut o da FPS değil TPS , ismini vermeme gerek yok herkes anladı heralde :)

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.