Şimdi Ara

Hamachi Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Hamachi'yi Windows 7'li 2 bilgisayar kurdum. Ağı falan ayarladım.
    1. bilgisayar, 2. bilgisayara bağlanıyor (ping oluyor).
    2. bilgisayar ise 1. bilgisayara bağlanmıyor (ping olmuyor).
    Her ikisinde de bağlantı yeşil gözüküyor ve yeşilin yanında da sorun işareti yok.
    Eski sürümleri, yeni sürümleri denedim olmadı. Güvenlik duvarından vs. izin verdim, kapattım ama olmadı.
    Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin.

• 2.bilgisayardan 1.bilgisayarı pingleyemiyorsanız bunu engelleyen bir uygulama var demektir. windows firewall üstünden izin vermek yerine tamamen kapatarak denediniz mi ?
  • Evet, 1. bilgisayardan pingleniyor. Windows Güvenlik Duvarı'nı kapattım ama yine olmadı. Ayrıca "Microsoft Security Essentials" adlı bir antivirüs kullanıyorum.
    Bu arada her iki bilgisayara da aynı anda format attım ve aynı Windows 7 sürümlerini yükledim. Aynı antivirüs programlarını yükledim. Kısacası her iki bilgisayardaki yazılım ayarları tamamen aynı. Biri masaüstü, biri de netbook.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 5 Haziran 2011; 20:37:46 >
  • pinglenemeyen makinada firewall antivirus vs ne varsa bunları kapatın ya da kaldırın . problem devam ederse ağ ve paylaşım merkezinde ağınızın ev ağı olarak ayarlı olduğunu onaylayın .solda gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin sekmesine girip buradaki geçerli profil ayarlarının hepsini bağlantıya izin verecek şekilde değiştirin .
  • ah be kardeşim windows 7 kuruyorsun sonra fantazi yapmaya çalışıyorsun :)) |ah aaahh nerde o eski xp :D|
    kardeşim her iki pcde de hamachi ile ne varsa kaldır.(regeditten de kaldır) bütün antivirüs firewall malware tarzı programları kapat
    ayrıca görev yöneticisinden de kontrol et kullanıcı adında olanları kapat diğerlerine dokunma.
    kapat pc yi güvenli modda hamachiyi yükle (ağ olan güvenli modda ) kur düzenlemeleri yap sonra normal kullanıcıya geç bir de öyle dene şimdilik aklıma gelenler bunlar.yine olmazsa pm at.
  • Arkadaşlar, şu an 1. bilgisayar bende değil. Bu dediklerinizi şu an uygulayamıyorum.
    Hamachi ya da herhangi bir program olmadan, Windows 7 ile sanal ağ oluşturamaz mıyız? İnternette VPN falan diye bir şeyler gördüm ama tam olarak ne ve nasıl olduğunu anlamadım.
    Bilen varsa tam olarak anlatabilir mi?
  • vpn virtual private networking yani sanal olarak uzaktaki bilgisayarın bulunduğu networke dahil oluyorsunuz .
    ama sizin durumunuzda vpn ne işinize yarayacak onu anlayamadım . tam olarak ne yapmak istiyorsunuz şu anda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamachi Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Radmin adlı programı kurup uzaktaki bilgisayarı yönetmek istiyorum. Buna benzer LogMeIn adlı programlar var ama benim Radmin'i yüklemem gerek. O yüzden Hamachi gibi bir programa ihtiyacım var. Eğer olursa Windows 7 VPN üzerinden bunu yapmam daha iyi.
    Bu arada aynı modeme 2 bilgisayarı bağladığımı varsayalım. Bir bilgisayara da Radmin'i yüklediğimde, diğer bilgisayardan doğrudan bağlanabiliyorum. Hamachi ile de aynı ağda olduğumuz için Radmin ile de doğrudan bağlanıyordu. Sanırım VPN ile de bu olur.
    Yardım ederseniz sevinirim. VPN hakkında hiç bilgim yok. İnternetteki bilgileri de yetersiz buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 6 Haziran 2011; 13:28:49 >
  • bağlanabilirsiniz . uzaktaki makinaya radmin ile bağlanabilmek için vpn yapmaya gerek yok . modem üstünden port yönlendirmesi ile direkt bağlanabilirsiniz .
  • Şimdi şöyle bir durum var. Bağlanmak istediğim bilgisayar bir netbook ve ben bu bilgisayarı 1 hafta içinde ayarlamalıyım. Daha sonradan da bu netbooku kullanacak kişi başka bir şehre gidecek ve gittiği şehirdeki modemin portunu ayarlamam mümkün değil. Netbook bendeyken gereken işlemleri halletmeliyim.
  • bu durumda size en uygun seçenek teamviewer görünüyor . teamviewer ile ne modemde ne bilgisayarda hiçbir ayarlama yapmanıza gerek yok . programı çalıştırdığınız gibi size bir id ve parola veriyor . karşı taraf bunu size söylüyor ve direkt bağlanıyorsunuz. aynı zamanda sabit modu da var id ve parola sabit kalıyor .
  • TeamViewer'i de biliyorum fakat benim mutlaka Radmin'i yüklemem gerekiyor.
    Gerekli sanal ağı Hamachi dışında nasıl oluşturabilirim? Windows VPN mantıklı geldi. Hem her iki bilgisayar da Windows 7'li. Nasıl yapmalıyım? VPN hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
  • işte problem vpn için de modem üstünden port yönlendirmesi varsa firewall üstünden de gerekli izinlerin sağlanması gerekiyor .
  • Gerekli port yönlendirmelerini benim bilgisayarımda (benim modemimde) yapsam ve diğer bilgisayardan da bu yaptığım ağa katılsam, diğer bilgisayarda da port açmam gerekir mi? Yani sadece benim bilgisayarımda port yönlendirmesi yapsam ve diğer bilgisayardan da bu ağa katılsam yeterli olur mu Radmin için? Eğer olursa böyle yapıyım. Çünkü diğer bilgisayarın modemini ayarlamam mümkün değil. Yapabileceğim tek şey, netbooku yazılımlarla ayarlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 6 Haziran 2011; 13:55:08 >
  • bunu biraz araştırıyorum .
    bildiğim kadarıyla ;
    bir bilgisayar vpn bağlantılarını kabul eden (server), diğer taraf istemci oluyor .
    istemci vpn ile sunucu makinanın networkune dahil oluyor . burada bu işlemin iki taraflı olup olmadığından emin değilim. yani istemci sunucunun ağına dahil oluyor ama sunucu istemcinin ağına aynı şekilde erişebiliyor mu bilmiyorum .
    ama normal şartlarda sizin uzakta olan bilgisayara modem yönlendirmesi üstünden vpn ile bağlanıp onun ağına dahil olduktan sonra radmin vs. kullanabilmeniz . karşı taraf sizin modeminizdeki yönlendirme ile size bağlanırsa siz onun networkune erişip radmin yapabilirmisiniz bilemiyorum . ama sanmıyorum .
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler...
    Hamachi'den başka çare yok anlaşılan. Ben Hamachi ile biraz daha uğraşıyım en iyisi.
  • malesef çalışmıyor.
    şirketteki masaüstü bilgisayarıma vpn sunucusu kurdum . bir laptopa da vpn istemci bağlantılarını yaptım . şirketin router ından vpn portlarını kendi makinama yönlendirdim. daha sonra laptopu cep telefonum üstünden internete çıkarıp şirketin modemi üstünden vpn bağlantısını kendi makinamla sağladım . laptop bizim firmanın iç networkune tamamen erişime sahip oldu . ve iç networkten bir ip aldı vpn sayesinde. fakat şirketteki makinamdan notebook un aldığı ip numarasına hiç bir şekilde erişemedim . radmini de kurdum. malesef o da erişemedi . ama tabi notebooktan şirketteki makinaya radminle de sorunsuz bağlanabildim .
    sonuç olarak vpn malesef tek yönlü çalışıyor .
  • benimki de win7 ben de kurmuştum önceden çok güzel oynuyodum şimdi açıyorum hamachi motorla bağlantı kuramadı diye yazı çıkıyor
  • uzaktan yardım için de kullanılabiliyor mu hamachi çevirim içi arkadaşımla da oyun oynamak istiyorumwww.indirvip.com/hamachi-son-surum-hamachi-sanal-ag-olusturma burdan indirdim ama kurulumu yaptıktan sonra bağlantı kurmak için neler yapmam gerekiyor kurulum yaptım indirdim sıkıntı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.