Şimdi Ara

HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.354
Cevap
10
Favori
42.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VendettA

Onlar singleı bahane ettikleri için değilde reklamın iyisi kötüsü olmaz misali siteleri hit çeksin diye öyle düşük puan veriyorlar. Bu tür oyunların her çıkışında olur aynı şey

IGN 9.0 vermiş.

http://www.ign.com/articles/2015/10/26/halo-5-guardians-review

ign cod:aw'ye 9.1 vermişti :) çok dengesizler.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

2005'ten beri sadece cod multi oynayan biri olarak dün gece ilk defa Halo multi'ye biraz baktım. Biraz acele ile baktığım için (tabi tabi) harcadılar beni, sürekli sonuncu oldum.

Rakibi önce görmekte sıkıntı yok ama herhalde hile yapıyorlar, ben vurdukça enerjileri artıyor sanki. Kurşunu yiyen oraya buraya hoplayıp zıplayıp dönüp beni indiriyor. Herhalde zırh olduğu için Cod serilerine göre oyuncunun sağlığı %250 filan. Galiba 10 maç sonunda bana direk "sen en iyisi bops3'ü bekle" diyecek oyun

Ama oyunun hızını ve aksiyonunu beğendim. BF multi denediğim zaman 2-3 maçtan sonra "bu bana gelmez" deyip bırakıyorum hep ama Halo'yu öğrenme isteği oluştu.

Sıfırdan başlayan birisi için önerebileceğiniz rehber var mı ? Strajiler, perkler ve özellikle rakip neden bir türlü ölmüyor sorularına cevap arıyorum

Bir de şunu anladım, forumdan kimse benim gibi acemiyi takımına almaz. Ama Bops3 çıktıktan sonra Halo ile devam etmeye karar verirsem 3 ay sonra görüşürüz

Öncelikle olabildiğince single'da ilerlemek istediğimden Halo 5'in multisine daha bakmadım ama MCC'den edindiğim tecrübeyle söyleyebilirim ki rakiple karşı karşıya geldiğinizde olabildiğince belden yukarıya, kafaya nişan almaya bakın; karşınızdaki size bu şekilde 4-5 defa sıksa bile siz aynısını yapmıyorsanız eğer, onu daha fazla vurmuş olsanız da öleceksinizdir. Bombaları bolca kullanın, çekinmeyin, radarı çok iyi takip edin ve bu benim tavsiyem, belki katılmayanlar olabilir ama görüş açınıza giren rakibi öldürecek kadar vurmadıysanız eğer ve kaçtıysa, avantaj sizde değilse şayet kovalamayın, 1v2 gibi daha kötü durumlarla karşılaşıp bu sefer kendi ölümünüzü garantileyebilirsiniz. Halo'nun multiplayer modunda yardır yardır gezmektense sabırlı dolanmak da önemli, siz dolanacağınıza daha çok bırakın rakip gelsin, takım arkadaşlarınızdan çok da ayrılmamaya dikkat edin ve onlara yardım edin, çok fazla tek gezinirseniz de ikili rakip sıkıştırmalarına maruz kalabilirsiniz.

Takım oyunu ve içinde bulunduğunuz takımın oyuncu kalitesi de çok önemli tabii, bazen tamamen şans işi oluyordu bu, eğer rakip iyiyse veya tersi anlamda takım arkadaşlarınız çok/sık ölüyorsa sıra kesinlikle size de geliyor, bir yere kadar anca kafa koyabiliyorsunuz ve normalden daha kötü oynayabiliyorsunuz, arkadaşlarınızın kötü olup sık ölmesi sizin de çok ölmeniz anlamına geliyor çünkü. (Tabii bu MCC'de böyleydi ama Halo 5 bu anlamda ranking sisteminde çok iyi ve olumlu bir adım atmış diye okuyorum sıkça, bu sorun büyük ölçüde önlenebilir şimdi.) Ve en önemlisi sonda olacak, klişe elbet ama alışmak çok önemli, kesinlikle oynadıkça daha da iyiye gideceksiniz çünkü Halo öyle hemen alışılacak bir multiplayer değil. MCC'ye ilk girdiğimde ilk başlarda çoğunlukla yerden kalkamadığımı hatırlarım, ama bir noktadan sonra alıştım ve çok daha iyi kill alıp skor yapmaya başladım, ilk başlayanlar için Halo afallatıcı olabiliyor evet.

----------

Single'da iki saatte beşinci bölüme geldim ve bu bölümlerden biri sadece
    konuşmakla, en ufak bir aksiyona girmeden geçiyor
    öğrendim ki bu tarzda toplamda
    üç bölüm mü ne varmış
    bu hayal kırıklığı yarattı bende biraz. Hikaye şu anda oluşma aşamasında, o yüzden pek bir yorum yapamam ama 15 bölümden bu kadarının böyle olmasından ve de hop diye geçilmesinden hoşlanmadım, keşke daha farklı bir yol izleselerdi. Bu anlamda oyun aşağı yukarı 12 bölümden de oluşuyor diyebiliriz. Bu arada Locke ile Chief ile oynadığımızdan daha fazla oynuyoruz ve de oynayacak gibiyiz ama bunu da şöyle dengelemişler, Chief'in bölümleri ortalama olarak daha uzun süreye sahipmiş. Locke ve Fireteam Osiris de Chief ve Blue Team dururken pek çekilmiyor doğrusu ama Halo 5'in bir Master Chief hikayesi olduğuna dair tad alınabiliyor yine de, ilerledikçe de bu havaya daha çok bürünecek gibi, Locke ile oynadıkça Chief ve Blue Team'i daha çok özlüyorum açıkçası.

• beyler oyunu kutulu bulup alablen var mı ?

varsa rica etsem nerde aldı yardımcı olsun satılmıyor hiçbir yerde kutulu almak istiyorum
  • İlk izlenim olarak görüntü kalitesi dikkatimi çekti Halo4 ten pek farklı gelmedi bana yada Halo4 ü unuttum bilemedim.ama sonuçta halo halodur her zaman oynanır.Slayer modunu denedim silver kategorisine layık gördüler.bunda şükür dedim çünkü oyunu alışmadan bu kadar becerebildim.bu arada klandaki arkadaşlar beraber oynayabilirsek çok güzel olur tek başına fena harcıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • signore kullanıcısına yanıt
    Aksam isterseniz davet atayim birlikte oynayalim.

Biz dun 7 kisi warzone modunu oynadik, cok eglenceliydi. Bize katilabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 28 Ekim 2015; 12:38:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cod'dan BF'den geçmeyi bırakın, herhangi bir halo oyununu gayet iyi oynabilir seviyede iken, multiye ara verip geri dönünce bile tokat manyağı yapıyor elemanlar

Tamamen kendi düşüncemi söylersem halo hiçbi zaman ilk görenin görüleni öldürdüğü, maç sonu bakıp deli oynamışım yav dediğiniz kill'lerin %50'sinin aslında sizin kontrolünüz dışında chopperla zarla zurtla geldiği, kill almanın düşmanı önce görmek harici hiçbir meziyet gerektirmediği, cod ve türevleri gibi olmadı... Cod'da özellikle AW'de, BO'larda düşmanı giderken görürsün, bi kere tetik tuşuna basar çeker alırsın kill'i. Akabinde killstreak millstreak açılır. Vay dersin çok iyi oynuyorum önüme geleni eziyorum (zaten oyunun tüm mp mekaniği iyi veya kötü oyuncu olmanız farketmeksizin size bunu dedirtebilmek üzerine kuruludur) Halo multisinde düşmanı görürsün, yetmez iki tane sıkarsın. Adam eğer iyi oyuncu ise, daha doğrusu bizden daha iyi oyuncu ise döner bi güzel indirdir. Bizede helal olsun demek düşer...

Ne kastettiğmii anlama açısından aşağıdaki örnekler izlenebilir. Youtubea rasgele gameplay yazıp ilk çıkan sonuçlardan kısmen kısa olanlardan koydum. Özellikle arayıp bulduğum videolar değil yani

O yüzden halo ya çok sevilir ya nefret edilir. Ben arasını görmedim...

Babürcüm çok yerden yere vurmuşsun CoD oyuncularını kardeşim, cevap verme gereği duydum :)

Beni çok iyi tanıyan az kişiden birisin Halo yada CoD olsun her iki oyunuda ne kadar süredir ve nasıl oynadığımıda biliyorsun, bu yüzden yazdıklarımı en iyi sen anlarsın gibi geliyor.

Öncelikle CoD oyununda ilk önce görmek harici bir meziyet gerektirmemek konusuna katılmıyorum, böyle olsa oyunda herkes AC-130 açar herkes Nuke atar vs..... CoD oyunlarında bağlantı genelde kötü olduğu için seni öldürdükleri yada indirebileceğin bir adamın seni indirmesi doğru ama "gör" "ateş et" "ks açılsın" pek doğru değil, piyasada ki en arcade oyun olsa bile onda da her oyun gibi sistem, taktik ve refleks gerekli diğer türlü predator yada hellfire missile bile rüya olur oynayan için....

Killstreak olayındaki alınan "havadan" kill içinde Halo oynarken Banshee olsun Scorpion olsun bir dünya şey var seni ön plana çıkaracak hele ki iyi kullanabiliyorsan...

Bops 3 çıkana kadar BF4 yada BF:Hardline oynuyorum, benim Halo serisini ne kadar sevdiğimi çıkan tüm oyunlarını pre order yaptığımı biliyorsun, ancak CoD AW nasıl felaketse benim için Halo 4te aynı derecede felaket oldu...

Halo 5 betasınıda oynadım Bops3 betasını da ve açıkçası Bops3 betası çok daha fazla zevk verdi bana....

Diğer konu ; CoD oynarken 50 kill alırsın, BF oynarken 50 kill alırsın bu rakam Halo da 20 olur 25 olur ama ben proyum hehehe ezdim diyecek adam emin ol oradada diyor....

Son olarak bugün CoD dan BF ye geçince insanlar zorlanıyorsa, Halo'dan CoD'a geçince de zorlanıyor çünkü mekanikler tamamiyle farklı ve insan zorlanıyor (burda tek istisna BF'den CoD'a geçince oyunun insanlara kolay gelmesi çünkü mekanikler aynı ve CoD BF ye nazaran daha kolay bir oyun)

Neden bunca şey yazdım dersen CoD oyuncularını biraz küçümsüyorsun gibi geldi ve bende bir CoD oyuncusuyum diye bunları dile getirdim, sağlıcakla kal kardeşim :)

• Yorumlar tam beklediğim gibi, oyunun zor olmasına sevindim. Cod gibi kolay oynanış olunca beni kısa sürede sıkıyor (mw2 den sonra hiçbir cod oyununu da almadım zaten). Cod tamamıyla bağlantısı iyi olanın avantajlı olduğu, ilk görenin kill'i aldığı bir oyundur, pek fazla yetenek gerektirmez.. Bu sebeple oyuncu kitlesi 8-50 yaş arasıdır. Kısaca herkes oynayabiliyor. Başka hiçbir oyunda olmayan bir yaş kitlesine sahip. Bo3'ün videolarını izlerken bile sıkıldım, silahlarda sıfır tepme, koş koş koş vur, koş koş koş öl, ben almam alana da mani olmam

Pc'de Cs:go neyse, konsolda'da Halo odur. İkisi de rekabetçi multi'ye sahiptir ve uzmanlaşması zaman alır, ciddi yetenek, strateji ve takım oyunu gerektirir.

1-2 hafta tek başıma takılacağım, ardından forumda grup kurulursa oynamak isterim.

• Beni de gaza getirdiniz oyunu alasım geldi.

P2 hesap satan varsa bir hafta sonra satın alırım.Satanlar özel mesaj atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoW STORMRAGE

quote:

Cod'dan BF'den geçmeyi bırakın, herhangi bir halo oyununu gayet iyi oynabilir seviyede iken, multiye ara verip geri dönünce bile tokat manyağı yapıyor elemanlar

Tamamen kendi düşüncemi söylersem halo hiçbi zaman ilk görenin görüleni öldürdüğü, maç sonu bakıp deli oynamışım yav dediğiniz kill'lerin %50'sinin aslında sizin kontrolünüz dışında chopperla zarla zurtla geldiği, kill almanın düşmanı önce görmek harici hiçbir meziyet gerektirmediği, cod ve türevleri gibi olmadı... Cod'da özellikle AW'de, BO'larda düşmanı giderken görürsün, bi kere tetik tuşuna basar çeker alırsın kill'i. Akabinde killstreak millstreak açılır. Vay dersin çok iyi oynuyorum önüme geleni eziyorum (zaten oyunun tüm mp mekaniği iyi veya kötü oyuncu olmanız farketmeksizin size bunu dedirtebilmek üzerine kuruludur) Halo multisinde düşmanı görürsün, yetmez iki tane sıkarsın. Adam eğer iyi oyuncu ise, daha doğrusu bizden daha iyi oyuncu ise döner bi güzel indirdir. Bizede helal olsun demek düşer...

Ne kastettiğmii anlama açısından aşağıdaki örnekler izlenebilir. Youtubea rasgele gameplay yazıp ilk çıkan sonuçlardan kısmen kısa olanlardan koydum. Özellikle arayıp bulduğum videolar değil yani

O yüzden halo ya çok sevilir ya nefret edilir. Ben arasını görmedim...

Babürcüm çok yerden yere vurmuşsun CoD oyuncularını kardeşim, cevap verme gereği duydum :)

Beni çok iyi tanıyan az kişiden birisin Halo yada CoD olsun her iki oyunuda ne kadar süredir ve nasıl oynadığımıda biliyorsun, bu yüzden yazdıklarımı en iyi sen anlarsın gibi geliyor.

Öncelikle CoD oyununda ilk önce görmek harici bir meziyet gerektirmemek konusuna katılmıyorum, böyle olsa oyunda herkes AC-130 açar herkes Nuke atar vs..... CoD oyunlarında bağlantı genelde kötü olduğu için seni öldürdükleri yada indirebileceğin bir adamın seni indirmesi doğru ama "gör" "ateş et" "ks açılsın" pek doğru değil, piyasada ki en arcade oyun olsa bile onda da her oyun gibi sistem, taktik ve refleks gerekli diğer türlü predator yada hellfire missile bile rüya olur oynayan için....

Killstreak olayındaki alınan "havadan" kill içinde Halo oynarken Banshee olsun Scorpion olsun bir dünya şey var seni ön plana çıkaracak hele ki iyi kullanabiliyorsan...

Bops 3 çıkana kadar BF4 yada BF:Hardline oynuyorum, benim Halo serisini ne kadar sevdiğimi çıkan tüm oyunlarını pre order yaptığımı biliyorsun, ancak CoD AW nasıl felaketse benim için Halo 4te aynı derecede felaket oldu...

Halo 5 betasınıda oynadım Bops3 betasını da ve açıkçası Bops3 betası çok daha fazla zevk verdi bana....

Diğer konu ; CoD oynarken 50 kill alırsın, BF oynarken 50 kill alırsın bu rakam Halo da 20 olur 25 olur ama ben proyum hehehe ezdim diyecek adam emin ol oradada diyor....

Son olarak bugün CoD dan BF ye geçince insanlar zorlanıyorsa, Halo'dan CoD'a geçince de zorlanıyor çünkü mekanikler tamamiyle farklı ve insan zorlanıyor (burda tek istisna BF'den CoD'a geçince oyunun insanlara kolay gelmesi çünkü mekanikler aynı ve CoD BF ye nazaran daha kolay bir oyun)

Neden bunca şey yazdım dersen CoD oyuncularını biraz küçümsüyorsun gibi geldi ve bende bir CoD oyuncusuyum diye bunları dile getirdim, sağlıcakla kal kardeşim :)

Oyuncuyu küçümsemiyorum abi. Oyuncuyu niye küçümseyim Oyunun geldiği son hal zamanında mw2den keyif alarak oynamış biri olarak beni üzüyor o yüzden oyunun geldiği son hale giydiriyorum

Ben hala oyunun ilk önce görmek harici bi meziyet gerektirmediğini savunuyorum. Herkes AC-130 falan açamıyor çünkü sen nasıl önce gördüğünü öldürüyorsan illaki biri seni önce görüp öldürüyor. Dönüp bakma şansın bile olmuyor İyi oynayan pro cod oyuncuları illaki vardır ama benim bahsettiğim nokta "kill almak" için böyle bi oyuncu olmana kesinlikle gerek yok özellikle son codlarda. Misal yukarıda attığım 70 kill videosuna bakın. Yada başka video varsa onada bakabiliriz. Videoda eleman çok iyi headshot mı atıyor? Hayır... Silaha çok mu hakim? Hayır... El bombasını Throwing Knife'ı falan çok mu iyi kullanıyor? Hayır... Yaptığı tek şey önceden belirlediği güzergahda ileri geri koşup kendisini farketmemiş olan kişileri tetik tuşuna bi kere basıp çekrek vurmak. MW2'de böylemiydi? 100'lerce saat beraber oynadık. Aşağı yukarı benzer bi durum vardı MW2'de ama şimdiki BO'larla AW'ler kadarda kesinlkle değildi... Eski MW'lerde hiç yoktan arada bi çatışma ortamı oluyordu. Hatta adama sıkarken gelip bıçakladığı bile oluyordu uçtuuuuuu uçtuuuu hesabı Bak aşağıda MW2'nin Harcore modu var. Bi izle adam vurma açısından BO3'ün normal modundan en ufak bir farkı varmı?

Niye böyle oldu? Niye iş hardcore moda döndü? İşte yukarda arkadaşında bahsettiği gibi 7'den 70'e herkes iyi kötü attığını vursun, maç sonu scoreboardda yazan 30-40 kill'i görüp "deli oynuyorum ya" diyebilsin diye böyle oldu. Benim hoşuma gitmeyen kısım bu. Yoksa bu şekilde seviyorum diyen varsa tabiki oynasın ona bişey demiyorum tabiki Kafa dağıtmak, yada kafa rahat kasılmadan oynamak için bu tip oyunlarda lazım. E nihayetinde mw2yi yılalrca oynadık ama şu oyunun geldiği son hal hiç iç açıcı değil bence.

Havadan kill olayını iyiki sen diyorsun "iyi kullanabiliyorsan" diye. Çünkü halo'da aletleri maçın başından sonuna sen kullanıyorsun. MW'de ac130 açtığında önemli olan AC-130u kullanabilmen değil çünkü hali hazırda 2 tuşla kullanılıyor. Bir analog bir tetik Önemli olan ac130 havada açık kaldığı süre içinde (kaç saniye kalıyordu hatırlamıyorum) açıkta adam var mı yokmu? Şans... Varsa dışardakilerin %90'ını alırsın yoksa 1 taen bile alamazsın... Halo'da ise bildiğin gibi banshee'yi iyi kullanabiliyorsan maçın başındna sonuna kadar havada kalır, babalar gibi oynaya oynaya kill alırsın, kullanamıyorsan alamazsın. Ben alamıyorum mesela çünkü iyi banshee kullanamıyorum. Ama AC130 açıyım dışarda 20 adam olsun en az 15'ini falan vururum Yine extra bi meziyet gerektirmiyor yani. Sadece açıkta düşman varmı yok mu o önemli. Bide kendin kullanmadığın sentrysiydi harrierıydı droneuydu birsürü kendi kendine kill alan alet var. İşte dediğim gibi oyunun tüm mekanikleri hep dönüp dolşaıp bahsettiğim 30-40 kill alıp "manyak oynuyorum" dedirtebilme sonucuna varıyor. Son codlarda buna bide daha fazla kill alabilmen için hardcore maçı tadında geçen ilk görenin görüleni öldürdüğü mekanikler eklenince benim hiç hoşuma gitmeyen durum çıkıyor ortaya. Misal black ops 3 storeda bedava deseler dahi kesinlikle indirip oynayacağım bir oyun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Ekim 2015; 16:38:11 >

• İyi bir halo oyuncusu bf ye veya coda yabancilik cekmez.1 haftada alisir catir catir kill alir.Ama iyi bf veya cod oyuncusu haloya geldimi sudan cikmis baliga doner bu adamlar niye olmuyor der duzgun kill alamaz alismasi icin uzun zaman gerekir.

Sadece bunu soyleyince bile bir tarafin ne kadar arcade oldugu anlasiliyor.

• Son son şu şurda dursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profxxx -- 28 Ekim 2015; 16:23:08 >
  • sadece halo 5 için x1 aldım desem yalan olur ama öyle muazzam bir yalan da olmaz hatta 'sadece'yi kaldırıp yalanın dozunu baya düşürebilirim
    tek diyeceğim(yine yalan söylüyorum) kesinlikle sonuna kadar değdiği(değdiği konusunda değil tek söyleyeceğimin bu olduğu konusunda yalan söylüyorum karışıklık olmasın)
    benim için halo 3ün multisi diğer oyunlardan farklı mertebededir ondan aldığım keyfi yıllarca başka oyunlardan alamadım 4 zaten çok kötüydü reach fena değildi ama oyunun sade ama derin yapısını bozmuşlardı bir sürü oyuna direkt etki eden oyunu halo olmaktan çıkaran süper güçlerle
    halo 5 halo 3 ve reach in iyi yanlarını kullanarak müthiş bir multi deneyimi sunmuş reachteki abartı güçler yerine oyunu daha az etkileyen ama yerinde kullanarak fark yaratılabilen özellikler eklenmiş dodge gibi havada askıda kalmak gibi koşup momentum kazanıp bodoslama rakibe çarpma ya da havada güç toplanıp thor gibi rakibin kafasını ezme gibi bu özellikler silahlar haritalar hepsinde inanılmaz bir denge var oyun 3. oyunun adil hissini geri kazanmış özellikle beni 4. oyunda rahatsız eden cod gibi attığını vurmaktan ziyade çevresine yakınına ateş edip vurabilme sıkıntısı gitmiş bu oyunda halodan alıştığımız ve sevdiğimiz kesinlik geri dönmüş
    oyunu eleştirdiğim nokta(single ı daha oynamadım o zaman birkaç nokta daha eklenir) bazı haritaların çok yavan olması nerede halo3 ün haritaları dedirtiyor insana onun dışında son yıllarda umutsuzca ama özlemle beklediğim multi oyununa kavuştum

• Yalan rüzgarında bıraktım okumayı

• Bende singapur storedan aldim banka 150.79TL cekti kazik yemedim insallah:)

• Eski xbox gunlerini ozluyorum artik xbox konulari bombos yeni halo oyunu gelmis sinek avliyor forum ilginc

• Legendary coop yapmak isteyen varmı arkadaşlar???burdan msj atarsanız haberleşiriz.beraber oynarız diye klana girdik herkes tekil takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvlt42 -- 29 Ekim 2015; 13:18:03 >
  • Herkese merhaba. Beyler oyunu teknoloji marketlerinde bulabilen var mı? Ya da Kadıköyde? Ben Arala da, Xbox TR'ye de sordum ama bana geri dönmediler daha.
  • Bu oyunla nesli kapatırız.Dün 2-3 saat kadar oynadım efsane olmuş 1-2 tane de video koyayım şuraya forum renklensin.

• Bugun 12 kisi warzone moduna girecegiz, aksam online olursaniz katilabilirsiniz arkadaslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • profxxx kullanıcısına yanıt
    Hocam multiplayer çok daha iyi olmuş.Şahsen yüklediğiniz videoyu bile izlerken heyacanlandım.Bu oyun en iyi halo oyunu olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.